Kockás inges flashmobbal tiltakozik a fél ország, a tanárok mellett diákok, szülők és a pedagógusokat támogatók fotói lepték el a közösségi médiát. A tervezettnél hat héttel korábban került tető a Dagály Úszóarénára csütörtök éjjel. Bernie Sanders országosan átvette a vezetést népszerűségben és támogatottságban Hillary Clintontól. Ez történt a világban péntek hajnalban és reggel.

10:22
Elkelt James Bond Aston Martinja

A Spectre - A Fantom visszatér című Bond-filmhez gyártott tíz Aston Martin egyike csütörtökön 2,4 millió fontért (960 millió forintért) kelt el egy londoni jótékonysági árverésén, amelyen a produkció más relikviái is kalapács alá kerültek.

A DB10-et kifejezetten Bond számára építették, és csak tíz darab készült belőle. Csütörtökön először bocsátották árverése ezek egyikét, korábban nem lehetett vásárolni a készletből.

10:21
Az egri 12.B osztály kiáll tanáraiért

Az ESZC Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiumából azt üzenik a 12. B-sek, hogy 

A tanáraink mindig mellettünk állnak. Itt az ideje, hogy most mi is kiálljunk mellettük. 

Kockás ingbenForrás: Origo
10:19
A „Tündérkönyvtárosok Szövetsége” ajánlásával
Kockás ingbenForrás: Origo
10:15
Bemutatták a Williams idei autóját

Bemutatta idei versenyautóját péntek reggel a Williams Forma-1-es istálló, amelynek 2016-ban az a minimális célja, hogy megtartsa a harmadik helyét a konstruktőrök versenyében a címvédő Mercedes és a második Ferrari mögött.

10:11
21 embert akart átcsempészni

A rendőrség lezárta a nyomozást azzal a román férfival szemben, aki 21 iraki állampolgárt egy mikrobuszba zsúfolva akart a szerb–magyar határ közeléből Nyugat-Európába szállítani.

A járőrök szeptember 3-án hajnalban állítottak meg egy olasz rendszámú gépjárművet az 55-ös számú főúton. A sofőr a megállást követően a gépkocsit hátrahagyva megpróbált elfutni, de a rendőrök elfogták. 

10:08
Beindult a mémgyár: Babits is kockás ingben

Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre.

Kedves Origo! A kockás inges napot Babits Mihály sem hagyhatja ki.

- Üdvözlettel, Heroes Of Spenót, heroesofspenot.tumblr.com.

Kockás ingbenForrás: Origo
10:03
Habony együtt mulat Baán Lászlóval

Miközben állt a bál a Szépművészeti Múzeum képkölcsönzési és terembérleti gyakorlata miatt, az ügy kivételezettje, Habony Árpád és múzeumigazgató barátja, Baán László együtt szórakozott. A luxushotelben tartott szerdai kiállításmegnyitón egyébként a kormányzati tanácsadó állítólagos barátnője mutatta be festményeit, Vajna Tímea gyémántüzlete pedig az új ékszerkollekcióját. A Baán–Habony-barátság olyan régi, hogy egy ilyen affér sem kezdheti ki - írja a hvg.hu.

09:59
Idős embereket raboltak ki

Vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség három helyi férfi ellen, akik hat nap alatt hat idős embert raboltak ki tavaly februárban - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

A banda tagjai elragadták idős emberek táskáját, egyikük válláról olyan erővel tépték le, hogy a megtámadott ember csonttörést szenvedett. Több áldozatukat fellökték, és úgy szerezték meg az értékeiket.

09:55
Befejeződött a szociális tűzifaprogram

Befejeződött a szociális tűzifaprogram a miskolci székhelyű Északerdő Erdőgazdasági Zrt.-nél, amely 193 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzattal kötött szerződést. A települések összesen mintegy 18 ezer köbméter tűzifát vásároltak a cégtől.

A községek, kisvárosok eltérő mennyiségeket igényeltek, volt olyan település, amely csupán kettő, de akadt olyan is, amelyik több mint 750 köbméter tüzelőt vett át.

09:52
Fontos az oktatás modernizálása

Tisztelt Origo! Nem vagyok tanár, de három gyerekem révén nagyon fontosnak tartom az oktatás rendszerének modernizálását. 

- írja Sz. G. monogrammal olvasónk. Egy másik szerkesztőségünkbe küldött e-mailben pedig egész család mosolyog kockás ingben. 

Kockás ingbenForrás: Origo

Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre. 

09:48
Félmillió dollárért kelt el a képregény

A várakozásoknak megfelelő áron, 454 ezer dollárért (127 millió forint) kelt el egy árverésen New York államban az Amazing Fantasy című képregénysorozat 1962 augusztusában megjelent 15. száma, amelyben először lépett színre a Pókember.

Walter Yakoboski 1979-ben szakácsként megkeresett pénzének szinte egészét feláldozva kezdett ritka képregényeket gyűjteni, remélve, hogy gyermekkori szenvedélye egy nap remek befektetésnek bizonyul.

09:44
Szőke szolnoki iskolatitkár pink kockás ingben
Kockás ingbenForrás: Origo
09:41
Halálos füstmérgezés Veresegyházon

Feltehetően egy elektromos berendezés izzása miatt keletkezett füst okozta egy idős asszony halálát Veresegyházon.

Az idős asszony gondozója a házból kiáramló füst miatt riasztotta a tűzoltókat, akik a ház átvizsgálása közben bukkantak rá az idős asszony holttestére. 

09:36
Magyarországon fektetnek be

Négy újabb amerikai vállalattal sikerült megállapodni magyarországi befektetésekről - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az állami tévén.
A befektetések az információtechnológiai szektorban, az autóiparban és a szolgáltatások területén valósulnak meg, és összesen 1700-1800 embernek adnak majd munkát.

Több mint 1600 amerikai vállalat 91 ezer embernek ad munkát Magyarországon, és a befektetéseik értéke eléri a 9 milliárd dollárt.

09:32
Emberölés miatt emeltek vádat

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség két férfit, akik tavaly egy egész napos közös italozás után agyonverték társukat - közölte a főügyészség vezetője. 

A vádirat szerint az italozó életmódot folytató sértett férfi és élettársa 2015 tavaszán fogadták be nyíregyházi lakásukba a két későbbi vádlottat, korábbi ismerőseiket. 

09:30
Égigérő fű

Az ausztráliai Wangaratta városát elárasztotta egy gyorsan kiszáradó, szélfútta fűféle, ami teljesen megbénította a várost és latin nevéhez méltóan (Panicum effusum) pánikban tartja a lakosságot. 

Itt nem segít a hólapát...Forrás: AFP/Channel 7

 

...sem a jégkaparóForrás: AFP/Channel 7
09:28
Pályaelhagyó tanár is szeflivel támogat

Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre.

Kockás ingbenForrás: Origo
09:24
Másodjára is nyert

Második mérkőzését is megnyerte a korábbi US Open-győztes Juan Martin del Potro, aki így bejutott a negyeddöntőbe a floridai Delray Beach-en zajló, 514 ezer dollár (142 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán.

09:21
Kevesebb a fiatal olvasó, más a nyomtatott média korfája

Turbulens időszakot élt meg a magyar nyomtatott sajtó a 2015-ös évben, ami a reklámköltésekre is kihatással volt. Az enyhe visszaesés alapvetően az állami reklámköltések elmaradására vezethető vissza. A kiadók a nyomtatott termékek bevételeit egyre inkább az online hirdetésekből tudják kompenzálni.Megállni látszik a példányszámok csökkenése - mondja Hivatal Péter a Metropol vezetője, az MRSZ és a DiMSz alelnöke a digitalhungary.hu-nak adott interjújában.

09:19
Pécsi srácok menőznek csoportképen

A pécsi Mezőszél utcai Általános Iskolából küldték szerkesztőségünknek az alábbi képet.

Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre.

Kockás ingbenForrás: Origo
14