Járulékcsökkentésről is kérdezzük Lázár Jánost

2017.02.23., 13:33
rendezés

A 79. Kormányinfón biztosan téma lesz az illegális bevándorlás, az olimpiai pályázat visszavonása, valamint a gazdasági helyzet értékelése.

Origo
15:53

Vége

Véget ért a 79. Kormányinfó.

Origo
15:50

Lázár: Ez egy nagyon jó kérdés

A Miniszterelnökség vezetője szerint egy nagyon jó kérdés, hogy Mesterházy Ernő miért kapott félmilliárd forintot a nemzeti filmalaptól. 

Origo
15:48

A baloldal és a nemzeti egység

Lázár János szerint a baloldali szavazók nélkül nincsen nemzeti egység.

Origo
15:45

Ekkor kezdődhet a kerítés építése

Ahogy az időjárás megengedi, megkezdődik a második kerítés építése - mondta Lázár.

Origo
15:43

Lázár: Kiváló munkát végzett Matolcsy

Lázár Jánost ismét Matolcsy György kijelentéséről kérdezték, de a kormány nem akarja kommentálni a jegybankelnök szavait, és már korábban elmondta, mit gondol erről a kérdésről. Matolcsy György kiváló politikát végzett az elmúlt években, a jegybank növekedési hitelprogramja nélkül nagyon nagy bajban lenne a gazdaság.

Origo
15:39

Kevesebb közfoglalkoztatott lehet

A Miniszterelnökség vezetője közölte, hogy csökkenteni szeretnék a közfoglalkoztatottak számát, hogy minél többen a versenyszektorban helyezkedjenek el. 37 ezer üres álláshelyre nem kell semmilyen végzettség, így van lehetőség az átcsoportosításra - tette hozzá.

Origo
15:36

Meghülyülnek a normális emberek?

Jön a választási kampány, amikor korábban normális emberek meghülyülnek - mondta Lázár Botka László egy korábbi kijelentéséről. 

Origo
15:34

Lázár: Azt hittem, Simicskára gondolt Orbán

Azt hittem, Simicska Lajosra gondolt a miniszterelnök, amikor Vona Gábornak válaszolt - mondta Lázár.

Origo
15:32

Ezt akarja az Amnesty International

Lázár János az Amnesty International jelentéséről azt mondta, hogyha Magyarországot a terrorellenes intézkedések miatt bírálja, akkor Franciaországot is bírálni kellene. A miniszter szerint az AI megkönnyítené a bevándorlók bejutását Európába.

Origo
15:30

Plusz bruttó 10 milliárd forint

Lázár János arról is beszélt, hogy a Puskás-stadion korábban bruttó 180 milliárd forintba került volna, míg most 190 milliárdba.

Origo
15:28

Vízumügy: Nem volt kockázat

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy nincsen nemzetbiztonsági kockázata a kárpátaljai útlevél-kibocsátásnak, és több ügyben jelenleg a rendőrség is nyomoz. A moszkvai vízumkibocsátási ügyről azt mondta, hogy abban az esetben nem jelentettek nemzetbiztonsági kockázatot azok a személyek, akik ilyet kaptak.

Origo
15:24

Nem bocsátanak ki több letelepedési kötvényt

Az államadósság-központ nem bocsát ki újabb letelepedési kötvényt - jelentette be Lázár János.

Origo
15:22

Marad a vészhelyzet

Szükség van a migrációs vészhelyzet fenntartására - mondta Lázár, mivel havonta körülbelül 2000 illegális bevándorló érkezik.

Origo
15:21

Nem kommentálnak

A Miniszterelnökség vezetője nem kommentálja a jegybank elnökének a szavait, mivel az intézmény független.

Origo
15:18

Lázár: Így veszett ügy

Ha az olimpia ügyét nyíltan csak a kormánypártok támogatják, az egy veszett ügy. Engem az elmúlt időszakban csak a Fidesz-szavazók győzködtek arról, hogy legyen népszavazás. Sem a Fővárosi Közgyűlésen, sem az Országgyűlésben nem akart népszavazást az ellenzék.

Origo
15:15

Ismét az olimpia

Lázár Jánost ismét az olimpiáról kérdezték, de ugyanazt mondta, mint korábban.

Origo
15:12

Már túl vagyunk ezen

A hazai belpolitikai életbe beavatkozott, majd hazahívták - mondta Lázár Andreé Goodfriendről. 2014 őszén a nagykövetként eljáró Goodfriend napi rendszerességgel avatkozott a belügyekbe, de túl vagyunk ezen az időszakon - tette hozzá.

Origo
15:10

Lázár: A kormány kitart

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, a kormány elkötelezett, hogy támogasson minden kiemelkedő sporteseményt, így a makkabi kezdeményezést is. A kormány szándéka, hogy a nemzetközi és hazai sporteseményeket támogatja, amíg nem fogy el mögüle a támogatás.

Origo
15:07

Dagály: a kormánybiztos képviselte a kormányt

A Dagály-uszoda átadásával kapcsolatban azt mondta Lázár, hogy a kormánybiztos képviselte a kormányt az eseményen.

Origo
15:05

Nincs szükség népszavazásra Algyőn

Lázár János egy kérdésre azt mondta, Algyőn okafogyottá vált egy népszavazás egy vegyi üzem létesítésével kapcsolatban, mivel az érintett cég visszalépett.

Origo
15:03

Lázár: A sebességen kell változtatni

A szakképzésről azt mondta, hogy 2016-ban intézményi reform volt, míg 2017-ben szaktárgyi változások lesznek. A kormány jó irányba halad, nekem a sebességen kell változtatnom - tette hozzá. Jelenleg 57 ezer üres álláshely van Magyarországon - mondta Lázár.

Origo
15:00

Valami történni fog

Háromévnyi munka van a paksi bővítéssel kapcsolatban, valami rövidesen történni fog - mondta a miniszter. Lázár szerint várják a kérelmük elbírálását a versenyjogi kérdéseket illetően.

Origo
14:59

Mindenhol probléma az élelmiszer-biztonság

A V4-országokban mindenhol probléma az élelmiszer-biztonság, most a vizsgálatok zajlanak, és ezt követően lehet majd lépéseket tenni - mondta a miniszter. Nem tudom, mire gondolhatott a biztos annak kapcsán, hogy igény szerint kell elkészíteni az élelmiszereket.

Origo
14:56

Nincsen pangás a Fideszben

Semmiféle pangást nem érzékelek a Fideszben - mondta Lázár Bod Péter Ákos kijelentéséről, aki szerint nincsen pártélet a kormánypártban. Egyébként mindenkinek a véleményét tiszteletben tartom - tette hozzá.

Origo
14:54

Lázár: Nemzeti hősökről is szeretnék filmeket

Lázár János szeretné, ha a filmalap a magyar nemzeti hősökről is készítene filmeket, akkor ő is meg tudná dícsérni. "Erre azonban nincsen ráhatásom" - tette hozzá.

Origo
14:52

Még tervezik a büdzsét

Lázár János arról is beszélt, hogy még a tervezés zajlik a jövő évi költségvetésről. 

Origo
14:49

Nem tárgyaltak a védőoltásokról

Lázár János arról is beszélt, hogy a védőoltások ügyéről nem volt szó a kormányülésen.

Origo
14:48

Szűrik a diákokat

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, hogy a logopédusok esetében a képzést kell támogatni. Van üres státusz, és a kormánynak nagyon helyes célja az, hogy 3 éves kortól szűrjék a diákokat.

Origo
14:44

Lázár: Az összes fideszes szavazó is kevés lett volna

Lázár János szerint, ha minden fideszes szavazó támogatta volna az olimpiát, akkor sem lettek volna többségben a rendezés pártolói.

Origo
14:41

Nem erről szólt a kérdés

Lázár János egy kérdésre azt mondta, az olimpia ügyében senki nem állt föl, hogy ő korábban ezt megszavazta. Nem arról szólt a kérdés, hogyan csináljuk meg az olimpiát, hanem hogy ne legyen - tette hozzá.

Origo
14:38

Lázár: Az éremnek két oldala van

Lázár János az olimpiáról azt mondta, hogy az éremnek két oldala van, és mindenkinek a kudarca, hogy nem lesznek nyári játékok Budapesten. Az is nagy dolog, hogy idáig eljutottunk, már majdnem eljutottunk a döntésig - tette hozzá.

Origo
14:36

Goodfriend megpróbálta befolyásolni a belpolitikát

André Goodfriend aktívan bekapcsolódott a hazai belpolitikai viszonyokba 2014 őszétől - mondta Lázár János Matolcsy György kijelentésével kapcsolatban.

Origo
14:34

Nem fogunk olimpiát rendezni

A Miniszterelnökség vezetője egy kérdésre azt mondta, ebben a pillanatban semmilyen pénzügyi kötelezettsége sincsen a NOB felé a kormánynak. Belátható időn belül Magyarország nem fog olimpiát rendezni - tette hozzá.

Origo
14:32

Lázár: Ez kudarc

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, kudarcnak tekinti az olimpiai pályázat visszavonását, de ez az ország kudarca. Kudarc, hogy ebben az ügyben nem sikerült megteremteni az egységet.

Origo
14:28

Ennyiért erősíthetik meg a kerítést

A déli határszakaszon a kerítés megerősítésére plusz 38 milliárd forintot juttat a kormány - közölte az Origo kérdésére Lázár.

Origo
14:27

Teljesült a kérésük

Az olimpiaellenesek kérése teljesült, mivel a kormány visszavonta a pályázatot - mondta Lázár. Az egész értelmetlenné vált volna, ha egy ilyen vitát vállalunk - tette hozzá.

Origo
14:25

Az áfacsökkentések jövője

Az Origo kérdésére azt mondta Lázár, hogy az áfacsökkentés esetében meg kell vizsgálni, hogy az eddigi intézkedéseknek milyen hatásuk volt, és az után lehet újabb lépéseket tenni.

Origo
14:23

Nem akart népszavazást az MSZP

Lázár János egy kérdésre azt mondta, hogy korábban az MSZP nem követelte, hogy legyen népszavazás az olimpiai pályázatról.

Origo
14:22

Bérmegállapodás: még tárgyalnak

Lázár János arra a kérdésünkre, hogy elképzelhető-e a tavalyi bérmegállapodás felülvizsgálata, azt mondta, hogy az érintett gazdasági szereplőkkel egyeztetve dönt majd erről a kabinet.

Origo
14:21

30 ezer visszatoloncolt

Lázár János az Origo kérdésére azt mondta, hogy 30 ezer embert akarnak visszatoloncolni Magyarországra, de ehhez nem fogunk hozzájárulni.

Origo
14:16

Ez lesz a fóti gyermekváros jövője

A fóti gyermekváros ügyében azt közölte, hogy az ott lévő, állami gondozásban lévő gyerekek jobb környezetbe kerülhetnek. Egyelőre más döntés nincsen - mondta a miniszter. Lázár szerint a kormány nem fogja kiköltöztetni a gyerekeket, ha nem biztosított a jobb elhelyezésük.

Origo
14:12

Erzsébet-utalvány

Lázár János elmondta, hogy mennyi Erzsébet-utalvány érkezett vissza.

Origo
14:10

Épül az új Puskás-stadion

A Puskás-stadion bruttó 190 milliárd forintért épülhet meg a korábbi tervek szerint - jelentette be Lázár János. A madárinfluenza károsultjait összesen 5,7 milliárd forinttal segíti a kormány.

Origo
14:09

Ennyibe került a Dagály

A Miniszterelnökség a kormány szerdai üléséről még azt mondta, hogy elfogadták a Dagály megépítéséről szóló határozatot. Nettó 38 milliárd forint volt az építkezés összege, ami a tervezett költségeken belül marad.

Origo
14:06

Nem vehetnek földet a külföldiek

Lázár János a külföldiek hazai földszerzéséről azt mondta, hogy a kormány szeretné elérni, hogy külföldiek ne vehessenek hazai földet, a kabinet speciális szabályokat szeretne ez ügyben hozni. 

Origo
14:05

Eredmények lehetnek Paks ügyében

A paksi erőmű bővítéséről azt mondta, hogy intenzív tárgyalások zajlanak, amik eredménnyel kecsegtetnek, de részleteket nem mondhat Lázár. A hazánkat érintő kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy több ügyben jól állunk - tette hozzá.

Origo
14:03

Új posztot kap Pelczné Gáll Ildikó

Pelczné Gáll Ildikó lehet az európai számvevőszék egyik alelnöke - jelentette be Lázár. Jó eséllyel megegyezés lehet a hazai GINOP-pályázatokkal kapcsolatban - mondta a miniszter. Nem lesz semmilyen felfüggesztés - tette hozzá.

Origo
14:01

Lobbizik a kormány

Lázár János elmondta, hogy 22 tejfajtát vontak ki a forgalomból 2016-ban. A kabinet lobbizik Brüsszelben az élelmiszer-biztonság ügyében. Ilyen diszkriminációra nem lehet jogszerűen magyarázatot adni - tette hozzá.

Origo
13:59

Lázár: Brüsszel kimondta, a szegényebbeknek ócskább jár

A Miniszterelnökség vezetője közölte, hogy az FM vezetője a minőséget illetően Brüsszelhez fordult még 2015-ben. Az uniós biztos az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy jogi eszközökkel nem tud fellépni a cégekkel szemben. Lázár közölte, hogy a brüsszeli álláspont az, hogy aki szegényebb, az ócskább terméket kapjon.

Origo
13:57

100 terméket vizsgálnak meg

Lázár János arról is beszélt, hogy a kormány 100 termék vizsgálatát rendelte el. Korábban kiderült, hogy az Ausztriában vásárolt termékek jobb minőségűek, mint a hazaiak.

Origo
13:55

Vizsgálat az élelmiszerekről

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy az előbb említett kérdésekben nemzeti konzultáció indul a következő hónapban. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek jelentést kell készítenie a hazai élelmiszer-biztonság helyzetéről. 

Origo
13:52

Elvennék az önálló adópolitika lehetőségét

A Miniszterelnökség vezetője szerint Brüsszel szeretné egységesíteni az adózási ügyeket. Magyarország versenyképességét ez alapvetően érintené. Az önálló adózási politikát meg kell védenie az országnak - mondta Lázár. A munkahelyteremtő beruházások is veszélybe kerülhetnek, ha teljesülnek a brüsszeli tervek - tette hozzá.

Origo
13:50

Brüsszel növelné az áram árát

Lázár János arról is beszélt, hogy Brüsszel tervbe vette, hogy nem tagállami hatáskörben szabályozzák az áram árát. Az EB szerint a cégekre kell bízni, hogy mennyi legyen az áram és a gáz ára. A kormány szerint az állam nem veszítheti el ezt a feladatát - mondta Lázár. Ha ez megtörténne, akkor jelentősen növekedne az ár.

Origo
13:48

A határra szállítják a migránsokat

Magyarországon a jövőben nem mozoghatnak szabadon a migránsok, és ennek érdekében négy törvényt kell módosítani. Akik jelenleg Magyarországon tartózkodnak (körülbelül 600 fő), azokat visszaviszik a határon lévő őrizeti pontra - mondta Lázár. A határhoz érkezőket nem engedik majd be - tette hozzá. 

Origo
13:46

Megerősítik a határzárat

Az egész előkészítő munka lezárása megtörténik, így pontos elszámolás is lesz - mondta Lázár. Pintér Sándor belügyminisztert a kormány meghallgatta, és a kormány jelentős összegeket ad arra, hogy a műszaki zár mögött egy újabb határzár jöjjön létre - mondta a miniszter.

Origo
13:44

A kezdeti egység megtört

Ma Magyarországon nincsenek meg a feltételei annak, hogy eséllyel induljunk a 2024-es olimpiai pályázaton, ezért javasolta a kormány a visszavonást - mondta Lázár. A kezdeti egység az elmúlt hónapban megtört, ezért a kormány nem látja, hogy felelősséggel részt vehetne a pályázatban - tette hozzá.

Origo
13:42

Lázár: A baloldal nélkül nincs nemzeti egység

Lázár János bevezetőjében azt mondta, alaposan megtárgyalta a kormány az olimpia kapcsán kialakult helyzetet. A Miniszterelnökség vezetője közölte, hogy visszavonják a pályázatot. A kormány abból indult ki, hogy nemzeti egység legyen az olimpiai pályázatról. Baloldali pártok nélkül nincsen nemzeti egység - mondta Lázár.

Origo
13:40

Kezdődik

Kezdődik a 79. Kormányinfó.

Origo
13:36

Még nem kezdődött el

Még mindig nem kezdődött el a Kormányinfó.

Origo
13:34

Mérlegen az oktatás

A Kormányinfón biztosan téma lesz az egészségügy és az oktatás helyzete is.

Origo
13:31

Ismét késés

A 79. Kormányinfó is késéssel kezdődött.

Origo
13:27

Mi lesz a tavalyi bérmegállapodással?

Megkérdezzük, hogy a kormány újranyitja-e a tavalyi bérmegállapodást.

Origo
13:19

Nem lesz olimpia Budapesten 2024-ben

A kormány visszavonta az olimpiai pályázatot. A 79. Kormányinfón ez is biztos téma lesz.

Még több bejegyzés