Nem lesz menekültügyi kormánybiztos, mert nem lehet egy embernek adni ilyen szerteágazó feladatban monopóliumot - válaszolta az Origo kérdésére Lázár János a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: szeptember 16-án a kormány a tervek szerint kihirdeti a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, amire addigra a törvény már lehetőséget ad, és amelynek révén a hatóságokra vonatkozó speciális szabályok is életbe lépnek

14:19
Megvan az ok, miért késtek

A kormány mindennap helyzetértékelést tart a migrációs krízisről, emiatt csúszott a tájékoztató - kezdte Lázár János.

14:15
Az N1TV operatőre is szóba kerül majd

Az Origo tudósítója szerint nagyon sok újságíró akarja megkérdezni Lázár János véleményét az N1TV operatőréről. A nő nemzetközi felháborodást váltott ki, amikor Röszkén elgáncsolt egy kisgyerekkel szaladó menekültet. 

Röszke, 2015.09.08.Forrás: Index / Indavideo
14:08
Csúszik a kezdés

Ezen a héten sem kezdődik pontosan a Kormányinfó. Szokás szerint délután két órára hirdették meg a sajtótájékoztatót, de még nem érkezett meg Lázár János. 

13:39
Menekültválság percről percre

A csütörtöki nap sem volt eseménytelen: hajnalban 700 menedékkérő kelt át Nickelsdorfnál (Miklóshalma) az osztrák-magyar határon. Napközben meghalt az a szíriai férfi, akit két társával együtt elsodort egy gépkocsi csütörtökre virradóra a régi 5-ös úton, Szeged-Szentmihály közelében. Percről percre frissülő tudósításunkat ezen a linken követheti. 

Csütörtökön több ezer menekült érkezett a Keleti pályaudvarraFotó: Polyák Attila - Origo
13:35
Kormánybiztosról is kérdezünk

Az Origo a többi közt ezen a héten azt kérdezi majd a minisztertől, hogy tervezik-e menekültügyi kormánybiztos kinevezését. 

13:34
Kerítésről és határvadászokról szólt az előző

Huszonkettedik alkalommal tart Kormányinfót Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten Németországot hibáztatta a Keleti pályaudvarnál kialakult káoszért, és arról is beszélt, hogy három eszközzel érik majd el a déli határszakasz teljes védelmét. 

Lázár János Németországot hibáztattaForrás: MTI/Koszticsák Szilárd
44