"Nem bűnszervezetben követtük el a csalást" - Zuschlag az utolsó szó jogán beszélt

2011.01.14., 9:06

Az üzletszerűséget és a bűnszervezetben való elkövetést is tagadta perbeszédében Zuschlag János egykori szocialista politikus. Az első fokon nyolc és fél évre ítélt Zuschlag szerint az ítélet megalapozatlan, mert önkényesen válogatott a tanúvallomásokból, a bíró pedig nem objektíven, hanem moralizálva mérlegelte a tényeket. A bíróság január 31-én hirdet másodfokon ítéletet az ügyben. 

09.12 |

Zuschlag édesanyja is fellebbezett

A tanácsvezető bíró bejelentette, hogy most érkezett meg Zuschlag János édesanyjának fellebbezése, de az szabályos, mert az elsőfokú bíróság elfelejtette neki kézbesíteni az ítéletet. Az asszony azért fellebbezett, mert az ő házát is elkobozta az elsőfokú ítélet.

09.07 |

Bilincsben hozták Zuschlagot

Megkezdődött a tárgyalás, a vádlottak és a védők elfoglalták a helyüket. Zuschlagot egy-két perccel később, egy oldalajtón hozták be a bv-őrök, kézbilincsben, vezetőszíjon. A bíró utasítására levették róla a bilincset. A bíróság a korábbi alkalmakhoz hasonlóan ismét tíz percig engedélyezte a fotózást és a forgatást.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Zuschlag az utolsó szó jogán beszélt - kattintson!

09.01 |

Nagy az érdeklődés a per iránt

Az ítélőtábla folyosója zsúfolásig megtelt, főként a nagy sajtóérdeklődés miatt. A vádlottak és védőik is megérkeztek,. kivéve Zuschlagot, aki 2007 szeptembere óta előzetes letartóztatásban van, ezért őt a bv-őrök hozzák.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Kattintson a képre a galériánkért!

08.52 |

A főügyész súlyosabb büntetést kért

A másodfokú eljárás első, keddi tárgyalásán Horányi Miklós fellebbviteli főügyész hosszabb és a legszigorúbb fokozatban, fegyházban letöltendő büntetést kért Zuschlagra, és a többi vádlott esetében is súlyosbítást javasolt (tudósításunkat itt olvashatja). Zuschlag ügyvédje enyhítést kért, szerinte ugyanis védence nem bűnszervezetben követte el a bűncselekményeket, így nem indokolt a szigorú büntetés.

08.46 |

Megszólal az elsőrendű vádlott

Pénteken délelőtt szólal meg a Szegedi Ítélőtáblán folyó másodfokú eljárásban Zuschlag János egykori szocialista képviselő, akit társaival együtt bűnszervezetben elkövetett csalással vádol az ügyészség. Az egykori politikust tavaly márciusban nyolc és fél év börtönre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság, mert bizonyítottnak találta, hogy a vádlottak jogtalanul jutottak hozzá 72 millió forint pályázati pénzhez, amit a szocialista ifjúsági szervezetek céljaira fordítottak. 

Előző
  • 1
  • 2
Következő »