Ma Kornélia napja van. Esős, szeles nap várható, a hőmérséklet 5-15 fok között lesz, négy nyugati megyére figyelmeztetést adtak ki az eső és a hó miatt. 169 éve ezen a napon született Alexander Graham Bell, a telefon skót születésű amerikai feltalálója. Észak-Korea több rakétát lőtt ki az után, hogy az ENSZ újabb büntetőintézkedéseket fogadott el a kommunista állammal szemben. Orbán Viktor leválthatja két miniszterét, a gyilkosággal gyanúsított Gál Roland pedig lemondott önkormányzati képviselői megbízatásáról. Ez történt szerda éjjel és csütörtök reggel, percről percre.

07:05
Először dönt népszavazás egy zászlóról

Megkezdődött csütörtökön a döntő szavazás Új-Zélandon arról, hogy lecseréljék-e az ország zászlaját. A 4,7 millió választásra jogosult postán adhatja le voksát a következő három hét folyamán, az előzetes eredményeket pedig március 24-én teszik majd közzé. A felmérések szerint a többség arra fog szavazni, hogy maradjon az ország jelenlegi zászlaja. A választás szervezői hangsúlyozzák, hogy ez az első alkalom a világon, hogy egy ország zászlajáról népszavazás dönt. 

07:00
Figyelmeztetés négy megyére

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Somogy, Zala, Vas, illetve Veszprém megyére az intenzív csapadék miatt. Zala, Veszprém és Vas megyében havazás is várható.

06:54
Észak-Korea több rakétát is kilőtt

Észak-Korea több rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki csütörtökön, alig pár órával az után, hogy az ENSZ újabb büntetőintézkedéseket fogadott el a kommunista állammal szemben. A Yonhap dél-koreai és az AFP francia hírügynökség is arról írt, hogy rövid hatótávolságú rakétákat lőttek ki a Japán-tenger irányába Észak-Koreából. A Reuters brit hírügynökség ugyanakkor azt írta: a dél-koreai hadsereg egyelőre nem tudja, hogy Phenjan rakétákat lőtt ki vagy tüzérségi tűzről van szó. Katonai források szerint 300 milliméteres vagy rövid hatótávolságú rakétákról lehet szó, amelyek 100-150 kilométert tettek meg, mielőtt a tengerbe zuhantak.

Észak-Korea legutóbb kiadott postai bélyegeForrás: AFP/Kcna Via Kns

 

06:51
Elhunyt a híres cirkuszművész

Életének századik évében elhunyt Czeisler Ferenc - művésznevén Tihany - magyar származású cirkuszművész, illuzionista. 1916-ban született Magyarországon. Különös életpályája 13 éves korában kezdődött, amikor kivándorolt Uruguayba szerencsét próbálni. Családjával 1953-ban Brazíliában telepedett le, majd megalapította a Tihany Bűvész cirkuszt, amely több mint ötvenéves fennállása alatt a dél-amerikai kontinens legszebb és egyik legismertebb cirkuszává vált. Tihany 1984-ben vonult vissza, az Egyesült Államokban telepedett le. Las Vegasban hunyt el.

Czeisler Ferenc cirkuszművész, illuzionista, bűvészForrás: Maciva Nonprofit Kft.
06:49
Eső, hó és nagy szél jön

Egy mediterrán ciklon felhőzete éri el hazánk térségét, melynek hatására eleinte csak délnyugaton, délutántól már máshol is elered az eső. Késő estétől kiterjedt, kiadós esőzés várható (a hegyekben havas eső, hó is hullhat). A változóan felhős keleten 9 és 14, a már reggeltől csapadékos nyugaton 5 és 9 fok között alakulhat a hőmérséklet. Napközben fokozatosan megerősödik, majd estétől viharossá fokozódik az északi szél, írja a Koponyeg.hu.

06:48
Köszöntse fel a Kornéliákat!

Az év 63. napja a mai, a Kornéliák ünneplik névnapjukat. Szintén ma ünnepelhetnek az Alexandrák, az Apolkák, a Frigyesek, a Gundák, az Irmák, a Kamillák, a Kornélok, a Kunigundák, a Máriák, a Múzsák és az Oszkárok.

33