A 34. Kormányinfón az egészségügyről, a budapesti olimpiai népszavazásról és Habony Árpád ibizai útjáról is megkérdezzük Lázár Jánost.

15:45
Vége

Véget ért a Kormányinfó.

15:44
Már itt tart a világ

Ma már ott tart a világ, és ott tart Magyarország is, hogy a fenyegetés megvizsgálása nélkül nem lehet azt megállapítani, hogy valamely fenyegetés komoly vagy komolytalan - mondta Lázár a TEK tegnapi, óbudai akciójára vonatkozó kérdésre.

A TEK bombariadó miatt lezárta az óbudai Kiscelli köztFotó: Dudás Szabolcs - Origo

Mint arról az Origo is beszámolt, a TEK a III. kerületi brit iskolához vonult ki egy bombariadó miatt nagy erőkkel, mert Hajdu János főigazgató szerint a veszély valós volt. Bombát végül nem találtak.

15:33
Beleszólás a belügyekbe

Gyurcsány Ferenc az unió kedvence - mondta Lázár János. Pontosan tudják, miért és kinek adják a pénzt - tette hozzá. Brüsszel beleszól a magyar belügyekbe.  

15:30
Nem lesz szoboravató

Nem lesz szoboravató a Szabadság téren - mondta Lázár János a német megszállási emlékművel kapcsolatban. 

15:28
A visszatoloncoltak nem menekültek

A visszatoloncolás azon múlik, hogy a fogadó országban megvan-e a készség és a képesség - mondta a miniszter. Azok, akiket bárhová visszatoloncolnak, azok nem menekültek - mondta Kovács Zoltán. Nem lesz korrupcióellenes ügyészség Magyarországon - mondta a miniszter.  

15:24
Töretlen bizalom, de kevesebb pénz

A magyar állam fellebbezni fog a Közgép ügyében - mondta a miniszter. Lázár János szerint a bizalom töretlen, de a pénz fogy az Országos Roma Önkormányzat ügyében, feltéve, ha igaz a 2,5 milliárdos pénzelvonás. 

15:21
Egységes perképviselet

Egységes perképviselete lesz a kormánynak a jövőben - mondta Lázár János. A kormány célja, hogy a minisztériumokban dolgozó jogászok képviseljék a kabinetet, és ne külső ügyvédi irodák. 

15:19
Nem csóválhatja a farok a kutyát

Minden pedagógusnak tudomásul kell vennie, hogy a Klik a munkaadója, ezért semmi oka nincs, hogy a dolgozók megválasszák, ki legyen a munkaadójuk - mondta Lázár János. Ha valaki dolgozik egy gyárban, akkor nem érdekel senkit, hogy azt szereti, vagy nem szereti. Mindez nem jelenti azt, hogy a Klik hibátlan lenne, de az nem lehet, hogy a farok csóválja a kutyát - mondta Lázár János.  

15:14
Még nincs döntés az új budapesti kórházról

Volt olyan év, amikor a munkaadók és a munkavállalók meg tudtak állapodni a minimálbérről - mondta Lázár János. Még néhány hónapot kell várni az új budapesti kórházról szóló kormánydöntésre. 

15:11
Lázár: Nem érdekel senkinek a magánélete

Nemzetbiztonságilag nem aggályos Habony úr tevékenysége, a felvételt nem láttam, és mások magánéletével sem foglalkozok - mondta Lázár János. Senkinek a szórakozási szokásaival sem foglalkozik a kormány, senkinek a magánviszonyai nem érdekelnek - tette hozzá. 

15:07
Egy platformon a kormány és az RTL Klub

Egy platformon van a kormány és az RTL Klub, mivel a végrehajtó hatalomnak hamarosan ki kell költöznie a Parlamentből - mondta Lázár. 

15:05
Ismét Amerika

Az amerikai nagykövet és munkatársai az elmúlt két évben megtapasztalhatták, hogy fair viszonyok vannak a közbeszerzés területén. Lázár János szerint a mostani szabályozás az egyik legszigorúbb. Nem fogjuk sem negatívan, sem pozitívan elbírálni az amerikai cégeket. 

15:02
Megállapodás a norvégokkal

Sikerült a norvég kormányzattal megállapodni abban, hogy a 40 milliárdot szétosztják a pályázók között - mondta Lázár János.  

15:00
Népszavazás az olimpiáról

Lázár János támogatna egy népszavazást a budapesti olimpiáról, de a döntés a helyi képviselő-testület kezében van. 

15:00
Lázár nem volt Ibizán

Nem járt Ibizán Lázár János - mondta az Origo kérdésére a politikus. 

14:55
Gratuláció Merkelnek

Ismét az unió bosszújáról beszélt Lázár János. A miniszter gratulált Merkelnek, hogy a Time magazin az év emberének választotta. 

14:53
Maradnak a mezőhegyesi tervek

Lázár János elmondta, nem kívánnak változtatni a mezőhegyesi terveiken. Az NFA meg fogja fellebbezni az egyik mezőhegyesi földeket érintő bírósági döntést. 

14:51
Lázár Hóman Bálintról

A temetőben nem kellemes a klíma - mondta Lázár János. Hóman Bálintról fenntartja a korábbi véleményét Lázár. Mérlegel az ügyben a kormány, ami a szoborállítást illetti.  

14:46
40 ezer embert akarnak visszatoloncolni

Több mint 40 ezer embert akarnak Magyarországra visszatoloncolni - mondta Lázár János.

Magyarországot nem lehet arra kényszeríteni, hogy menekülteket fogadjon beForrás: MTI/Varga György

A Miniszterelnökség vezetője szerint, ha egy tagország bevándorlókat akar behívni, akkor az az ő belügye. Minket azonban nem lehet arra kényszeríteni, hogy bevándorlókat fogadjunk be - mondta a miniszter.  

14:43
900 ezer bérszámfejtés

900 ezer bérszámfejtésben 6500 hiba volt átlagosan havonta korábban, míg most ennél jóval kevesebb, ami azt mutatja, az új rendszer jobban működik - mondta Lázár János. 

12