Lázár János szerint Gyurcsánynak elment az esze

2016.04.28., 13:44
rendezés

Aki a jegybankot támadja, a forintot veszélyezteti – mondta a 44. Kormányinfón Lázár János, aki szerint az MNB alapítványainak költésébe a kormány egyébként sem szólhat bele. A Miniszterelnökséget vezető miniszter megvédte Orbán Viktor költözését is, ami szerinte nem urizálás. Az oktatás átalakításáról azt mondta: teljes állami rendszerre van szükség, hogy egyértelmű legyen a fenntartó és a működtető szerepe. 

Origo
16:18

A központi Klik nem szűnik meg

A kormány nem fogja megszüntetni a központi Kliket, ezért kap a jövőben is támogatást - válaszolt az utolsó kérdésre Lázár János, aki szerint az oktatásban mindenképpen decentralizációra van szükség. Erről a döntés még nem született meg - tette hozzá.

Origo
16:16

Ezért lesz több a társaságiadó-bevétel

Azért vár a magyar kormány 300 milliárddal több bevételt a társasági adókból 2017-ben, mert vannak nagy nemzetközi vállalatok, amelyek itt tevékenykednek - válaszolt az Origo kérdésére Lázár János.  

Origo
16:13

Megint az MNB alapítványai

Mi a kormánynál nem értékeljük, hogy a jegybank alapítványai milyen támogatói tevékenységet végeznek. A jegybank alapítványa mindenesetre a legkritikusabb sajtóorgánumot támogatta - jegyezte meg Lázár János a Vs.hu körül kialakult botrányra utalva. 

Origo
16:09

Demszky is felelős lehet

Az Alstom-ügyben Demszky Gábor volt főpolgármesternek is lehet felelőssége, de ez majd később ki fog derülni - válaszolta Lázár János.

Origo
16:08

Két-három intézmény függőben

Még két-három intézmény esetében nem döntött a kormány a bürokráciacsökkentésről - mondta Lázár a háttérintézmények megszüntetéséről. 

Origo
16:04

Támogatjuk a külföldi vállalatokat

Az Audi-gyárról kérdezik Lázár Jánost. A miniszter annyit mondott, hogy mindenki számára nyitott Magyarország ajtaja, a kormány hozza meg a végső döntést, amiben megköti kezünket az EU-s jog. Mindent megteszünk, hogy a külföldiek magyarországi beruházásait ugyanúgy támogassuk, mint a magyar vállalatokat. 

Origo
15:57

Simor alatt veszteséges volt a jegybank

Nem szabad elfelejteni, hogy Simor András alatt mennyi volt a kamat, és most mennyi. Azt is, hogy akkor mekkora volt a jegybank vesztesége, és most mennyi - tért vissza megint a jegybankra Lázár János. 

Origo
15:52

Nincs szükség migránsokra

Migránsokra nincs szükség a magyar munkaerőpiacon - ismételte el Lázár János. Kovács Zoltán kormányszóvivő elismerte, hogy 2013-ban volt ilyen stratégia, de azóta alapvetően változott meg a helyzet ezzel kapcsolatban. Ha Magyarországnak munkaerőre van szüksége, akkor azt a Kárpát-medencéből fogja pótolni - tette hozzá Lázár. 

Origo
15:45

Védjük a keresztényeket

Miért nem teszünk semmit a Közel-Kelet veszélyeztetett keresztényeiért? - tették fel a kérdést Lázár Jánosnak. A miniszter szerint a visegrádi négyek már eldöntötték, hogy együtt lépnek fel a keresztények védelme érdekében, de Orbán Viktor is minden uniós tanácsülésen felveti a kérdést. A harmadik cselekvési lehetőség, hogy nemzetközi segélyakciókban veszünk részt, ezt is megtesszük - tette hozzá.

Origo
15:40

Nincs közvetlen terrorveszély

Közvetlen terrorveszélyre utaló információnk nincs - nyugtatott meg mindenkit Lázár János.

Origo
15:39

Riogatni senkit nem akarunk

A terrortörvény nem gyerekjáték, nekünk az a feladatunk, hogy a lakosság biztonságát garantáljuk. Ezért napi-heti rendszerességgel értékeljük a jelenéseket, információkat. A lakosság tájékoztatására kaptunk javaslatokat és akciótervek is készültek, de döntés erről még nem született. Riogatni senkit nem akarunk - mondta a miniszter. 

Origo
15:36

Ybl után szabadon

Az erkély nem a miniszterelnök, hanem a tervező ötlete volt, Orbán Viktor eddig nem is foglalkozott túl sokat a karmelita kolostorral - mondta Lázár János a budai Vár átépítéséről. Megemlítette, hogy a Sándor-palotára is utólag tervezett két erkélyt Ybl Miklós.

"Ybl után szabadon" - tette hozzá Lázár. 

Origo
15:34

Mi vagyok én, erkölcscsősz?

A Nemzeti Banknál vannak olyan adatok, amikor a nemzet érdeke erősebb annál, mint amit a nyilvánosság megkíván. De ugyanez volt igaz a postatörvénynél is - mondta Lázár. Ami az ország gazdasági érdeke szempontjából kiemelt jelentőségű, annak nem feltétlenül kell  nyilvánosságra kerülnie - kommentálta az alapítványok költéseit a miniszter. Lázár szerint ugyanakkor a botránnyal jelenleg a jegybank gyengítése zajlik. 

"Mi vagyok én, erkölcscsősz?" - válaszolt Lázár arra a kérdésre, hogy szerinte erkölcsös-e, ha a jegybank alapítványai egy olyan könyvet támogatnak, amelyet Matolcsy titkárnője írt. 

Origo
15:27

Pokorni munkáját nagyra értékelem

Pokorni Zoltán munkáját nagyra értékelem, az övé is egy vélemény, amit mérlegel a kormány. Olyan oktatási rendszert akarunk létrehozni, ami versenyképessé teszi a magyarokat. Ezzel egyelőre problémák vannak - mondta Lázár.

Origo
15:25

A jegybank függetlensége sérthetetlen

A jegybank mint gazdasági társaság kontrolljának növelése azzal a veszéllyel jár, hogy az Európai Központi Bank fel fogja vetni a függetlenség kérdését - válaszolta Lázár János arra a kérdésre, hogy módosítani kellene-e a jegybanktörvényt. 

Origo
15:23

Hozzáfért a jegybank jelentéseihez

Nem voltak információm az MNB költéseiről, csak a sajtóból tájékozódom - mondta Lázár János. Azt a miniszter elismerte, hogy parlamenti képviselőként hozzáférése volt az erről szóló jelentésekhez, de részleteiben nem ismerte őket. 

Origo
15:21

Végre komolyan vesznek minket

Végre nem lesöpörnek minket az asztalról, hanem komolyan vesznek minket. Ehhez nyilvánvalóan kell egy miniszterelnök, aki ezt képes képviselni - kommentálta a Politico listáját Lázár János. 

Origo
15:20

Gátépítés a Szigetközben

A Szigetközben esetlegesen épülő gátrendszer nem szerepelt a kormányülés témái között, de Lázár nem is ért vele egyet. 

Origo
15:18

Már a jegybank szóval is probléma van

Ha egy kormányzati ember kiejti a száján a jegybank szót, akkor minden egyes esetben felelőssége van. Ennyit már megtanultam az elmúlt 15 évben - mondta Lázár. 

Origo
15:15

A csatát a jegybanknak kell megvívnia

A jegybank közfeladatot lát el, az általa kezelt pénz közpénz. Ennek kereteit nem a kormány, hanem az Alkotmánybíróság határozta meg - mondta az MNB-alapítványokkal kapcsolatban Lázár. A csatát a jegybanknak kell megvívnia és megnyernie.  Arról, hogy a jegybank mire költi a pénzét az alapítványain keresztül, Lázár annyit mondott: a jegybanknak minden európai országban van társadalmi szerepvállalása. Az esetleges következményeket viszont nem a kormánynak, hanem a jegybanknak kell vállalnia. A jegybank függetlensége mindennél előbbre való - tette hozzá Lázár. 

Origo
15:12

A végén még engem is kitiltanak

Nem vagyok a ház tisztségviselője, de tudok róla, hogy az újságírók mozgása ez egy folyamatos probléma - tért vissza a kitiltott tudósítókra Lázár János. Kommentálni azért nem akarta a történteket, mert a "végén még őt is kitiltják". 

Origo
15:08

A Parlamentben is vannak játékszabályok

Minden otthonnak, így a Parlamentnek is van működési szabálya, amit a mindenkori házelnök határoz meg - kommentálta az újságírók kitiltását az Országházból Lázár. A miniszter szerint ő mindig igyekszik válaszolni, ha kérdezik, viszont azt nem ő határozza meg, hogy a Parlamentben erre hol kerülhet sor. Ha valaki Londonban bemegy a Parlamentbe, ott is vannak játékszabályok, amiket be kell tartani. Egy jó parlamenti tudósítónak együttműködésre is kell törekednie. 

"Én jobban szeretem, ha elmondhatom a véleményem, mint ha mások mondják el, mit gondolok"  - tette hozzá. 

Origo
15:05

Nem az a dolgunk, hogy egymillió ember jól érezze magát

Az államnak az a célja, hogy kiszolgálja az országot, nem pedig az, hogy ellásson egymillió embert, hogy azok jól érezzék magukat - magyarázta a bürokrácia csökkentését a miniszter. 

Origo
15:04

Don Quijote és a többfejű sárkány

"Nem szeretnék abban a színben feltűnni, hogy Don Quijote-harcot vívok a többfejű sárkánnyal, de Magyarország az állam működtetésére 5-10 százalékkal többet költ, mint a szomszédos országok" - mondta Lázár. A politikus szerint, ha béreket akarunk emelni, és fejleszteni akarjuk az országot, akkor ezen lehet változtatni. 

Origo
15:02

A mentősök kiemelt figyelmet érdemelnek

A mentőszolgálat vezetőivel hamarosan leül tárgyalni a kormány az új típusú életpályamodellről, de ehhez konszenzusra van szükség. A mentőszolgálat kiemelt figyelmet és támogatást érdemel, a döntés hétezer embert érintene - mondta Lázár János. 

Origo
15:00

Nem akarok beleszólni a pestiek életébe

A pestiek életébe semmiképpen nem akarok beleszólni, az egészségügyi szakmának kell abba beleszólnia, hogy Budapesten milyen egészségügyi ellátás kell - tért vissza a kórházfejlesztésekre a miniszter. Az egészségügyi dolgozók béremeléséről még tárgyalnak az érintettek, és az álláspontok közel vannak egymáshoz.

Origo
14:58

Az MNB alapítványai törvényesek

A jegybank alapítványait a bíróság jegyezte be. Törvényes céljukat a független magyar bíróság hagyta jóvá. Kérdezzék meg a bíróságokat, hogy miért döntöttek így - üzente az újságíróknak Lázár János, aki hozzátette: nem a kormány dolga, hogy vizsgálja az alapítványok pénzköltését. 

Origo
14:57

Aki a jegybankot támadja, a forintot veszélyezteti

A Matolcsy-üggyel kapcsolatban Lázár János úgy fogalmazott: az a kérésük, hogy ha a Fideszt akarják támadni, azt ne a jegybankkal tegyék. Aki a jegybankot támadja, az a forintot veszélyezteti - mondta Lázár János. A miniszter szerint Matolcsy György hitelprogramja nagyon sokat segített az ország gazdaságának, ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Minden, ami ezen túlmutat, nem a kormány dolga. 

Origo
14:53

Lázár szerint az Index hazudik

Az Index újságírója hazudik - jelentette ki Lázár János arra a hírre reagálva, hogy Orbán Viktor fiát állítólag TEK-esek hozták haza Afrikából. Orbán Gáspár a saját lábán jött haza, semmilyen állami szervnek nem volt ehhez köze, ez nyílt hazugság. Lázár János szerint ez egy súlyos kérdéseket felvető ügy, és helyreigazítást várnak a laptól. Sok minden belefér a sajtó és a politika kapcsolatába, de ez nem - tette hozzá.

(Egy órával a kormányinfó után az Index helyreigazítást közölt.)

Origo
14:51

Létszámleépítések

A háttérintézmények beolvasztása után a minisztériumi dolgozók 10-15%-át elbocsátják.

Origo
14:50

Helikopterek

A NATO-csúcsig teljesíteni fogjuk GDP-arányos honvédelmi költésre tett ígéreteinket. A tendereztetés után lesz helikopterkorszerűsítés, új gépek beszerzéséről még nincs döntés, az nem szerepel a 2017-es költségvetésben.

Origo
14:48

Szuperkórház

A szakdolgozók és az orvosok béremelése a legfontosabb most az egészségügyben, ugyanakkor újra kell szervezni a fővárosi egészségügyi ellátást. Az elmúlt években budapesti kórházfejlesztésekre nem fordíthattak uniós forrásokat, ezeket most meg kell lépni. A kormány szándéka szerint lesz kiemelt kórház, de még nincs döntés sem annak helyéről, sem a létrehozás időpontjáról.

Origo
14:46

Nem jók az eredmények

Matekból és nyelvtanból rosszul és egyre rosszabbul állnak a magyar iskolák. A helyzeten változtatni kell, és az állami szerepvállalás növelésével lehet csak hozzányúlni. Egy jól fenntartható és működtethető intézményfenntartói rendszer lesz ehhez a megoldás.

Origo
14:44

Súlyos különbségek vannak

Jelentős eltérés van az iskolák minősége között, ezért támogatják az egész napos iskolák működtetését, főleg a hátrányos helyzetű gyerekek számára. A tankönyvpiac liberalizálására sem szükség, sem lehetőség nincs - mondta a Miniszterelnökség vezetője.

Origo
14:42

Teljes állami oktatás jöhet

Palkovics László a Köznevelési Kerekasztal munkájáról tájékoztatta a kormányt. Lassan elfogadják az alapelveket, hamarosan döntések születnek az oktatásügyben.

Magyarországon egy egyetemek által, 100%-ban állami forrásokból biztosított pedagógus-továbbképzési rendszerre van szükség - mondta Lázár János. A Nemzeti Alaptantervet 2018-ra átdolgozzák. 2016. szeptemberből csökkentik a tanulók terheit, ugyanakkor meghatároznak egy nemzeti minimumot a gyerekek tudásszintjénél.

A vegyes modell megbukott, vagyis, hogy az állam és az önkormányzatok megosztva működtetik az iskolákat. Teljes állami rendszerre van szükség, hogy egyértelmű legyen a fenntartó és a működtető szerepe. 

Origo
14:37

Olcsóbb lesz autózni

Az autókereskedők szövetségével közösen felülvizsgálják az autók forgalomba helyezésének, illetve fenntartásának költségeit, hogy ezeket milyen pontokon és milyen mértékben lehet csökkenteni - mondta Lázár János.

Origo
14:34

Luxusberuházás?

25 éves vita, hogy hol legyen a kormányzati központ. Prága a példa, hogy meg lehet oldani a vár állami használatát úgy, hogy az a turistaforgalmat nem befolyásolja. Hasonló megoldást terveznek a budai Várban is. Minden építész egyetért abban, hogy mindenképpen foglalkozni kell a Várban lévő épületekkel. Sokkal jobb aztán ezeket az épületeket használni, mintsem üresen hagyni vagy eladni. 

Origo
14:28

Úton vagy vasúton

A MÁV sorsáról 2002-2010 között méltatlan viták zajlottak. Alapvetően a környezetkímélő kötöttpályát kell használni a közlekedésfejlesztésre. A következő években 1200 milliárdot fordítanak a szektor helyzetbe hozására. Ma közelebb van a MÁV a nemzetközi közlekedésben a versenyképességhez, mint volt 6 évvel ezelőtt. A munka még nincs kész, van még hova fejlődni.

Az osztrák és német példát kell alapul vemnni, ahol minden a kötöttpályás közlekedés alá van rendelve.

Origo
14:26

Alstom-ügy

Jönnek a kérdések:

Az Alstom-ügy arról szól, hogy Budapest szocialista-liberális vezetése egy nemzetközi bűnügybe keverte az országot. Az eddigi információk szerint az akkori városvezetőknek kell nyilatkozniuk az ügyben játszott szerepükről.

Origo
14:24

Egyeztettek

Egyeztettek a hatóságokkal és az UNESCO-val is a Várban tervezett átépítésekről. A Várban lévő épületeket funkcióval kell megtölteni, nem pedig eladni - fogalmazott a miniszter. A várpalota visszaépítése sem független a többi munkától, és komoly turisztikai vonzerőt jelent majd.

Origo
14:21

Orbán nem urizál

2011-ben az Országgyűlés döntött arról, hogy a kormánynak mihamarabb ki kell költöznie a Parlamentből. A legészszerűbb és legkézenfekvőbb megoldást választották a budai Vár épületeinek felújításával, átépítésével. Orbánnak esze ágában sincs urizálni  - mondta Lázár János.

Origo
14:19

Gyurcsánynak elment az esze

A magyar kormány végrehajtja azt a határozatot, amit még a Gyurcsány-kormány hozott a budai Vár újjáépítéséről. Talán nem sikerül olyan ütemben építkezni, mint ahogyan az előző kormány tervezte - mondta Lázár János.

A budai Vár rekonstrukcióját be kell fejezni, jól döntöttek Gyurcsányék, amikor határoztak a beruházásról. Gyurcsánynak akkor még volt esze, ami mára elment  - mondta Lázár János. 

Origo
14:17

Terrorhelyzet

Az ellenzéki pártok az ígéretek szerint támogatják majd az alaptörvény módosítását a terrorellenes tételekkel - mondta Lázár János.

Origo
14:16

Bürokráciacsökkentés

2016. április 27-ig 5559 egyszerű bejelentés érkezett ház-, illetve lakásépítésről, miközben tavaly egész évben 7500 építési engedélyt adtak ki. 

Garantálni kell, hogy a helyi értékek és a nemzet számára fontos építészeti értékek megvédhetők legyenek.

Origo
14:13

A tejipar helyzete

Az európai kvóta eltörlése, az orosz embargó bevezetése, a távol-keleti piacok lassabb növekedése és a magyar tejfeldolgozó ipar viszonylagos fejletlensége nehezíti a tejipar helyzetét.

Csökkentik a tej áfáját, kiemelt állami támogatást kapnak a tehéntartók, kis- és mikrovállalkozók extra támogatáshoz jutnak, illetve a magyar tejnek nagyobb szerepet szánnak a közétkeztetésben. Korlátozni kell az importtejek behozatalát, elsősorban minőségi kritériumok alapján - mondta Lázár János.

Origo
14:10

Földárverések

Megnyílik a földárverések utolsó köre, 60-100 ezer hektár közötti területeket akarnak értékesíteni. 180 ezer hektárnyi föld került mintegy 11 ezer családhoz az eddigi árveréseken, 240 milliárd forint értékben. 

Origo
14:09

Speciális programok

Közép-Európa legjelentősebb iparipark-beruházása kezdődik meg150 milliárd forint értékben. Területeket vásárolnak, és nagy fejlesztések készülnek 13 városban, 12 városban pedig vizsgálják az újabb parkok létesítésének lehetőségét. 122 olyan település van, ahol a meglévő parkokat továbbfejlesztik.

Origo
14:07

Uniós pályázatok

Magyarország célja, hogy 2017 júniusáig minden uniós pályázatot meghirdessen. A lehetséges pályázatok 54%-át már kiírták. 71 kiemelt állami beruházás van, összesen 3500 milliárd forint értékben.

Origo
14:06

Nő a foglalkoztatás

1990 óta nem dolgoztak ennyien, mint most. Várhatóan elérjük a 4,5 millió embert, aki adót fizet a munkája után - mondta Lázár János. A V4-hez és a térséghez képest is jelentősen nő a foglalkoztatás, miközben dinamikusan fejlődik a gazdaság.

Origo
14:04

Állami béremelések

Balog Zoltán mandátumot kapott, hogy 100 milliárdból emeljenek béreket az egészségügyi dolgozóknál. Az oktatásügyben 130 milliárddal több mozgásteret kap a miniszter.

Folyamatos és garantált béremelések lesznek az állami szférában - mondta Lázár János.

Origo
14:02

Modern városok

152 milliárdból modernizálják a megyei jogú városokat, 17 milliárdból pedig fejlesztik a Testnevelési Egyetemet.

Origo
14:01

Útfejlesztések

2008–2014 között csak EU-forrásból lehetett fejleszteni, de mostantól ez megváltozik. Jelentős útépítési program indul 2017-ben. Megkezdődik az M44-es út építése, Sopron és Csorna összekötése, az M0-s és Abony összekötése. Uniós pénzből leginkább vasútfejlesztésre jut majd, közútfejlesztésre saját forrást szánnak.

Origo
14:00

Nullszaldós költségvetés

Az elmúlt évek nagy ígérete a nullszaldós költségvetés. Jelenleg több a bevétel, mint az állam fenntartásának költsége, ezért ha nem lennének a fejlesztések, pozitív lenne a költségvetés mérlege. Jövőre 1600 milliárdnyi saját fejlesztés szerepel a büdzsében. 

Origo
13:57

A nyugdíjakat növelni kell

Nyugdíjemelés is van a költségvetésben, emellett az áfacsökkentés jelent indirekt nyugdíjemelést.

Origo
13:57

Megélhetési rezsicsökkentés

„Megélhetési rezsicsökkentés” jön az emberek életében, hiszen csökken a tej, a tojás és a baromfihús áfája, ami bér-, kereset- és nyugdíjemelést jelent. Ez a legalacsonyabb keresetből élőknek jelenti a legnagyobb segítséget. Kevesebb áfabevétel lesz, de ezt kompenzálja a gazdasági növekedés.

Origo
13:55

Stabilitás, kiszámíthatóság, biztonság

Stabilitás, kiszámíthatóság, biztonság - ez a három szó jellemzi a 2017-es költségvetést - mondta Lázár János. 3,2%-os gazdasági növekedéssel számolnak, 2,4%-os hiány mellett. Csökkenő munkanélküliség, növekvő munkahelyszám mellett a korábban beígért egymillió munkahelyből 500 ezret már teljesítettek. A magyar állam pénzügyei rendben vannak - mondta Lázár.

Origo
13:53

Költségvetés

A kormány tárgyalta a jövő évi költségvetési csomagot és az adócsomagot. Lázár szerint a kormány jól döntött, amikor azt határozta el, hogy már a tavaszi ülésszakban tárgyaljon a parlament a következő évi költségvetésről. Ez a kiegyensúlyozott, nyugodt kormányzást és tervezést segíti - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Origo
13:52

Kvótaharc

Nehéz két hónap vár a magyar kormányra, hogy megküzdjön érveiért az Európai Unióban.

Origo
13:51

Segítségnyújtás is kell

Fontos, hogy az elsődleges célországoknak megfelelő segítséget adjon az EU. Meg kell konkrétan nevezni a biztonságos országokat, hogy a belépési országokba küldhessék vissza az Európa területén tartózkodó migránsokat. Tiszteletben kell tartania az EU-nak, hogy az egyes tagállamok a demográfiai nehézségeiket hogyan szeretnék megoldani, ne lehessen ezt semmilyen külső mechanizmus alapján befolyásolni - mondta Lázár János.

Origo
13:49

Diktátum helyett megállapodások

Az Európai Unión kívül kell a menedékkérelmi eljárásokat lefolytatni, még az EU-ba lépés előtt - ezt javasolja a magyar kormány. Diktátum helyett pedig megállapodásokra van szükség - mondta Lázár János. Az illegális migránsokat a magyar kormány szerint vissza kell szállítani a biztonságos országokba.

Origo
13:47

Nagy hibát követnek el

Nagy hibát követ el az Európai Unió, ha feladja a schengeni rendszert. A magyar kormány azt javasolja, hogy a biometrikus adatokat tartalmazó határátléptetési rendszerek legyenek minden ország számára láthatóak.

Origo
13:46

Schengen 2

Tegnap volt kormányülés. A bevándorlással kapcsolatos uniós javaslatról tárgyaltak. A magyar kormány nem ért egyet a javaslattal, van viszont saját javaslata, a Schengen 2 című akcióterv - mondta Lázár János. A legfontosabb feladat a külső határok biztosítása, ami tagállami hatáskör kell hogy maradjon.

Origo
13:44

Kezdődik

Megérkezett Lázár János és Kovács Zoltán.

Origo
13:16

Bevétel és háttérintézmények

A sajtótájékoztatón a többi közt arra leszünk kíváncsiak, miért várnak 2017-re a mostani 400 helyett 700 milliárd forintnyi bevételt a társasági adóból. De kérdezzük Lázárékat arról is, miért nem jelent még meg a Magyar Közlönyben a megszűnő állami háttérintézmények listája. 

Ez már a 44. KormányinfóFotó: Polyák Attila - Origo
Origo
13:15

Ez már a 44. Kormányinfó

Két hét kihagyás után a 44. Kormányinfót tartja Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter április közepén arról beszélt, politikai pályafutása vereségének tartja a szabad vasárnap eltörlését. Nem kommentálta viszont Orbán Viktor látogatását hódmezővásárhelyi házában. 

Még több bejegyzés