Tapolca után

2015.04.13., 13:14
rendezés

A kétharmados törvények esetén ötpárti egyeztetésekre törekszik a Fidesz – mondta Kósa Lajos a kormánypártok vasárnapi választási veresége után. Vona Gábor a Jobbik elnöke arra kérte a parlamenti pártokat, hogy fejezzék be a nácizást, mert nem vezet eredményre és a Jobbik egy polgárosodó néppárt. Az MSZP és az LMP nem kommentálta az eseményt. Az azonnali kérdések végéig követtük az ülést.

Origo
13:06

Szél Bernadett az elvándorlásról

Miért nem tesz semmit a kormány, hogy megfékezze a kivándorlást? A kormány talán még örül is annak, hogy elmennek a fiatalok, akik nem kérnek az illiberális államból. Tavaly 31 000 fő távozott, többségük családalapítás előtt áll - hivatkozik a németországi adatokra Szél Bernadett. A kormány elbagatellizálja a kérdést: kalandvágyról és szakmai tapasztalatról beszél.

Origo
13:09

LMP: Nem sikeres a családpolitika

A bérek nem nőnek, a dolgozók kétharmada átlagbér alatt keres, a család-munka egyensúly csak illúzió. Az LMP szerint a magas bérek és a magas tudás a megoldás a kivándorlásra. Nem a munkát és nem a kisvállalkozásokat kell adóztatni - mondta Szél Bernadett.

Origo
13:13

A kormány erőn felül cselekszik

Családi adókedvezmény nélkül is 5,7 százalékkal nőttek a bérek - mondta Czomba Sándor. A kormány erőn felül igyekszik növelni a béreket. A migráció 2006-ban kezdődött, de még mindig csak a háztartások két százalékát érinti - hivatkozik a KSH adataira az államtitkár. Romániában sokkal rosszabb a helyzet. A kérdés az, hogy lehetőségként vagy kényszerként éljük-e meg a kivándorlást. Akik számára kényszer, ott a kormány igyekszik segíteni. A fiatalok körében nőtt a foglalkoztatás.

Origo
13:19

Sopron

Firtl Mátyás (KDNP) "Egy történelmi város történelmi esélye" címmel köszönetet mond Orbán Viktor miniszterelnöknek és Áder János köztársasági elnöknek, hogy Sopron lehetett az első vidéki város, amellyel a kormány városfejlesztési szerződést kötött. Sopron sokáig elzárt város volt, most végre visszakerülhet a történelem főutcájára - mondta. 

Origo
13:23

Sopron után Eger következik

A kormány mind a 23 megyei jogú várossal stratégiai megállapodást köt - jelentette be L. Simon László. Mintegy ezer milliárd forintot költenek erre a célra. A miniszterelnök személyesen látogatja meg a városokat. Sopron után Eger lehet a következő.

Gyorsforgalmi út épül Sopron és Csorna között, megújul a barokk belváros, fejlesztik a Fertő tó környékét.

Origo
13:29

Brókerkárosultak kártalanítása

Tóth Bertalan (MSZP) a Quaestor-csőd károsultjainak kártalanítására benyújtott, ma tárgyalandó törvényről beszél. A törvényjavaslat számos kínos kérdést kerül, de leginkább a felelősségről nem beszél. Se a jegybank, se Orbán Viktor, se Tarsoly Csaba felelőssége nem kerül szóba.

Mi a helyzet a Buda-Cash és a Hungáriakárosultjaival, akik csak hatmillió forintot kaptak? A Házszabály szerint az Országgyűlésnek először az MSZP korábban benyújtott javaslatát kellett volna tárgyalnia, amely teljes kártalanítást követelt Quaestor-ügyben.

Origo
13:33

Látszik, hogy a Jobbik nyert

Látszik, hogy a Jobbik nyert, különben a szocialisták ma örömódákat zengenének a tapolcai választásról- reagált L. Simon László. A kormány mindent megtesz, hogy az emberek megkapják a bennragadt pénzüket. A Buda-Cash kisbefektetőinek a Beva már segített. A Baumax, a Hajdú-Bét károsultjaival önök nem nagyon törődtek. Ez a különbség közöttünk. Most ki fog derülni, hogy önök támogatják-e 32 000 ember ügyét. A felelősség meg azoké, akik 17 milliárdot adtak a Quaestornak.

Origo
13:39

Tapolca után új helyzet van

A Jobbik a Dunántúlon tisztességesen, sárdobálás nélkül nyert, ahol a Fidesz mindent bevetett: Kubatov Gábort és a miniszterelnököt is. Vona Gábor hangsúlyozza: először került nem rendszerváltó párt a parlamentbe. Ha volt fülkeforradalom Magyarországon, az tegnap volt Veszprémben. Igenis van kormányváltó hangulat, és van kormányváltó erő is, ez pedig a Jobbik, nem a baloldal. A nácizás és nyilasozás befejezését kérte a két nagy párttól. Fejezzék be, mert nem igaz, és ezt tegnap a választók mondták ki. A Jobbik egy néppárt, a vadhajtásainkat bízzák ránk, önök a saját vadhajtásaikat vágják vissza: a pökhendiséget és a korrupciót. Saját pártját arra kérte, hogy ne zengjen örömódát. 

Origo
13:40

A Fidesz jelöltje már gratulált

A Fidesz jelöltje már gratulált. A kormány 65 százalékos kormányzati többséggel higgadtan folytatja a munkát - mondta L. Simon László.

Origo
13:45

Éles demokratikus verseny volt

Éles demokratikus verseny volt, és a célfotón úgy tűnik, a Jobbik nyert, de ez érdemben nem változtatta meg a kormány támogatottságát. Belátható időn belül nem lesz időközi választás. Az érdemi munkára kell koncentrálni, a Fidesz a kétharmados törvények esetén ötpárti konszenzusra törekszik - ígérte meg Kósa Lajos. A munkahelyteremtés és a stabil költségvetés a legfontosabb stratégiai célok, valamint az, hogy mindenki boldoguljon ebben az országban. 

Origo
13:49

Quaestor-törvény

A házszabálytól való eltéréssel tárgyalják a Quaestor-törvényt. Az eltérést 150 igen szavazattal 6 ellenében megszavazta a Ház. 

Origo
13:53

Lesz-e következmény?

Törvényellenesen vállalt vezetői munkát a katasztrófavédelem három vezetője a BM Heros Zrt.-nél. Az összeférhetetlenség miatt a szocialista Harangozó Tamás felelősségre vonást követel interpellációjában. 

Origo
13:56

A BM Heros nem piaci szereplő

A BM Heros nem piaci szereplő, hanem száz százalékban magyar tulajdonban lévő vállalat - reagált Kontrát Károly. 

Harangozó Tamás szerint a válaszból világos, hogy a BM el kívánja tussolni az ügyet, ugyanis a törvény nem tesz különbséget piaci vagy állami cég között: mindkettő esetében tiltott az álláshalmozás. A Ház 110 igen szavazattal 42 ellenében elfogadta a választ.

Origo
14:00

Földadó: kivéreztetett önkormányzatok

Apáti István (Jobbik) szerint a kormány a szocialisták politikáját követi, amikor kivérezteti az önkormányzatokat: csökkent a személyi jövedelemadó helyben beszedett része, a gépjárműadónak immár csak negyven százaléka marad az önkormányzatoknál. 15 önkormányzat már kivetette, és további 1500 tervezi a földadó bevezetését. Támogatják vagy nem? - kérdezi.

Origo
14:03

Ne riogasson!

Czerván György hosszasan sorolja, hogy kikre nem lehet kivetni földadót. Az államtitkár arra kérte a Jobbikot, hogy ne riogasson a földadóval: eddig mindössze 13 önkormányzat vetett ki települési adót, sokszor törvényellenesen, legutóbb Mikepércs.

A kormány 1400 milliárd forint adósságot vállalt át az önkormányzatoktól: ezt nem lehet kivéreztetésnek nevezni. 

Origo
14:05

Földtörvény: van vagy nincs?

Újabb zavart érzek a centrális erőtérben, mert a mikepércsi adó ellen a megyei kormányhivatal nem emelt kifogást. Nem tudjuk elfogadni, hogy csak a haszonbérbe adókra vetik ki, mert ezzel is kettős adózás történik. De a Jobbik elvi okokból is elutasítja a földadót.

Origo
14:09

Az LMP folytatja

Valóban az ígéretek ellenére van földadó, immár a tizedik településen vetették ki - folytatja a gondolatmenetet Sallai R. Benedek. Az LMP képviselője "Van-e olyan ígérete a földművelésügyi tárcának, amelyet betartott?" címmel kérdez. Zsebszerződések, osztatlan közös tulajdon megoldása, kisbirtokosok támogatása, pálinkafőzés, GMO-mentesség - sorolja az elszállt ígéreteket.

Origo
14:13

Kinek drukkol az LMP?

Bitay Márton Örs szerint úgy tűnik, az LMP az Európai Uniónak drukkol. Ha valóban nem tartaná be az ígéreteit a kormány, akkor miért indít az EU kötelezettségszegési eljárást?

A kormány földtulajdona mindössze 10 százalék, ne a kormányon kérje számon azt, hogy a tulajdonosok kiknek adják bérbe a földjüket.

Az alaptörvény leszögezi a GMO-mentességet, a kormány mindent megtesz, amit a hatáskörén belül megtehet. 

Origo
14:18

Gazdasági kilátások az IMF-jelentés tükrében

Két százalékról három százalékra módosították mérvadó nemzetközi szereplők az idei gazdasági növekedés kilátását. Az IMF jelentése is elismeri a gazdaság eredményeit a külső és belső egyensúly megteremtésében, valamint a gazdaság sebezhetőségének csökkentését - jelenti a fideszes Bánki Erik. 

Origo
14:23

Nem hitelből növekedünk

Tavaly 3,6 százalékos növekedéssel végre elértük a válság előtti növekedés mértékét - erősítette meg Tállai András. Nagy előrelépés, hogy az IMF mellett az OECD és a hitelminősítők is elismerik Magyarország gazdaságpolitikáját. A teljesítményt az ellenzéki pártokon kívül itthon is elismerik - összegzett. 

A működőtőke-beáramlás is nőtt tavaly, mindeközben a szegények adója, az infláció csökkent - tette még hozzá Bánki Erik. 

Origo
14:26

A Tokaji Kereskedőház átszervezése

Negyven főt rúghatnak ki a Tokaji Kereskedőházból, az elbocsátás minden negyedik dolgozót érinti - állítja a szocialista Gúr Nándor. A kereskedőház felügyelőbizottsága törvénytelenül működik, a dolgozókat közös megegyezéssel bocsátják el, hogy ne kelljen végkielégítést fizetni.

Origo
14:30

Betartják a kollektív szerződést

2013 óta folyik az átszervezés, és valóban elbocsátanak 39 főt - mondta Fónagy János, de a csoportos létszámleépítésnél ügyelnek arra, hogy ne a szociálisan érzékeny embereket küldjék el. A felügyelőbizottságban munkavállalói részvétel nem kötelező - tájékoztatott az államtitkár. 

Origo
14:35

Hortobágyi Nemzeti Park

A Hortobágyi Nemzeti Park földpályázataival a Fidesz minden eddiginél messzebbre ment a gátlástalanságban? - kérdezi a jobbikos Magyar Zoltán. Egy éve folyik a huzavona a földpályázatokkörül, évtizedek óta állattartással foglalkozó családokat semmiznek ki. Adjon valami tippet államtitkár úr, hova hajtsák ki az állatokat a következő napokban a gazdák? Az új bérlők a régieket sorra keresik meg azzal, hogy maradhatnak a területen, de az európai uniós támogatásokra igényt tartanak. 

Origo
14:38

Egyetlen ügy is sok a kormánynak

Egyetlen vitatható ügy is sok a kormánynak. A földet a gazdáknak programban közel negyvenezren vettek részt és hétezren nyertek. Nyilvánvalóan, akik nem nyertek, azok nem örülnek. De mit tehetett volna a kormány? Ha meghosszabbítja a szerződéseket, akkor marad a 600 bérlő a 600 000 hektáron, ami ezerhektáros birtoktesteket jelent. A kormány csak az állami földeken tudja visszaszorítani a nagygazdaságokat. 

Origo
14:43

Megindult a szerződések felmondása

A Kehi által vitatott pályázatok esetén megindult a szerződések felmondása - állítja Bitay Márton Örs. Nagyon kevesen vannak azok, akik új szereplők. Több mint ezer fiatal gazda nyert a földet a gazdáknak programban - mondta. 

A Jobbik valamennyi pályázat felmondását, új pályázati rendszert és vizsgálóbizottságot követel. Magyar Zoltán szerint stratégiai veszteség keletkezik, ha a magas genetikai állományú állatokat le kell vágni. Nem fogadta el a választ.

Origo
14:49

Családi gazdálkodók piaci érvényesülése

Földi László (KDNP) kérdésére Kis Miklós Zsolt válaszol, és a fiatal gazdák támogatásait sorolja. 2020-ig maximum 90 hektárig többlettámogatást kapnak a fiatalok, a családi vállalkozások adminisztratív terheit is részben átvállalja a kormány. 

A helyi zöldség- és gyümölcsfeldolgozás lehetősége biztató a helyi gazdáknak - üdvözölte a tájékoztatást Földi László. 

Origo
14:53

Tisztességtelen törvényhozás

2010 után megváltozott az Országgyűlés működése - állítja a független Varjú László. A kormány nem fogadja be az ellenzék módosításait, a kormánypártok módosításai pedig sorra a haverok helyzetbe hozását, vagy az ellenfelek ellehetetlenítését szolgálják. Lex Járai, lex Vajna, reklámadó, legutóbb pedig a CBA helyzetbe hozatala - sorolja.

Origo
14:59

Törvényes a képviselői jogalkotás

Répássy Róbert elsorolja, hogy az alaptörvény szerint kik nyújthatnak be törvényjavaslatot vagy módosítást. Az egyeztetési kötelezettség csak a miniszterek által előterjesztett törvényekre vonatkozik, a képviselők által benyújtottakra nem. A személyre szabott jogalkotás vádjára a lex Szász-szal vág vissza.

Varjú László szerint a lex Szász szintén a tisztességtelen jogalkotás sorába tartozik, mivel Szász Károly végkielégítését kiemelte a 98 százalékos adó alól. Nem fogadta el a választ. 

Origo
15:04

Jó multik, rossz multik

Szél Bernadett "Miért asszisztál a kormány a MET nyomulásához?" címmel ismét a MET ügyeiről kérdez. Önöknek vannak jó és rossz multik? Mi a helyzet az offshore cégekkel? Mikor elfogadható az extraprofit a Fidesznek?

Aradszki András szerint zavarosak a kérdések. Az egyetemes szolgáltatói körben a kormány következetes. A rezsicsökkentés eredményeinek fenntartására megalapította az első közműszolgáltató céget. A közműszolgáltató működése nem profitorientált. Ennek köszönhetően az átlagos fogyasztói árak jelentősen csökkentek, ami éves átlagban mintegy 100 000 forintos megtakarítást hozott a lakosságnak.  

Origo
15:07

Az LMP feljelentette az energiahivatalt

Az Energia- és Közműhivatalt a múlt héten jelentette fel az LMP, kérem ne példálózzon vele - válaszolt Szél Bernadett. Önök kábítanak minket ezzel a propagandával, és pénzeket csorgatnak vissza az energiaszektorba, kérdés, hogy mindez meddig fenntartható.

Origo
15:13

Német–magyar kamarai megállapodás

A kormány átvállalja a szakképzésben részt vevő tanulók oktatási költségét, amennyiben az oktatás idején már munkát vállalnak. Erről szól a német–magyar kamarai megállapodás - derült ki Gelencsér Attila (Fidesz) felszólalásából. 

A kormány célja, hogy a szakképzés színvonala elérje az osztrák és a német szakképzés színvonalát - mondta Czomba Sándor. 

Origo
15:19

Kórházak adóssága

Március 23-án tett fel kérdést legutóbb a kórházak adósságrendezéséről, emlékeztet a szocialista Szakács László. Akkor azt a választ kapta, hogy azok a kórházak vehetnek részt a konszolidációban, amelyek letesznek egy tervet az asztalra a nullszaldós működésről. Nem lehet érteni, hogy miért nem az ellátás biztonsága a legfontosabb szempont. Miért kötik össze a megyei megállapodásokkal a konszolidációt, és mikor kerül rá sor? 

Origo
15:26

Kevés lesz a 60 milliárd

A kormány végleges megoldást szeretne a kórházak adósságára, ezért vonta össze a háttérintézményeket, és kötött országos beszállítói szerződést a gyógyszerellátásban. A megyei egészségügyi egyeztető bizottságok is a sikeres strukturális átalakítást célozzák: a gazdasági és egészségügyi albizottságok már megalakultak - tájékoztatott Rétvári Bence. 

Szakács László szerint Rétvári elszólta magát. Minden költségvetési szerv adósságállományára tettek félre 60 milliárd forintot, holott csak az egészségügy tartozása 110 milliárd forint. 

Origo
15:35

Lesz-e 21. századi nyelvoktatás?

" Mikor lesz 21. századi a magyar nyelvoktatás? " - kérdezi a felsőoktatás stratégiai átalakítása kapcsán az LMP-s Ikotity István. Amit tudni lehet az átalakításról az az, hogy 2020-tól csak nyelvvizsgával lehet majd bekerülni az egyetemekre, ami nagy terhet ró a szülőkre és további diákokat zárhat ki a felsőoktatásból. A diákok kisebbségét leszámítva, a gimnáziumok még középfokú szintre sem tudják felkészíteni a diákokat. Mikor lesz nyelvoktatási stratégia? - kérdezi.

Origo
15:39

Az óraszám átlagon felüli

A nyelvi érettségi az öt kötelező érettségi tantárgy egyike. A köznevelési óraszámok meghaladják az uniós átlagot, színvonaluk viszont elmarad a többi országétól - ismerte el Rétvári Bence. A kormány igyekszik felkészíteni a tanárokat a kommunikatív nyelvoktatásra. A törvényjavaslat hat éves felkészülési ideje méltányos az államtitkár szerint.

Origo
15:42

Hat év kevés

Az ittlévők 12 évig tanultak oroszul, de ha hiretelen oroszra váltanánk, lehet, hogy egyesek örülnének, de a legtöbben nem tudnánk megszólalni - reagált Ikotity István. Különbség van az egyetemekre történő belépéshez szükséges nyelvismeret elvárt szintje, és az érettségi szint között. Erre ki készíti fel a diákokat? - kérdezte.

Origo
15:46

Abony-Fegyvernek halálút

Uniós kifogásra hivatkozva, kartellgyanú miatt leállították az M 4-es autópálya Abony-Fegyvernek közti szakaszának az építését. A sajtó cáfolta, hogy az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indított volna és Orbán-Simicska háborúról beszél. A háborúkövetkező áldozata a kelet-magyarországi vasútfejlesztés lesz? - kérdezi a szocialista Bangóné Borbély Ildikó annak kapcsán, hogy a vasútvonal fejlesztését szintén Simicska nyerte el.

Origo
15:52

Volt egyeztetés az Unióval

Március 25-én az Unió valóban vizsgálta az ügyet és több kifogást emelt. Az Unió nem látja annak értelmét, hogy Szolnok megyei jogú várost bekössék az úthálózatba, és kartellgyanút is megfogalmazott. 

Örülök, hogy végre a nemzeti nagytőke mellé tették le a voksukat, az internacionalista cégekkel szemben, még akkor is, ha Simicska Lajos cégéről van szó - gratulált a szocialistáknak Lázár János miniszter.

Origo
15:55

Pálfordulás hálapénz ügyben

Az orvosok nem akarnak együtt élni az intézményesített korrupcióval. A hálapénzre vonatkozó új javaslat engedélyezné az intézményt. Ezzel megszületett a fizetős egészségügy és a szegények és gazdagok egészségügyi ellátása. Miért? - tette fel a kérdést a szocialista Tukacs István. Megkezdődött az azonnali kérdések órája.

Origo
15:59

Borravalóként elfogadható lesz

Vizitdíj és kórházi napidíj címén Önök akartak fizetős egészségügyet - emlékeztette a szocialista frakciót Rétvári Bence. A hálapénz 1957 óta létezik, a mostani javaslat a meglévő bírói gyakorlatot vette figyelembe, amikor a hálapénzt borravalóként elfogadhatónak tartja. Hosszab távon azonban a megszüntetése a cél. 

Origo
16:09

Pedagógus életpálya: nőttek a terhek

A pedagógus életpályamodellel a béreknél nagyobb arányban nőttek a pedagógusok terhei. A Klik megkezdte a munkaidő nyilvántartását, de a  Nemzeti Pedagógus Kar éles kritikát fogalmazott meg a módszerrel kapcsolatban, mivel az nem tárja fel a valós terheket - mondta az LMP-s Ikotity István.

Origo
16:14

Nőtt a pálya vonzereje

Nőtt a pálya vonzereje, egyre többen jelentkeznek pedagógusnak, vagyis sokan vállalták az Ön által is említett plusz terheket - reagált Rétvári Bence.

Aári Tamás Lajos is túlzott leterheltségről beszélt - idézte az ombudsman szavait Ikotity István. Átlagosan 40-45 órát dolgoznak a pedagógusok, de a munkaidő nyilvántartásba csak 32 órát tűntethetnek fel. Az LMP szerint szükség lenne egy független bizottságra.

Origo
16:21

LEADER korrupció

Győrffy Balázs (Fidesz) Gőgös Zoltán törvénytelen Leader-támogatásáról beszél, amelyet alig pár nap alatt írt alá államtitkárként pályáztatás nélkül. Az MSZP pápai elnöke is részesült 12 millió forintban használhatatlan tanulmányok írására. Bangóné Borbély Ildikó, jelenlegi képviselő neve is elhangzott a támogatottak között. A visszaélést a Kehi tárta fel, az érintettek sorát név szerint felsorolta Kis Miklós Zsolt államtitkár. Csalás és hűtlen kezelés miatt a Kehi feljelentést tett - közölte. 

.

 

Origo
16:28

Quaestor offshore

A Quaestor Vadúzban, Liechtenstein fővárosában bejegyzett off-shore cég, ezért az önkormányzatok törvénytelenül tartották a cégnél a pénzüket - ismertette a tényeket a szocialista Legény Zsolt. Lesz-e vizsgálat az ügyben? - kérdezte.  

Lázár János szerint is vizsgálni kell, milyen körülmények között születetett döntés az önkormányzatoknál arról, hogy kockáztassák a pénzüket. Nagy cégről van szó, egyelőre nem tudni, hogy ki pontosan kivel szerződött, de a brókercég 68 oldalas leíást adott tevékenységéről a szerződő feleknek, feltüntetve a kockázatokat. Az ügyet az ÁSZ vizsgálja majd. Lázár János írásbeli tájékoztatást ígért. Legény Zsolt megköszönte.

Origo
16:37

Álláshalmozás

A Fidesz álláshalmozásban megmutatkozó gátlástalansága miatt bukott meg Tapolcán - véli Novák Előd. A konkrét ügy, ami miatt felszólal, Bódi Gábor helyettes államtitkár négy főállása. Miután a Jobbik szembesítette ezzel, lemondott a fizetéseiről, többes számban. Az álláshalmozás elvi kérdés, a Jobbik szerint a politikusbűnözés egy formája.

Lázár János a konkrét kérdésre, hogy lemondott-e már a tiszteletdíjáról Bódi Gábor nem tudott válaszolni, de utána néz - ígérte meg. Annak viszont nem néz utána, hogy a tapolcai képviselőnek hány állása van, mert a Jobbikban is vannak, sőt lesznek álláshalmozók - mondta.

Origo
16:48

Offshore bíróságok

Orbán Viktor miniszterelnök kiállt az állami igazságszolgáltatás mellett, a Kanada-EU szabadkereskedelmi egyezmény, a CETA esetén a legutóbbi rigai találkozón mégis felmerült az offshore bíróságok lehetősége. Támogatja-e a kormány a CETÁT? - kérdezi Schmuck Erzsébet az LMP frakcióból.

Mikola István elismerte, hogy az erős európai államok elláltak korábbi álláspontjuktól és a nemzetközi bíróságoknak is engedélyeznék a beruházások vizsgálatát. Mindössze öt tagállam, köztük Magyarország állta a sarat. A ratifikálásra legközelebb két, két és fél év múlva kerülhet sor, a legfontosabb, hogy ott legyünk a tárgyaláson és képviseljük az álláspontunkat.

Origo
16:57

Jászberény bajban

Egy 2002-ben született és 2008-ban felbontott szerződés miatt lehetetlen adósságba jutott Jászberény. A cél a kórház átjátszása volt a Hospinvestnek. A szolgáltató beperelte az önkormányzatot és a pervesztés működésképtelenségbe sodorta a várost, de a kormány Jászberény segítségére sietett - tudtuk meg Pócs János (Fidesz) és Pogácsás Tibor államtitkár beszámolójából. Ezzel vége az azonnali kérdések órájának. Köszönjük a figyelmet!

Még több bejegyzés