Tíz hónapos letöltendő börtönbüntetésre ítélték az ittasan balesetet okozó Stohl András színművészt kedden a Pest Megyei Bíróságon. Az ítélet jogerős, Stohlt öt hónap után lehet feltételesen szabadlábra helyezni. A hosszúra nyúlt perbeszédekben főleg a balesetben megsérült férfiról volt szó, aki a tárgyalás után kezet fogott Stohllal. A férfi a sérülését is próbálta mutogatni a bíróságnak, Stohl ügyvédje pedig verseléssel zárta le perbeszédét.

14.36
Nem lehet tudni, miért maradandó az idős férfi sérülése

A bírónő szerint a döntést részben amiatt változtatták meg, mert az első fokon eljáró bírósággal ellentétben nem állapítják meg, hogy Stohl maradandó sérüléseket okozott volna a balesetben megsérült idős férfinak. Szerinte a bíróság ezért úgy számította a döntést, mintha nem okozott volna maradandó sérülést a baleset.

14.49
Stohl látszólag nyugtalan

A paraván miatt nehezen látható Stohl András feje izeg-mozog, miközben a bírónő az ítéletet indokolja. Lányai hátradőlve, mereven előre nézve hallgatják a bírónőt, míg élettársa előre hajolva figyel.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

14.59
"Félelmetes, hogy majdnem hazaért"

A bírónő azt mondta Stohlnak, hogy már nem először okozott balesetet ittasan. Félelmetesnek nevezte azt, hogy ilyen állapotban Stohl Budapestről majdnem hazajutott fóti házába. Szerinte útközben nagyobb balesetet is okozhatott volna.

15.06
A bírónő szerint Stohl nagyon jó szándékú

Ön nagyon jó szándékú ember, de amikor 2002-ben azt mondta, hogy nem fog többet ittasan vezetni, meggyőződése volt a bíróságnak, hogy így is gondolta, de aztán eltelt néhány év, és itt van - mondta a bírónő Stohlnak. Szerinte a bíróság látja úgy, hogy "marad a börtön", mert "hátránnyal kell járnia" a büntetésnek, ami a legközelebbi esettől visszatartja.

Szerinte szép dolog, hogy próbálja jóvátenni a hibáját, és ellátogat szenvedélybetegekhez, de ez nem jár hátránnyal. Szerinte akár hasznos is lehet a börtönben eltöltött idő, mert ha legközelebb hasonló sorsú fiatalokhoz megy, akkor már a börtöntapasztalatairól is fog tudni beszélni.

15.16
Nem látszódnak érzelmek Stohl arcán

A tárgyalás végén, miután az ügyész és a bírói tanács tagjai elhagyták a termet, Stohl András egy ölelésszerűséggel köszönte meg ügyvédje, Ruttner György munkáját. Ezután odament a karzatnál helyet foglaló hozzátartozóihoz, illetve a köztük ülő Sváby Andráshoz. Ötven fotóssal körülvéve 2-3 percig beszélt velük. Nem tűnt letörtnek, semmilyen drámai megnyilatkozást nem lehetett látni családtagjai részéről sem. Hozzátartozói pár perccel később kivonultak ki a teremből. Stohl utána védőihez ment. Érzelmek nem látszódnak az arcán, szinte kedélyesen társalog velük.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Ítélethirdetés. További képekért kattintson!

15.24
"Semmiféle valósgáshow nem lesz"

"Természetesen elfogadom az ítéletet - mondta Stohl András újságíróknak az ítélethirdetés után. "Bűnt követtem el, amit vállalnom kell." Sthol szerint az a célja, hogy minél hamarabb elkezdhesse büntetésének letöltését. "Semmiféle valósgáshow nem lesz" - utalt az ezzel kapcsoaltos korábbi pletykákra, és közölte, hogy a nyilvánosság kizárásával fog bevonulni a börtönbe. Ügyvédje szerint minden szempontból enyhült a büntetés, Stohlnak "gyakorlatilag öt hónapra kell a börtönbe mennie". A védő szerint erre az ítéletre számítottak, ami szerinte jogos és igazságos.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

18:24
Videó az ítélethirdetésről
18:27
"A népharagot kellett volna kibírnia"

Lang Györgyi szerint ha Stohl nem kapott volna letöltendőt, a népharaggal kellett volna szembenéznie, így viszont tiszta lappal jöhet ki - az ítéletet Stohl színész kollégái, többek között Till Attila és Dopeman is kommentálta az [origo]-nak, a véleményeket összefoglaló cikkünket itt olvashatja. A tárgyalásról és az ítéletről szóló összefoglaló cikkünket itt találja.

Hoppá! A nap mottója:The system cannot find the path specified. (-2147024893)