Mit mond Orbán a kormány intelligenciájáról? - tudósítás az Új Széchenyi Terv bemutatásáról

2010.07.28., 14:08

Hét területre - köztük az egészségiparra, otthonteremtésre és közlekedésre  - akar koncentrálni a kormány az Új Széchenyi Tervben, amelynek vitairatát szerdán délután mutatták be. Orbán Viktor kormányfő arról beszélt, hogy a magyar észjárásra kellene építeni, bár hozzátette, hogy a leleményességben is kezdünk lemaradni, és "ma kevés embernek jut eszébe, hogy a kormány a legintelligensebb emberek gyülekezete". Tudósítás a bemutatóról percről percre.

14.19 |

Fordítva kell ülni a lovon

Az új terv szakítani akar az elmúlt húsz év elhibázott gazdasági szemléletével - mondja Matolcsy, aki szerint "fordítva kell ülni a lovon", nem az egyensúlyt kell megteremteni először, mert az nem az alapja, hanem a következménye a jó gazdaságpolitikának. Matolcsy szerint a tervvel 2030-ra kell elérnie Magyarországnak az európai átlag feletti életszínvonalat - ezt célozza a terv.

14.16 |

Csontig lecsupaszított kétszáz oldal

Temetni jöttünk az Új Magyarország fejlesztési terv példátlan kudarcát, és ünnepeljük az Új Széchenyi Terv megszületését - kezdte beszédét Matolcsy György. A miniszter második mondatában már a nemzeti együttműködési rendszer megalapozásáról beszél. A miniszter szerint több tízezer oldalas anyagot szűkítettek le kétszáz oldalra, ez az Új Széchenyi Terv vitairata, amelyet most átadnak a tudósoknak, üzletembereknek véleményezésre.

14.13 |

Orbán ül középen

Megérkezett a miniszterelnök és a kormány tagjai, egy nagy asztalnál ülnek. Egy hölgy műsorvezető a tíz évvel ezelőtt meghirdetett Széchenyi Tervre emlékezteti a résztvevőket. Először Matolcsy György fog beszélni az új tervről.

14.09 |

Csendben várják a kormánytagokat

A vendégek a mikrofonpróba alatt elfoglalták a helyüket, de a felállított székekből sok még mindig üresen áll. Elhallgatott az eddig halkan szóló jazz is, mindenki csendben várja Orbán Viktort és a kormánytagokat.

14.00 |

Lassan gyülekeznek a vendégek

Csak lassan gyülekeznek a vendégek az elsötétített, félhomályos bálterembe, egyelőre jó, ha a négyszáz szék felét foglalták el. A meghívottak az üzleti élet képviselői, szinte kizárólag férfiak érkeznek. A vendégek a pulpitus előtt csoportokban beszélgetnek, az újságíróknak a terem végében elkerített helyről az [origo] tudósítója csak Demján Sándort ismerte fel.

13.45 |

Négyszáz ember előtt mutatják be az Új Széchenyi Tervet

A Marriott hotel báltermében, négyszáz meghívott vendég előtt mutaja be a miniszterelnök és a kormány több tagja az Új Széchenyi Terv vitairatát. A sajtóanyag szerint a terv legfőbb célja az, hogy tíz év alatt egymillió új munkahely jöjjön létre Magyarországon. A programot Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter, valamint Cséfalvy Zoltán stratégiai államtitkár és Molnár Ágnes fejlesztési államtitkár mutatja be.

Előző
  • 1
  • 2
Következő »