Kockás ingbe öltözött a fél ország

2016.02.19., 06:55
rendezés

Kockás inges flashmobbal tiltakozik a fél ország, a tanárok mellett diákok, szülők és a pedagógusokat támogatók fotói lepték el a közösségi médiát. A tervezettnél hat héttel korábban került tető a Dagály Úszóarénára csütörtök éjjel. Bernie Sanders országosan átvette a vezetést népszerűségben és támogatottságban Hillary Clintontól. Ez történt a világban péntek hajnalban és reggel.

MTI
10:22

Elkelt James Bond Aston Martinja

A Spectre - A Fantom visszatér című Bond-filmhez gyártott tíz Aston Martin egyike csütörtökön 2,4 millió fontért (960 millió forintért) kelt el egy londoni jótékonysági árverésén, amelyen a produkció más relikviái is kalapács alá kerültek.

A DB10-et kifejezetten Bond számára építették, és csak tíz darab készült belőle. Csütörtökön először bocsátották árverése ezek egyikét, korábban nem lehetett vásárolni a készletből.

Horváth Dávid
10:21

Az egri 12.B osztály kiáll tanáraiért

Az ESZC Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiumából azt üzenik a 12. B-sek, hogy 

A tanáraink mindig mellettünk állnak. Itt az ideje, hogy most mi is kiálljunk mellettük. 

Kockás ingbenForrás: Origo
Origo
10:19

A „Tündérkönyvtárosok Szövetsége” ajánlásával

Kockás ingbenForrás: Origo
MTI
10:15

Bemutatták a Williams idei autóját

Bemutatta idei versenyautóját péntek reggel a Williams Forma-1-es istálló, amelynek 2016-ban az a minimális célja, hogy megtartsa a harmadik helyét a konstruktőrök versenyében a címvédő Mercedes és a második Ferrari mögött.

MTI
10:11

21 embert akart átcsempészni

A rendőrség lezárta a nyomozást azzal a román férfival szemben, aki 21 iraki állampolgárt egy mikrobuszba zsúfolva akart a szerb–magyar határ közeléből Nyugat-Európába szállítani.

A járőrök szeptember 3-án hajnalban állítottak meg egy olasz rendszámú gépjárművet az 55-ös számú főúton. A sofőr a megállást követően a gépkocsit hátrahagyva megpróbált elfutni, de a rendőrök elfogták. 

Origo
10:08

Beindult a mémgyár: Babits is kockás ingben

Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre.

Kedves Origo! A kockás inges napot Babits Mihály sem hagyhatja ki.

- Üdvözlettel, Heroes Of Spenót, heroesofspenot.tumblr.com.

Kockás ingbenForrás: Origo
Origo
10:03

Habony együtt mulat Baán Lászlóval

Miközben állt a bál a Szépművészeti Múzeum képkölcsönzési és terembérleti gyakorlata miatt, az ügy kivételezettje, Habony Árpád és múzeumigazgató barátja, Baán László együtt szórakozott. A luxushotelben tartott szerdai kiállításmegnyitón egyébként a kormányzati tanácsadó állítólagos barátnője mutatta be festményeit, Vajna Tímea gyémántüzlete pedig az új ékszerkollekcióját. A Baán–Habony-barátság olyan régi, hogy egy ilyen affér sem kezdheti ki - írja a hvg.hu.

MTI
09:59

Idős embereket raboltak ki

Vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség három helyi férfi ellen, akik hat nap alatt hat idős embert raboltak ki tavaly februárban - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

A banda tagjai elragadták idős emberek táskáját, egyikük válláról olyan erővel tépték le, hogy a megtámadott ember csonttörést szenvedett. Több áldozatukat fellökték, és úgy szerezték meg az értékeiket.

MTI
09:55

Befejeződött a szociális tűzifaprogram

Befejeződött a szociális tűzifaprogram a miskolci székhelyű Északerdő Erdőgazdasági Zrt.-nél, amely 193 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzattal kötött szerződést. A települések összesen mintegy 18 ezer köbméter tűzifát vásároltak a cégtől.

A községek, kisvárosok eltérő mennyiségeket igényeltek, volt olyan település, amely csupán kettő, de akadt olyan is, amelyik több mint 750 köbméter tüzelőt vett át.

Origo
09:52

Fontos az oktatás modernizálása

Tisztelt Origo! Nem vagyok tanár, de három gyerekem révén nagyon fontosnak tartom az oktatás rendszerének modernizálását. 

- írja Sz. G. monogrammal olvasónk. Egy másik szerkesztőségünkbe küldött e-mailben pedig egész család mosolyog kockás ingben. 

Kockás ingbenForrás: Origo

Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre. 

MTI
09:48

Félmillió dollárért kelt el a képregény

A várakozásoknak megfelelő áron, 454 ezer dollárért (127 millió forint) kelt el egy árverésen New York államban az Amazing Fantasy című képregénysorozat 1962 augusztusában megjelent 15. száma, amelyben először lépett színre a Pókember.

Walter Yakoboski 1979-ben szakácsként megkeresett pénzének szinte egészét feláldozva kezdett ritka képregényeket gyűjteni, remélve, hogy gyermekkori szenvedélye egy nap remek befektetésnek bizonyul.

Origo
09:44

Szőke szolnoki iskolatitkár pink kockás ingben

Kockás ingbenForrás: Origo
--
09:41

Halálos füstmérgezés Veresegyházon

Feltehetően egy elektromos berendezés izzása miatt keletkezett füst okozta egy idős asszony halálát Veresegyházon.

Az idős asszony gondozója a házból kiáramló füst miatt riasztotta a tűzoltókat, akik a ház átvizsgálása közben bukkantak rá az idős asszony holttestére. 

MTI
09:36

Magyarországon fektetnek be

Négy újabb amerikai vállalattal sikerült megállapodni magyarországi befektetésekről - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az állami tévén.
A befektetések az információtechnológiai szektorban, az autóiparban és a szolgáltatások területén valósulnak meg, és összesen 1700-1800 embernek adnak majd munkát.

Több mint 1600 amerikai vállalat 91 ezer embernek ad munkát Magyarországon, és a befektetéseik értéke eléri a 9 milliárd dollárt.

MTI
09:32

Emberölés miatt emeltek vádat

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség két férfit, akik tavaly egy egész napos közös italozás után agyonverték társukat - közölte a főügyészség vezetője. 

A vádirat szerint az italozó életmódot folytató sértett férfi és élettársa 2015 tavaszán fogadták be nyíregyházi lakásukba a két későbbi vádlottat, korábbi ismerőseiket. 

Sztankó Bálint
09:30

Égigérő fű

Az ausztráliai Wangaratta városát elárasztotta egy gyorsan kiszáradó, szélfútta fűféle, ami teljesen megbénította a várost és latin nevéhez méltóan (Panicum effusum) pánikban tartja a lakosságot. 

Itt nem segít a hólapát...Forrás: AFP/Channel 7

 

...sem a jégkaparóForrás: AFP/Channel 7
Origo
09:28

Pályaelhagyó tanár is szeflivel támogat

Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre.

Kockás ingbenForrás: Origo
MTI
09:24

Másodjára is nyert

Második mérkőzését is megnyerte a korábbi US Open-győztes Juan Martin del Potro, aki így bejutott a negyeddöntőbe a floridai Delray Beach-en zajló, 514 ezer dollár (142 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán.

Origo
09:21

Kevesebb a fiatal olvasó, más a nyomtatott média korfája

Turbulens időszakot élt meg a magyar nyomtatott sajtó a 2015-ös évben, ami a reklámköltésekre is kihatással volt. Az enyhe visszaesés alapvetően az állami reklámköltések elmaradására vezethető vissza. A kiadók a nyomtatott termékek bevételeit egyre inkább az online hirdetésekből tudják kompenzálni.Megállni látszik a példányszámok csökkenése - mondja Hivatal Péter a Metropol vezetője, az MRSZ és a DiMSz alelnöke a digitalhungary.hu-nak adott interjújában.

Origo
09:19

Pécsi srácok menőznek csoportképen

A pécsi Mezőszél utcai Általános Iskolából küldték szerkesztőségünknek az alábbi képet.

Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre.

Kockás ingbenForrás: Origo
MTI
09:16

Hétfőn lezárják

Csatornafelújítás miatt hétfőtől május 10-ig lezárják a Budapest III. kerületi Emőd utcát. A felújítás miatt a 34-es autóbusz módosított útvonalon halad, de megállóhelyet nem hagy ki.
Az első ütemben a Zaránd utca és a Keve utca közötti szakaszon végeznek munkákat, ezért a Keve utcai torkolatban útszűkületre kell számítani. 

MTI
09:12

Holttesteket találtak

Legalább száz megcsonkított holttestet találtak a hatóságok egy kolumbiai börtön szennyvízcsatorna-hálózatában - írta a CNN.
Az ügyben vizsgálat indult az ország legnagyobb és legzsúfoltabb börtönében. Tisztviselők ugyanakkor kijelentették, az is megtörténhetett, hogy az embereket más városok börtöneiben csonkították meg, és maradványaikat rejtették el ennek a börtönnek a szennyvízcsatornájában.

Origo
09:06

Egri iskola küldött csoportképet szerkesztőségünknek

A fényképen az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközépiskola tanárai vannak. Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre.

Kockás ingbenForrás: Origo
Origo
09:04

Egyre jobban élünk

A KSH adatai alapján több mint négy százalékkal nőttek a keresetek 2015-ben. Decemberben 5,7, a tavalyi év átlagában 4,2 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbihoz képest, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva decemberben 6,0, az egész évben pedig 4,5 százalékos volt az emelkedés.

A legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete tavaly 247 784 forint volt, decemberben pedig 272 647 forintot tett ki. Az átlagos nettó kereset az múlt év átlagát tekintve 162 300, decemberben 178 585 forint volt.

--
08:58

Fontos utcát zárnak le hónapokra Óbudán

Csatornafelújítás miatt hétfőtől május 10-ig lezárják a főváros III. kerületi Emőd utcát. A felújítás miatt a 34-es autóbusz módosított útvonalon halad, de megállóhelyet nem hagy ki.

Az első ütemben az Zaránd utca és a Keve utca közötti szakaszon végeznek munkákat, ezért a Keve utcai torkolatban útszűkületre kell számítani.

A második ütem a Keve utca és az Emőd utca 34. szám közötti szakaszt érinti, az Emőd utca teljes lezárása mellett a Dósa utcai csomópontot is teljesen lezárják.

Origo
08:55

15 éves youtuber az Origót ajánlja kockásing-ügyben

Közel 50 ezres rajongói táborához szól YouTube-videójában Bogocs Csaba, alias Boldzer 15 éves videóblogger. 

MTI
08:51

Törvénnyel mennének az iPhone-nak

Törvényekkel is szabályozni kell, hogy az informatikai cégeknek milyen esetekben kell a termékeikhez hozzáférést biztosítaniuk az illetékes hatóságoknak. A szenátus hírszerzési bizottságának két politikusa, egy republikánus és egy demokrata párti szenátor már dolgozik is a törvényjavaslaton - közölte a The Wall Street Journal.

Origo
08:47

Tanárnő és gyerekei is kockásban feszítenek

"Ma a gyermekeim kockás ingben mentek iskolába, én pedig kockás ingben, smink nélkül állok a tanítványaim elé, mindenféle szégyenérzet nélkül. Nem az ing és a borosta teszi az embert, hanem az, hogy mit tud a lehető legjobban átadni a tananyagból a diákjainak" - írja N. Kiss Orsolya, olvasónk.

Kockás ingbenForrás: Origo
MTI
08:44

Tető alatt az új úszóaréna

Újabb magyar mérnöki bravúrt hajtottak végre a Dagály-építkezésen. A tervezettnél hat héttel korábban került tető a Dagály Úszóarénára csütörtök éjjel.

A 2017-es vizes világbajnokság központi uszodájának 2400 tonnás acél tetőszerkezete 44 méter magasan egyben a helyére került, így megkezdődhet az épület homlokzatának kialakítása. A rekordidő alatt épülő úszóarénát magyarok tervezik és építik.

Origo
08:40

Kockásban feszít a győri PÁGISZ 11/B

Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre.

Kockás ingbenForrás: Origo
MTI
08:36

Törökország bombázásokba kezdett

Törökország heves bombázásokba kezdett csütörtök este az észak-szíriai Aleppó tartomány kurdok ellenőrzése alatt álló részein.
A péntekre virradó éjszaka és reggel is folytatódó támadás a legsúlyosabb azóta, hogy Ankara néhány napja légicsapásokat indított a kurd területek ellen.

Origo
08:33

Irány az ovi és suli

Sasadi család küldött fotót szerkesztőségünknek, a gyerekek mostanra már oviban és iskolában lehetnek. Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre.
Kockás ingbenForrás: Origo

 

Origo
08:31

Ki Pukli István, a tanártüntetések egyik főszereplője?

Még érettségi előtt MSZP-s színekben indul a választásokon. Másfél évtizeddel később épp az ellenzék Fidesz-haverozza, és emleget holdudvart, amikor vezetői tapasztalat nélkül őt nevezik ki a Teleki élére. Rendcsinálónak küldték a liberális iskolába, most épp a központosítás ellen lázad - írja a vs.hu ma reggeli összeállításában

Vs.hu lapszemleForrás: Origo
MTI
08:27

Kikapott a San Antonio Spurs

A liga második legjobb mérlegével rendelkező San Antonio Spurs 105-86-ra kikapott a Los Angeles Clippers vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban.
A múlt heti All Star-hétvégét követően ez volt az első játéknap az NBA-ben.

Origo
08:22

Együtt szelfizik a család

Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre.

Kockás ingForrás: Origo
MTI
08:18

Ezrek védték a vezér szobrát

Becslések szerint 10 ezer ember védte Hua Kuo-feng néhai kínai pártvezér frissen avatott szobrát, hogy megvédjék a lebontástól szülőhelyén, az észak-kínai Sanhszi tartományban.

A szobrot Hua Kuo-feng születésének 95. évfordulójára emelték, január 27-én. A születésnap, február 16. után két nappal azonban a helyi hatóságok letakartatták és felállványozták, jelezvén, hogy lebontják.

MTI
08:13

Köti a gazdasági érdek

David Cameron brit miniszterelnök elsősorban belpolitikai okokból veti fel Nagy-Britannia kilépését az EU-ból, miközben ő maga nem unióellenes - vélekedett a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója az állami televízión.
Nagy Sándor Gyula kifejtette: egy, a brit szuverenitást féltő belső ellenzék működik saját pártjában, a Konzervatív Pártban, miközben a kormányfő tudja, hogy a gazdasági érdekek az unióhoz kötik Nagy-Britanniát. 

David CameronForrás: AFP/Emmanuel Dunand
Origo
08:09

Olvasónk küldte

Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre.

Kockás ingForrás: Origo
MTI
08:05

400 milliós beruházás

Új telephelyet épít mintegy 400 millió forintos beruházással a tamási székhelyű építőipari Tam-Bau Kft. - közölte a cég ügyvezető igazgatója.

A kft. a város északi határában egy négyhektáros telken 4000 négyzetméteres csarnokot épít saját forrásból. A cég 2018-ban cseréli fel a jelenlegi, 2,5 hektáros tamási telephelyét az új létesítményre.

Origo
08:00

Vajna tévéje elcsábította Ábel Anitát

A kormánykritikus Heti Hetestől az Andy Vajna érdekeltségeibe tartozó TV2-höz szerződött Ábel Anita. A színésznő nem fél a váltás miatt várható politikai támadásoktól – írja a Bors.

Bors-lapszemleForrás: Origo
MTI
07:55

Fenyegette a V4-eket

A fejlesztésekre szánt uniós támogatások csökkentésével fenyegette meg a visegrádi országokat Matteo Renzi olasz kormányfő, amennyiben nem vesznek részt a migrációs krízis hatékony kezelésében.

Matteo Renzi érkezik a tegnapi EU-csúcsra, BrüsszelbenForrás: AFP/THIERRY CHARLIER/Thierry Charlier
MTI
07:50

Életveszélyesen megsérült

Egy ember életveszélyesen megsérült, amikor egy személyautó és egy furgon összeütközött pénteken reggel az M5-ös autópályán Ináncsnál.
A sztráda Szeged felé vezető oldalán, a műszaki mentés és a helyszínelés idejére csupán egy sávon halad a forgalom. Torlódásra kell számítani.

Origo
07:45

Újabb anya-lánya kockás inges szelfi

Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre.

kockás ingbenForrás: Origo
MTI
07:43

Betett az iPhone a rendőrségnek

Bűncselekmények tucatjait nem tudja megoldani New York rendőrsége az iPhone-ok titkosítása miatt - közölte Cyrus Vance, New York megye főügyésze.
Vance elmondta, hogy New York egyik kriminalisztikai laborjában 175 iPhone van, de az azokon tárolt adatokhoz nem tudnak hozzáférni a hatóságok az Apple biztonsági titkosító programja miatt.

Origo
07:41

Imponáló kockás inges szelfi

Egy fotó a Vetési Albert Gimnáziumból, olvasónk, Gergő küldte. Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre.

kockás ingbenForrás: Origo
MTI
07:39

Kamarába a vagyonőröket

Visszaállíttatná a kötelező kamarai tagságot a cégek és magánszemélyek részére a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara - írta a Népszabadság Valenta László társadalmi elnökre hivatkozva.

A kamara azt szeretné, ha hosszabb távon nem működhetne olyan vagyonvédelmi cég, amelynek nincs elfogadott szakmai auditja.

Népszabadság: lapszemleForrás: Origo
MTI
07:35

Nehéz eljutni a reptérre

Tart a baleseti helyszínelés a 4-es főút fővárosi szakaszán is a vecsési lehajtónál, a környéken nagy a torlódás. A 200E autóbusz megnövekedett menetidővel közlekedik.

Origo
07:33

Anya-lánya kettős szelfi

Ha Ön vagy gyereke ma kockás ingbe bújt, esetleg az osztályban, illetve a tanáriban közösen fotózkodnak, küldje el nekünk a hirugyelet@origo.hu címre.

Kockás ingbenForrás: Origo
MTI
07:31

Milliárdos hűtlen kezelés

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Makó és Térsége Víziközmű Kft. korábbi működésével összefüggésben ismeretlen tettes ellen - olvasható a Magyar Időkben.
Buzás Péter korábbi MSZP-s polgármester mandátuma alatt, 2006 és 2014 között a társaságnál körülbelül egymilliárd forintot fizettek ki indokolatlanul.

Origo
07:29

Milán már effektet is használt

Kockás ingbenForrás: Origo
MTI
07:27

Hillary lecsúszott

Bernie Sanders országosan átvette a vezetést népszerűségben és támogatottságban Hillary Clinton előtt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folytatott küzdelemben több felmérés szerint. A The Washington Post szerint azonban hiába győzött New Hampshire-ben Sanders, a szuperdelegátusok Clinton mellé álltak.

Origo
07:24

Emese kiáll tanárai mellett

Kockás ingbenForrás: Origo
Origo
07:23

Baleset az M5-ösön

Az M5-ös autópályán, a Szeged felé vezető oldalon, Inárcs térségében a 36. kilométernél egy személyautó kisteherautóval ütközött. A helyszínelés idejére a külső forgalmi sávot lezárták – írja az Útinform.

Origo
07:19

A Dió Suli nevelőtestülete szerint a kockás ing menő

Egy munkahely, ahol Emberként viselkednek, ahol jó lenni és dolgozni.Vállaljuk, hogy a kockás ing igenis csini és...

Közzétette: Lakos Judit – 2016. február 18.
Origo
07:19

Megállt az olajárak emelkedése

Az ázsiai piacok megijedtek, miután megállt az olajárak emelkedése – emiatt a keleti féltekén eséssel kezdték a kereskedést a jelentősebb tőzsdék. A fontosabb ázsiai piacok közül 7 előtt nem sokkal a japán Nikkei 225 1,31 százalékos mínuszban, a hongkongi Hang Seng pedig 0,28 százalékos mínuszban, míg a kínai Shanghai Composite már 0,04 százalékos pluszban állt a tegnapi záráshoz képest.

Origo
07:16

Amikor családi program a szelfizés

A Polgár gyerekek:

Kockás ingbenForrás: Origo

Együtt pózol a Slihoczki család:

Kockás ingbenForrás: Origo
MTI
07:15

Orosz repülővel szállítanak segélyeket

Orosz repülőgéppel fognak ENSZ-segélyeket eljuttatni Szíriába. A segélyeket az elkövetkező napokban juttatják el a nehezen megközelíthető területekre. A műveletek a kelet-szíriai Deir ez-Zórra fognak koncentrálni, ahol több mint 200 ezer ember rekedt az Iszlám Állam dzsihadista szervezet ostromgyűrűjébe zárt városban.

MTI
07:10

9,2 milliárd felsőoktatási programra

A Campus Mundi Program keretében 2021-ig 9,2 milliárd forintot fordítanak egyebek között a magyar felsőoktatás nemzetközi hírnevének erősítésére és a külföldi hallgatók létszámának emelésére - közölte Rétvári, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

MTI
07:06

Új pszichoaktív anyag

Új pszichoaktív anyaggal, úgynevezett zsályával kereskedett egy tiszaalpári házaspár, a gyanúsítottakat őrizetbe vették a tiszakécskei rendőrök - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hajnalban a rendőrség honlapján.

Origo
07:05

Készülnek az első kockás inges képek

Vanda idézettel egészíti ki kockás inges képét:

"Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek,
Próbáltam súgni, szájon és fülön,
Mindnyájatoknak, egyenként, külön."
(Karinthy Frigyes - Nem mondhatom el senkinek - részlet)

Kockás ingbenForrás: Origo

 

Origo
07:05

Csak tanár nem vagyok

Csak tanar nem vagyok.#kockástámogatás

Közzétette: Gyula Dér – 2016. február 17.
MTI
07:00

KávéBár Bazár hétvégén

Ötven kiállító több száz termékét, köztük kávé-, bor-, párlat- és koktélkülönlegességeket kóstolhatnak meg az érdeklődők a KávéBár Bazár budapesti rendezvényén szombaton és vasárnap.

A Corinthia Hotel Budapest szállodában tartandó programon számos előadás, bemutató és verseny segíti a látogatókat, hogy jobban megismerkedhessenek a minőségi kávé- és koktélkészítés rejtelmeivel.

Origo
07:00

Kockás ingben a Zrínyi Ilona gimi tanárai

#KOCKÁSTÁMOGATÁS

Közzétette: Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium – 2016. február 18.
MTI
06:51

Középpontban a menekültáradat

A közös felelősségvállalás és a tagországok közötti nagyobb szolidaritás vezethet a migrációs válság rendezéséhez - hangzott el Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke közös, péntek hajnali sajtótájékoztatóján.
A migrációs válságról folytatott, munkavacsorával egybekötött megbeszélés középpontjában a menekültáradat hatékonyabb kezelését célzó intézkedések megvalósítása állt.

--
06:51

Elfogadta a lemondását

Elfogadta a Liga Tanács Gaskó István lemondását, így nem vették napirendre az elnök menesztésére irányuló kezdeményezést - olvasható a Magyar Hírlapban.
Legkésőbb hat hónapon belül meg kell tartani a tisztújítást a konföderációnál. Az elnöki feladatokat átmenetileg a társelnökök látják el. A cikk szerint Gaskó István húszéves tevékenységéért 4,4 millió forint végkielégítést kap.

--
06:50

Alig mozdult a forint

Alig pár fillérrel mozdult el a forint árfolyama kora reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben csütörtök estéhez képest.
Az euró jegyzése a csütörtök esti 310,40 forintról 310,34 forintra, a dolláré 279,23 forintról 279,08 forintra, a frank árfolyama pedig 281,16 forintról 281,56 forintra változott.

--
06:48

Teljes útzár

Két baleset történt a 4-es főút vecsési szakaszán hajnalban. Teljes útzár mellett helyszínelnek a rendőrök. Először egy személyautó elütött egy gyalogost, majd fél órával később egy kamion és két személyautó ütközött. A sérülteket kórházba szállították.

A Budapest irányába tartókat a Ferihegyi lehajtónál az M0-s autóút irányába terelik a rendőrök.

Horváth Dávid
06:48

Lázadnak a kockás ingesek

Felháborította a tanárokat az Orbán-kormány volt államtitkárának kockás inges nyilatkozata, ezért flashmobbal tiltakoztak Klinghammer István szavai ellen - mondta az Origónak a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium igazgatója. Ezért és erre hivatkozva hirdették meg a Diákok a kockás ingért elnevezésű online akciót. A szervezők arra kérik a csatlakozókat, hogy ma mindannyian bújjanak kockásba, tanáraik támogatásáért, és lehetőleg fotózzanak-posztoljanak minél többet, #kockástámogatás hashtaggel.

--
06:47

Érkezik a hidegfront

6-7 fok lesz ma, sokfelé várható eső, és néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. Megérkezik a hidegfront is. Az autósok vizes utakra és erős oldalszélre készüljenek. Zsuzsanna napját ünnepeljük ma, ami ókori egyiptomi eredetű név, amely héber közvetítéssel került át más nyelvekbe. Jelentése: lótuszvirág.

Még több bejegyzés