Orbán Viktor a Parlamentben azt mondta: a népszavazás elérte a célját, mivel nem a magyar kormány, hanem hárommillió ember akaratát képviseli Brüsszelben. A magyarok szerinte történelmet írtak, a nemek elsöprő győzelmével Magyarország nyert. Az MSZP szerint a népszavazás kudarc.

12:53
Vége a napirend előttieknek

Véget értek a napirend előtti felszólalások. 

12:52
Nem lehet lopakodó jogalkotás

A magyarok azt üzenték, hogy nem lehet lopakodó jogalkotással irányítani Európát - mondta Dömötör Csaba. Közjogi köntösbe kell bújtatni az emberek véleményét - tette hozzá. 

12:49
3,3 millióan a kvóta ellen

3,3 millió ember szavazata komoly segítséget jelent a kvóta elleni küzdelemhez - mondta Gulyás. A választók döntését tiszteletben kell tartani. 

12:48
Gulyás: Németországnak 93 milliárd euróba kerül

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy az Európai Bizottság által elfogadott kvótajavaslat él. A népszavazás költségeit lehet soknak vagy kevésnek tartani, de tavaly Németországba érkezett egymillió migráns integrációja négy év alatt 93 milliárd euróba kerül majd. Egy ilyen helyzetet el kell kerülnie Magyarországnak. 

12:44
Dömötör: Az LMP semmibe veszi 3,3 millió ember véleményét

Dömötör Csaba szerint az LMP semmibe veszi 3,3 millió ember véleményét. Sajnos az LMP is azokhoz csatlakozott, akik a népszavazást el akarták gáncsolni. Emlékeztetett arra, hogy az LMP EP-képviselője is kiállt a kvóta mellett. 

12:42
Figyelemelterelésről beszélt az LMP

Az LMP képviselője szerint a kormány nem adott megoldási javaslatot, de legalább a kampány bekerül a történelemkönyvekbe. Hadházy szerint a kormány kampánya figyelemelterelésül szolgált, így az uniós pénzek lenyúlásáról. 

12:39
Hadházy: Mindegy a végeredmény

Hadházy Ákos, az LMP képviselője szerint a Nyugat-Európában dolgozó magyarok körében körülbelül 3 százalékos volt a részvétel. Úgy látja, a menekültprobléma akkor sem oldódott volna meg, ha érvényes a népszavazás. Így is, úgy is be volt táblázva az alkotmánymódosítás - tette hozzá. 

12:35
Rétvári: Legitim a törvényhozási lépés

Rétvári Bence szerint aki arra hivatkozik, hogy nem legitim az a törvényhozási folyamat, amit a parlament elkezd, az Brüsszel érdekében politizál. Aki nemmel szavazott, annak a véleményét figyelembe kell venni - mondta az Emmi államtitkára. Szerinte mindez leleplezte az ellenzéki pártokat 2018-ra is. 

12:31
Támadta a baloldalt

Aradszki is élesen bírálta a baloldali pártokat, hogy a bojkottra buzdítottak. Szerinte figyelembe kell venni a 3,2 millió nem szavazatot. 

12:29
KDNP: Jogunk van eldönteni, kikkel akarunk együtt élni

Aradszki András, a KDNP képviselője szerint az emberi személyt kell a középpontba állítani. Szerinte nem szabad engedni a multinacionális érdekeknek, akik nem engedik a demokrácia teljességét. A magyaroknak joguk van ahhoz, hogy önmaguk döntsenek, kikkel akarnak együtt élni.

12:26
Ezt akarta az MSZP

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint az MSZP bevándorláspárti, és szívük szerint az igenek győzelmét szerették volna. 

12:24
Dömötör: Összevissza beszélt az MSZP

A kormányzati kampány költségeiről azt mondta Dömötör Csaba, hogy korábban az MSZP a határon túli magyarokkal járó költségekkel kampányolt. "Önök hónapokon át összevissza beszéltek a migrációról" - mondta Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. 

12:22
Sikertelenséget lát Gúr

Nem a sikertelen eredményeket kellene a kormánynak magyaráznia - mondta Gúr Nándor. 

12:19
Az MSZP megszüntetné a letelepedési kötvényt

Gúr Nándor, az MSZP képviselője szerint 17 milliárd forintba került a kampány. A politikus szerint a letelepedési kötvényt meg kellene szüntetni - tette hozzá. 

12:17
Kik képviselik az ország érdekeit?

A Jobbik elnöke nem vett részt a kettős állampolgárság melletti szavazáson – mondta Dömötör. Van elég baloldali párt a parlamentben, akik nem képviselik az ország érdekeit, ne akarjanak ehhez csatlakozni – tette hozzá.

12:16
Dömötör: Ez rendkívül szomorú

Dömötör szerint rendkívül szomorú, hogy a Jobbik, bár nemzeti pártnak tekinti magát, de a baloldalhoz hasonlóan a "nem" mellett kampányolt. Vona napirend előtti felszólalásában ismét a miniszterelnök lemondását követelte. 

12:04
A 2004-es példa

2004-ben nagy baloldali siker mellett Kofi Annan elmondta, hogy milyennek kell lennie az európai bevándorláspolitikának – mondta Orbán. Az ENSZ főtitkára már akkor elmondta, hogy szükséges a bevándorlás Európába.

12:03
Orbán: Megvédtük a határokat

Csak Magyarország védi meg a határait – mondta a miniszterelnök. A népszavazás arról szólt, hogy a felső korlát nélküli migráció esetében szét kell teríteni a bevándorlókat – mondta Orbán. A létező európai megoldás rossz Magyarországnak – tette hozzá. 

12:00
Orbán: Beengedik a migránsokat

Az MSZP-ről azt mondta a kormányfő, hogy jó-e Magyarországnak az az európai megoldás a menekültügyben, ami kialakult. A megoldás, hogy beengedik az illegális migránsokat Európába - tette hozzá. 

12:00
A Jobbik Brüsszelt támogatja

Hazafiatlan, inkorrekt és nem becsületes az ellenzék magatartása, a Jobbik pedig Brüsszelnek szurkol - véli a kormányfő. Orbán Viktor szerint Vona Gáborék anyagi hasznot remélnek, ezért támogatják Brüsszelt.

13