Tombol a vihar Budapesten, megbénult a közlekedés

2015.07.08., 16:35
rendezés

Nem sokkal délután három óra után a Dunántúl északnyugati részéről már heves zivatarokat jelentettek. Sopronban már esett az eső, és a hőség is enyhült, csakúgy, mint Veszprémben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint az ország nyugati járásaiban erős széllökésekkel, zivatarral, felhőszakadással érkezett meg a vihar. 

Hradeczky Viktor
23:03

Árad a Bágyom-ér

A heves esőzések következtében így áradt a Bágyom-ér a Fejér megyei Pázmándon. Nézze meg a videót, amit szintén az egyik olvasónk küldött!

Hradeczky Viktor
22:45

Úszik a Népliget Budapesten

Az alábbi képek a Népligetben és a Nagyvárad téren készültek. A fotókat Kolozs Roland Lászlónak köszönjük!

Vízben úszik a NépligetForrás: Kolozs Roland László

 

Leszaggatott ágak a Nagyvárad térnélForrás: Kolozs Roland László
Hradeczky Viktor
22:35

Kidőlt fák Budapesten

Az alábbi fotókat is egyik olvasónk, Puspán Zsuzsanna küldte nekünk. A budapesti Diószegi Sámuel utcán egy fa kidőlt, magával rántva a vezetékeket. 

Kidőlt fa Budapesten, a Diószegi utcábanForrás: Puspán Zsuzsanna

 Az alábbi fotó pedig a Magdolna-negyedben készült. Itt a villamossínre dőlt a fa.

Kidőlt fa a Magdolna-negyedbenForrás: Puspán Zsuzsanna
MTI
21:49

Fa dőlt a sínre, egy vonat vesztegel a vágányon

Heves megyében tíz középfeszültségű, valamint kétszáz kisfeszültségű távvezetékben történt szakadás vagy sérülés a vihar miatt szerda este - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. Fák dőltek úttestekre, épületekre is.

A tájékoztatás szerint szerda estig hatvanhét, zömében fakidőlések miatti riasztás érkezett a katasztrófavédelem megyei ügyeletére, a káresetek közül harmincnyolcat már felszámoltak.

Heves és Erdőtelek között a sínekre is fa dőlt, emiatt áll a vasúti forgalom, a vágányon egy vonat vesztegel három utassal és a kéttagú személyzettel.

MTI
21:22

Rengeteg riasztást kaptak a tűzoltók

Mintegy 1600-szor riasztották Budapesten a tűzoltókat szerda este 9 óráig a vihar miatt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes-szóvivője az MTI-vel. 

Kolozsi Péter azt mondta: többnyire útra dőlt fák, leszakadt gallyak, az utcára omlott vakolat miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, illetve az utakon hömpölygő víz jelentősen lelassította a forgalmat.

A IX. kerületben a Ferencvárosi rendező-pályaudvaron egy kidőlő fa megsértett egy gázvezetéket; a kár elhárítását megkezdték. A XX. kerületben összedőlt egy ház tetőszerkezete, de senki nem sérült meg - sorolta a helyettes szóvivő. Kolozsi Péter tudomása szerint a vihar személyi sérülést nem okozott a fővárosban.

MTI
21:07

Ne várjon a 3-as metróra

A Budapesti Közlekedési Központ közölte, hogy a szerdai vihar a felsővezetékekben és az elektromos berendezésekben jelentős károkat okozott. Ezek felszámolása és a helyreállítás csütörtökre is áthúzódik.

A központ szerda este a Facebook-oldalán azt írta, jelenleg is több mint harminc vonalon vannak fennakadások a felsővezetékeket leszakító kidőlt fák és oszlopok, illetve a sok csapadék miatt. Buszok átcsoportosításával igyekeznek mindenhol biztosítani a közösségi közlekedést, de a kármentés a közutakra került akadályok és torlódások, valamint a várható újabb viharok miatt továbbra is ritkább követési időre és hosszabb menetidőre kell számítani.

A 3-as metró továbbra sem közlekedik a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között, a 6-os (ráckevei) HÉV helyett a Közvágóhíd és Pesterzsébet-felső között pótlóbuszok közlekednek, a 7-es (csepeli) vonalon pedig fakidőlés miatt szünetel a vonatforgalom. Fennakadások vannak egyebek mellett az 1-es, a 2-es, a 3-as, a 18-as, a 41-es, a 47-es, a 49-es, valamint a legtöbb dél-pesti villamosvonalon, a trolijáratoknál és a Dózsa György utat érintő buszoknál.

Hradeczky Viktor
21:01

Segít a kormány a viharkárosultakon

Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1-en azt mondta, hogy a katasztrófavédelem munkatársai a károk felmérésén dolgoznak, és ahol csak lehet, ott a vis maior keretből megpróbálnak segíteni a károk helyreállításában. 

MTI
20:45

Rengeteg helyre hívták a tűzoltókat

Már több mint 2400 riasztást kapott a katasztrófavédelem a viharkárok miatt. Zömében letört ágak, kidőlt fák és oszlopok, leszakadt villanyvezetékek miatt hívják őket. A víz pincéket öntött el, a fák házakra, kerítésekre dőltek. Több épületbe villám csapott, a tető kigyulladt, ezeket kellett oltaniuk a tűzoltóknak.

Origo
20:24

Fejér megye tizenhat településén nincs áram

Tizenhat Fejér megyei településen okozott áramkimaradásokat a vihar. Az áramkimaradás csaknem nyolcezer fogyasztót érint.

Origo
20:10

A VIII. kerületben is kapott néhány autó

Újabb olvasói fotó érkezett, ezúttal a főváros VIII. kerületéből, ahol szintén faágakat szaggatott le a viharos szél.  

Autóra esett faágForrás: T. Bence
Origo
19:52

Ha vonaton rekedt, maradjon is ott

A MÁV arra kéri azokat az utasokat, akiknek a vonata valamiért nyílt pályán vesztegel, hogy ne szálljanak ki a kocsikból, mert balesetveszélyes.

A vasútvonalakon negyed négy óta folyamatosan szakadnak a felsővezetékek, emiatt az amúgy is jelentős késések tovább nőnek. Egyes vonalakon már 180-220 perce várakoznak az utasok a szerelvényekben. A menetrend szerinti közlekedés holnap hajnalra állhat helyre.

Hradeczky Viktor
19:51

Nagyon jó fejek a budapesti autósok, felveszik a bőrig ázott embereket

Ezt a fotót az MTI-n találtuk. A vihar miatt a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között nem közlekedik 3-as metró. Az utasok az Ecseri úti állomásnál az autósokat kérik arra, hogy vegyék fel őket. 

Az Ecseri úti állomásnál utasok várják, hogy az autósok felvegyék őketForrás: MTI/Mihádák Zoltán
Origo
19:46

Óriási fa dőlt ki

Kollégánk vette észre ezt a kidőlt fát a József Attila-lakótelepen, Budapesten. 

Kidőlt fa a fővárosbanForrás: Origo
Hradeczky Viktor
19:45

Senki sem lakna most a 19. kerületben

Az alábbi videót Friedbauer Tibor küldte az Origónak. A felvételt, ami a XIX. kerületben készült, nagyon köszönjük! Régen láttunk ilyen heves esőzést...

Origo
19:43

Áznak az érdi terhes nők

Letépte a szél egy érdi szülőotthon tetejét. A terhes nők és a dolgozók a vihar alatt a beázó épületben voltak. Az önkormányzattól kapnak majd szállást – mondta az Origónak Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Origo
19:42

Két órája nincs áram

Budakeszin két órája nincs áram - jelentette az Origo olvasója.

Origo
19:37

Megállította a vihar a 3-as villamost

Leszakadt faágak állították meg Budapesten a 3-as villamost.

A villamos is aluszikForrás: Origo
Origo
19:35

Gyökerestül tépte ki a vihar a fákat

A Népligetnél nemcsak megtépázta, hanem gyökerestül tépte ki ezt a fát a vihar.

Ezt már nem ültetik visszaForrás: Origo
Origo
19:33

Szolnokra ért a vihar

Pár perce ért Szolnokra a vihar, de egyelőre nem okozott komolyabb gondokat. Eddig csak néhány fa dőlt ki. Remélem, hogy ez így is marad - mondta az Origónak S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Hradeczky Viktor
19:29

Elképesztő felvétel a felhők érkezéséről

Az alábbi felvételt egyik olvasónk küldte az Origónak. Ekkor még gyülekeztek a felhők Budaörs felett. Figyelem, time-lapse videó következik!

Origo
19:28

Katasztrófa sújtotta terület lett a Népliget

Úgy néz ki a fővárosi Népliget és környéke, mintha egy tornádó vonult volna át rajta.

Térdig gázolnak a vízben az emberekForrás: Origo
Az autók sem kivételek...Forrás: Origo
A fa is kidőltForrás: Origo
Origo
19:23

Egy órát keringett a repülő a vihar miatt

A Wizz Air Londonból Budapestre tartó járata egy órát kényszerült keringeni a Tisza-tó felett a vihar miatt, mire le tudott szállni Ferihegyen. A pilóták azért tértek el az eredeti útvonaltól, hogy kikerüljék a zivatarzónákat.

Így keringett a Wizz Air gépeForrás: Origo
Hradeczky Viktor
19:22

Ilyen sötét felhőket még sosem látott

Ráduly László küldte az alábbi fotót az Origónak. A kép Kőszegen készült. Ekkor még csak érkezett a vihar. 

Felhők Kőszeg felettForrás: Ráduly László
Origo
19:13

Ne menjen ki az utcára, ha Szilasligeten él!

Az egyik olvasónk küldte el a szerkesztőségünknek az alábbi fotót. Mint írta, Szilasligeten nincs áram, ellenben hömpölyög a víz az utakon. 

Vihar SzilasligetenForrás: Olvasói fotó
Origo
19:10

Nézze meg videón, ahogyan lecsapott a vihar Budafokra!

Az egyik olvasónk küldte az alábbi videót. A felvétel Budafokon készült.

Origo
19:07

Nézze meg, hogyan dőlt ki egy fa!

Az egyik olvasónk megörökítette, ahogy kidőlt egy fa Zuglóban. Marosi Attilának köszönjük a felvételt! 

Origo
19:04

Hajdú Péter irodájára rádőlt egy fa

Rádőlt egy fa Hajdú Péter irodájára. Erről egy képet is megosztott a Facebookon. 

Ez az óriási fa dőlt rá az irodánk kerítésére! Várjuk a tűzoltókat!

Posted by Hajdú Péter on 2015. július 8.
Origo
18:59

Csónakázótó lett a metróaluljáróból

Így néz ki a Nagyvárad téri metróaluljáró az esőzés után:

Magasan áll a víz a metróaluljáróbanForrás: Origo
Ömlik a víz a lépcsőnForrás: Origo
MTI
18:59

Szinte mindenhol késnek a vonatok

Szinte valamennyi vonalon jelentős, 30-140 perc késéssel közlekednek a vonatok az ország közepén végigvonuló vihar miatt. Általában fakidőlések és vezetékszakadások okoznak gondot.  A vasúttársaság arra kéri az utasokat, hogy a szerelvényeken maradva várják meg, amíg az ítéletidő elvonul. 

A MÁV Start térképén a piros pöttyök a több mint egyórás késéssel közlekedő vonatokat mutatják, a kép este hét után pár perccel készültForrás: Origo
MTI
18:58

Leszakította egy ház tetejét a vihar

Megbontotta a viharos erejű szél egy többszintes sorház tetőszerkezetét szerda délután Székesfehérváron - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szabó-Bisztricz Anett szóvivő elmondta, Székesfehérváron, a Hübner András utcában egy többszintes sorház tetőszerkezetén 150 négyzetméteres felületen megbontotta a profillemezt a viharos erejű szél. A tetőről leszakadó törmelék parkoló autókat és más épületeket is megrongált. A veszélyes darabokat a székesfehérvári tűzoltók eltávolították, és rögzítették a még ép részeket - tette hozzá.

Épületre dőlt fa egy agárdi táborban, de az ott tartózkodó több mint harminc gyermek közül senki sem sérült meg - tájékoztatott a szóvivő. A fát a pusztaszabolcsi tűzoltók egy fővárosból érkező, magasból mentő gépjármű segítségével távolítják el.

A viharos szélben kidőlt egy fa Székesfehérváron egy buszmegállóban, az ágai eltaláltak egy gyalogost, akit a mentők kórházba vittek. A Seregélyesi úton pedig egy leszakadt villanyvezeték miatt gyulladt meg két, a vezeték alatt parkoló személygépkocsi.

Gánt-Gránáson egy melléképületben keletkezett tűz villámcsapás miatt. A szóvivő elmondta: a késő délutáni órákig viharkárok miatt közel 120 bejelentést kaptak főként a megyeszékhely és a Velencei-tó térségéből.

Origo
18:43

Nem mehetnek haza a mentősök

Az Origo úgy tudja, hogy az Országos Mentőszolgálatnál kötelező túlórát rendeltek el. A nappali műszakosok nem mehetnek haza, mert sok váltós kollégájuk még nem ért be dolgozni. 

MTI
18:39

Könnyebb lenne csónakkal közlekedni Budapesten

Az egyik olvasónk a buszról készítette az alábbi fotót. Áll a víz Budapest utcáin.

Lecsapott a vihar BudapestreForrás: Remsei Szabina
Origo
18:38

Az Újhegyi uszoda sem bírta a vihart

Megtépázta a vihar Újpesten az Újhegyi uszoda tetejét. A fa tetőszerkezetről a fémlemezek egy részét leszakította a szél. 

A viharvert uszodaForrás: Olvasónk
MTI
18:35

Fákat döntött, pótkocsit borított a vihar

Pótkocsit borított fel, fákat is kidöntött a viharos erejű szél Veszprém megyében szerda délután. A viharban több épületbe villám csapott - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Csépányi-Barczi Petra elmondta, a szél a 8-as főúton Bándnál egy tehergépkocsi pótkocsiját borította fel, a forgalom egy ideig félpályán haladhatott.

A szóvivő tájékoztatása szerint Ajka térségében mintegy tíz alkalommal kellett a tűzoltóknak kidőlt fákhoz vonulniuk, emellett Gyulafirátóton villanyvezetékre, Veszprémben pedig a vasútállomás közelében vasúti felsővezetékre dőlt fa. Hárskúton egy családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a szél.

Halimbán az Ifjúság utcában villám csapott egy családi házba, az épület 100 négyzetméteres tetőszerkezetének fele lángra kapott. A tűzhöz az ajkai tűzoltók vonultak. Szintén villám csapott Balatonalmádiban, a Napsugár utcában egy háromszintes épületbe, itt komolyabb beavatkozásra nem volt szükség - tette hozzá a szóvivő.

Komárom-Esztergom megyében jégeső és széllökések nélkül vonult át a vihar, felhőszakadást sehol nem tapasztaltak. A megyében este hat óráig a tűzoltók összesen két viharkáros esethez vonultak, egy kisebb fa dőlt ki, illetve egy pincéből kellett vizet szivattyúzni - mondta el a megyei katasztrófavédelem szóvivője, Benis-Völgyi Ágnes.

Origo
18:17

Üllői úti - kicsavart - fák

„Araszolok befelé az Üllői úton, a jelzőlámpák nem működnek, iszonyatos dugó, tövestül kicsavart fák, ágak mindenhol, sok helyen 10-20 centis víz az úton is” - hangzik munkatársunk drámai tudósítása.

Sok helyen 10-20 centis a vízForrás: Hegedűs Henrik
MTI
18:12

Borsod felé vonul a vihar

Bács-Kiskun, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes járásaiban lehetnek nemsoká komolyabb zivatarok, arra vonul a viharzóna. A meteorológiai szolgálat szerint akár 100 kilométeres széllökések is lehetnek, és nagyobb jégdarabok is hullhatnak.  

Erre tart a viharForrás: OMSZ
Origo
18:10

Kisebb tenger a Corvin-negyedben

Csak nagyon óvatosan lehet közlekedni a Corvin-negyedben, a Vajdahunyad utcában. Az egyik olvasónk küldte az alábbi fotót. 

Vihar Budapesten, a Corvin-negyedbenForrás: Szakadát Kata
Origo
17:52

Komoly gondok vannak a Keleti pályaudvar környékén a vihar miatt

Két olvasónk is jelezte, hogy bajba került a Keleti pályaudvarnál. Deli Zita Gyomaendrődről érkezett a fővárosba. Azt írta, hogy a Keletitől csupán öt percre egy fa dőlt a mozdonyukra, és leszakította a felsővezetéket, amely egy ideig a vonat mellett szikrázott.

A két vonat egymás közelében a MÁV Start térképénForrás: Origo

 

Egy másik olvasónk a 16.38-kor induló szombathelyi gyorsvonatra szállt föl, de a vonat a Hungária-gyűrű magasságában megállt, valószínűleg felsővezeték-szakadás miatt.

Olvasónk képe a vonatra dőlt fárólForrás: Deli Zita

 

Origo
17:47

Késnek a vonatok a Balaton környékén

A Boba–Ukk vonalon háromnegyed négy előtt néhány perccel meghibásodott az egyik személyvonat mozdonya, közölte a MÁV. A vonatot egy másik mozdonnyal továbbítják. Az erre közlekedő vonatok utasai 40-50 perc késésre számítsanak.

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon negyed öttől tartós felsővezetéki zárlat miatt Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között áll a vonatforgalom. A vonatok 40-50 perc késéssel közlekednek a dél-balatoni vonalon.

Origo
17:42

Mogyorónyi jég hullik Albertfalván

Jégesőt is hozott a vihar: a fővárosban mogyorónyi jég hullik.

Ekkora jégdarabok estek AlbertfalvánForrás: olvasói fotó / Makó Dániel

Ilyen a vihar a főváros XI. kerületében, Albertfalván. A kép és a videó olvasónk, Makó Dániel felvétele.

Origo
17:41

A szervezők szerint ma még lesz Tiesto

A szervezők abban bíznak, hogy nem maradnak el programok a vihar miatt a Balaton Soundon. Az Origónak azt mondták, hogy a színpadok kibírják az akár 110 kilométeres széllökéseket is. 

A fesztiválon hét mentőautó van szolgálatban, de nagyobb baj esetén a siófoki kórházban is fogadhatják a sérülteket.

Origo
17:41

Azért megdőlt a melegrekord is

A hidegfront érkezése előtt megdőlt az országos és a fővárosi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mostanáig július 8-án Baján volt a legmelegebb 1957-ben. Akkor 39,1 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet. Most ennél is melegebb volt Budakalászon, ahol 39,3 fokig melegedett a levegő. Budapesten is több helyen meghaladta a csúcshőmérséklet az eddigi július 8-ai fővárosi rekordot, amely 37,2 fok volt. Ezt szintén 1957-ben regisztrálták. Szerdán Budapest belterületén 37,8 fokot mértek, de még melegebb volt Újpesten, ahol 38,7 fokos maximumhőmérsékletet rögzítettek.

Origo
17:39

Nagy késések a dunántúli vasútvonalakon

Budapest környékén minden vonat késik, az ábra a 17.30-as állapotot mutatja. Zöld pontot alig látni, ezek a pontos vonatok. A narancsszínű jelek negyedóra és egy óra közötti késést jelentenek, a pirosak még ennél is nagyobbat.

Budapesten minden vonat késik minimum negyedórát, a balatoni vonalon meg még többetForrás: Origo

A Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vasútvonalon Pétfürdő és Hajmáskér állomások között a vihar leszakította a felsővezetéket - közölte a MÁV. Hajmáskér–Veszprém között elromlott a biztosítóberendezés. Jelenleg állnak a vonatok ezen a szakaszon. A MÁV-START Zrt. megrendelte a buszokat az utasok elszállítására. A vonatok utasai 60-80 perces késésre számíthatnak 19 óráig.

Origo
17:33

Aki teheti, maradjon otthon

A fővárosban rengeteg riasztást kaptak a tűzoltók a heves zivatarok okozta fennakadások miatt - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Kolozsi Péter elmondta: jellemzően kidőlt fák, megrongálódott épületek miatt kérték a tűzoltók segítségét. Sok helyen a heves esőzések miatt az utakon hömpölyög a víz, emiatt áll, vagy csak lépésben halad a forgalom. A katasztrófavédelem azt kéri, hogy aki teheti, maradjon otthon. Az útközben lévőknek pedig azt ajánlják, hogy biztonságos helyen parkoljanak le.

Origo
17:30

Tombol a vihar Vas megyében

Az egyik olvasónk küldte az alábbi felvételt. A videó Vas megyében, Nick faluban készült. 

Origo
17:29

Egyelőre áll a Balaton Sound

Kollégánk szerint este hét óráig semmilyen program nem lesz Zamárdiban, a Balaton Sound fesztiválon. Akkorra várják a következő nagyobb vihart. A fesztiválozók arról beszélnek, hogy az időjárás miatt a mai nap összes programját lefújhatják. 

Origo
17:24

Pár óra alatt 15 fokot esett a hőmérséklet

A vihar előtt, pár órája még 35 Celsius-fok volt a hőmérséklet Budapesten, ám rövid idő alatt csaknem 15 fokot zuhant a hőmérséklet.

Az Origo szerkesztőségénél is tombol a vihar, nagyot zuhant a hőmérsékletForrás: Origo
Origo
17:20

Folyó eredt az Üllői út közepén

Mintha folyóvá változott volna az Üllői út Budapesten, úgy hömpölyög a víz az úttesten.

Így hömpölyög a vízForrás: Origo
Origo
17:15

Lecsapott a vihar: sártenger a Balaton Soundon

Az alábbi fotót az egyik kollégánk küldte a Balaton Soundról. 

Sár a Balaton SoundonForrás: Origo
Origo
17:06

A metrókat ajánlja a BKK a vihar miatt

„A szélsőséges időjárás miatt több felszíni járatunk fennakadásokkal közlekedik, a metróvonalak igénybevételét ajánljuk. A forgalmi zavarokról folyamatosan tájékoztatunk itt és a BKK Info webes és mobilalkalmazáson is” - közölte a Facebook-oldalán a BKK. 

A szélsőséges időjárás miatt több felszíni járatunk fennakadásokkal közlekedik, a metróvonalak igénybevételét ajánljuk....

Posted by BKK - Budapesti Közlekedési Központ on 2015. július 8.
Origo
17:05

Ezt művelte a vihar a Kisalföldön

Így vonult át a vihar a Kisalföldön.

Origo
17:03

Hirtelen zuhant a hőmérséklet a vihar miatt

Az Origo szerkesztőségének ablakába kitett hőmérő szerint Óbudán 20 perc alatt több mint 7 Celsius-fokot hűlt a hőmérséklet.

MTI
17:00

Fakidőlések miatt akadozik a tömegközlekedés

A Budapesti Közlekedési Központ több járata is fennakadásokkal közlekedik a fővárost is elérő vihar miatt. A BKK a Facebook-oldalán közölte, hogy a Csepeli (7-es) HÉV nem közlekedik, mert fa dőlt a felsővezetékre, az 52-es villamos helyett pótlóbusz jár a Nagysándor József utca és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között, a 88-as, a 140-es, a 140B, a 172-es és a 272-es autóbusz a külső végállomások felé rövidített útvonalon közlekedik fakidőlés miatt. A Libegő sem jár.

És most írták, ebben a percben, hogy az M3-as metró az Árpád híd és Kőbánya-Kispest között nem közlekedik.

FIGYELEM!Az M3-as metró az Árpád híd és Kőbánya-Kispest között nem közlekedik, mert fa dőlt a sínekre a felszíni szakaszon.

Posted by BKK - Budapesti Közlekedési Központ on 2015. július 8.
Origo
16:58

Már a Parlament is alig látszik a vihartól

Szerkesztőségünket is elérte a vihar. Óbudán, a Montevideo utcából ilyen a kilátás, 0:31-nél a Parlament már alig látszik. 

Origo
16:55

A Balaton egyes részein már nem esik annyira

Zamárdiban már javul az időForrás: Origo
Origo
16:54

Egyre több az extrém esőzés 1980 óta

Drámaian nőtt az extrém esőzések száma a világon 1980 óta - számolt be az Origo német kutatók tudományos statisztikájáról.

Villámlik Poznan felettForrás: MTI/EPA/PAP/Lukasz Ogrodowczyk
Origo
16:51

Lecsapott a vihar Orbán kedvenc csapatánál

Ítéletidő érte el Székesfehérvárt a Dunaújváros elleni edzőmeccs előtt 20 perccel. Eső, orkán erejű szél, jég és felborult kispad a Sóstói Stadionban.

Origo
16:46

Zamárdiban buli helyett áznak a fiatalok

Fiatalok ZamárdibanForrás: Origo
Origo
16:43

Már mémek is vannak

Még csak nemrég érte el a vihar Magyarországot, de már megszülettek róla az első mémek is. Mi mást használtak volna fel az alkotók, mint a kormány bevándorlóellenes plakátjait. 

Üzenet a viharnakForrás: Facebook
Origo
16:42

Videó a szakadó esőről

Az Origo egyik kollégája Bükfürdőn van. Az alábbi videót percekkel ezelőtt küldte el a szerkesztőségünknek. A heves eső éppen az egyik bevásárlóközpont parkolójában kapta el. 

Origo
16:41

Siófok, pár perce

Kollégánk fotója SiófokrólForrás: Origo
MTI
16:40

Jégeső Zalaegerszegen

Felhőszakadás volt Zalaegerszegen, rövid ideig borsószem nagyságú jégeső esett. A vihar negyedórán belül átvonult a városon, utána csendesedett az eső. A hőmérséklet rövid idő alatt legalább tíz fokkal visszaesett.

Origo
16:40

Budapesten szakad

A fővárost háromnegyed öt előtt érte el a vihar. Az Origo Montevideo utcai szerkesztőségénél ömlik az eső, és a levegő is lehűlt. 

Origo
16:34

Elmossa az eső a Balaton Soundot

Kollégánk éppen a Balaton Soundra tart, telefonon azt mondta, hogy Siófok és Zamárdi között szakad az eső. 

Origo
16:33

Ajkán házakat bontott az eső

Egy éppen arra autózó munkatársunk szerint a Balaton fölött többször is villámlott; lassan a tóhoz ér a vihar. A Hirado.hu szerint Veszprém megyében a Noszlop–Bakonygyepes közötti útra dőlt egy fa. A vihar Ajkán háztetőket bontott meg, Kőszegen pedig lakóházba folyt be a víz. Bükfürdőn továbbra is esős idő van, jelentette az Origo kollégája. 

Vihar BükfürdőnForrás: Kohl Károly
Origo
16:31

Megérkezett a vihar

Ahogyan arról az Origo beszámolt, nem sokkal délután három óra után megérkezett a vihar Magyarországra. Ausztriába már hamarabb, erről itt írtunk. Először a Dunántúl északnyugati részéről jelentettek heves zivatarokat. Az Origo munkatársa Bükfürdőn készítette az alábbi fotót. 

Jégeső BükfürdőnForrás: Kohl Károly

 

Még több bejegyzés