Az Európai Parlament hétfő óta folyamatosan hallgatja meg az unió legfőbb javaslattevő és végrehajtó testülete, az Európai Bizottság leendő tagjait. A procedúra október 7-ig tart, ma este 6 órától Navracsics Tibort faggatják Brüsszelben. Az Origo munkatársa tudósít a meghallgatásáról percről percre. Kövesse folyamatosan frissülő beszámolónkat!

18:21
180 perc tömör vallatás

Navracsics Tibor meghallgatását az olasz Silvia Costa (S&D) vezeti. Tart egy 5 perces bevezetőt, majd átadja a terepet a magyar jelöltnek, aki 15 percben vázolja terveit. Ezután először az EP hét frakcióját, illetve a függetleneket képviselő politikusok, majd az illetékes – ipari, kulturális és petíciós – bizottságok tagjai (37-en) faggatják. A 45 kérdésre 1-1 perc, a válaszra 2-2 perc áll rendelkezésre. Ha ennek vége, Navracsics és Costa 5-5 percben összegzi a tapasztalatokat.

18:21
Volt már jobb hírünk is

A találkozóra érkezve brutális képaláírásra bukkantunk: „Nem az ebola, hanem Orbán fertőtlenítésére készül Brüsszel.” Nem ez nem a Hócipő belga változata, hanem a New Europe EU-ügyi hetilap.

Forrás: Origo

 

 

22