Minden bizonnyal a brexit, a magunk mögött hagyott uniós csúcs, a fővárosi buszbeszerzések, magyar válogatott Eb-szereplése és Kiss László újabb ügye is szóba kerül az 56. Kormányinfón.   

15:50
Vége

Véget ért a Kormányinfó. 

15:50
Fontos vízválasztó

A Miniszterelnökség vezetője Szakály Sándor kijelentéséről azt mondta, hogy egy nagyon fontos vízválasztó, hogy a kormány történettudományi kérdésekben hátrébb lépjen. 

15:45
Nem szorul háttérbe az angol nyelv

Lázár János arról is beszélt, hogy nem szabad előreszaladni, így nem érdemes Franciaország kilépéséről beszélni. A miniszter nem tart attól, hogy az angol nyelv háttérbe szorul az unió területén. Aggódnivalója annak van, aki a 27-ek között marad, és nem a briteknek, akik a világ egyik legsikeresebb nemzete - tette hozzá. 

15:41
Balatonőszöd állami maradhat

A kormányzati üdülők közül egyedül a balatonőszödinek a megtartása a fontos, mivel évente legalább 90 ezer gyermeket tud fogadni - mondta a miniszter.  

15:38
Lázár: Farkasnak meg kell jelennie

Farkas Flórián OLAF-os meghallgatásáról Lázár azt mondta, hogy megkérték, hogy menjen el rá. Ha Farkasnak tiszta a lelkiismerete, akkor meg kell tudnia védenie az igazát - tette hozzá. 

15:35
Csok: biztatóak a számok

A kormány biztatónak nevezte, hogy az idei első félévben 9 ezer csokkérelmet fogadtak be, és jelenleg 10 ezer vár elbírálásra - mondta Lázár János. Decemberben csinál végleges mérleget a csokról a kabinet - tette hozzá. 

15:32
Vannak magyar buszgyártók

A kormány nem fogja lemondásra felszólítani az uniós biztosokat - mondta Lázár János. - Vannak magyar buszgyártók, Tarlós István ebben az ügyben téved - mondta egy másik kérdésre a miniszter.  

15:30
Tízmilliárdos fejlesztés

A Miniszterelnökség vezetője szerint több tízmilliárdos program a kerékpárutak fejlesztése. 

15:28
2020-ig fizetnek a britek

A Miniszterelnökség vezetője szerint Nagy-Britannia 2020-ig biztosan fizeti az uniós költségeit. Ha nem döntjük el, mit akarunk, akkor nehéz lesz döntést hozni - tette hozzá. - Nem az a lényeg, mit mondott L. Simon, hanem, hogy mik az eredmények - mondta Lázár János. 

15:24
Lázár: Habonynak nem volt erre befolyása

Habony Árpádnak semmilyen befolyása nem volt a kormányzati döntésekre a letelepedési kötvények ügyében - mondta Lázár János.   

15:22
Tájékoztatást kért Lázár

Lázár János szerint L. Simon Lászlót azért támadják, mert sikeres ember. A kormány tájékoztatást kért, miért és mennyiért adnak tanácsot a Magyar Kereskedőháznak - mondta Lázár. 

15:18
A brüsszeli bürokrácia tehet mindenről

A jelenlegi unió az oka a válságnak, felelőssé tehető a brüsszeli bürokrácia - mondta Lázár János. A nemzeti szuverenitást pedig erősíteni kell - tette hozzá a miniszter. 

15:15
Tudományos körök

Lázár János arról is beszélt, hogy Szakály Sándort az álláspontja miatt nem fogja felmenteni. Tudományos állásponttal a tudományos körökben kell vitázni.   

15:11
Erősíteni kell az elnököt

Jean-Claude Junckernek a helyén kell maradnia, és meg kell erősíteni a posztját a mostani helyzetben - mondta Lázár. 

15:09
Ismét mérlegen a bevándorlás

Lázár János szerint a bevándorlást nem tudja megoldani az unió. Nem valósult meg a bérek felzárkózása Magyarországon, így egy átlagember számára nem sokat mond az unió. Kapkodásra, hisztériára nincs szükség - mondta a miniszter. 

15:05
Lázár nagyot csalódott

Nem Európából szeretnék kilépni, az EU nem alkalmas arra, hogy Európa értékeit képviselje. A korábbi népszavazáson a belépésre voksoltam, de nagyot csalódtam - mondta Lázár János. A politikus azt mondta, nem tud nyilatkozni a kormány vagy a pártja nevében, csak a sajátjáéban.  

15:03
Uniós választás: Lázár nem tudna jó szívvel dönteni

Lázár János arról is beszélt, a miniszterelnök nem tett javaslatot Németh Lászlóné megüresedő helyére. Az esetleges strukturális változásokról a kormányfő dönt majd. Jó szívvel nem tudnék a bentmaradásra szavazni az uniós tagság ügyében - mondta Lázár János. 

15:00
Szakálynak kell vállalnia a felelősséget

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy ha valakinek sérti a méltóságát Szakály Sándor kijelentése, azért a főigazgatónak kell felelősséget vállalnia.   

14:57
Lázár: Történészi álláspont

Lázár János elmondta, hogy történettudományi kérdésekben nem alkot ítéletet a kormány. A politikus megismételte, hogy egy történészi álláspontról van szó. A két világháború között történt események nem elválaszthatóak attól, ami 1944-ben történt.  

14:57
Nem vonják vissza Kiss László kitüntetéseit

Mert a jogszabályok nem teszik lehetővé - mondta a miniszter az Origo kérdésére. Annak ellenére sem, hogy az elmúlt héten újabb nő beszélt arról: az úszóedző szexuálisan zaklatta a hetvenes években.

13