Megkérdezzük Lázár Jánost, járt-e már Ibizán

2015.12.10., 14:12
rendezés

A 34. Kormányinfón az egészségügyről, a budapesti olimpiai népszavazásról és Habony Árpád ibizai útjáról is megkérdezzük Lázár Jánost.

Origo
15:45

Vége

Véget ért a Kormányinfó.

Origo
15:44

Már itt tart a világ

Ma már ott tart a világ, és ott tart Magyarország is, hogy a fenyegetés megvizsgálása nélkül nem lehet azt megállapítani, hogy valamely fenyegetés komoly vagy komolytalan - mondta Lázár a TEK tegnapi, óbudai akciójára vonatkozó kérdésre.

A TEK bombariadó miatt lezárta az óbudai Kiscelli köztFotó: Dudás Szabolcs - Origo

Mint arról az Origo is beszámolt, a TEK a III. kerületi brit iskolához vonult ki egy bombariadó miatt nagy erőkkel, mert Hajdu János főigazgató szerint a veszély valós volt. Bombát végül nem találtak.

Origo
15:33

Beleszólás a belügyekbe

Gyurcsány Ferenc az unió kedvence - mondta Lázár János. Pontosan tudják, miért és kinek adják a pénzt - tette hozzá. Brüsszel beleszól a magyar belügyekbe.  

Origo
15:30

Nem lesz szoboravató

Nem lesz szoboravató a Szabadság téren - mondta Lázár János a német megszállási emlékművel kapcsolatban. 

Origo
15:28

A visszatoloncoltak nem menekültek

A visszatoloncolás azon múlik, hogy a fogadó országban megvan-e a készség és a képesség - mondta a miniszter. Azok, akiket bárhová visszatoloncolnak, azok nem menekültek - mondta Kovács Zoltán. Nem lesz korrupcióellenes ügyészség Magyarországon - mondta a miniszter.  

Origo
15:24

Töretlen bizalom, de kevesebb pénz

A magyar állam fellebbezni fog a Közgép ügyében - mondta a miniszter. Lázár János szerint a bizalom töretlen, de a pénz fogy az Országos Roma Önkormányzat ügyében, feltéve, ha igaz a 2,5 milliárdos pénzelvonás. 

Origo
15:21

Egységes perképviselet

Egységes perképviselete lesz a kormánynak a jövőben - mondta Lázár János. A kormány célja, hogy a minisztériumokban dolgozó jogászok képviseljék a kabinetet, és ne külső ügyvédi irodák. 

Origo
15:19

Nem csóválhatja a farok a kutyát

Minden pedagógusnak tudomásul kell vennie, hogy a Klik a munkaadója, ezért semmi oka nincs, hogy a dolgozók megválasszák, ki legyen a munkaadójuk - mondta Lázár János. Ha valaki dolgozik egy gyárban, akkor nem érdekel senkit, hogy azt szereti, vagy nem szereti. Mindez nem jelenti azt, hogy a Klik hibátlan lenne, de az nem lehet, hogy a farok csóválja a kutyát - mondta Lázár János.  

Origo
15:14

Még nincs döntés az új budapesti kórházról

Volt olyan év, amikor a munkaadók és a munkavállalók meg tudtak állapodni a minimálbérről - mondta Lázár János. Még néhány hónapot kell várni az új budapesti kórházról szóló kormánydöntésre. 

Origo
15:11

Lázár: Nem érdekel senkinek a magánélete

Nemzetbiztonságilag nem aggályos Habony úr tevékenysége, a felvételt nem láttam, és mások magánéletével sem foglalkozok - mondta Lázár János. Senkinek a szórakozási szokásaival sem foglalkozik a kormány, senkinek a magánviszonyai nem érdekelnek - tette hozzá. 

Origo
15:07

Egy platformon a kormány és az RTL Klub

Egy platformon van a kormány és az RTL Klub, mivel a végrehajtó hatalomnak hamarosan ki kell költöznie a Parlamentből - mondta Lázár. 

Origo
15:05

Ismét Amerika

Az amerikai nagykövet és munkatársai az elmúlt két évben megtapasztalhatták, hogy fair viszonyok vannak a közbeszerzés területén. Lázár János szerint a mostani szabályozás az egyik legszigorúbb. Nem fogjuk sem negatívan, sem pozitívan elbírálni az amerikai cégeket. 

Origo
15:02

Megállapodás a norvégokkal

Sikerült a norvég kormányzattal megállapodni abban, hogy a 40 milliárdot szétosztják a pályázók között - mondta Lázár János.  

Origo
15:00

Népszavazás az olimpiáról

Lázár János támogatna egy népszavazást a budapesti olimpiáról, de a döntés a helyi képviselő-testület kezében van. 

Origo
15:00

Lázár nem volt Ibizán

Nem járt Ibizán Lázár János - mondta az Origo kérdésére a politikus. 

Origo
14:55

Gratuláció Merkelnek

Ismét az unió bosszújáról beszélt Lázár János. A miniszter gratulált Merkelnek, hogy a Time magazin az év emberének választotta. 

Origo
14:53

Maradnak a mezőhegyesi tervek

Lázár János elmondta, nem kívánnak változtatni a mezőhegyesi terveiken. Az NFA meg fogja fellebbezni az egyik mezőhegyesi földeket érintő bírósági döntést. 

Origo
14:51

Lázár Hóman Bálintról

A temetőben nem kellemes a klíma - mondta Lázár János. Hóman Bálintról fenntartja a korábbi véleményét Lázár. Mérlegel az ügyben a kormány, ami a szoborállítást illetti.  

Origo
14:46

40 ezer embert akarnak visszatoloncolni

Több mint 40 ezer embert akarnak Magyarországra visszatoloncolni - mondta Lázár János.

Magyarországot nem lehet arra kényszeríteni, hogy menekülteket fogadjon beForrás: MTI/Varga György

A Miniszterelnökség vezetője szerint, ha egy tagország bevándorlókat akar behívni, akkor az az ő belügye. Minket azonban nem lehet arra kényszeríteni, hogy bevándorlókat fogadjunk be - mondta a miniszter.  

Origo
14:43

900 ezer bérszámfejtés

900 ezer bérszámfejtésben 6500 hiba volt átlagosan havonta korábban, míg most ennél jóval kevesebb, ami azt mutatja, az új rendszer jobban működik - mondta Lázár János. 

Origo
14:41

Nem lesz új tagja a kormánynak

Lázár János elmondta, az Alkotmánybíróság Quaestor-ügyben hozott döntése azt mutatja, hogy a bankszövetséget nem lehet kihagyni a folyamatból. Pintér Sándor nem találkozott a szentgotthárdi polgármesterrel, és nem is biztatta semmire. A város, ha többet vállal a menekültügyben, akkor joggal számíthat több támogatásra - mondta Lázár. Szerencsére a városvezető nem tagja a kormánynak, és nem is lesz - tette hozzá. 

Origo
14:36

Deutsch Tamás javaslatai a napirenden

Jövő héten tárgyal a kormány Deutsch Tamás internetes javaslatairól, és a lakásépítések támogatásáról. 

Origo
14:34

Ezért nyert Gyurcsány Lázár szerint

Gyurcsány Ferenc újabb uniós megbízásáról azt mondta Lázár, hogy a DK elnöke annak köszönheti a győzelmét, hogy kiállt a bevándorlás mellett. Az EB által adott pénz egy része a DK kasszájába vándorol. 

Origo
14:31

Újabb viták az Európai Bizottsággal

600 milliárd forintos vitánk van a bizottsággal, köztük az útépítésekkel kapcsolatos viták, készek vagyunk bírósághoz is fordulni - mondta a miniszter. A leállított M4-esről azt mondta, kartellbe tömörültek az útépítő cégek, de a GVH szerint ez a gyanú nem áll fönn.

Az M4-es ügye még mindig lezáratlanFotó: Bielik István - Origo

A bíróság ezzel szemben a Miniszterelnökségnek adott igazat, így a GVH-nak alapos vizsgálatot kell folytatnia a kartellgyanú ügyében - mondta a miniszter. 

Origo
14:28

9000 milliárd forint fölött járunk

Átlépték az uniós kifizetések a 9000 milliárd forintot, az elszámolási helyzetre is fel vagyunk készülve - mondta Lázár János. Az elmúlt másfél esztendőben az uniós kifizetésekkel foglalkozók kitűnő munkát végeztek. Az új kifizetési intézményrendszer meghozta az eredményét - mondta Lázár János.  

Origo
14:26

Megmaradnak a mezőhegyesi állások

Az állami mintagazdaságba belekerül a ménes 1000 hektárja és még ezenkívül 2-3 ezer hektárnyi terület. Lázár János szerint a jelenlegi zrt.-t nem akarják tönkretenni, a legfontosabb, hogy a mezőhegyesi dolgozóknak megmarad a munkahelye.  

Origo
14:23

100 milliárdos bevétel van eddig

Mezőhegyesen jártam délelőtt, ahol találkoztam a város vezetőivel - mondta Lázár. Összesen 75 ezer hektár talált gazdára nyílt árverésen, ez 100 milliárdos bevételt jelent az államnak - mondta a miniszter. Rendben zajlanak az árverések, az érdeklődés egyre nagyobb - tette hozzá.

Mintagazdaságot hoz létre a kormány Mezőhegyesen, kormánybiztost neveznek ki a jövő héten a munka irányításáraForrás: MTI/Rosta Tibor

A kormány döntött arról, hogy a ménesgazdaságból mintagazdaság lesz. Mezőhegyesen is mintagazdaság jön létre egy kormánybiztos vezetésével.   

Origo
14:19

Lopakodó eljárás

Lopakodó módon próbálják Magyarországot kizárni Schengenből, ez is egy bosszú része az Európai Bizottság részéről - mondta a miniszter. Az EU alapértékeivel ellentétes folyamat zajlik - mondta Lázár. 

Origo
14:17

Bosszú Magyarország ellen

A kötelezettségszegési eljárás egy bosszú Magyarország ellen, csak politikai oka van - mondta a Miniszterelnökség vezetője.

Lázár szerint inkább Berlinnel szemben kellene uniós eljárást indítani menekültügybenFotó: Polyák Attila - Origo

A kormány élni fog a válaszadás lehetőségével, készek vagyunk a bíróságig is elmenni. Németországban 300 ezer embernek három éve nincsen lezárt ügye, inkább Berlinnel szemben kellene eljárást indítani - mondta Lázár János.  

Origo
14:15

Lengyelországban bízik Lázár

Magyarország egy hete támadta meg a kötelező kvótáról szóló határozatot. Lázár János bízik benne, hogy sikerül megakadályozni, hogy hazánkba telepítsenek menekülteket. Az EP-elnöke azt állítja, egymillió ember sem okozhat problémát az uniónak. Lengyelország támogatásában is bízik a Miniszterelnökség vezetője. 

Origo
14:13

Szerdán lesz a Kormányinfó

Jövő szerdán lesz a 35. Kormányinfó - mondta Lázár János. 

Origo
14:11

Kezdődik

Kezdődik a 34. Kormányinfó. Megérkezett Lázár János és Kovács Zoltán. 

Origo
12:01

Népszavazás az olimpiáról

Megkérdezzük, Lázár János támogatja-e, hogy népszavazás legyen a 2024-es budapesti olimpiáról.

Origo
11:59

45 milliárdos adósság

Már 45 milliárd forinttal tartoznak a kórházak az orvostechnikai eszközöket beszállító vállalkozásoknak. Megkérdezzük, mi lesz ezzel az adósságtömeggel.  

Mi lesz a kórházak 45 milliárdos adósságával?Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Origo
11:54

Habony ibizai kiruccanása

Habony Árpád ibizai kiruccanásáról is megkérdezzük Lázár Jánost a 34. Kormányinfón.

Még több bejegyzés