A 40. Kormányinfón a pedagógusok tüntetése, Orbán Viktor moszkvai útja és a bürokráciacsökkentés is szóba került. Sőt, Baán László sem úszta meg szárazon - igaz, a sajtótájékoztató végén meg is védte őt Lázár János. Az események menete itt követhető percről percre.

15:49
Viharos befejezés

Meglehetősen viharosan ért véget a 40. Kormányinfó, mivel a Magyar Nemzet nem kapott még egyszer szót.  

15:48
Lázár érti a Jobbik kampányát

A kormányzati korrupciós ügyekről azt mondta, hogy érti a Jobbik kampányát, de inkább az ország dolgaival foglalkozzanak - mondta Lázár János. 

15:46
Jogilag kell megnézni

A dunaújvárosi esetről azt mondta Lázár János, hogy jogilag kell megnézni, hogy fel lehet-e függeszteni az előzetesben lévő képviselő jogait. 

15:44
Fizetést nem kap a kormánytól Habony

Habony Árpád nem kap a kormánytól fizetést - mondta Lázár János. 

15:43
Fontos-e Habony Árpád?

Lázár János nem tudja, hogy fontos ember-e Habony Árpád. Fogalmam sincs, hogy Habony közvetített-e a főváros és a kormány között. 

15:41
Lázár: Minden hitelét elveszítette Magyar

Sem Brüsszelben, sem Hódmezővásárhelyen nem hozott senkit lázba Magyar Bálint tevékenysége - mondta Lázár. Magyar Bálint oktatási vezetőként elveszítette a hitelességét, hogy bármit is bíráljon. 

15:39
Átláthatatlan szálak

Lázár János az Út a munkához programjáról azt mondta, hogy az ügy szálai lassan kibogozhatatlanok. 

15:38
Beszéljen a Klikkel

Az igazgató beszéljen a helyi Klik vezetőjével - mondta Lázár. Szólt arról is, hogy a Teleki vezetőjéről azt is híresztelték, hogy fideszes káder. 

15:36
Lázár nem tudja, mi történt a Telekiben

Lázár János a Teleki Blanka Gimnáziumban történő vizsgálatról azt mondta, nem tudja, a konkrét ügyben mi történt. Ha minden dokumentum megvan, akkor miért kell napokig várni - tette hozzá. 

15:34
Nem alanyi jogú volt a béremelés

Félreértésre adott okot az az információ, hogy minden egészségügyi dolgozó béremelést kap, csak bizonyos csoportokra vonatkozott az emelés, és igényelni kellett - mondta Lázár. A kormány mindent megtesz bérkiegészítések formájában, hogy rendezze az egészségügyi dolgozók helyzetét - mondta Kovács Zoltán. 

15:32
Nem tudunk versenyezni

Nem tudunk versenybe szállni az egészségügyben a nyugati bérekkel - mondta a miniszter. Lázár János szerint egy kompromisszum vezethet el ahhoz, hogy Győrben ne mondjanak fel az orvosok. 

15:28
Újra Oroszország

Lázár János azt mondta, hogy az orosz kapcsolatok milyensége a két fél viszonyától függ. 

15:26
Fegyelmit kapott Baán László

Baán László fegyelmit kapott Balog Zoltántól, tehát viselte a felelősséget a tetteiért - mondta a miniszter.  

15:25
Ez nem korrupció

Lázár János azt mondta, nem veti fel a korrupció gyanúját, hogy Baán ingyen odaadta Habonynak a Szépművészeti Múzeumot. A kormány a múzeum felől közelíti meg a kérdést. 

15:22
Lázár: Ilyen polgármesterre nincs szükség

Lázár János szerint Kövér László nem azt mondta, hogy hiba lenne, ha nem a Fidesz nyerne Salgótarjánban. Szerinte is fokozódnak az indulatok, de olyan polgármesterre nincsen szükség, aki nem tud tárgyalni a kormánnyal. Én is tudom, milyen ellenzéki polgármesternek lenni - mondta Lázár. 

15:20
Vita van a nyugdíjbiztosítóról

Nagy erővel és nagy mélységben halad az átalakítás - mondta a miniszter. A háttérintézmények közül a nyugdíjbiztosító intézet beolvasztásáról van szó - mondta a politikus.

15:18
Orbán Viktor megkapta a felhatalmazást

Lázár János a bürokráciacsökkentésről azt mondta, a Fidesz tárgyalt erről. Orbán Viktor megkapta a szükséges felhatalmazást a bürokrácia átalakítására a kormánypárttól.  

15:17
Nem akarnak Pécsnek ártani

Ötletpályázatot írnak ki a Csontváry-hagyatékra, hogyan lehet a rajzokat megvalósítani - mondta Lázár János. Senki nem akar Pécsnek ártani, csak a képzőművész hagyatékának akar adózni. 

15:15
Komolyan vettek bennünket

Komolyan vettek bennünket Moszkvában - mondta Lázár. 

15:14
A Fidesz nem viszi ki a problémákat határon túlra

Nálunk a Fideszben az a szokás, hogy a belpolitikai problémákat nem visszük ki a határon túlra - mondta Lázár János a jobbikos európai uniós képviselőt, Kovács Bélát érintő kérdésre. 

Kovács Béla kémkedési ügyéről nem beszéltekForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

 

14