Szombat délutánra már minden, korábban a hótól elzárt település megközelíthetővé vált, újra óriási dugó alakult ki viszont az M1-es autópályán. Késő éjjel még semmit nem haladt a forgalom Tatabánya magasságában, a dugóban álló olvasóink ingerülten kérték ki maguknak a katasztrófavédelem kora esti jelentését, miszerint minden rendben van a sztrádán. A helyzetet szombat délután Orbán Viktor miniszterelnök is felmérte a helyszínen, furgonukkal még egy az autópálya szélén bandukoló fiatal párt is felvettek.

07.03
Péntekre kihoztak mindenkit

Lassan, de egyre többen szabadulak ki a hó fogságából. Mindenki biztonságban van, "az utolsó embert is kihoztuk az utolsó hóakadály mögül is" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek este. Több tucat település azonban még a külvilágtól elzárva várta a szombatot. Az utak letakarításával még nem végeztek, igaz, szombat hajnalra egyre több utat adtak vissza a forgalomnak. Pénteken 13 megyében voltak járhatatlan utak, az ünnepi rendezvények elmaradtak, és még 70 ezren voltak áram nélkül - az eseményekről itt olvashat bővebben, ide kattintva pedig folyamatosan frissülő tudósításunkat nézheti vissza.

07.07
A rendőrség vigyáz az elhagyott autókra

Az illetékes főkapitányságok központi ügyeletén szombaton 7 órától egy-egy munkatárs foglalkozik az utak mentén hagyott gépjárművek elszállításával kapcsolatos tájékoztatással - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. A közlemény szerint az illetékes rendőr-főkapitányságok a gépjárműveket visszatérően ellenőrzik. A tulajdonosok éjjel-nappal érdeklődhetnek az elszállítás idejéről és módjáról, Komárom-Esztergom megyében a 06-34-517-777-es, Győr-Moson-Sopron megyében a 06-96-417-329-es, Fejér megyében a 06-20-210-4506-os telefonszámon.

07.10
Megindult a záhonyi forgalom

Megszűnt a kamionok várakozása a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A pénteki nagy havazásban és hidegben várakozó kamionsofőröknek a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai teát osztottak, a Záhonyi Járási Hivatal vezetője pedig szendvicsekkel látta el a több órát veszteglő járművezetőket.

07.20
Négyen halálra fagytak

Az elmúlt 24 órában 4 kihűléses haláleset jutott a rendőrség tudomására - közölte az ORFK a honlapján. Az [origo] kérdésére a rendőrség azt mondta, egyikük sem az utakon vesztette életét, hanem az otthonuk körül, vagy a lakásukban hűltek ki.

A rendőrség szerint az elmúlt 24 órában 31 ember sérült meg közlekedési balesetben, közülük hárman halálosan. 14 baleset súlyos, 14 könnyű sérüléssel végződött.

07.24
Nem engedik fel az autósokat az M1-esre

Az M1 autópálya megyei szakaszán a rendőrség nem engedi fel a felhajtóknál a Budapest felé közlekedni szándékozó utasokat, mivel a pályán Komárom-Esztergom megyénél feltorlódtak a gépjárművek, illetve a 115-ös km-szelvénytől Budapest irányában hókotrókkal tisztítják az útburkolatot. Ha a munkagépek végeznek a pályatest megtisztításával, újra megnyitják a felhajtókat, és továbbengedik a gépjárműveket.

07.41
Hat település még elzárva Fejérben

Fejér megyében Vértesboglár, Bodmér, Gánt, Bakonykuti, Bakonysárkány, Felsődobos még a külvilágtól elzárva várja, hogy elolvadjon a hó.

07.45
Lókút, Jásd, Bakonynána várja a segítséget

Veszprém megyében Lókút, Pálihálás, Felsőpere, Jásd, Szápár, Csetény, Bakonynána várja, hogy kiszabaduljon a hóból.

08.02
130 út le-, 20 település elzárva

Még 130 úton van érvényben útzár a hófúvások miatt, és 20 település nem érhető el közúton - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombat reggel. Az út letakarítása felgyorsult azzal, hogy a pénteken még viharos szél ereje csökkent.

Megközelíthetetlen település volt szombat reggel Somogy megyében Edde és Alsóbogát, Komárom-Esztergom megyében Csatka és Bajna, Veszprém megyében Jásd, Nagydém, Lovászpatona, Vanyola és Gic, Fejér megyében Zámoly, Gánt, Csákberény, Nagyveleg, Vértesboglár, Bodmér, Újbarok, Kincsesbánya, Mány, Baranya megyében Kiskeresztúr, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig Kótaj.

08.29
Újra járható az 1-es főút

A rendőrség közleménye szerint újra megnyitották az 1-es főutat. Az utat egyszer már átengedték a forgalomnak, de Tatabányánál kamionok csúsztak össze, ezért újra le kellett zárni. A kamionforgalmat ezúttal nem engedi a rendőrség, csak személyautók haladhatnak az 1-esen.

08.45
Nincs vész a katasztrófavédelemnél

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A katasztrófavédelem honlapjának veszélyekről tájékoztató térképe szombat reggel

08.51
Tolnában tíz falu megközelíthetetlen

Személygépkocsival továbbra sem lehet eljutni Fürgedre, Ozorára, Regölybe, Diósberénybe, Szakadátra, Gyulajra, Szakcsra, Jágónakra, Újiregre és Szárazdra Tolna megyében.

09.00
Újabb baleset az M5-ösön

Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető oldal 18-as kilométerénél egy személyautó korlátnak csapódott, a belső sávot lezárták. A 48-as kilométernél egy kamion hajtott árokba, itt a külső sávot zárták le.

09.11
Szendvicsezés Nagyszentjánoson

Ungár János olvasónk felvétele
Olvasónk felvétele a Nagyszentjánoson várakozókról

09.17
Leszakadt a felsővezeték

Leszakadt a felsővezeték a békéscsabai vasútállomás egyik váltója felett, ezért késnek a vonatok a Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza és a Szeged-Békéscsaba vasútvonalon - közölte a Mávinform szombat reggel. A mozdonycsere miatt 50-60 perces késés várható.

09.21
Útban vannak az otthagyott autók

A 81-es főút Söréd és Magyaralmás közötti szakasza jelenleg egy nyomsávon járható, mert a hóvihar miatt otthagyott autók még forgalmi akadályt képeznek - közölte a katasztrófavédelem.

09.25
Mogyorósbánya felszabadult

Újabb település szabadult ki a hó fogságából Komárom-Esztergom megyében: Mogyorósbánya is megközelíthetővé vált reggel 9-kor - közölte a rendőrség. Azt is hozzátették viszont, hogy járművel továbbra sem ajánlott arra közlekedni. Nagysápot és Bajótot most szabadítják ki. Hánta, Csatka, Ete, Aka és Szákszend még elzárva Komárom-Esztergom megyében.

09.42
Feloldották az 1-esen az útzárat

Egy hajnali balesetben Ács és Komárom között 2 kamion ütközött össze. Az útzárat fél tízkor oldották fel, lépésben megindult a forgalom. Az 1-es főútról Szárligetnél mellékútra terelik az autókat, a teherjárművekkel még várni kell.

09.52
Fejérben kilenc település van elzárva

Mintegy húsz út vagy útszakasz van még mindig lezárva a forgalom elől Fejér megyében. Emelett továbbra is megközelíthetetlen Zámoly, Gánt, Csákberény, Nagyveleg, Vértesboglár, Bodmér, Újbarok, Kincsesbánya és Mány.

09.56
Korlátozás az M1-esen

Forrás: Autópálya.hu

10.01
Lecsúsznak az útról a járművek

Árokba csúszott egy autóbusz Sárospatak közelében a 37-es főúton. Nem sérült meg senki, de a fél útpályát le kellett zárni a műszaki mentéshez. A 8-as főutat két ponton is lezárták: Hosszúperesztegnél és Hajmáskérnél egy-egy kamiont mentenek ki.

Hoppá! A nap mottója:The system cannot find the path specified. (-2147024893)