Orbán: A liberális politika mára szembefordult a szabadsággal

2015.12.13., 15:37
rendezés

Orbán Viktor a Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusát követően is pártelnök lesz, az 1177 érvényes szavazatból ugyanis 1174 voksot kapott. A kormányfő egyértelművé tette, hogy 2018-ban is ő vezeti a választási kampányt, győzelem esetén pedig újabb ciklust is vállal. A kormányfő beszédében úgy fogalmazott, a következő években Magyarország polgárosodásáért dolgoznak, majd bejelentette: 27-ről 5 százalékra csökkentik a lakásépítés áfáját. Orbán Viktor szerint nincs gond a magyarországi sajtószabadsággal, a liberalizmus pedig szembefordult a szabadsággal. 

Origo
16:38

Hamarosan összefoglaló

Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Origo
16:37

Listen to Your Heart

A Listen to Your Heart - című slágerrel ért véget a Fidesz kongresszusa. 

Origo
16:36

Orbán: Visszatérünk porainkból is

Ha nem leszünk sikeresek, akkor is visszatérünk a porainkból - zárta szavait a miniszterelnök. 

 

Fotó: Marton Szilvia - Origo
Origo
16:35

Fontos szolgálat

Lennie kell egy rejtélyes gravitációs erőnek, ami egy ilyen közösséget egyben tart - mondta a kormányfő. Szinte hihetetlen, hogy egy ekkora közösség még egyben van. Sokan azt hiszik, csak a sarzsi tartja össze ezt a közösséget, főleg a "kommunista gyökérzetű pártok" - mondta Orbán Viktor. Azt hiszem, mi mindnyájan azt gondoljuk, hogy életünk fontosságát a nálunk fontosabb dolgok szolgálata adja. Nincsen szolgálat alázat nélkül. 

Origo
16:31

Orbán: Mit akarhatunk?

Inkább irigyeljenek bennünket, minthogy szánjanak minket - mondta a kormányfő. A Fidesz alapításakor 27-en voltunk, míg az MSZMP tagjainak száma 800 ezer volt. Amikor a legmélyebben jártunk, akkor is a csillagokat tűztük ki célul - mondta a kormányfő. A cél, hogy a siker mindnyájunké legyen. Mi az értelme annak, hogy naponta méltánytalan támadásoknak tegyük ki magunkat? Mit akarhatunk?

Origo
16:28

Kiket adott a Fidesz?

Mindnyájan büszkék lehetünk a köztársasági elnökre - mondta el a kormányfő. Mi adtuk az ország eddigi egyetlen alkotmányozó elnökét, és az első demokratikus alkotmányt. Mi adjuk Magyarországnak azt a nemzeti banki elnökét, aki felépítette a független monetáris politikát. Mi adtunk olyan közéleti szereplőket, akik érvényt tudnak szerezni a nemzeti érdekeknek - mondta a miniszterelnök. 

Origo
16:25

Nagy ívű pálya

A sikerhez nemcsak sokszínűség, hanem tisztesség és rend is kell.  Senki sem léphet át egy határt, ha az egységet megbontja. Rendezett politikát képviselek - mondta Orbán. A miniszterelnök szerint példátlanul nagy ívű pályát futottak be.  

Origo
16:22

Szürke szamár a ködben

Nem akarjuk a járt utat elhagyni a járatlanért - mondta Orbán azzal kapcsolatban, miért ő vezeti a pártot. Másrészt mert a felesége nem tiltotta el ettől. Az egység nemcsak úgy leereszkedik, mint szürke szamár a ködben - mondta a politikus. Az egység nem azonos az egyszínűséggel, mert az utóbbi többek között szellemtelenséghez vezet. Nekünk olyan egység kell, amiben mindenki önálló maradhat.

Origo
16:19

Orbán: Készen állok a harcra

A következő két év legfontosabb feladata, hogy felkészítsem a Fideszt a következő választásra. Nem azért vállaltam, hogy utána abbahagyjam - mondta Orbán. Két év múlva, ha meglesz a bizalom, akkor készen állok arra, hogy vezessem a választási harcot, és ha győzünk, akkor folytassam a munkát a kormány élén - mondta Orbán. Vannak olyanok a Fideszben, akik hozzám hasonlóan tudnák vezetni a pártot. 

 

Fotó: Marton Szilvia - Origo
Origo
16:16

Erős emberek Európája

Véget ért az európai liberalizmus virágkora, tehetetlen a gazdasági válsággal és a népesedési problémákkal szemben, mindenhol ellenséget szimatol - mondta Orbán Viktor. Elvesztette a kapcsolatot az emberekkel, a liberális politika mára szembefordult a szabadsággal. Mindez gúzsba köti az európai szellemet, mi azt javasoljuk, térjünk vissza az erős emberek Európájához - mondta a miniszterelnök. 

Origo
16:14

Megújításért való kiáltás

Soha nem gondoltam volna, hogy Magyarországon egyszer szélesebb lesz a sajtószabadság, mint tőlünk nyugatra - mondta a miniszterelnök. Európa ma megújításért kiált, mi készen állunk, ha a nagyokban meglesz erre a hajlandóság. Mit jelent a megújulás? Le kell zárnunk egy korszakot, és ki kell nyitni egy újat. 

Origo
16:11

Másfél millió aláírás

Sokan egy új európai szuperkontinenst szeretnének, amiből baj lesz - mondta Orbán. Mi a nemzetek Európájába léptünk be, ami nem felülről jövő brüsszeli utasításokból áll. Most éppen azt akarják megmondani, hogy kivel akarunk együtt élni -  mondta a miniszterelnök. A kényszerbetelepítés nem tetszik a magyar embereknek, amit a 1,5 millió aláírás is bizonyít. Aki szabad és biztonságos Európában akar élni, az írja alá a petíciót. 

Origo
16:08

Orbán: Európa termékeny kontinens

Az a tény, hogy létezik európai civilizáció, az nem jelenti azt, hogy jobb a többinél, csupán azt, hogy más - mondta Orbán. Európa egy öreg, de termékeny kontinens. Baj és tragédia akkor lett, amikor Európa gyenge volt, és nem tudott ellenállni az őrült gondolatoknak, ilyen volt a nemzetiszocializmus és a kommunizmus. 

Fotó: Marton Szilvia - Origo
Origo
16:06

Ezekben nem hisz Európa

Orbán Viktor szerint demográfiai lejtmenetben vagyunk, tisztában vagyunk az európai szuperállam problémáival. Ezekből a bajokból ki lehetne gyógyulni, de azzal, hogy Európa nem vállalja saját magát, az végzetes lehet - mondta a politikus. Orbán szerint Európa ma a másodlagos dolgokban hisz, nem hisz a kereszténységben, a józan észben, a katonai erényben és a nemzeti büszkeségben. Európa nem vállalja önmagát - mondta Orbán.

Origo
16:03

Orbán: El fogjuk veszíteni Európát

A népvándorlás növeli a bűnözést, mivel ahol sok bevándorló telepedett meg, ott több a rablás és az erőszak. Tetszik, nem tetszik, ezek a tények - mondta Orbán. Viharos gyorsasággal épülnek a párhuzamos társadalmak - mondta a kormányfő. A bevándorlóknak eszük ágában sincsen alkalmazkodni az európai rendszerhez. Ha ez így megy tovább, akkor el fogjuk veszíteni Európát. 

Origo
16:00

Újabb tízmilliók jöhetnek

Lerohantak bennünket, amit most látunk, az a jéghegy csúcsa, újabb tízmilliók készülnek Európába - mondta a miniszterelnök. Európa baloldali elitje azon töri a fejét, hogyan oldják meg a bevándorlók helyzetét, konferencia konferenciát követ - mondta. Isten tízparancsolata azért ilyen egyszerű, mert nem konferencián döntöttek róla - mondta a kormányfő. A népvándorlás fenyegeti Európa biztonságát - tette hozzá. 

Fotó: Marton Szilvia - Origo
Origo
15:57

Óriási áfacsökkentés jön

Orbán Viktor elmondta, 550 ezer emberrel több dolgozik most, mint 2010-ben. Nagyszabású célunk a magyar családok támogatása, nélkülük nem fordítható meg a népességfogyás. Azt akarjuk, hogy minden magyar családnak legyen saját tulajdonú otthona. Emiatt benyújtjuk a következő javaslatot:  27 százalékról 5 százalékra csökken a lakásépítés áfája.

Origo
15:55

Polgári berendezkedés a cél

Ha kell, ütközünk, ha kell, visszavonulunk, ha kell, megállapodunk, de mindig a magyar érdekeket képviseljük. A mindennapi patriotizmus élettörvény a Fideszben - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint az emberek boldogulására keresik a válaszokat. A mi politikánk cselekvő politika - tette hozzá. A következő években a polgári berendezkedésért fogunk dolgozni. 

Origo
15:53

Másfajta politizálás

Orbán Viktor elmondta, a cél a polgári berendezkedés megerősítése. A mi politikai közösségük másképpen politizál, mint 2010 előtt szokás volt, és másként, mint Európában. 

Origo
15:51

Tabuk dőltek le

Kimondtunk olyan dolgokat, ami korábban tabunak tűnt. Ilyen volt, hogy a rezsit nemcsak emelni lehet, hanem csökkenteni is. Ha nem lett volna Lendvai Ildikó, akkor nem lett volna mit csökkenteni - mondta a miniszterelnök. Mára odáig jutottunk, hogy az ellenzéki politikusok úgy tesznek, mintha a nemzeti ügyeket támogatnák. 

Origo
15:48

Orbán: Még 30 évig itt leszünk

Nagyon sok európai ország örülne, ha olyan gazdasági adatai lennének, mint nekünk - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint ma már nem ingoványon egyensúlyozunk,  de még kemény és nehéz küzdelmek várnak az országra. 30 éve itt vagyunk, jó hír a híveinknek és rossz hír az ellenfeleinknek, hogy a következő 30 évben is itt leszünk - mondta a miniszterelnök. 

Origo
15:46

2010-ben majdnem mentünk a lecsóba

Csak esélyt és lehetőséget kell biztosítanunk a magyaroknak, hogy saját erejükből sikeresek legyenek - mondta Orbán. Olyan országot vettünk át 2010-ben, amire mindenki csak legyintett. Az önbecsülés besüppedt, úgy voltunk, hogy megyünk a lecsóba - mondta a politikus. Elég nagy volt a gödör akkor, de ma ott tartunk, hogy Európa egyik legbiztosabb pontja Magyarország. 

Origo
15:43

Orbán megköszönte a bizalmat

Orbán megköszönte a töretlen bizalmat, és megtisztelőnek nevezte, hogy egy ilyen politikai közösség élén állhat. Nem azért vagyunk sikeresek, mert választásokat nyerünk - mondta. A győzelem csak egy belépő, hogy valóra váltsuk a szavainkat - tette hozzá.  

Fotó: Marton Szilvia - Origo
Origo
15:41

Titanic és Noé bárkája

A miniszterelnök kitért arra, hogy 2013-ban és 2015-ben is el kellett halasztani a kongresszust. 27 évvel ezelőtt is érezték a változás szelét. Sokan megmosolyogtak minket, amikor 1990-ben elindultunk a választáson, de a Titanicot profik építették, míg Noé bárkáját egy laikus.

Origo
15:39

Orbán mindenről beszél majd

Amikor Kövér László tegnap megkérdezett, miről fogok beszélni, azt mondtam, mindenről. 

Origo
15:36

Hárman nemmel szavaztak Orbánra

Orbán Viktor 1174 szavazatot kapott, hárman nemmel voksoltak. 

Origo
15:34

Ismerős Arcok

A miniszterelnök beszéde előtt Nyerges Attila, az Ismerős Arcok nevű együttes tagja énekelt. 

Origo
15:05

Gulyás kapta a legtöbb szavazatot

A kongresszuson az alelnökökre 1174 szavazatot adtak le. Gulyás Gergely kapta a legtöbb szavazatot, szám szerint 1162-t. 

Origo
12:26

Kövér László szervezetet építene

A szervezetépítést, a 2018-as választásra felkészülést nevezte az új Fidesz-elnökség egyik legfontosabb feladatának Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke.  

Kövér László már 2018-ra tekintFotó: Marton Szilvia - Origo
--
12:24

Kósa: Erkölcstelen álláspont

Erkölcstelen az európai politikai vezetés álláspontja a mondern kori népvándorlás kezelésében - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Fidesz kongresszusán. 

Erkölcstelenségről beszélt KósaFotó: Marton Szilvia - Origo
--
12:23

Fidesz-kongresszus

A XXVI. Fidesz-kongresszus eddigi eseményeit itt olvashatják.  

Több mint ezren voltak a Fidesz-kongresszusonFotó: Marton Szilvia - Origo
Még több bejegyzés