Jogerősen is letöltendő börtönbüntetést kapott Stohl

2011.09.06., 8:37

Tíz hónapos letöltendő börtönbüntetésre ítélték az ittasan balesetet okozó Stohl András színművészt kedden a Pest Megyei Bíróságon. Az ítélet jogerős, Stohlt öt hónap után lehet feltételesen szabadlábra helyezni. A hosszúra nyúlt perbeszédekben főleg a balesetben megsérült férfiról volt szó, aki a tárgyalás után kezet fogott Stohllal. A férfi a sérülését is próbálta mutogatni a bíróságnak, Stohl ügyvédje pedig verseléssel zárta le perbeszédét.

08.48 |

Sántítva tipegett be a sérült férfi

Sajtósok gyűrűjében érkezett meg a tárgyalásra K. Pál, a balesetben megsérült férfi. A bíróság döntésénél kulcsfontosságú lehet, hogy a férfi maradandó sérülést szenvedett-e a balesetben. Közben egyre többen vannak Stohl András hozzátartozói, akik láthatóan feszültek, de mosolyogva köszöntik ismerőseiket.

08.43 |

Szabó Győző a motorjában felejtett valamit

Szabó Győző a bíróság bejáratánál lévő átvizsgálásnál állt, amikor eszébe jutott, hogy valamit az épület előtt álló motorjánál felejtett, ezért visszasietett érte.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Szabó Győző a bejáratnál. Kattintson a képre a galériáért!

08.40 |

Stohl lányai is megjelentek

Stohl András lányai és élettársa is megérkezett a bíróságra, de Stohl András még nem jelent meg. Stohl gyerekei a fotósok gyűrűjében állnak a bíróság várótermében.

08.38 |

Szabó Győző az első híresség

Megérkezett a bírósághoz Szabó Győző színész, aki egy motorról szállt le.

08.33 |

Tudósító a bíróságnál - kép

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A Pest Megyei bíróság bejárata. Kattintson a képre a galériáért!

08.23 |

Hosszú sor a tárgyalás miatt

A bíróság épülete előtt egyre többen vannak, a bejárathoz vezető lépcsőn sorban állnak az emberek, a bejutás percekig eltart. Stohl András még nem érkezett meg.

08.16 |

Egyelőre nincsenek színészek

Stohl előző, júniusi tárgyalására több színésztársa is eljött, például Törőcsik Mari, Alföldi Róbert, Kern András és Kulka János is ott volt. A keddi tárgyalásra egyelőre nem érkeztek színészek.

07.50 |

Folyamatosan gyűlnek a sajtósok

A Thököly út és a Hungária körút kereszteződésénél fekvő Pest Megyei Bíróság épületénél egyre több újságíró gyülekezik a 9-kor kezdődő tárgyalás miatt.

07.44 |

"Minden szempontból megnyugtó ítélet" születhet

Kedden reggel 9 órakor folytatódik az ittasan balesetet okozó Stohl András büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon. A másodfokon eljáró bíróság tanácselnöke, Stubeczky Sarolta a legutóbbi, júniusi tárgyalást azzal zárta, hogy a keddi ülésre "szépen rászánják a napot", elhangozhatnak a perbeszédek és az ügyész beszéde, és szerinte lehet, hogy "lehetőség lesz már egy minden szempontból megnyugtató ítélet kihirdetésére".

Stohl azért áll bíróság előtt, mert a vád szerint 2010. május 8-án hajnalban a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, és ott összeütközött két, szabályosan közlekedő autóval. A balesetben a vétlen sofőrök és utasok közül négyen sérültek meg.

A színész elleni per tavaly decemberben indult, az első tárgyaláson tett vallomása szerint bort, kokaint és whiskyt fogyasztott a baleset előtti estén. Akkor azt mondta, bűnösnek tartja magát, de a balesetből csak a csattanásra emlékszik. A tanúk szerint a részeg Stohl az élettársát akarta rábeszélni, hogy vállalja helyette a balesetet.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A Stohl-per képekben. Kattintson a fotóra!

A Budakörnyéki Bíróságon március 31-én született elsőfokú ítélet szerint Stohl bűnös súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettében, ezért nem jogerősen 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Az ügyész akkor tudomásul vette az elsőfokú ítéletet, ám a színész, illetve védője enyhítésért fellebbezett.

A Pest Megyei Bíróság ítéleténél várhatóan fontos szerepe lesz az igazságügyi szakértőnek, aki azt vizsgálja, hogy maradandó sérülést szenvedett-e a baleset egyik áldozata, K. Pál. A júniusi tárgyaláson is ez volt az egyik leghosszabban vitatott téma. Stohl ügyvédje, Ruttner György szerint védence csak felfüggesztett börtönbüntetést kap, ha a bíróság szerint nem maradandó az idős férfi sérülése.

Előző
Következő »