"Nem tetszik a rendszer" - október 23-a percről percre

2011.10.23., 9:01

Délután több kormányellenes tüntetés is kezdődött Budapesten. Több ezren vettek részt az Egymillióan a sajtószabadságért nevű szervezet rendezvényén, ahol felszólalt Kulka János színész is, a nem tetszik a rendszer kifejezésre tapssal válaszolt a tömeg. A kormányellenes tüntetők új köztársasági elnököt akarnak Schmitt Pál helyett. Orbán Viktor kormányfő a vasárnapi uniós csúcson tartózkodik, Kövér László pedig Brazíliában emlékezik meg a forradalomról. Kövesse október 23-ai tudósításunkat!

15.40 |

WikiLeaks aktákat idéz Novák Előd

Novák Előd, a Jobbik képviselője beszédében a Wikileaks iratokat emlegeti, amelyek szerinte azt bizonyítják, hogy a Fidesz és az MSZP vezetői rendszeres raportra jártak az amerikai követségre, ahol párttársaikról is kompromitáló adatokat szolgáltattak, zsarolhatóvá téve egymást.

15.39 |

Taps felel a "nem tetszik a rendszerre"

Juhász Péter, az Egymillióan sajtószabadásért szóvivője arról beszélt a tüntetésen, hogy egyre többen akarják képviselni a civileket, akik viszont maguk szeretnék megmutatni, hogy mit akarnak. Juhász a beszédben többször használta a "nem tetszik a rendszer" kifejezést. Ezekre rendre tapsviharban tört ki a közönség. Beszéde után a himnuszt énekelte el egy énekes.

15.37 |

Magyar narancs - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
További képekért kattintson!

15.35 |

Ne csak lájkolj, szerveződj!

Az Egymillióan a sajtószabadságért tüntetésen a Hallgatói Hálózat nevű diákszervezet képviselője azt mondta, a kormány röghöz akarja kötni a felsőoktatásban tanulókat. Szerinte nem engedik politizálni a diákokat az egyetemeken, Orbán Viktor attól fél, hogy a mostani fiatlok lesznek az ellenzéke, és hozzátette azt is, hogy szerint joggal fél ettől Orbán. Beszédét azzal zárta: "ne csak lájkolj, szerveződj!"

15.34 |

Nem tetszik a rendszer - videó

Csákányi Eszter és Kulka János

15.29 |

Navracsics: 1956 iránytű

1956 iránytű ahhoz, hogy tudjuk, hogyan kell viselkednünk válságos helyzetekben, hogyan nem szabad megalkudnunk, feladnunk ragaszkodásunkat a szabadsághoz - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter vasárnap Balatonberényben.

15.23 |

Riasztották a mentőket a Jobbikhoz

Mentősök érkeztek hordággyal a Jobbik tüntetéséhez, de nem találták az állítólagos beteget - közölte tudósítónk.

15.20 |

Hiányoznak a transzparensek a Ferenciek teréről

Tudósítónk szerint az Astoria felől egyre többen érkeznek az Egymillióan a sajtószabadságért tüntetésre. A tömeg körülbelül a Ferenciek terei templomig ér. Feltűnő, hogy nem látni egyetlen transzparenst sem. Valakik egy fehér nagy kartondobozt cipelnek, oldalán egy evolúciós ábrával, ahol a majomból emberré változó figura vonakódban végződik.

15.19 |

Antikommunista övezet a Jobbik tüntetésén - kép

Fotó: Hirling Bálint [origo]
További képekért kattintson!

15.16 |

Kulka köszöntötte a Fidesz-szimpatizánsokat is

Megkezdődött a budapesti tüntetés programja. Kulka János és Csákányi Eszter színészek konferálják fel a rendezvényt. Kulka azt mondta, köszönti azokat is, akik a Fidesszel szimpatizálnak. Beszédükben felidézték, hogy tavaly Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, Magyarországnak nem lehet külföldről diktálna, ma mégis külföldön van.

15.15 |

Tarlós beszéde

15.10 |

Zúg a "Szebb jövőt" a Jobbik rendezvényén

Adjon az Isten! - köszöntötte a Jobbik rendezvényén összegyűlteket Pörzse Sándor, mire mintegy ezer ember válaszolta, hogy "Szebb jövőt" - jelentette tudósítónk.
Fotó: Hirling Bálint [origo]
További képekért kattintson!

15.08 |

Több mint ezren lettek a kormányellenes tüntetők

Ezres nagyságrendű lett az Egymillión a sajtószabadságért nevű szervezet tüntetése. Tudósítónk szerint szellősen állnak az emberek, de az Erzsébet hídtól kezdve a Ferenciek terén túl is áll a tömeg. 

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
További képekért kattintson!

15.02 |

Brazil idősotthonba látogatott Kövér

A Sao Pauló-i magyar közösségekkel találkozott a hétvégén a hivatalos látogatáson Brazíliában tartózkodó Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Zászlófelvonáson vett részt szombaton a Simon Bálint Cserkész Parkban, majd a helyi magyar vállalkozókkal elköltött ebéd után ellátogatott a Balázs Péter Idősotthonba. Este a Sao Pauló-i Magyar Házban a házelnök és Szíjjártó Csaba nagykövet jelenlétében kilenc ember tett állampolgársági esküt.

14.55 |

Leváltanák a kormányt az Erzsébet hídi tüntetők

Az egymillióan a sajtószabadságért rendezvényén két nyugdíjas nő az [origo]-nak azt mondta: abban bíznak, hogy a tüntetésből kinő egy olyan politikai erő, amely képes lesz leváltani a kormányt, szerintük a parlamentben jelenleg nincs erre alkalmas politikai csoport.

14.55 |

KOKI-rukúú! - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
További képekért kattintson!

14.50 |

Kimentek tankok, bejöttek bankok - tüntet a Jobbik

Megkezdődött a Jobbik rendezvénye a fővárosi József Nádor téren, jelenleg a kárpátaljai Crédo zenekar játszik. Tudósítónk szerint 6-700 ember lehet jelen a szitáló esőben, de folyamatosan érkeznek az emberek. A rendezvény címe: Kimentek tankok, bejöttek bankok.

14.35 |

Gyűlekeznek a "rendszer ellenes" tüntetők

Tudósítónk szerint gyülekeznek az emberek az Erzsébet híd lábánál meghirdetett "Nem tetszik a rendszer" címmel meghirdetett kormányellenes tüntetésre. A rendezvényt Az egymillióan a sajtószabadságért nevű szervezet szervezi. Egyelőre körülbelül százan gyűltek össze a tüntetés helyszínén. A Szolidaritás csoport háromnegyed három körül csatlakozott a tüntetőkhöz, nagy tapssal fogadták őket. Tudósítónk szerint többen katonai egyenruhában vannak, illetve ápolónak maszkírozták magukat. A tüntetők között feltűnt Molnár Gyula, korábbi XI. kerületi MSZP-s polgármester.

Forrás: [origo]
További képekért kattintson!

13.45 |

Megtanulta a világ, mi a különbség Budapest és Bukarest között

Rétvári Bence, a KDNP alelnöke, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a XI. kerületében tartott megemlékezésen azt mondta: Magyarország tekintélyét Nyugat-Európában és Észak-Amerikában a mai napig az adja meg, hogy az 56-os szabadságharcosok szembeszálltak a kor legerősebb hadseregével, a szovjet Vörös Hadsereggel. Ha valamiért megtanulták, hogy mi a különbség Budapest és Bukarest között, illetve, hogy Európa melyik részén helyezkedünk el, az ezeknek a fiatal forradalmároknak a hőstette és emléke - mondta Rétvári

13.20 |

A Stephansdom plébánosa reménysugárról írt

Az 1956-os forradalomról emlékezett meg a Kurier című osztrák napilapban a bécsi Szent István székesegyház (Stephansdom) plébánosa, Toni Faber. A forradalom reménysugár volt, de leverték és csírájában elfojtották. Közel háromezren áldozták vérüket ezekben a napokban és több mint 180 ezer menekült hagyta el Magyarországot az osztrák határon át - írta a plébános.