Nem sokkal délután három óra után a Dunántúl északnyugati részéről már heves zivatarokat jelentettek. Sopronban már esett az eső, és a hőség is enyhült, csakúgy, mint Veszprémben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint az ország nyugati járásaiban erős széllökésekkel, zivatarral, felhőszakadással érkezett meg a vihar. 

16:41
Siófok, pár perce
Kollégánk fotója SiófokrólForrás: Origo
16:40
Jégeső Zalaegerszegen

Felhőszakadás volt Zalaegerszegen, rövid ideig borsószem nagyságú jégeső esett. A vihar negyedórán belül átvonult a városon, utána csendesedett az eső. A hőmérséklet rövid idő alatt legalább tíz fokkal visszaesett.

16:40
Budapesten szakad

A fővárost háromnegyed öt előtt érte el a vihar. Az Origo Montevideo utcai szerkesztőségénél ömlik az eső, és a levegő is lehűlt. 

16:34
Elmossa az eső a Balaton Soundot

Kollégánk éppen a Balaton Soundra tart, telefonon azt mondta, hogy Siófok és Zamárdi között szakad az eső. 

16:33
Ajkán házakat bontott az eső

Egy éppen arra autózó munkatársunk szerint a Balaton fölött többször is villámlott; lassan a tóhoz ér a vihar. A Hirado.hu szerint Veszprém megyében a Noszlop–Bakonygyepes közötti útra dőlt egy fa. A vihar Ajkán háztetőket bontott meg, Kőszegen pedig lakóházba folyt be a víz. Bükfürdőn továbbra is esős idő van, jelentette az Origo kollégája. 

Vihar BükfürdőnForrás: Kohl Károly
16:31
Megérkezett a vihar

Ahogyan arról az Origo beszámolt, nem sokkal délután három óra után megérkezett a vihar Magyarországra. Ausztriába már hamarabb, erről itt írtunk. Először a Dunántúl északnyugati részéről jelentettek heves zivatarokat. Az Origo munkatársa Bükfürdőn készítette az alábbi fotót. 

Jégeső BükfürdőnForrás: Kohl Károly

 

44