Ki fogta a ceruzát? - parlament percről percre

2013.05.06., 13:19
Sokat hallhattuk a trafikmutyi kifejezést ezen a héten a Parlamentben, az ellenzékiek ugyanis több kérdésben is a trafikpályázatok eredményeivel próbálták megszorongatni a kormányt. Fónagy János viszont állta a sarat, és azt mondta, hogy minden törvényes volt, és nyilvános lesz minden, amit a törvény enged. Napirend előtt szintén a trafikokkal foglalkoztak, a kormánypártiak a mentőkről, a magyar sportról, valamint a túlzottdeficit-eljárásról emlékeztek meg, míg a Jobbik a sorvadó jogállamért aggódott. Parlamenti hétfő.
16.42 |

Szabó Rebeka leveleket osztogat - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

16.45 |

Szünet, határozathozatal következik

Balczó Zoltán házelnök szünetet rendelt el. A parlament határozathozatalokkal folytatja a munkáját. Közvetítésünket ezzel befejeztük.

16.40 |

Nincs kegyelem a menekülteknek!

Kulcsár Gergely jobbikos képviselő a debreceni menekülttábor körül kialakult szerinte áldatlan állapotról kérdezi a BM képviselőjét. Kontrát Károly válaszában elmondja, hogy a BM mindenkit megvéd, majd hozzáteszi, hogy szigorítani fogják a menekültügyi szabályokat is, és több járőrt küldenek a tábor környékére.

16.35 |

Zagyva György Gyula súgja - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

16.30 |

Mekkora volt a földrengés Hevesben?

Az MSZP-s Sós Tamás a Heves megyei földrengés okozta károk helyreállításáról érdeklődik a Belügyminisztérium képviselőjétől. Azt kédezi a képviselő, hogy mekkora a kár, és miben segít az állam. Tállai András szerint több mint 1300 ház rongálódott meg, majd sorolja, hogy mire mennyit költenek, hány közmunkás dolgozik a helyszínen.

Forrás: [origo]

16.24 |

Ismétlés a tudás anyja

Fónagy János államtitkár válaszában elmondta, hogy nincs értelme a családi kapcsolatok citálásának, mert az államtitkár is fel tud sorolni jobbikos nyerteseket. Ezután Fónagy megismétli - ma már ötödször - ugyanazokat a mondatokat a koncessziós törvényről és a nyilvánosságról.

16.21 |

Valami bűzlik Vas megyében

A jobbikos Bana Tibor a Vas megyei trafikügyekről kérdezi az NFM-et. A képviselő felidézett egy példát, amely szerint valaki olyan biztos volt a dolgában, hogy a pályázat eredményhirdetése előtt már megvette a boltot.

16.19 |

Szócska: Oda kell figyelni a betegekre

Szócska Miklós államtitkár szerint a felügyeletet azért hozták létre, mert a több-biztosítós modellhez szükség lett volna egy ilyen felügyeleti szervre, amit azonban nem tudtak megcsinálni.

16.17 |

Mi van a betegjogokkal?

Az MSZP most különösen sokat foglalkozik az egészségüggyel, mert Tukacs István a betegjogokról kérdezi az egészségügyi államtitkárságot. A képviselő szerint hiba volt, hogy a kormány első lépésként megszüntette az Egészségbiztosítási Felügyeletet, ugyanis évről évre rengeteg panasz érkezett az intézményekhez.

16.13 |

Leporolt akták vannak Portikról

"Vannak leporolt akták a nevezett személlyel kapcsolatban, sajnos nem is egy" - mondta Polt Péter legfőbb ügyész, aki szerint éppen most fognak vádat emelni egy emberölési ügyben. A legfőbb ügyész megerősítette az őrizetbe vételt és a nyomozás tényét, miszerint adócsalás után kutakodnak. Hegedűs Lórántné viszontválaszában azt kéri, hogy tisztázzák Lázár Jánosa akkori hódmezővásárhelyi polgármester szerepét, amit Polt Péter meg is ígér a jobbikos képviselőnek. 

16.09 |

Portik's back!

Hegedűs Lórántné az első, aki ma a Portik-ügyről beszél. Szerinte az ügyészség már korábban értesülhetett a hódmezővásárhelyi tranzakcióról. Ott a képviselő szerint jóval áron alul adták oda a Portikhoz köthető Generál Médiának, bannerekért cserébe, a település egyik iskolaépületét.

16.07 |

Tállai András válaszol egy fideszes kérdésre - kép

Forrás: [origo]

15.58 |

Ellátás nélkül maradtak az emberek?

Az MSZP-s Gúr Nándor az egészségügyi ellátásról kérdezi a szaktárcát. A képviselő szerint Tab községben bizonytalanná vált az emberek egészségügyi ellátása. Szócska Miklós államtitkár szerint nincs veszélyben a település ellátása, ám, hogy miért, azt valószínűleg csak az OEP-ben és a minisztériumban értik.

15.50 |

Fónagy feléleszti a papagájkommandót

Fónagy János ma már negyedszer mondja el ugyanazt a trafikok kapcsán: nincs még lezárva a pályáztatás, de ha lezárul, minden nyilvános lesz.

15.47 |

Offshore-trafikmutyi-kormány

A jobbikos Szilágyi György szerint a bankárkormányt felváltotta az offshore-trafikmutyi-kormány, mert úgy véli, hogy most bebizonyosodott: csatlósoknak, pártkatonáknak adtak oda egy 500 milliárdos piacot.

15.44 |

A kormány egészséget szeretne

"Engem már az is üdít, hogy ön akkor válaszol, amikor szót kap, és nem bekiabál" - kezdte a válaszát Fónagy, aki szerint ügyeltek arra, hogy betartsák a törvényeket. Az államtitkár azt mondta, hogy helyes az irány, amit a kormány képvisel, ugyanis ők az emberek egészségét szeretnék óvni, amellett, hogy a trafikpályázatok nyilvánosak lesznek, amint megkötik a szerződéseket. Józsa szerint viszont nem lehet törvényes az a pályázat, ahol nem kell beleírni, hogy hol fog az ember üzletet nyitni például.

15.42 |

Ki fogta a ceruzát?

Megérkezett Józsa István is, aki a trafikpályázatról kérdezi az NFM-et. Az MSZP-s képviselő szerint az a kérdés, hogy ha papíron a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. hozta a döntéseket, akkor ki fogta a ceruzát.

15.34 |

Navracsics konzultál - kép

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

15.29 |

Fónagy: Nincs kár, nincs kártérítés

Fónagy János a polgárjogról oktatja a képviselőt, mert szerinte kár kell ahhoz, hogy kártérítést kapjon valaki. Szerinte jelenleg nincsen ilyen kár, mert itt most egy lezáratlan pályázat van, még szerződéskötés sincs. "A koncessziós törvény kimondja, hogy mi a közérdekű adat, és mi nem" - mondta Fónagy, aki szerint a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. minden adatot nyilvánosságra fog hozni. "Bízom abban, hogy mindenki, aki ebből élt, továbbra is lehetőséget kap arra, hogy folytassa tevékenységét" - zárta viszontválaszát Fónagy.

Előző
Következő