Az olimpiák ügye már nem szolgálja a nemzet ügyét. Az MSZP váratlanul felrúgta az egységet, az LMP nem támogatja. A támogatást elutasító pártok hiteltelennek és alkalmatlannak tartják a kormányt a rendezésre. A jobboldali pártok politikai haszonszerzést emlegetnek. A Jobbik szerint az MSZP-n belüli vitákra utalhat, hogy a szocialisták sport szakpolitikusai távol maradtak a vitától. A 33. Olimpiai-, és a 17. Paralimpiai Játékok 2024-es budapesti megrendezésére vonatkozó pályázati szándék támogatásáról július 6-án szavazhat a Ház.

11:59
Városok

Pécs városának óriási lehetőséget jelentene az olimpia, de Szeged is jelezte részvételi szándékát - mondta a fideszes Csizi Péter. 

12:10
Bánki Erik köszöni

Lukács Zoltán felszólalásáról az jutott eszébe, hogy "Szélcsendben még a szélkakas is erősnek látszik." Az MSZP csak addig volt olimpiapárti, ameddig a javaslat nem került a Ház elé. Az 1300 oldalas tanulmányt minden frakció megkapta, az a MOB honlapjára azért nem került fel, mert a rendezéssel kapcsolatban a gyengeségeinket is tartalmazza. A FINA kétszer is bizalmat szavazott Magyarországnak jelentős sportesemények rendezésére: ennyit Magyarország jó nemzetközi kapcsolatairól.

Ikotity István felszólalása a teológus és a geológus közti különbséget jutatta eszébe. Az LMP álláspontja egyszerre szólt az égről és a földről, érvei azonban a mostani vita keretében nem értelmezhetők - fogalmazott zárszavában Bánki Erik, de nem tudta kifejteni, mert lejárt az ideje. Ezzel vége a vitának. Köszönjük a figyelmet!

22