A tescós sztrájkról is megkérdezzük Lázár Jánost

2017.06.15., 13:30
rendezés

A 92. Kormányinfón biztosan téma lesz a bevándorlás, a nemzeti konzultáció, a családpolitika és az egészségügy.

Origo
15:08

Véget ért a Kormányinfó

Véget ért a Kormányinfó.

Origo
15:07

Ízléskérdésekben nem dönt a kabinet

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, hogy a kormány ízléskérdésekben nem dönt, és nem is zsűriztet semmit. A magyar építésztársadalomra van bízva, hogy milyen épületet tervez, és mi valósul meg ezekből - tette hozzá.

Origo
15:03

Nem bontanak le semmilyen felüljárót

A budapesti felüljárók esetleges lebontásával kapcsolatban Lázár azt mondta, hogy ezzel nem foglakozott a kabinet, de még nem is beszélgettek erről.

Origo
14:59

Lázár: Jó ha ettől távol tartják magukat

Az önkormányzati lakásügyektől távol kell tartania magát egy polgármesternek - mondta Lázár egy másik kérdésről.

Origo
14:56

Miért nem tetszik nekik a törvény?

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, nem érti, hogy azok a szervezetek, akik az átláthatóságért küzdenek, miért nem fogadják el a mostani törvényt, ami szintén átláthatóságot biztosítja.

Origo
14:52

Lázár: Szisztematikus lejáratókampány zajlik Magyarország ellen

Lázár János egy kérdésre azt mondta, hogy szisztematikus lejáratókampány zajlik Magyarország ellen a német közszolgálati csatornákon. A kormány határozottan visszautasítja azokat a vádakat, amiket a német médiában megfogalmaztak a két évvel ezelőtti tragédia kapcsán.

Origo
14:50

Tesco-sztrájk: nem közvetít a kormány

A kormány nem fog közvetíteni a munkaadók és munkavállalók között a bérvitákban - mondta az Origo kérdésre Lázár János. Azonban az év végén a kabinet tárgyalni fog az érdekképviseletekkel és értékelni fogják a bérmegállapodások eredményeit. Arra a kérdésünkre, hogy újratárgyalják-e a 2016-ban kötött megállapodást, azt mondta, hogy a gazdaság teljesítményétől függ. 

Origo
14:41

A rendőrség inteligensen viselkedett.

A magyar rendőrség Gyurcsány-korszakot leszámítva nagyon intelligensen kezelte a tömegrendezvényeket - mondta Lázár. A Keleti-pályaudvarnál a rendőtrök nagyon inteligensen kezelték az illegális bevándrolók akcióját pedig minden törvényi joguk megvolt arra, hogy mindnekit börtönbe vigyenek - mondta Lázár. 

Origo
14:37

Lázár: A mi lelkiismeretünk tiszta

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, hogy nem követi a pártok pénzügyeit, a magyar szabályok az egyik legszigorúbbak. A mi lelkiismeretünk tiszta, de a parlament nem fogadta el a kormánypárt javaslatát - tette hozzá.

Origo
14:34

Mindenkit meghívnak szeptemberben

Szeptemberben minden várost meghív a kormány, akik részt vesznek a modern város programban, azért, hogy megnézzék, hogyan állnak a fejlesztések - mondta Lázár.

Origo
14:32

Lázár: Felül kell vizsgálni a teljes CSOK-rendszert

Ami a kormány munkájában hiba, annak én vagyok a felelőse, ami pedig jó, az pedig a miniszterelnök érdeme - mondta a miniszter egy másik kérdésre. A bankok és a CSOK kapcsolatáról azt mondta, hogy sok esetben nehéz a CSOK-hoz jutni, és a bank inkább a saját pénzügyi termékét ajánlja. Mindez felülvizsgálatot érdemel, és szeptemberben a kormány ezen foglalkozni fog - mondta Lázár. A CSOK nagyon sikeres azok körében, akik új házat akarnak építeni, de akik használt házat, vagy lakást akarnak, azok kevésnek tartják az összeget. Az egész CSOK-rendszer felülvizsgálata elengedhetetlen - mondta a miniszter.

Origo
14:27

Lázár: Nyomoznak a Mahírnál

Nyomozás zajlik a Mahir-nál, ezért a NAV nem árulhat el részleteket az ügyről és annak állásáról - közölte a miniszter. Lázár János elmondta, hogy az állami cégeknek el kell számolnia, mire és mennyi kommunikációs pénzt fizetnek. Az állami cégeknek el kell számolnia a támogatási politikájukról - tette hozzá.

Origo
14:24

Lázár ezt mondta Csillebércről

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, a magyar állam húsz éve próbálja a csillebérci tábort saját tulajdonába tudni. A kormány célja, hogy sportcélokat szolgáljon a létesítmény, de az ügy nincsen elrendezve, és még nincsen megállapodás a jelenlegi tulajdonosokkal. Ha húsz év után nem sikerült perekkel eldönteni az ingatlan sorsát, akkor ideje a megállapodásnak - mondta a miniszter. 

Origo
14:22

Lázár: Tiszteletben tartjuk az amerikai követség véleményét

Lázár János egy kérdésre azt mondta, a civil törvényt elfogadta a parlament. A törvényt a hatálybalépést követően mindenkinek be kell tartania - tette hozzá. Minden szempontot figyelembe vettek, az amerikai nagykövetség véleményét tiszteletben tartják - mondta a miniszter. Mindenki tudni fogja, hogy ki milyen pénzből működik - tette hozzá.  

Origo
14:17

170 milliárd jut erre a területre

170 milliárd forintot fordít a magyar kormány arra, hogy a választók otthonról minél több ügyet tudjanak elintézni - jelentette be Lázár János. Szeretnénk, ha ezen a téren Európa első harmadában lenne Magyarország, így bajor és holland példákat veszünk alapul.

Origo
14:14

Költözik a Sportkórház

A kormány célja, hogy azok, akik börtönben vannak, azok dolgozzanak, és termeljék meg az eltartásuk költségét, ezen a területen jól haladunk - mondta Lázár. Közölte, hogy költözik a Sportkórház is, amíg nem készül el az új intézmény.

Origo
14:12

Ennyi diák jutott el határon túlra

Idén is 45 ezer magyar diák mehet a határon túli területekre osztálykirándulások révén - mondta a miniszter. Lázár elmondta, hogy a Bethlen Gábor alapon keresztül 62 milliárd forint jutott a határon túli magyaroknak.

Origo
14:10

Uniós pénzek és nyomásgyakorlás

Lázár János a 2020 utáni uniós pénzügyi támogatásokról azt mondta, készek vagyunk felülvizsgálni az eddigi szabályokat, de nem engedünk semmilyen zsarolásnak. Csak az érdekeinknek megfeleő változtatásokat fogunk megszavazni - tette hozzá. Vannak akik revolvernek szánják az uniós pénzekkel való politikai nyomásgyakorlást, és ez a következő kampányidőszakban is jelen lesz - mondta Lázár. 

Origo
14:07

Mérlegen a magyar visegrádi elnökség

Hétfőn is lesz egyeztetés a visegrádi négyek között - jelentette be Lázár. Hazánk lesz a V4-ek elnöke a következő évben július 1-től, ennek az időszaknak a programjáról is egyezttett a kormány.

Origo
14:04

Ciprusi villája is van az elítélt terroristának

Az Ahmed H. ügyéről azt mondta, hogy a férfi hét útlevéllel próbált bejutni az unióba, miközben rendelkezik egy ciprusi villával. Lázár kiemelte, a kormány álláspontja világos a bangladesi bevándorlók ügyében is, és fellebbez a döntés ellen.

Origo
14:01

"Kettős mércét alkalmaz Brüsszel"

Az európai szolidaritásból kivettük a részünket, megállítottuk a bevándorlást, mindezzel hozzájárultunk az európai szolidaritáshoz, és nem kívánunk befogadni embereket - mondta Lázár. Kettős mércét alkalmaz az unió, folyamatosan büntetik Magyarországot, pedig mások sem hajtják végre az áttelepítést. Visszautasítjuk az Európai Bizottság eljárását - tette hozzá. 

Origo
13:59

Lázár: Nem működik a kötelező átvétel

Lázár János beszélt arról is, hogy Magyarország már korábban jelezte, hogy nem vesz át migránsokat, mivel a belügyi tanács döntése ellen az Európai Bírósághoz fordult. Ausztria sem fogadott be egyetlen embert, míg Bulgáriának 47 embert sikerült befogadni.  98 ezer emberből idáig 20 ezer áthelyezés történt meg - ismertette a miniszter, mindez azt mutatja, hogy a program nem valósult meg.

Origo
13:56

Erről tárgyalt a kormány

Lázár János arról beszélt, hogy a kormányülésen a Magyarországot érő kötelezettségszegési eljárás volt az egyik legfőbb téma. Korábban a fizikai és a jogi határzár miatt indult eljárás hazánk ellen - emlékezttett Lázár. A politkus szerint az Európai Bizottság megszervezné és nem megállítaná a bevándorlást. Ezek az eljárások célja a nyomásgyakorlás, hogy a magyar parlament megváltoztassa az álláspontját - tette hozzá.

Origo
13:52

Kezdődik

Kezdődik a 92. Kormányinfó.

Origo
13:49

Lehet, lassan kezdődik

Úgy tudjuk, lassan kezdődik a Kormányinfó.

Origo
13:45

Már negyedórás késés van

Már 15 perces késésben vagyunk.

Origo
13:39

Tíz perces késés

Lassan tíz perces késésben van a Kormányinfó.

Origo
13:35

Még nem kezdődött el

Egyelőre még nem érkezett meg Lázár János és Kovács Zoltán.

Origo
13:32

Rövidebb lesz a Kormányinfó

A mai Kormányinfó nem lesz túlságosan hosszú, mivel a képviselők, köztük Lázár Jánosnak meg kell szavaznia a költségvetést.

Origo
13:32

Rövidebb lesz a Kormányinfó

A mai Kormányinfó nem lesz túlságosan hosszú, mivel a képviselők, köztük Lázár Jánosnak meg kell szavaznia a költségvetést.

Origo
13:30

CSOK versus bankitelek

Lázár János múlt héten egy fórumon azt vetette föl, hogy a bankok sok esetben a CSOK helyett a saját hitelüket tukmálják rá a vevőkre. Megkérdezzük lesz-e valamilyen szabályozás ezen a téren?

Origo
13:28

Lesz-e sztrájk a Tescóban?

Sztrájkot terveznek júliusban a Tesco dolgozói. Megkérdezzük, vállal-e közvetítést a kormány az egyik legnagyobb magyar munkaadó és a szakszervezetek között.

Origo
13:25

Fehérítés

Megkérdezzük, hogy nem túlságosan optimista-e az a kormányzati várakozás, hogy a gazdaság fehérítéséből jövőre a GDP 0,9 százalékának megfelelő bevételnövekedés származik.

Még több bejegyzés