Kiss László újabb ügyéről is megkérdezzük Lázárt

2016.06.30., 13:45
rendezés

Minden bizonnyal a brexit, a magunk mögött hagyott uniós csúcs, a fővárosi buszbeszerzések, magyar válogatott Eb-szereplése és Kiss László újabb ügye is szóba kerül az 56. Kormányinfón.   

Origo
15:50

Vége

Véget ért a Kormányinfó. 

Origo
15:50

Fontos vízválasztó

A Miniszterelnökség vezetője Szakály Sándor kijelentéséről azt mondta, hogy egy nagyon fontos vízválasztó, hogy a kormány történettudományi kérdésekben hátrébb lépjen. 

Origo
15:45

Nem szorul háttérbe az angol nyelv

Lázár János arról is beszélt, hogy nem szabad előreszaladni, így nem érdemes Franciaország kilépéséről beszélni. A miniszter nem tart attól, hogy az angol nyelv háttérbe szorul az unió területén. Aggódnivalója annak van, aki a 27-ek között marad, és nem a briteknek, akik a világ egyik legsikeresebb nemzete - tette hozzá. 

Origo
15:41

Balatonőszöd állami maradhat

A kormányzati üdülők közül egyedül a balatonőszödinek a megtartása a fontos, mivel évente legalább 90 ezer gyermeket tud fogadni - mondta a miniszter.  

Origo
15:38

Lázár: Farkasnak meg kell jelennie

Farkas Flórián OLAF-os meghallgatásáról Lázár azt mondta, hogy megkérték, hogy menjen el rá. Ha Farkasnak tiszta a lelkiismerete, akkor meg kell tudnia védenie az igazát - tette hozzá. 

Origo
15:35

Csok: biztatóak a számok

A kormány biztatónak nevezte, hogy az idei első félévben 9 ezer csokkérelmet fogadtak be, és jelenleg 10 ezer vár elbírálásra - mondta Lázár János. Decemberben csinál végleges mérleget a csokról a kabinet - tette hozzá. 

Origo
15:32

Vannak magyar buszgyártók

A kormány nem fogja lemondásra felszólítani az uniós biztosokat - mondta Lázár János. - Vannak magyar buszgyártók, Tarlós István ebben az ügyben téved - mondta egy másik kérdésre a miniszter.  

Origo
15:30

Tízmilliárdos fejlesztés

A Miniszterelnökség vezetője szerint több tízmilliárdos program a kerékpárutak fejlesztése. 

Origo
15:28

2020-ig fizetnek a britek

A Miniszterelnökség vezetője szerint Nagy-Britannia 2020-ig biztosan fizeti az uniós költségeit. Ha nem döntjük el, mit akarunk, akkor nehéz lesz döntést hozni - tette hozzá. - Nem az a lényeg, mit mondott L. Simon, hanem, hogy mik az eredmények - mondta Lázár János. 

Origo
15:24

Lázár: Habonynak nem volt erre befolyása

Habony Árpádnak semmilyen befolyása nem volt a kormányzati döntésekre a letelepedési kötvények ügyében - mondta Lázár János.   

Origo
15:22

Tájékoztatást kért Lázár

Lázár János szerint L. Simon Lászlót azért támadják, mert sikeres ember. A kormány tájékoztatást kért, miért és mennyiért adnak tanácsot a Magyar Kereskedőháznak - mondta Lázár. 

Origo
15:18

A brüsszeli bürokrácia tehet mindenről

A jelenlegi unió az oka a válságnak, felelőssé tehető a brüsszeli bürokrácia - mondta Lázár János. A nemzeti szuverenitást pedig erősíteni kell - tette hozzá a miniszter. 

Origo
15:15

Tudományos körök

Lázár János arról is beszélt, hogy Szakály Sándort az álláspontja miatt nem fogja felmenteni. Tudományos állásponttal a tudományos körökben kell vitázni.   

Origo
15:11

Erősíteni kell az elnököt

Jean-Claude Junckernek a helyén kell maradnia, és meg kell erősíteni a posztját a mostani helyzetben - mondta Lázár. 

Origo
15:09

Ismét mérlegen a bevándorlás

Lázár János szerint a bevándorlást nem tudja megoldani az unió. Nem valósult meg a bérek felzárkózása Magyarországon, így egy átlagember számára nem sokat mond az unió. Kapkodásra, hisztériára nincs szükség - mondta a miniszter. 

Origo
15:05

Lázár nagyot csalódott

Nem Európából szeretnék kilépni, az EU nem alkalmas arra, hogy Európa értékeit képviselje. A korábbi népszavazáson a belépésre voksoltam, de nagyot csalódtam - mondta Lázár János. A politikus azt mondta, nem tud nyilatkozni a kormány vagy a pártja nevében, csak a sajátjáéban.  

Origo
15:03

Uniós választás: Lázár nem tudna jó szívvel dönteni

Lázár János arról is beszélt, a miniszterelnök nem tett javaslatot Németh Lászlóné megüresedő helyére. Az esetleges strukturális változásokról a kormányfő dönt majd. Jó szívvel nem tudnék a bentmaradásra szavazni az uniós tagság ügyében - mondta Lázár János. 

Origo
15:00

Szakálynak kell vállalnia a felelősséget

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy ha valakinek sérti a méltóságát Szakály Sándor kijelentése, azért a főigazgatónak kell felelősséget vállalnia.   

Origo
14:57

Lázár: Történészi álláspont

Lázár János elmondta, hogy történettudományi kérdésekben nem alkot ítéletet a kormány. A politikus megismételte, hogy egy történészi álláspontról van szó. A két világháború között történt események nem elválaszthatóak attól, ami 1944-ben történt.  

Origo
14:57

Nem vonják vissza Kiss László kitüntetéseit

Mert a jogszabályok nem teszik lehetővé - mondta a miniszter az Origo kérdésére. Annak ellenére sem, hogy az elmúlt héten újabb nő beszélt arról: az úszóedző szexuálisan zaklatta a hetvenes években.

Origo
14:56

Szakály Sándor maradhat

Szakály Sándor maradhat a Veritas élén, de Lázár János szerint az igazgató álláspontja a numerus claususról nem esik egybe a történészek többségének véleményével. Azonban erről nem a kormánynak, hanem a történészeknek kell döntenie - tette hozzá a miniszter. 

Origo
14:54

Nem adunk kedvezményeket Nagy-Britanniának

Magyarország a V4-ekkel és az EU-val közösen tárgyal az Egyesült Királyság kilépésről, az ország önállóan nem fog kedvezményeket biztosítani a briteknek - mondta Lázár János az Origo kérdésére. A kormány Tarlós Istvánnal, és nem Bagdy Gáborral szeretne egyeztetni a Budapestet érintő kérdésekről. A buszbeszerzésekről szóló kormányrendelet hamarosan meg fog jelenni.

Origo
14:48

Lázár: Erről szó sem lehet

Szó sem lehet arról, hogy Soros György parancsát az EU teljesítse - mondta Lázár János. Eddig azt hittem, hogy az unióban a választók által megválasztott képviselők döntenek. 

Origo
14:47

Legyenek vizsgálatok

Vállaljuk a felelősséget a Magyar Postánál zajló ügyekért, ha a gyanúk beigazolódnak - mondta Lázár János. Azt fogja kérni Pintér Sándortól, hogy ha vannak feljelentések, még ha ezek névtelenek is, akkor is rendeljenek el nyomozást - mondta a miniszter. Minden vizsgálatot folytassanak le a hatóságok. 

Origo
14:45

Lázár János elégedetlen volt

Lázár János elmondta, L. Simon menesztése nem személyes ügy, hanem elégedetlen a területe eredményeivel. Németh Lászlóné távozása nem áll kapcsolatban a Spéder-üggyel. 

Origo
14:42

Orbán dönthet a helikopterekről

A helikopterbeszerzés ügyében a miniszterelnök kezében van a döntés, ahogyan az önkéntes tartalékos sereg ügyében is - mondta Lázár János.  

Origo
14:40

Kvótareferendum: lesz tájékoztatás

A köztársasági elnöknek szuverén joga van arra, hogy mikorra írja ki a kvótareferendumot - mondta Lázár János. Szeptember végén, október elején lehet a referendum – tette hozzá. Szeptembertől indulhat a kampány, a kormány pedig tájékoztatni fogja a választókat. 

Origo
14:38

Vidéki bunkók szavaztak a kilépésre?

Nem a vidéki bunkók szavaztak a kilépésre - mondta Lázár János. Nehéz meghatározni, kik szavaztak a kilépésre, mivel a vállalatvezetők nagy része a kilépés mellett volt. 

Origo
14:36

Az illegális bevándorlás miatt léphettek ki a britek

A Miniszterelnökség vezetője szerint, ha nem sikerül kezelni az illegális bevándorlást, akkor veszélybe kerül az unió jövője. A kormány mindent megtesz, a V4-ekkel karöltve, hogy az Angliában dolgozókat és az ott tanuló fiatalokat ne érje hátrány. 

Origo
14:32

Lázár: Nem a gazdaság a fő probléma

Lázár János szerint a brexittel kapcsolatban nem a gazdasági vonatkozás a fő probléma, hanem az, hogy mi lesz Európával. A brit választók azt szerették volna, hogy ők mondják meg, kik éljenek Londonban. 

Origo
14:30

Köszönet

Lázár János megköszönte Német Lászlóné munkáját, aki fantasztikus kolléga. 

Origo
14:29

Németh Lászlóné nyugdíjba megy

Takács Szabolcs is a helyén marad - mondta a miniszter. Lázár János elmondta, hogy Vitályos Esztert sem mozdítja el. A Magyar Postát veszteséggel vettem át, míg most nyereséges - tette hozzá. A Magyar Fejlesztési Bankot sikerült helyreállítani. Németh Lászlóné júliustól nyugdíjba vonul, ezért szervezeti és személyzeti változások lesznek.  

Origo
14:25

L. Simon László távozik a Miniszterelnökségtől

Pótápi Árpád és Grezsa István, akik a határon túli ügyekért felelnek is a helyükön maradnak, valamint Kis Miklós Zsolt, aki a vidékfejlesztésért felelős is jól végzi a munkát. Lázár János bejelentette, hogy L. Simon László befejezi a munkát a Miniszterelnökségen. 

Origo
14:23

Csepreghy Nándor marad a helyén

A Miniszterelnökség tevékenységéről kezd beszámolót Lázár János. Csepreghy Nándor miniszterhelyettessége bevált - mondta a miniszter. Vidoven Árpád is kiváló munkát végzett, valamint Kovács Zoltán államtitkár is, aki a közigazgatás átalakításáért felelt. 

Origo
14:21

Perverzióról beszélt Lázár János

Lázár János perverz dolognak nevezte, hogy a köztisztviselők nem dolgoznak július 1-jén. 

Origo
14:19

Pótlóbuszok: a főváros megkapja a garanciát

A Miniszterelnökség vezetője bejelentette, hogy egy új intézkedési terv készül a szabadidő eltöltésének jobb hasznosítására, így újabb kerékpárutak épülnek. A következő kormányülésre ismét megpróbálják meghívni Tarlós Istvánt, de a főváros mindenképpen megkapja a garanciát. 

Origo
14:17

Kevés bicikliút épült

Lázár János arról is beszélt, hogy folyamatban van a budapesti kórházfejlesztés menetrendje. Dél-Budán az elmúlt évtizedek legnagyobb kórháza épül meg. A miniszter szerint rosszul áll a kerékpárút-építési program, mivel az elmúlt években csak 1000 kilométer épült. 

Origo
14:14

14 milliárd forinttal több jut egészségügyi béremelésre

A védőnők 30-35 ezer, a háziorvosok 100-130 ezer, míg a fogorvosok 50-55 ezer forinttal kereshetnek többet havonta augusztustól - jelentette be Lázár János. Mindez 14 milliárddal forinttal terheli meg a költségvetést.  

Origo
14:13

Lázár: Okafogyott lesz az MSZP kezdeményezése

A legutóbbi kormányülésről azt mondta Lázár János, hogy a kárpótlási törvényt újra beterjesztik az aggályok kijavítása után. A szocialista párt kérése alapján a harmadik kör után nem lesz újabb földeladás, így az MSZP kezdeményezése okafogyott lesz - mondta Lázár. 

Origo
14:11

Szelektív a demonstráció motivációja?

Lázár János elmondta, hogy épül egy mélygarázs, a Nemzeti Galéria új épülete, egy raktározási központ, egy színház, a Magyar Zene Háza, és megújul az Állatkert is. A miniszter szerint furcsa, hogy csak a Közlekedési Múzeum ellen demonstrálnak, míg a Vidámpark lebontása és a biodóm építése ellen nem. A politikus szelektívnek nevezte a demonstrálók motivációit.

Origo
14:08

A kerítésen túl lehet tüntetni

Mindennek törvényesen kell végbemennie, így a beruházóknak és a tiltakozóknak is be kell tartaniuk a törvényeket – mondta a Miniszterelnökség vezetője. A kerítésen kívül mindenki demonstrálhat – tette hozzá. 

Origo
14:06

Lázár: A kormány lezárta a Városliget ügyét

A Városligetben zajló tiltakozásokról azt mondta, hogy a kormány az ügyet lezárta. Hároméves előkészítés előzte meg a kivitelezési munkálatokat - mondta Lázár János. Minden érvet és ellenérvet meghallgatott a kormány, így a legfontosabb a zöldfelületek megőrzése és bővítése. Ennek a kertépítési munkának az eredménye 2018–19-re készül el. Éppen emiatt nem világos, hogy ki mi ellen tiltakozik. Jelenleg a liget 35 százaléka le van betonozva – mondta a miniszter. 

Origo
14:04

Megvédik a határokat

Lázár János arról is beszélt, hogy a határokat továbbra is megvédik, ezt segítik a parlament nyári szünete előtt elfogadott jogszabályok is 

Origo
14:03

Ötpárti tárgyalás lesz Kanadáról

Jean-Claude Juncker legutóbbi bejelentése szerint a Kanadával kötött szabadkereskedelmi megállapodást nem kell a nemzeti parlamenteknek elfogadniuk. Magyarország ragaszkodik hozzá, hogy a parlamentnek kell dönteni erről, ezért Lázár ötpárti egyeztetést kezdeményezett. 

Origo
14:01

Ismét előkerült Soros György

"+Soros György Európa önkéntes megmentőjeként jelentkezett, a bevándorlás iparszerű megvalósításával - mondta Lázár. – Soros úr javaslata alapján a magyar adófizetőknek fizetniük kellene a bevándorlókért, valamint felfüggesztenék a hazánknak járó forrásokat." Lázár szerint Sorost senki nem hatalmazta föl, hogy ilyen kérdésekben megszólaljon. A politikus számára nem világos, hogy Soros miért nem az Egyesült Államokban szervezi a bevándorlást.    

Origo
13:58

Rendkívüli csúcs lesz

Július 21-én Lengyelországban lesz rendkívüli V4-es csúcs - jelentette be Lázár János. A fő kérdés, hogyan lesz jobb Európa.  

Origo
13:57

Lázár: Ezért kell népszavazni a kvótáról

Nem túloznám el a magyar gazdaságra leselkedő hatásokat a brexit kapcsán - mondta Lázár. A közelgő népszavazásról azt mondta, ha a bevándorlás ügyéről nem kapnak véleményt a választóktól, akkor nem tudják hitelesen képviselni a kormány álláspontját. Ha a bevándorlásról nem lehet tagországi szinten dönteni, az szétfeszítheti az uniós kereteket. 

Origo
13:55

Nem kell a kontroll nélküli bevándorlás

Az ellenőrizetlen bevándorlás eredményezte azt, hogy a britek a kilépés mellett döntöttek - mondta Lázár. Meggyőződésünk, hogy ha az EU nem kezeli a bevándorlást, annak súlyos következményei lesznek a jövőre nézve. Teljes tévedés a kontroll nélküli bevándorlás - mondta a miniszter.  

Origo
13:52

Mi lesz az Angliában dolgozókkal?

Nagy-Britanniát továbbra is stratégiai szövetségesünknek tartjuk - mondta a Miniszterelnökség vezetője. A kormány számára alapvető érdek, hogy az Angliában élő és dolgozó magyarok érdekei ne csorbuljanak - tette hozzá. A V4-ekkel együtt fogunk fellépni ennek érdekében.  

Origo
13:50

Tiszteletben tartjuk a brit döntést

Magyarország kormánya tiszteletben tartja az Egyesült Királyság népének a döntését - mondta Lázár. Orbán tárgyalt az európai Néppárt vezetőivel és a V4-ekkel is. A kormányzaton belül létrejön egy munkacsoport, amely a brexit fejleményeit vizsgálja - mondta a politikus. A magyarok érdeke, hogy a Nagy-Britanniával való együttműködés megmaradjon.   

Origo
13:48

Orbánnal tárgyalt Lázár

Lázár János elnézést kért a késésért, Orbán Viktorral tárgyalt az uniós csúcsról. A Miniszterelnökség vezetője a kormány nevében részvétét fejezte ki az isztambuli terrortámadás áldozatai hozzátartozóinak. A Belügyminisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket, illetve a ferihegyi repülőtér biztonságát.  

Origo
13:46

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

Origo
13:33

Ismét késés

Az 56. Kormányinfó is késéssel kezdődik. 

Origo
13:28

Mit teszünk a brexit után?

Arról is érdeklődünk, hogy milyen gazdasági terve van a kormánynak a nagy-britanniai népszavazás után.  

A britek többsége nem kért az EU-bólForrás: AFP/Ben Stansall
Origo
13:23

Kiss László újabb áldozata jelentkezett

Több áldozata is lehet Kiss Lászlónak, akiről néhány hónapja derült, hogy két társával ötven éve megerőszakolt egy fiatal lányt. Azért el is ítélték, később amnesztiával szabadulhatott. Azt mondta, a börtön megváltoztatta. Néhány napja viszont egy másik nő is jelentkezett a TV2 Tényeknél, aki azt mondja, a börtönből való szabadulása után Kiss László vele is erőszakoskodott. Megkérdezzük, hogy ezután is megtarthatja-e állami kitüntetéseit Kiss László.  

Kiss László korábban bocsánatot is kértForrás: RTL Klub
Origo
13:20

Mi van a fővárosi buszokkal?

Megkérdezzük Lázár Jánost, miért nem jutott nyugvópontra a fővárosi buszbeszerzés, amire a 3-as metró felújítása miatt van szükség.  

Tarlós István szerint szappanoperai hosszúságú a busztender ügyeFotó: Szabó Gábor - Origo
Még több bejegyzés