Az ország közepén havazik, máshol süt a nap

2012.02.17., 9:52

A reggel óta tartó havazás miatt több, eredetileg Budapestre érkező gép máshol, így például Bécsben vagy Pozsonyban landolt délelőtt, a pilóták a kifutópályák állapota miatt kérték az átirányítást. A közutakon a havazás és a hóátfúvások miatt balesetek, útlezárások nehezítik a közlekedést, sok helyen pedig teljesen járhatatlanná váltak az utak, miközben az ország nyugati felében a nap is kisütött. Az előrejelzések szerint a havazás estig tart, szombaton már száraz idő lesz.

13.50 |

Összefoglaló a havazásról

A legfrissebb előrejelzések szerint éjszaka megszűnik a csapadék az ország középső részén, a friss hó várhatóan el fog olvadni. A fővárosban reggel óta intenzíven havazik, hókotrók járják az utakat és hómunkásokat keresnek. A Tiszán a vízügyi szakemberek felrobbantották a mintegy másfél méteren feltorlódott jeget, a nyugati országrészben pedig rövid időre a nap is kisütött.

13.28 |

Így robban a jég a Tiszán

Forrás: www.vizugy.hu

13.16 |

Süt a nap Sopronnál

A nyugati országrészben 5 és 7 fok közötti a hőmérséklet, borult az idő, de Sopronnál a nap is kisütött. Az ország középső részében továbbra is havazik, többfelé csúszósak, jegesek az utak.

13.10 |

Van, aki a hóban is fut

Forrás: MTI/Soós Lajos

12.50 |

Jeget robbantottak a Tiszán

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közlése szerint eredményes volt a csütörtöki jégrobbantás a Tisza középső szakaszán, az összetorlódott jégtömeg leszakadt a jégmezőről.

A Közép-Tiszán Tiszaroff térségében helyenként másfél méter vastagságban torlódott fel az álló jég. Az Országos Műszaki Irányító Törzs csütörtökön azért rendelte el a jégtorlódás megbontását búvárok és robbantási szakértők bevonásával, hogy az olvadáskor ne zárja el a víz útját, és ne okozzon jégtorlaszt, hogy a megemelkedő vízszint miatt ne kerüljenek veszélybe a töltések és a védett területek.

12.25 |

Hómunkások jelentkezését várják Budapesten

Hómunkásokat vesznek fel Budapesten délután két órától este tízig tartó munkavégzésre - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Budapesten reggel óta változó intenzitással havazik, eddig öt centiméter hó esett. A BKV fődiszpécsere már több alkalommal kért szórást az autóbusz-útvonalakra. A délutános műszakban a nyolcórás munkavégzésért nettó 3550 forintot fizetnek.

12.15 |

Több járatot töröltek - kép a repülőtérről

Forrás: MTI/Földi Imre

11.46 |

Hókotrók járják a fővárost

Forrás: MTI/Soós Lajos

A Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. 94 szóró- és ekéző munkagéppel takarítja Budapest útjait.

11.40 |

Kalocsán 30 centi a hó

Az Időkép.hu szerint Győrben 10, Szokolyán, Gyöngyösön, Tokajban és Füzesabonyban 20, Nyíregyházán 25, Kalocsán 30 centi havat mértek.

11.36 |

Északon jegesek az utak

Az Útinform legfrissebb adatai szerint jegesek az utak az északkeleti országrészben, főleg Putnok és Eger térségében. Latyakos az M6-os, havas az M8-as és az M9-es burkolata, a többi autópálya sónedves.

11.20 |

Sózzák a Budaörsi utat

Fotó: Hajdú D. András [origo]

11.05 |

Marják a havat a 6-oson

Lezárták a 6-os főút 137-140. km közötti szakaszát Tolna közelében hómarás miatt. A lezárás ideje alatt a forgalmat a főúttal párhuzamos mellékútra terelik.

10.55 |

Tíz centi hó is eshet

Főleg a Dunántúlon és Budapest környékén havazik, ezt havas eső és eső váltja fel a középső országrészben. A lehulló friss hó vastagsága általában a lepel és 10 centiméter között valószínű, de a Dunántúl északi, északkeleti részén és a hegyekben helyenként 10 cm fölötti mennyiség is hullhat. Szombaton már napos idő lehet.

10.25 |

Biciklivel a hóban

Fotó: Hajdú D. András [origo]

10.05 |

Budán több a havas szakasz

A főváros belső kerületeiben a főutak többnyire vizesek, de egyre több helyen kell havas szakaszokra számítani főként a külső kerületekben, a hegyi utakon, illetve a mellékutcákban. A BKV-járatokon is  megnövekedett a menetidő, de minden járat a  teljes vonalán jár.

Forrás: MTI/Kovács Attila

09.42 |

Egyre több a baleset

Az Útinform tájékoztatása szerint a havas úton péntek reggel az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 16. kilométernél baleset történt, ezért egy sávot le kellett zárni. 

Árokba borult egy autó az 1-es főúton az M19-es autópálya csomópontjánál, a 120. km-nél, Abdán pedig két autó ütközött össze. A 44-es főúton Kecskemét közelében a 13. km-nél egy kamion árokba csúszott. A műszaki mentés miatt a fél útpályát lezárták, rendőrök irányítják a forgalmat, torlódásra készüljenek.

09.40 |

Járhatatlanok az utak több megyében

Az ország több megyéjében a hófúvások miatt az alsóbbrendű utak nehezen járhatók, Fejér megyében Adony és Káloz, valamint Adony és Perkáta között; Bács-Kiskun megyében Tatabánya és Bácsbokod; illetve Baranya megyében Mohács és Lánycsók között, az 56-os és 57-es főutat összekötő út vált járhatatlanná - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a honlapján.
09.35 |

Átirányítják a Budapestre érkező repülőket a havazás miatt

A havazás miatt lezárták az egyes pályát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója. Több Budapestre tartó járat átirányítást kért péntek reggel a bécsi repülőtérre a magyarországi havazás miatt. Hardy Mihály az [origo]-nak elmondta, hogy biztonsági okokból használják inkább a kettes pályát a repülőtéren. Hozzátette, hogy késésekre volt ugyan példa, de jelentős fennakadás nincs a reptér forgalmában.

A Flightradar24.com online radarképadatai szerint a Brussels Airlines járatán kívül a Lufthansa Frankfurtból és Düsseldorfból érkező budapesti járata is Bécs felé tart, a CSA Prágából indult járata pedig előreláthatólag Pozsonyban fog leszállni.

Előző
  • 1
Következő »