Kockás inges flashmobbal tiltakozik a fél ország, a tanárok mellett diákok, szülők és a pedagógusokat támogatók fotói lepték el a közösségi médiát. A tervezettnél hat héttel korábban került tető a Dagály Úszóarénára csütörtök éjjel. Bernie Sanders országosan átvette a vezetést népszerűségben és támogatottságban Hillary Clintontól. Ez történt a világban péntek hajnalban és reggel.

07:05
Csak tanár nem vagyok

Csak tanar nem vagyok.#kockástámogatás

Közzétette: Gyula Dér – 2016. február 17.
07:00
KávéBár Bazár hétvégén

Ötven kiállító több száz termékét, köztük kávé-, bor-, párlat- és koktélkülönlegességeket kóstolhatnak meg az érdeklődők a KávéBár Bazár budapesti rendezvényén szombaton és vasárnap.

A Corinthia Hotel Budapest szállodában tartandó programon számos előadás, bemutató és verseny segíti a látogatókat, hogy jobban megismerkedhessenek a minőségi kávé- és koktélkészítés rejtelmeivel.

07:00
Kockás ingben a Zrínyi Ilona gimi tanárai

#KOCKÁSTÁMOGATÁS

Közzétette: Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium – 2016. február 18.
06:51
Középpontban a menekültáradat

A közös felelősségvállalás és a tagországok közötti nagyobb szolidaritás vezethet a migrációs válság rendezéséhez - hangzott el Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke közös, péntek hajnali sajtótájékoztatóján.
A migrációs válságról folytatott, munkavacsorával egybekötött megbeszélés középpontjában a menekültáradat hatékonyabb kezelését célzó intézkedések megvalósítása állt.

06:51
Elfogadta a lemondását

Elfogadta a Liga Tanács Gaskó István lemondását, így nem vették napirendre az elnök menesztésére irányuló kezdeményezést - olvasható a Magyar Hírlapban.
Legkésőbb hat hónapon belül meg kell tartani a tisztújítást a konföderációnál. Az elnöki feladatokat átmenetileg a társelnökök látják el. A cikk szerint Gaskó István húszéves tevékenységéért 4,4 millió forint végkielégítést kap.

06:50
Alig mozdult a forint

Alig pár fillérrel mozdult el a forint árfolyama kora reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben csütörtök estéhez képest.
Az euró jegyzése a csütörtök esti 310,40 forintról 310,34 forintra, a dolláré 279,23 forintról 279,08 forintra, a frank árfolyama pedig 281,16 forintról 281,56 forintra változott.

06:48
Teljes útzár

Két baleset történt a 4-es főút vecsési szakaszán hajnalban. Teljes útzár mellett helyszínelnek a rendőrök. Először egy személyautó elütött egy gyalogost, majd fél órával később egy kamion és két személyautó ütközött. A sérülteket kórházba szállították.

A Budapest irányába tartókat a Ferihegyi lehajtónál az M0-s autóút irányába terelik a rendőrök.

06:48
Lázadnak a kockás ingesek

Felháborította a tanárokat az Orbán-kormány volt államtitkárának kockás inges nyilatkozata, ezért flashmobbal tiltakoztak Klinghammer István szavai ellen - mondta az Origónak a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium igazgatója. Ezért és erre hivatkozva hirdették meg a Diákok a kockás ingért elnevezésű online akciót. A szervezők arra kérik a csatlakozókat, hogy ma mindannyian bújjanak kockásba, tanáraik támogatásáért, és lehetőleg fotózzanak-posztoljanak minél többet, #kockástámogatás hashtaggel.

06:47
Érkezik a hidegfront

6-7 fok lesz ma, sokfelé várható eső, és néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. Megérkezik a hidegfront is. Az autósok vizes utakra és erős oldalszélre készüljenek. Zsuzsanna napját ünnepeljük ma, ami ókori egyiptomi eredetű név, amely héber közvetítéssel került át más nyelvekbe. Jelentése: lótuszvirág.

44