A bíróságoknak érzékelniük kell, hogy az igazságszolgáltatás veszít a hiteléből - erről is beszélt a 38. Kormányinfón Lázár János. Ha egy tíz halálos áldozattal járó esemény felelős nélkül marad, akkor valami gond lehet a szabályokkal - fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki a pedagógusok demonstrációjáról szólva azt kérte, ne vigyék be a politikát az iskolába. 

14:43
Vége

Véget ért a Kormányinfó. 

14:43
Lázár: Hallottam már ezeket a meséket

Ezeket a meséket már meghallgattam 2012-13-ban, amikor átszerveztük az uniós pénzkifizetési rendszert - mondta Lázár János annak kapcsán, hogy veszélyben vannak-e az uniós pénzek az MVH átszervezése miatt.  

14:38
Nem számít büntetésre Lázár

A Budapest Szíve programban nem számít visszafizetésre Lázár János, mert az OLAF-nak nincsen igaza. 

14:37
Energiahatékonyság

A mostani önkormányzati és közigazgatási szisztéma egy lezárt dolog - mondta a miniszter. Lázár János szerint Németh Szilárd nagyon jól teszi, ha neki hisz az energiatakarékossági pályázatok ügyében. Ezek a támogatások visszatérítendők. A cél, hogy állami intézményekben vissza nem térítendő forrásokból lehessen energiahatékonysági fejlesztéseket végrehajtani. 

14:33
Lesznek uniós pénzek

A miniszter szerint nincsenek veszélyben az uniós pénzek a vidékfejlesztési hivatal átalakítása miatt - mondta Lázár János. 

14:31
Vérlázító dolgok

A Miniszterelnökség vezetője szerint a vidékfejlesztési hivatal egykori alkalmazottai közül jelenleg legalább 80 ember ellen van vádemelési eljárás. Lázár János egy pórul járt gazda példáján mutatta be, hogyan működik a vidékfejlesztési hatóság. Szerinte vérlázító, ahogyan a hivatal működik. 

14:27
Lázár: Lesz Paks II.

Gőzerővel halad a paksi beruházás előkészítése - mondta Lázár János arra a felvetésre, hogy Putyin leállíthatja-e az atomerőmű bővítését. 

14:26
Hódmezővásárhely dönthet

Lázár János elmondta, Hódmezővásárhely azt mérlegeli, hogyha esetleg be kellene telepítenie az embereket, akkor olyan határozatot hoz, hogy a területükre ne lehessen embereket telepíteni.  

14:23
Jól járhatnak a munkaadók

A munkaadókat terhelő járulékok csökkentéséhez szükséges az állam méretét csökkenteni - mondta Lázár János. 

14:21
Vissza kell fizetni a kilépési pénzt

A kilépési pénz ösztönzési célt szolgál. Abban az esetben, ha az illető ezt igénybe veszi, akkor később vissza kell fizetnie - mondta Lázár János. Bár létszámstop van az államigazgatásban, mégis több tízezer fővel bővül az államigazgatás létszáma. 

14:18
Lehet még kilenc osztály

A kilencosztályos általános iskola ügye továbbra is napirenden van, így ez a tárgyalásokon is előkerülhet - mondta Lázár János. 

14:16
Tízmilliárdos költségek

Míg a kormány érdemben tudta csökkenteni a személyijövedelem-adót, addig a munkáltatói terhek nem csökkentek. Bár a bürokráciacsökkentés több tízmilliárd forintba kerülhet, hosszú távon megéri - mondta Lázár János.   

Fotó: Polyák Attila - Origo
14:14
100 ezren nem tudnak a piacra lépni

Nem merek számokat mondani, csak érzéseim vannak - mondta Lázár János a bürokráciacsökkentésről. Gazdasági baj esetén az államnak mérlegelnie kell a szociális alapú foglalkoztatást, de amikor a gazdaság jól megy, akkor van lehetőség a piaci átterelésnek. A közfoglalkoztatottak között jelenleg is biztosan van 100 ezer olyan ember, aki nem tud elhelyezkedni a piacon.

14:11
Nem szabad nyomást gyakorolni

Lázár János azt mondta, egy politikusnak nem szabad a bíróságot nyomás alá helyeznie. A bíróságoknak érzékelniük kell, hogy az igazságszolgáltatás veszít a hiteléből. 

14:08
Komolyság

A Magyar Nemzet valamikor komoly újság volt - mondta Lázár egy újságírói felvetésre, amely a Wekerle-tervet firtatta. 

14:06
Lázár: Fokozódik a helyzet

Ha Bencsik András hibázott, akkor bocsánatot fog kérni - mondta Lázár János. Ez a példa is mutatja, hogy a helyzet fokozódik, ezért kéne inkább tárgyalni. 

14:03
Szegedre megy Orbán

Március elején a miniszterelnök Szegedre látogat, hogy tárgyaljon Botka Lászlóval a város további fejlesztéséről - jelentette be Lázár János. 

14:00
Lázár: Nincs államosítás

A kormány vizsgálja, hogyan lehetne a hazai turizmus előtt lévő akadályokon könnyíteni, mivel jelentősen megnőtt az ideutazók aránya. A kérdés, hogyan tudjuk a turisztikai infrastruktúrát támogatni - mondta a miniszter. Szó sincsen államosításról - tette hozzá. 

13:58
Nyomozás is zajlik

Lázár János elmondta, sokkal kisebb az esély arra, hogy az uniós oktatási pénzek észszerűtlenül költődjenek el. Nyomozás zajlik több ügyben, amiben Hadházy Ákos LMP-s képviselő tett feljelentést. Lázár János szerint jobb lett volna, ha Hadházy akkor tesz feljelentést, amikor a hangfelvételt készítette.  

13:53
Állami temetők

Állami kezelésben lesz a Fiumei úti temető és a mellette lévő Salgótarján úti zsidó temető is - jelentette be a miniszter.  

13