Egyest adtak tüntető tanárok a kormánynak

Események

2016. március 15.
Tanítanék! Tüntetés az oktatás szabadságáért március 15-én. Hősök tere. oktatás, tanár, iskola,
2016. március 15. Tanítanék! Tüntetés az oktatás szabadságáért március 15-én. Hősök tere. oktatás, tanár, iskola,
Vágólapra másolva!
Újabb pedagógustüntetést szervezett a Tanítanék Mozgalom. Szombaton Budapesten és az ország több pontján tiltakoztak: kiosztották a kormány bizonyítványát: Orbán Viktor és a miniszterek megbuktak. A fővárosi demonstráción bejelentették: erőt gyűjtenek, hogy ősszel "olyan jöjjön, amit még nem látott az ország." Reagálásában a Fidesz kifejtette: a szervezők elutasították a párbeszédet, és "a tárgyalások helyett politikai tüntetéseket és utcai akciókat szerveznek".
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Vége a tanévnek, eljött a bizonyítványosztás ideje – gondolta az elmúlt fél évben több tiltakozó akciót is szervező Tanítanék Mozgalom, amely szombatra újabb tüntetést hirdetett. A budapesti demonstrációhoz több vidéki nagyváros is csatlakozott: Nyíregyháza, Pécs, Miskolc, Győr, Békéscsaba, Szeged és Debrecen is.

Az ország több pontján is tartanak tiltakozó akciókat Forrás: Origo

A fővárosi tüntetés résztvevői – szülőket, diákokat, pedagógusokat és szimpatizánsokat is várnak a szervezők, de pártpolitikus nem szólalt fel, és a pártjelvényeket is kérték mellőzni –,

a Március 15. térről a Várkert Bazárhoz vonultak, ahol értékelték a saját munkájukat, és kiosztották a kormány bizonyítványát is.

Mint előre jelezték: "Lesz, akinek ősszel pótvizsgáznia kell."