Orbán: Senki sem akar balek lenni

2015.06.12., 07:41
rendezés

A bevándorlásról és a költségvetésről is kérdezik a miniszterelnököt. 

Ismét a 180 percben faggatják a kormányfőt.

A bevándorlásról, és a Gripenekről is kérdezik a miniszterelnököt. 

Origo
07:57

Költségvetés, olimpia

Az a legfontosabb kérdés, hogy mennyi pénz marad a családok zsebében. Adócsökkentési költségvetés születik, ez a filozófiája a büdzsének, ennek eredménye lehet az, hogy több marad a családoknál.

Rengeteg pénz megy bele az egészségügybe, amelynek állapota a kormányfő szerint sokat javult, de van még mit tenni. Meg kell épülnie Budapesten egy nagy központi kórháznak.

Az olimpiai mozgalom alapítói közül csak Magyarország nem rendezett még olimpiát, az ország fejlődik, az olimpiához szükséges létesítmények 60-80 százaléka vagy már létezik, vagy elkészül Budapesten olimpia nélkül is. Szerinte az olimpiai bizottságra kell bízni a döntést, amelyet a kormány támogat.

Origo
07:51

Új típusú Európa

Az Európai Bizottságnak az a javaslata, amely a bevándorlási kvótákról szólt, olyan ellenállásba ütközött, hogy már új javaslatok vannak az asztalon.

Origo
07:48

Nem kukoricázunk

Minden embercsempészhez el kell jutnia annak a hírnek, hogy Magyarország az a hely, ahol nem kukoricáznak, jobb elkerülni.

Az európai emberek elsöprő többsége érzékeli azt a veszélyt, amit a bevándorlás jelent, Európa láthatóan nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel.

Origo
07:45

Nincs esélyed, nem fogsz munkát kapni

Az emberek többsége egyetért azzal, hogy a bevándorlás veszélyes, a konzultáció arról szól, milyen intézkedéseket tegyen a kormány a veszély elhárítására. A plakátrongáló liberális akciókat egy hangos kisebbség akcióinak tartja, amely szemben áll a többség egyetértésével.

Szerinte a plakátok arra helyezik a hangsúlyt, hogy Magyarország egy barátságos, vendégszerető ország, de annak, aki ide jön, be kell tartania néhány szabályt.

Magyarország nem tud ennyi bevándorlónak munkát adni, a plakátok erről is szólnak.

Origo
07:40

Senki sem akar balek lenni

Északolasz példával jön a kormányfő, a terület megtelt, már nem engednek be egyetlen bevándorlót sem. Abszurdnak tartja, hogy Görögoszágot nem biztonságos hellyé nyilvánították, miközben családok ezrei utaznak oda nyaralni. A bevándorlók viszont tovább indulnak, és a probléma nálunk csapódik le. Ezen változtatni kell, mert senki sem akar balek lenni, mondja Orbán Viktor.

Origo
07:37

Schengent egyelőre nem kell bántani

A schengeni határokhoz nem nyúlna a kormányfő. Nagy értéknek tartja, lehet, hogy egyszer meg kell változtatni, de a szigorítás szerinte visszalépés. Az Unió külső határait kell megerősíteni. 

Origo
07:35

Szerdán hallgatják meg Pintért

Szerdán hallgatják meg Pintér Sándor belügyminisztert, akkor döntenek a határvédelem szigorításáról. A teljes fizikai határzár sem elképzelhetetlen. 

Origo
06:00

Interjú Orbán Viktorral

A bevándorlásról és a költségvetésről is kérdezik a kormányfőt.

Előző
  • 1
Következő »