Szenvedélyesen védte a múlt hét végi EU-csúcson hozott döntéseit Orbán Viktor hétfőn a parlamentben. A miniszterelnök szerint Magyarország lesz Európa legversenyképesebb országa, de a jobb élet előtt még viharos évekre kell felkészülni. Kövér László Vona mellé állt Mesterházyval szemben, az LMP kitakarta magát és Dopemanről kérdezte a legfőbb ügyészt. A parlament ülése percről percre.

17.20
Nem lesz benne a felvételi tájékoztatóban a tandíj

Hiller István MSZP-s képviselő szerint késik a felsőoktatási felvételi tájékoztató, mert "nem tudják kiszámolni, hogy mi mennyibe kerül". Azt kérdezi Hoffmann Rózsától, hogy ő tudja-e, hogy mikor jelenik meg, és mi szerepel benne.

Hoffmann Rózsa szerint a törvény december 15-ig ad határidőt a megjelenésre, jelenleg nyomdában van, és meg fog jelenni időben. Azt, hogy az egyes intézményekben mennyi az önköltség, azt majd csak a pótkötet fogja tartalmazni.

17.33
Dopemant védi az LMP

Magyarország rémálma, avagy szűkül az előadói szólásszabadság? - ezzel a címmel intéz kérdést Dorosz Dávid LMP-s képviselő Polt Péter legfőbb ügyészhez. Dorosz Dopeman miatt kérdezi Polt Pétert, szerinte különös, hogy azok után indult ellene eljárás, hogy korábban többször kritizálta a kormányt.

17.35
Többen is feljelentették Dopemant

Polt Péter szerint több feljelentés is érkezett Dopeman száma miatt, ezért az ügyészség megvizsgálta a számot, és úgy találták, hogy fennáll a bűncselekmény gyanúja, de egyelőre még senkit nem gyanúsítottak meg.

17.35
Puff Daddy háttértáncosának is jó lenne Polt

"Úgy ugrott el a kérdések elől, hogy az Puff Daddy bármelyik háttértáncosának a becsületére vált volna" - mondta Dorosz Polt Péternek. Szerinte is vannak korlátai a szólásszabadságnak, de hiába nem tetszik neki az Egészséges Fejbőr nevű együttes egyik száma sem, nem jelenti fel őket.

Polt arra kérte, hogy várja meg, mi lesz az eljárás eredménye.

17.46
Román sovinisztákra panaszkodik a Jobbik

A jobbikos Zagyva György Gyula szerint december 1-én Csíkszeredán megjelent egy kétszáz fős román soviniszta banda, akik órákon keresztül többek között azt kiabálták, hogy  "magyarok kifele". Szerinte a magyar külügy "puha fellépésével" bátorítja ezeket a szervezeteket, és azt kérdezi a külügyminiszteri államtitkártól, hogy miért nem tett semmit a magyar konzul ebben az ügyben.

Németh Zsolt államtitkár szerint ha súlyos magyarellenes diszkrimináció történt, akkor a magyar külügy fel fog lépni, mint ahogy eddig is felléptek hasonló esetekben.

17.59
A zászlóról is szó lesz ma este

A parlament áttért a kérdések tárgyalására, ezeket már nem közvetítjük. A kérdések után döntéshozatal következik: tárgyalni fog a parlament az ország zászlajának és címerének használatáról, a mobil fizetési rendszerről és a családok védelméről is, az eredményekről későbbi cikkeinkben számolunk majd meg.

18.45
Kell nekünk a "magyar út"? - videó a parlamenti ülésről
Hoppá! A nap mottója:The system cannot find the path specified. (-2147024893)