CÖF: civilbe öltözött fideszesek, Orbán jele nyilván nyuszi volt az óvodában, GYÁVA - Mesterházy Attila lazáskodva kampányolt a kormány ellen. Szabó Tímea, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Fodor Gábor - mindannyian Orbán Viktor és a szerintük antidemokratikus döntései ellen kampányoltak a választások előtt utolsó nagygyűlésen az Operaháznál. Súlyos szidalmakat zúdítottak Orbán Viktorra és a kormányára.

Megpróbálta begyújtani a tüzet az ellenzék - összefoglaló a beszédekből

Ezt a kézerdőt nézze meg Orbán - Mesterházy Attila

Magyarországon a fortélyos félelem uralkodik - Bajnai Gordon

Megcsaltak, megloptak bennünket - Gyurcsány Ferenc

Orbán harcban lehet győztes, békében nem - Fodor Gábor

 Elvesszük Orbán kedvenc játékszerét! - Szabó Tímea

Képek a baloldali tüntetésről

Videók a baloldali gyűlésről

 

14:36
Uraim, itt a Seuso-kincs egy darabja!

 

14:36
Kerék-Bárczy nem bízik a köztévében

Kerék-Bárczy Szabolcs 5. kerületi jelölt kérdésünkre elmondja: azt nem tudja, hányan jönnek el ma délután, de azt biztosra veszi, hogy a közmédia és a Hír Tv kevesebb résztvevőről számol majd be, mint ami a valóság. Szerinte ugyanakkor a baloldalnak most azzal kell törődnie, hogy szívéből- lelkéből kampányoljon, és azzal a tudattal ébredjen április 7-én, hogy mindent kiadott magából.

14:41
A perec megy, a Narancsbőr nem

A kereskedők is kihasználják a rendezvényt. Sajtos rolóval, pereccel, meggyes rétesekkel települtek ki, illetve egy fiú hátizsákból árulja Ferenczi Krisztina Narancsbőr című könyvét, amely Orbán Viktor vagyonosodást kutatja. A fiú szomorkodva vallotta be tudósítónknak, hogy még egy kötetet sem sikerült eladnia.

14:47
Ezt látják a kormányváltó szónokok
Fotó: Dull Szabolcs - Origo

 A színpadra ugyan nem mehetnek fel újságírók, de egy segítőkész Együtt-PM-es sajtós készített nekünk egy képet, amiből láthatjuk, mivel nézhetnek szembe a szónokok. 

14:53
Almákkal hekkel az LMP

Az LMP a Liszt Ferenc téren alma- es újságosztással hekkeli az összefogást. Az aktivisták azt mondják, mindig itt vannak az Oktogonon, vagyis nem a nagygyűlésre szerveztek rá.

14:54
Megjött Gyurcsány

Megérkezett Gyurcsány Ferenc, aki – mint a Napi Feri applikációjából tudni lehet – habcsóksütéssel töltötte a délelőttöt a kötcsei telkén. A kordonnál álló néhány DK-s lelkesen integetett neki, de ő inkább Molnár Csaba DK-s alelnökhöz ment oda beszélgetni és ásványvizezni.

14:55
Bajnai Gordon is a helyszínen

A kulisszák mögött üdvözölte a technikai személyzetet, majd elmerültek az eszmecserében.

14:55
Mennyi a perec és a rétes?

400 forint a perec, 300 a rétes. Az Andrássy majdnem az Oktogonig megtelt.

14:57
Akadozik a kórus

A Baloldali Szabadság kórus Verdi Nabucco című operáját dalolja, playbackről. Elég feltűnő, hogy playbackről megy a dal,  mert  olykor megakad a lemez

14:58
Bye, bye Szása

A rendezvény előtt kultúrprogrammal hangolódhatott a közönség, volt Lesz még magyar köztársaság!, Bye, bye Szása a Pa Dö Dőtől, majd Galkó Balázs lépett színpadra, aki a versmondás és az éneklés közötti produkcióval rukkolt elő. 

15:00
Fujj Orbán!

Egy kisfilmet vetítenek Orbán Viktor kormányzásáról, ami heves érzelmi reakciókat vált ki a közönségből.

15:00
Putyinnal smároló Orbán a plakáton
Fotó: Mudra László - Origo

 

15:00
Torkaszakadtukból énekelnek

Kisfilmről lejátszották Máté Péter-féle Hazám című számot, amit egy férfi és egy nő énekelt. A közönségnek láthatóan nagyon tetszik, tudósítónk mellett többen is torkaszakadtukból éneklik. 

15:04
Gyurcsány ingujjra vetkőzött

Itt van Dobrev Klára is, aki leszedte férjéről a zakóját, és vigyáz rá. Gyurcsány ingben van.

15:06
A zászlóerdőtől nem látni a szónokokat

A színpad előtti zászlóerdőtől semmit nem látni a műsorvezetőből. Sokan fel is adjak, és hátrébb mennek a kivetítőhöz.

15:06
Orbánék bűzös lehelete

Kónya Péter hivatalosan is megnyitja az eseményt, illetve a szónoklatok sorát. Az Együtt-PM társelnöke azzal kezd, hogy azért választották Operaházat helyszínül, mert egyszer már tüntettek itt a köztársaság lebontása ellen, bár akkor még sejtették, milyen is lehet az új birodalom, amelyben „nap mint nap az arcunkba csap az Orbán-Simicsak maffiabirodalom bűzös lehelete".

15:07
Ez itt az én hazám

 

15:08
Ez itt az én hazám

Kónya rövid volt, mindenkit felszólított, hogy menjen el szavazni, majd szintén a szavazásra buzdító bejátszások következnek, többek között a paksi szerződés és a tarfikmutyi felemlegetésével.

15:10
Megérkezett Mesterházy

Megérkezett Mesterházy Attila MSZP-elnök, hatalmas mosollyal, először Bajnai Gordont üdvözölte, igaz Gyurcsány Ferenc ekkor már nem volt közöttük, mert már a színpad melletti lépcsőnél toporgott, mint a következő szónok. Tudósítónk annyit látott, hogy valakinek csókot küldött a távolba. 

15:11
A mentőkre még nem volt még szükség

Három mentős vár készenlétben egy mentőautót támasztva a Nagymező utcánál. Azt mondják, eddig semmi dolguk nem volt.

25