A Nike szakított Sarapovával

2016.03.08., 07:00
rendezés

Ma van a nemzetközi nőnap, illetve Zoltán napja. Felhős idő lesz, de esőre nem kell számítani. Ma ünnepli születésnapját Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója és Cynthia Rothrock amerikai harcművész és színésznő. Elvi nyilatkozattal zárult az Európai Unió és Törökország menekültválságról tartott, éjszakába nyúló találkozója, Orbán Viktor győzelmet hirdetett. A Nike felfüggesztette szponzori szerződését Marija Sarapova teniszezővel, aki egy frissen tiltólistára került szerrel bukott meg doppingteszten. Sarapova azt mondta, 2006 óta szedi a szert egészségügyi okokból, nem tudta, hogy tiltólistára került.

MTI
10:12

Varga: Történelmi eredmény a többlet

Történelmi eredménynek nevezhető az államháztartás alakulása - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Brüsszelből nyilatkozva a közmédiának kedden.

Kifejtette: a havi adatok mérése óta nem volt arra példa, hogy az első két hónapban pozitív mérlege legyen az államháztartásnak, hiszen a magyar államháztartás fejnehéz, az első hónapokban magasabb kiadások, kisebb bevételek jellemzik. Varga Mihály rámutatott: az idén 14,8 milliárd forint az első két hónap államháztartási többlete, az adóbevételek a várakozások felett folytak be az első két hónapban.

Az államháztartási többlet alapvetően abból tevődik össze, hogy a nyugdíj- és az egészségbiztosítási kassza, illetve az elkülönített állami pénztalapok pozitív eredményt produkáltak, és ellensúlyozták a központi költségvetés deficitjét.

A jövedelemadóból és a járulékbefizetésekből a várakozások feletti bevétel folyt be - emelte ki Varga Mihály, hozzátéve: a személyi jövedelemadó, a társasági adó és az általános forgalmi adó többletét a feketegazdaság elleni intézkedések, illetve a tavalyi év végi és az idei év eleji bérnövekedések okozták.

MTI
10:09

Egy évre ítélték, mert Magyarországra jött

Határzár tiltott átlépésének bűntette miatt egy év végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárásban egy koszovói állampolgárt, a férfi harmadszor lépett illegálisan magyar területre a kerítésen keresztül - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden.

A szabadságvesztés mellett négy év kiutasítást is elrendelő ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így a döntés nem emelkedett jogerőre - tudatta a csoportvezető ügyész.

MTI
10:05

Csökkent a munkanélküliség Csehországban

Februárban 6,3 százalékra csökkent a munkanélküliség Csehországban, januárban a mutató 6,4 százalék volt - közölte a cseh munkaügyi hivatal kedden Prágában.

Origo
10:01

Sarapova ideiglenes eltiltást kapott

Egyelőre ideiglenesen eltiltották a tenisztől Marija Sarapovát, írja a Guardian.

MTI
10:00

Új jelentés az eltűnt maláj gépről

Újabb jelentést adtak ki kedden a malajziai légitársaság eltűnt MH370-es utasszállítójáról, de a dokumentum az áldozatok hozzátartozói szerint csak papírpocsékolás, a nyomozók ugyanis nem derítettek fényt eddig ismeretlen információra.

MTI
09:56

Lehet, hogy Irán ballisztikus rakétákat lőtt ki

Ballisztikusrakéta-kísérletet hajtott végre az iráni Forradalmi Gárda elitalakulat egy hadgyakorlat keretében, több rakétát indítottak el az ország különböző részeiből - jelentette kedden az ISNA iráni hírügynökség.

Origo
09:54

4 km-es sor az M5-ösön

Az M5-ös autópályán Röszke felé a 37-38. km között aszfaltoznak. A munka miatt a külső és a leállósávot lezárták, közel 4 km-es a torlódás, tájékoztat az Útinform.

MTI
09:51

A gyógyszer volt halálos, nem a kísérlet

Öt ember kórházba került, egy meghalt egy Franciaországban végrehajtott gyógyszerkísérletben. A nyomozás szerint nem a kísérlet végrehajtásával volt probléma, hanem a kísérleti fázisban lévő gyógyszerrel, tájékoztat a Guardian.

MTI
09:47

Újabb szankciók Észak-Korea ellen

Dél-Korea újabb szankciókat vezetett be kedden északi szomszédja ellen, válaszul Phenjan idei kísérleti atomrobbantására és rakétakísérletére.

A büntetőintézkedések negyven magánszemélyt, köztük két külföldi - egy szingapúri és egy tajvani - állampolgárt és harminc szervezetet sújtanak. A tiltólistán szereplőkkel a dél-koreai állampolgároknak a jövőben tilos lesz pénzügyi műveleteket folytatni.

A szankciók részeként megtiltják a Dél-Koreába való belépést minden olyan hajó számára, amely a megelőző 180 napban észak-koreai kikötőkben járt.

Origo
09:42

Mi leszel, ha nagy leszel?

A társadalombiztosítási ügyintéző OKJ-s képzésre jelentkeztek a legtöbben tavaly – derül ki a Perfekt Zrt. listájából. A legnépszerűbb OKJ-s képzések:

Társadalombiztosítási ügyintéző,
Vállalkozási mérlegképes könyvelő,
Bérügyintéző,
Pénzügyi-számviteli ügyintéző,
Targoncavezető,
IFRS mérlegképes könyvelő,
Államháztartási mérlegképes könyvelő,
Sportedző,
Pénztárkezelő és valutapénztáros,
Emelőgépkezelő (kivéve targonca).

Origo
09:38

A NAV figyeli a virágkereskedőket

Az ekáer adatai szerint a Magyarországon értékesített vágott virág több mint nyolcvan százaléka Hollandiából származik, a kivitel hetvenkét százaléka pedig Ausztriába irányul. A NAV figyelemmel kíséri a szektorban tevékenykedő vállalkozásokat, és szankcionálja a szabálytalanságokat, figyelmeztet közleményében az adóhatóság.

Origo
09:35

Balesetek súlyosbítják a dugót

Baleset történt a Budaörsi úton befelé a Sasadi útnál a külső sávban. Torlódásra készüljenek már az M1-M7 közös szakaszán a gazdagréti felhajtótól, a Balatoni úton a Budaörsi út előtt, tájékoztat a BKK.

Baleset történt a Gyömrői úton a Kada utcánál. Mindkét irányban sávlezárásra kell számítani.

Torlódásra kell számítani a Hegyalja út–Erzsébet híd útvonalon, a Gyáli úton befelé a Könyves Kálmán körút előtt.

Lassú az előrejutás a Hungária körúton a Kőbányai úttól a Kerepesi út felé, a Vérmező úton, a Szentendrei úton a Mozaik utcától befelé.

Telítettek a sávok a Margit híd Pestre vezető oldalán, a Bocskai úton a Petőfi híd felé, a Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút útvonalon, a Rákóczi úton befelé.

Lépésben halad a kocsisor a Thököly úton befelé a Dózsa György úttól, a Szabadság híd–Vámház körút útvonalon a Kálvin térig.

Egybefüggő a kocsisor a budai alsó rakparton észak felé a Petőfi hídtól, a pesti alsó rakparton a Dráva utcától déli irányban.

MTI
09:33

Sarapova egyéves eltiltásra számíthat

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke szerint egyéves eltiltásra számíthat Marija Sarapova, az oroszok korábbi világelső teniszezője, aki hétfőn bejelentette, hogy pozitív lett a doppingtesztje a januári ausztrál nyílt bajnokságon.

MTI
09:30

Egybillió dollárba kerül a háború Szíriában

A World Vision gyermekvédelmi szervezet tanulmánya szerint egybillió (12 darab nulla az egyes után) dollár veszteséget okoz a háború 2020-ig Szíriában, írja a Guardian.

MTI
09:27

Ingyenes közlekedésbiztonsági képzések

Az ingyenes közlekedésbiztonsági képzések március 1-től június 15-ig végezhetők el - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kedden.

A közös közlemény szerint a tananyagok és módszertani segédanyagok több korosztály, a közoktatási intézmények diákjai, pedagógusai, a már jogosítvánnyal rendelkezők és kerékpárral közlekedők számára érhetők el a tanuloknak.hu és a kreszfelfrissito.hu oldalakon.

Az e-learning képzés új témakörökkel bővült: kiemelten foglalkozik a gyalogos és kerekesszékes közlekedés szabályaival, felhívja a figyelmet a diszkóbalesetek okaira és megelőzésére.

MTI
09:23

Gyengén nyitottak az európai tőzsdék

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés kedden a főbb európai értékpapírpiacokon. A kereskedés kezdetén a frankfurti DAX index 0,96 százalék, a londoni FTSE-100 index 0,86 százalék, a párizsi CAC-40 index 1,06 százalék veszteséget mutatott.

Origo
09:18

Vilmos hercegék telelni mentek

MTI
09:15

0,3 százalék volt az infláció

Februárban a fogyasztói árak átlagosan 0,3 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban, januárhoz képest 0,1 százalékkal mérséklődtek - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI
09:12

2,9 százalékkal nőtt a GDP

A múlt év negyedik negyedévében 3,2, a 2015-ös év egészében 2,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az előző év azonos időszakával összehasonlítva - erősítette meg a részletes adatok alapján második becslésében kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 

Origo
09:10

A BUX csökkenéssel nyitott

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 20,70 pontos csökkenéssel, 24 890,61 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,08 százalékkal gyengült.

Origo
09:08

Célegyenesben a műholdjavító műhold

Az Orbital ATK cég olyan műholdon dolgozik, amelyik más műholdakat tud majd feltölteni és új pályára állítani. A cég azt reméli, 6-8 héten belül bejelenthetik az új műhold első szerződéses feladatát, írja a Guardian.

Origo
09:05

Nem szűnik a dugó Budapesten

Torlódásra kell számítani a Budaörsi út–Hegyalja út–Erzsébet híd útvonalon, a Gyáli úton befelé a Könyves Kálmán körút előtt, tájékoztat a BKK.

Lassú az előrejutás a Hungária körúton a Kőbányai úttól a Kerepesi út felé, a Vérmező úton.

Telítettek a sávok a Margit híd Pestre vezető oldalán, a Bocskai úton a Petőfi híd felé, a Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút útvonalon, a Rákóczi úton befelé.

Lépésben halad a kocsisor a Thököly úton befelé a Dózsa György úttól, a Szabadság híd–Vámház körút útvonalon a Kálvin térig.

Egybefüggő a kocsisor a budai alsó rakparton észak felé a Petőfi hídtól, a pesti alsó rakparton a Dráva utcától déli irányban.

Origo
09:01

A Google is köszönti a nőket

Forrás: Google
MTI
08:59

Sajólád visszakéri az iskoláját az egyháztól

Visszakéri a sajóládi képviselő-testület a település iskoláját az egri főegyházmegyétől - írta az Észak-Magyarország kedden.

MTI
08:52

Nőtt a német ipar

Januárban a vártnál nagyobb mértékben nőtt a német ipari termelés. A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden közzétett adatai szerint januárban szezonális és naptári kiigazítással 3,3 százalékkal nőtt a német ipari termelés a decemberihez képest.

MTI
08:48

Eséssel nyithat a budapesti tőzsde

Kisebb mértékű csökkenéssel kezdődhet a kereskedés kedden a Budapesti Értéktőzsdén. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: jelentős emelkedésen van túl a piac, ezért arra számít, hogy némileg csökkennek az árak kedden.

MTI
08:47

A 4chan alapítója a Google-hoz igazolt

A Google alkalmazásba vette a híres-hírhedt 4chan nevű fórum alapítóját, tájékoztat a BBC.

MTI
08:43

Magyarország rögtön megkaphat 40 millió eurót

Az Európai Fejlesztési Bank (EIB) 500 millió eurós hitelkeretet hagyott jóvá Magyarország számára, első lépcsőben 140 millió euró felhasználásáról írtak alá szerződést hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM), a hitelkeret az úthálózat modernizációját szolgálja, mondta Hornung Ágnes, a tárca pénzügyekért felelős államtitkára kedden a közmédia műsorában.

Hozzátette: a hitelkeret következő két részletét, a futamidő teljes idejében, 2020-ig tudja az ország igénybe venni. Közölte, a hitelszerződés aláírásával az ország a 140 millió eurós keretből 40 millió eurót rögtön megkaphat, a fennmaradó 100 millió euró a szerződés részleteinek, feltételeinek tisztázása után hívható le.

Az államtitkár szólt arról is, hogy az EIB a piaci kondíciónál kedvezőbb hitelt nyújt, mivel a bank nem profitorientált. A teljes hitel futamideje 25 év, a lehívások és a projektfinanszírozás eltér egymástól - mondta.

Origo
08:39

A Nike szakít Sarapovával

A Nike felfüggesztette szponzori szerződését Marija Sarapovával, miután a teniszező beismerte, hogy az Ausztralian Openen elkapták egy drogteszten, írja a CNN. Sarapova elismerte, hogy 2006 óta szed meldoniumot, azt nem tudta, hogy 2016 eleje óta a szer tiltott.

Marija Sarapova ötszörös Grand Slam-győztes orosz teniszezőnő sajtótájékoztatót tart Los Angelesben, ahol bejelentette, hogy fennakadt a doppingteszten a januári ausztrál nemzetközi teniszbajnokság utánForrás: MTI/EPA/Mike Nelson
Origo
08:36

Autó és kamion ütközött

A 6-os főúton Paks közelében, a Madocsai bekötőútnál egy személygépkocsi és egy kamion összeütközött. A fél útpályát lezárták. A forgalom váltakozó irányban halad, tájékoztat az Útinform.

Origo
08:32

A terhesség alatti elhízás veszélyes

Árthat a babának, ha a kismama túlsúlyos vagy súlyosan elhízott - derült ki a PLOS ONE tudományos folyóiratban megjelent tanulmányból. Az elhízás csökkenti a szervezet D-vitamin-szintjét, amitől a babának nagyobb esélye lesz a gyerekkori túlsúlyra és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulására. A D-vitamin hiánya születéskor a csontritkulást és az allergia kialakulását is elősegíti.

MTI
08:28

Vádat emeltek egy drogkeverő ellen

Vádat emeltek egy zalai férfi ellen, aki különböző drogokat kevert össze körömlakklemosóval vagy hígítóval, és ezekből egy fiatalkorú fiúnak is értékesített - tájékoztat a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Origo
08:25

Karambolok Győrben

Győrben a 14-es főút Galántai utcai szakaszán, az 2. km közelében négy személygépkocsi összeütközött. Félpályás lezárás mellett kezdték el a helyszínelést.

A 81-es főúton, Győr belterületén két személygépkocsi karambolozott. A 82. km-nél egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom, tájékoztat az Útinform.

Origo
08:20

Ikrek két apától

Két apától származó kétpetéjű ikreket találtak Vietnamban. A kétéves gyerekeket a szüleik vitték be DNS-vizsgálatra, írja a CNN.

MTI
08:16

Csak a részletekről nem egyeztek meg Törökországgal

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a tárgyalások minden résztvevőjének, így Magyarországnak is érdeke, hogy megegyezés szülessen Törökországgal, csak az nem mindegy, hogy milyen feltételekkel.

Kovács Zoltán a közmédia kedd reggeli műsorában az előző napi rendkívüli brüsszeli migrációs csúcstalálkozóról azt mondta, azon olyan kérdésekről tárgyaltak, amelyek meghatározzák a következő generációk életét.

A kormányszóvivő úgy fogalmazott, hogy rengeteg tisztázatlan kérdése van a török-európai megállapodásnak, és sokat kell még dolgozni, hogy az olyan formát öltsön, ami mindenki számára elfogadható.

Fotó: Polyak Attila - Origo
MTI
08:12

Clinton vs. Sanders, második menet

A Demokrata Párt két elnökjelölt-aspiránsa, Hillary Clinton és Bernie Sanders egy nap alatt másodszor folytatott nyilvános tévévitát egymással, ugyanott, ahol vasárnap este - azaz Flint városában -, de hétfőn este már a republikánusokhoz közel állónak tartott Fox-televízió szervezésében.

Origo
08:08

Salamonhoz köthető pecsétet találtak

Két, héber neveket ábrázoló pecsétet találtak Jeruzsálemben, amelyek az Első Templom idejéből származhatnak - jelentette be az Izraeli Régészeti Hatóság. Ezt a templomot a Biblia szerint Salamon király építette. A 2500 éves pecsét már magában ritkaságnak számít, pláne úgy, hogy a felirat arról tanúskodik: női tulajdonosa lehetett.

Forrás: Izraeli Régészeti Hatóság
Origo
08:06

Egyre nagyobb a dugó Budapesten

Tart a helyszínelés a Gyömrői úton befelé a Felsőcsatári útnál. Csak egy sáv járható, tájékoztat a BKK.

Torlódásra kell számítani az M1-M7-es közös bevezető szakaszán a gazdagréti felhajtótól, folytatásában a Budaörsi úton, az M3-as bevezető szakaszán az M0-s csomóponttól, az M5-ös fővárosi szakaszán, a Róbert Károly körúton a vidámparki felüljárótól az Árpád híd felé.

Lassú az előrejutás a 11-es főút bevezető szakaszán a Pünkösdfürdő utcáig, a Szentendrei úton a Pók utcától a Flórián térig, a Váci úton a Megyeri útnál befelé, a Hungária körúton a Kőbányai úttól a Kerepesi út felé, az Egér úton a Balatoni úttól befelé, a Bocskai úton a Petőfi híd irányában.

Egybefüggő a kocsisor a budai alsó rakparton észak felé a Petőfi hídtól, a pesti alsó rakparton a Dráva utcától déli irányban.

Origo
08:04

Kamion hajtott a terelésbe

Az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán, a 148. kilométer közelében egy kamion belehajtott a burkolatjavítás miatt kialakított terelésbe, tájékoztat az Útinform. Az érintett szakaszon a belső sávba terelik a forgalmat.

MTI
08:01

Gyengült a forint

Gyengült a forint kedden a nemzetközi devizakereskedelemben. Az eurót háromnegyed nyolckor 310,30 forinton jegyezték a hétfő esti 309,94 forint után. A dollár jegyzése 281,44 forintról 281,52-re, a svájci franké 282,89 forintról 283,51 forintra emelkedett.

Origo
08:01

AK-47-eseket szállított egy halászhajó

Több mint kétezer lőfegyver (közte 1989 darab AK-47-es gépkarabély) volt azon a felségjelzés nélküli halászhajón, amit egy ausztrál hadihajó vizsgált át Omán partjainál, tájékoztat a CNN. A fegyverek Iránból származhatnak, és Jemenbe tarthattak Szomálián keresztül.

MTI
07:56

Zajlik az előválasztás

Michiganben és Mississippiben demokraták és republikánusok egyaránt előválasztásokon voksolnak, Idahóban és Hawaiin csak a republikánusok tartanak jelölőgyűléseket kedden. 

Origo
07:54

Trump ellen szövetkeztek

Tim Cook, az Apple, Elon Musk, a Tesla és Larry Page, az Alphabet (Google) vezérigazgatója is részt vettek azon a találkozón, amelynek fő témája az volt, hogyan lehetne megállítani Donald Trumpot, írja a Business Insider.

Tim CookForrás: AFP/2015 Getty Images/Andrew Burton
MTI
07:50

Csökkenő indexekkel nyithat Európa

Csökkenő indexekre lehet számítani az európai tőzsdék keddi nyitásakor. A Reuters hírügynökség piaci elemzőket idézve a londoni indexre 37-50 pont, 0,8 százalék, a frankfurti indexre 36-63 pont, 0,6 százalék, a párizsi indexre 21-32 pont, 0,7 százalék esést helyezett kilátásba a keddi kezdésre.

Origo
07:47

A szovjet atombomba évfordulója

1817-ben a mai napon alapították meg a New York-i tőzsdét. 1950-ben Vorosilov marsall a mai napon jelentette be, hogy a Szovjetunió kifejlesztette az atombombát.

MTI
07:44

Egyre vastagabb a magyarok pénztárcája

Látványosan növekszik a forgalomban lévő készpénz mennyisége, 2015 decemberében 4356,9 milliárd forint volt, egy évvel korábban 3784,9 milliárd forint. Az utóbbi három évben a gyarapodás mértéke csaknem elérte a 60 százalékot, míg a 2009-2012-es időszakban ez az arány 20 százalék volt - írja a Népszabadság keddi számában a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.

Origo
07:43

Beállt a rakpart Budapesten

Tart a helyszínelés a Gyömrői úton befelé a Felsőcsatári útnál. Csak egy sáv járható, tájékoztat a BKK.

Torlódásra kell számítani az M1-M7-es közös bevezető szakaszán a gazdagréti felhajtótól, folytatásában a Budaörsi úton, az M3-as bevezető szakaszán az M0-s csomóponttól, az M5-ös fővárosi szakaszán, a Róbert Károly körúton a vidámparki felüljárótól az Árpád híd felé.

Telítettek a sávok a 11-es főút bevezető szakaszán a Pünkösdfürdő utcáig, a Szentendrei úton a Pók utcától a Flórián térig, a Váci úton a Megyeri útnál befelé.

Egybefüggő a kocsisor a budai alsó rakparton észak felé a Petőfi hídtól.

Origo
07:39

Azurák Csaba megszólalt

Azurák Csaba a következőket mondta az Origónak a Tényektől való távozásáról: "Már korábban jeleztem Dirknek, hogy a csatorna által bejelentett esti háttérműsorra koncentrálnék. Találkozott az álláspontunk. Azzal érveltem, hogy a naponta jelentkező esti, 30 perces adás előkészítése, majd műsorvezetése mellett nem lenne energiám a Tényekre."

Origo
07:37

Nem adták fel a kutatást

Ma két éve tűnt el a Malaysia Airlines MH370-es gépe. Az évforduló napján a maláj hatóságok jelentést tesznek közzé arról, hogy áll a vizsgálat az eltűnt gép ügyében, írja a Guardian.

Origo
07:34

Kisiklott egy vonat

Több mint 200 ember utazott azon a vonaton, amelyik egy sínre dőlt fa miatt kisiklott az amerikai Sunol városától nem messze, írja a Guardian. Senki sem halt meg, tíz embert kórházba szállítottak,

MTI
07:31

Tüntetések Szlovákiában

A neonáci ideológia térnyerése ellen tüntettek hétfő este több szlovákiai városban, miután  a szombati választáson bejutott a parlamentbe a Marián Kotleba vezette szélsőjobboldali Mi Szlovákiánk-Néppárt (LS-NS).

Origo
07:28

Bajban a rock örege

Az AC/DC zenekarnak 10 koncertjét kell átütemeznie, illetve helyettesítést kell találniuk Brian Johnson énekes pótlására. Az énekest az orvosa arra figyelmeztette, hogy ha nem tart pihenőt, teljesen elveszítheti a hallását, írja a Rolling Stone magazin.

MTI
07:24

A kéményseprők katasztrófától tartanak

Drasztikusan csökkentené a kéményellenőrzések számát a kormány, egyes füstelvezetők rendszeres vizsgálata pedig meg is szűnne a kabinet javaslata alapján - írta a Magyar Nemzet a keddi számában.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke a lapnak adott interjúban "közveszélyes rezsicsökkentő tervnek" minősítette az ötletet, és elmondta: jelenleg is mintegy 150 ezer életveszélyes kéményt tartanak nyilván, ez a szám pedig rövid időn belül megtöbbszöröződhet.
A júliustól életbe lépő rendelet tervezete szerint a gázkéményeket kétévente kell ellenőrizni, a szilárd tüzelésű fűtőberendezések elvezetőrendszereinek vizsgálata pedig négyévente egy alkalomra csökkenne.

MTI
07:21

Netanjahu nem kér Obamából

Elutasította Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő a Barack Obama amerikai elnökkel való találkozóra tett fehér házi javaslatot - közölte helyi idő szerint hétfőn Ned Price, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője.

Origo
07:19

Születésnapok

Ma ünnepli születésnapját Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója és Cynthia Rothrock amerikai harcművész és színésznő.

Origo
07:15

Michelle Obama ott lesz Nancy Reagan temetésén

Michelle Obama részt fog venni Nancy Reagan temetésén, közölte a Fehér Ház. A temetést szűk körben tartják majd pénteken, írja a Reuters.

Origo
07:12

A britek terrortámadástól tartanak

A brit rendőrség "hatalmas és látványos" terrortámadástól tart az Iszlám Állam részéről, mondta az Egyesült Királyság vezető terrorellenes tisztje a CNN szerint.

Origo
07:09

Teljes napfogyatkozás

Ázsiában teljes napfogyatkozás lesz magyar idő szerint kedd délelőtt, írja a CNN. A napfogyatkozás Indonéziából lesz először látható.

Origo
07:06

Indul a dugó Budapesten

Tart a helyszínelés a Gyömrői úton befelé a Felsőcsatári útnál. Csak egy sáv járható, tájékoztat a BKK.

Baleset történt a Pesti úton a Ferihegyi út előtt. A befelé vezető oldalon a sérült járművek egy sávot foglalnak el.

Torlódásra kell számítani az M3-as bevezető szakaszán a Szilas pihenőtől a Szerencs utcáig.

Telítettek a sávok a 11-es főút bevezető szakaszán a Pünkösdfürdő utcáig, a Gyáli úton az Ecseri út előtti szakaszon, a Váci úton a Megyeri útnál befelé, a Budaörsi út befelé vezető oldalán a Fehérló utcáig.

Origo
07:04

Változások Budapesten

A III., Hatvany Lajos utcát egyirányúsították a Hadrianus utcától a Juhász Gyula utca felé felújítás miatt. Az érintett autóbuszok (134, 204, 296, 960) Békásmegyer, Újmegyeri tér felé nem érintik a Bálint György utca megállót, jelenti a BKK.

A Budaörsi úton megváltozott a forgalmi rend. A kifelé vezető oldalon a Pannonhalmi úttól a Sasadi útig a külső sávot lezárták, de továbbra is három sáv járható (csak a vonalvezetése változott meg). A Beregszász útról, a Pannonhalmi útról és a Bozókvár utcából nem lehet kihajtani a Budaörsi útra. A Bozókvár utcában a Bakony utca és a Budaörsi út között tilos megállni, illetve ezt az útszakaszt kétirányúsították. A Budaörsi úton befelé nem változott a forgalmi rend, továbbra is sávelhúzással három sávban lehet közlekedni.

A XVI., Csömöri utat felújítják, ezért a Szlovák út és a Mátyás király utca közötti szakaszra csak a városközpont felé tartók hajthatnak be. A Szent Korona utcát kifelé egyirányúsították a Mátyás király utcától a Szlovák útig. Az érintett autóbuszok (31, 46, 131, 146) terelt útvonalon járnak, több megállót áthelyeztek.

A Fő utcában új kerékpársáv épül, valamint a bal oldalon parkolósáv létesül a megszűnő buszsáv helyett, emiatt szakaszosan útszűkületre számítsanak.

A Dózsa György úton a Hősök tere és a Városligeti fasor között ma és holnap napközben (7-15 óra között) kertészek okozhatnak útszűkületet.

A XII., Csörsz utcában a Nagy Jenő utcánál útburkolat-javítás miatt (ma és holnap) útszűkületre kell számítani.

Megkezdődött a V., József nádor téren a mélygarázs építése, emiatt a Wekerle Sándor utcát (volt Szende Pál utcát) kétirányúsították. A 15-ös és 115-ös autóbusz a Boráros tér felé módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Dorottya utca (Vörösmarty tér) megállót, viszont ideiglenesen megáll a Széchenyi István tér és a Vigadó tér megállóban.

A D14-es komp ma 10:30 és 15 óra között nem közlekedik áramszünet miatt.

A 109-es autóbusz Kacsa utca megállóját a Batthyány tér felé mától áthelyezik a Fő utca 92. elé. A megálló új neve március 14-étől: Bem József tér lesz.

Origo
07:03

Balesetek

Az M7-es autópályán Letenye felé a Táskai pihenőnél a 157-es km-nél egy személyautó ütközött a védőkorlátnak, a külső sávot lezárták, jelenti az Útinform.

Az M0-s autóút és M3-as autópálya csomópontjában egy személyautó ütközött a szalagkorlátnak. A Megyeri híd felől érkezők torlódásra számítsanak az M3-ason a főváros irányában.

MTI
06:59

Felhős idő lesz

Többnyire erősen felhős lesz az ég, de napközben szakadozottabbá válhat a felhőzet, és főleg az Alföld délkeleti részén lehet néhány órás napsütésre számítani, írja a met.hu. Egyre kevesebb helyen várható csapadék, napközben már inkább csak a Tiszántúlon, az Északi-középhegység térségében és a nyugati határ mentén alakulhat ki kisebb eső, zápor, utóbbi területeken havas eső is lehet. A Dunától nyugatra az északnyugati, keletre pedig a délnyugati szél élénkülhet meg időnként. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 7 és 10 fok között alakul. Késő estére 2 és 6 fok közé hűl le a levegő.

MTI
06:58

Orbán Viktor: Megállapodás született

Vége van annak az időnek, amikor ellenőrzés nélkül lehetett a nyugat-balkáni útvonalon közlekedni, az uniós vezetők döntöttek: le kell zárni az embercsempész-útvonalakat, ami azt jelenti, hogy a határokon is helyre kell állítani a rendet - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben újságíróknak az Európai Unió és Törökország vezetőnek rendkívüli csúcstalálkozója után, kedd hajnalban.

 

Forrás: AFP/John Thys
MTI
06:57

Elvi megállapodás

Elvi megállapodás született az Európai Unió és Törökország között a migrációs válság kezelésének főbb vonalairól az uniós és török vezetők hétfő délután kezdődött rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozóján.

 

A tervezettnél sokkal hosszabb, éjszakába nyúló tárgyalások végén elfogadott zárónyilatkozat értelmében az uniós vezetők a jövő heti EU-csúcson tovább folytatják a tárgyalást az Ahmet Davutoglu török kormányfő által a hétfői munkaebéden váratlanul előterjesztett javaslat részleteiről. A március 17-18-i csúcsértekezlet zárónapján a török miniszterelnök is részt vesz a tervek szerint.

 

A körvonalazódó megállapodás értelmében Ankara további pénzügyi támogatást kér az Európai Uniótól az országban tartózkodó szíriai menekültek ellátására, továbbá a török EU-csatlakozási tárgyalások felgyorsítását kéri, valamint azt, hogy legkésőbb június végéig töröljék el az uniós vízumkötelezettséget a török állampolgárokkal szemben.

Origo
06:56

Boldog névnapot kívánunk!

Ma Zoltán napja van, boldog névnapot kívánunk minden Zoltánnak! Ha Ön nem Zoltán, de van Zoltán nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! Ma Apol, Apolka, Apolló, Apollónia, Aracs, Arad, Aramisz, Beáta, Csolt, Filemon, János, Julián, Juliánusz, Júliusz, Kada, Szilvánusz, Zolta nap is van.

Origo
06:55

Boldog nőnapot kívánunk!

1910 óta (Magyarországon 1948 óta) ma van a nemzetközi nőnap. Az Origo boldog nőnapot kíván minden nőnek!

Még több bejegyzés