A 64. Kormányinfón biztosan szó lesz az október 2-i kvótareferendumról, valamint a Teréz körúti robbantásról. 

15:43
Véget ért a Kormányinfó

Véget ért a 64. Kormányinfó, folytatás jövő csütörtökön. 

15:41
Lázár: Orbánnak kell ezt eltűrnie

A politikus családjának nem kell tűrnie a sajtó érdeklődését, a kéretlen fotózásokat. Minden politikusnak harcba kell szállnia, ha a rokonai a közérdeklődés kereszttüzébe kerülnek - mondta Lázár. Mindezeket a legjobban Orbán Viktornak kell elviselnie és eltűrnie, miközben az ellenzék semmilyen vizsgálóbizottságot nem kezdeményezett ez ügyben.  

15:39
Kérhet jogi védelmet

A Miniszterelnökség vezetője szerint a politikust is megilleti a személyiségi jog. Ha valakinek sérül a személyiségi joga egy fotó által, akkor kérhet jogi segítséget. 

15:33
Van kétely

Az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezmény esetében bennem is van kétely - mondta Lázár. Nagyon korrektül jártunk el, mivel a parlamentnek bevittük a szöveget. 

15:31
Ha veszítünk, akkor gőzerővel nyomják majd

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy teljesen világos, hogy Brüsszel továbbra is kvótát akar. A baloldal korábban arról beszélt, hogy a Fidesz találta ki a migrációs válságot, míg most a kötelező betelepítést tagadják, miközben ez az Európai Bizottság hivatalos álláspontja. Ha ezt a csatát elveszítjük, akkor gőzerővel fogják nyomni - mondta Lázár. 

15:27
Mindent elmondtak

Lázár János szerint mindent elmondtak a népszavazásról, amit lehetett.  

15:24
Nehéz szankciókat kikényszeríteni

Lázár János arról is beszélt, hogy a magyar védőnői szolgáltatás nagyon komoly szintet képvisel, valamint a magyar gyermekvédelmi ellátás is. Nagyon nehezen lehet a szankciókat kikényszeríteni, mivel a másik oldalon komoly emberi jogi érvek vannak. 

15:23
Nem kell lemondania Balognak

A gyöngyösi gyermekhalál ügye miatt Balog Zoltánnak nem kell lemondania, mivel a vizsgálatok jelenleg is zajlanak - mondta Lázár. Nem hiszem, hogy a miniszter negligálná ezeket a dolgokat.

15:19
Lázár: Mindent kivizsgálunk

Amikor Hadházy Ákos debütált a parlamentben, akkor elmondtam neki, hogy minden bejelentését meg fogom vizsgálni - mondta Lázár.  

15:17
25 éve fotózzák Orbánt

Orbán Viktort 25 éve fotózzák - mondta Lázár annak kapcsán, hogy a kormány vizsgálja-e Vona Gábor lefotózását. A gyerekek belekeverése nem jó ebbe a dologba, és elítélem, de azt, hogy egy politikusnak többet kell eltűrnie, azt el kell fogadni - monda a miniszter.  

15:14
Nem hibázott a TEK

Lázár János arról is beszélt, hogy a TEK nem hibázott tavaly nyáron, amikor terroristák voltak Magyarországon. A felelősség azokat terheli, akik Magyarországra nyomást gyakoroltak, hogy mindenkit át kell engedni - tette hozzá. 

15:10
Megvédik a dolgozókat

Lázár János arról is beszélt, hogy meg kell védenie azokat a munkavállalókat, akik Ausztriába mennek dolgozni. Minden az osztrák gazdaság érdeke is - mondta a miniszter. 

15:07
Kiskereskedelmi csomag

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy októberben tárgyal a kormány a kiskereskedelmi csomagról. A csomag része, hogy az EB jóváhagyta különböző központi ellátószervek létrehozását, ami versenyjogi szempontból is megfelelő. A magyar kiskereskedelmet fogják segíteni a kormány intézkedései.

15:03
Egymillió emberről semmit sem tudnak

Lázár János arról is beszélt, hogy Németországban egymillió emberről még mindig nem tudják, hogy kicsoda, ezért bármi megtörténhet. A leghatározottabban visszautasítom, hogy gyűlöletkampányt folytat a kormány - jelentette ki a miniszter. A magyar menekültügyi eljárás teljesen törvényes. 

15:00
Voltak tavaly jelek

El fog indulni a Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárás az északi államok részéről - mondta Lázár. A rendőrség, a TEK és a hatóságok mindvégig felhívták a figyelmet, hogy lehetnek terroristák a tavalyi illegális határátlépők között, akkor pedig rémhírterjesztőnek neveztek minket - mondta Lázár.  

14:58
Lázár: Ez egy édes álom

Álom, álom, édes álom - felelte Lázár arra a kérdésre, hogy a kormánynak le kell-e mondania egy eredménytelen népszavazás esetében. Kicsit hiányolom, hogy a népszavazás mellett kiállt volna a Jobbik - tette hozzá. Korábban mindig nagyon hangosak voltak - mondta a miniszter.  

14:56
A britek kezdeményezték

A szíriai kórházépítést a britek kezdeményezték, és ehhez csatlakozott Magyarország, nem mi vagyunk a projekt gazdái - mondta Lázár. 

14:54
Megvédtük a németeket

Azt kérik számon rajtunk, hogy nem fogadunk be illegális bevándorlókat, miközben megépítettünk egy kerítést, ami megvédi Németországot. Ez a szolidaritás - mondta a miniszter. Lázár arról is beszélt, a tanév végén lehet következtetéseket levonni az átalakított Klik működéséről. 

14:52
Hogy segítsen a kisnyugdíjas?

A Miniszterelnökség vezetője szerint a választókerülete korábban már bizonyította a szolidaritását a délszláv háborúk idején. A segítségnek olyan formájának kell lennie, hogy nem behívjuk az ott lévőket, hanem helyben segítünk. Az a nyugdíjas, akinek 300 euró a jövedelme, az hogy segítsen Afrikán? - tette hozzá Lázár.   

14:48
Adott minden

Az emlékezés minden feltétele adott - mondta az 1956-os évfordulós eseményekről Lázár. 

13