Percről percre közvetítjük a Békemenetet és Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét.

15:39
Lánczi Tamás: Erődemonstráció volt a Békemenet

 

Az országgyűlési választás tétje nagy, olyan nemzeti kérdésekről döntenek a magyar választópolgárok, amelyek hosszú időre meghatározhatják az ország jövőjét - mondta Lánczi Tamás, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója. A szakértő szerint a nemzeti jobboldal és a globalista baloldal közötti ellentét határozza meg a magyar belpolitikát.

Véleménye szerint az egyéni választókerületekben szó sincs ellenzéki együttműködésről, "megy a tusakodás". Ha pedig ez az ellenzék kerülne kormányra, "a megrendelő (...) igényeinek megfelelően" kívülről irányított politikai formáció jönne létre, "marionettfigurákkal" - mondta Lánczi Tamás.

Hódmezővásárhely példa arra, hogy az embereket be lehet csapni, hiszen ott elhallgatták az emberek elől, hogy az ellenzéki jelölt mögött jobb- és baloldali összefogás áll - fűzte hozzá. A Békemenetről szólva Lánczi Tamás úgy fogalmazott: ez egy "erődemonstráció", és "biztos, hogy több százezren voltak az utcákon".

15:08
Együtt szavalt Orbán Viktor a tömeggel

Orbán Viktor Kölcsey Ferenc szavait idézve arra kérte a tömeget, hogy együtt szavalják el a Himnusz első sorát. Magyarok magasba a zászlókat, fel győzelemre, hajrá Magyarország, hajrá magyarok. 

15:06
"Szüksége van a hazának a fiatalokra"

Orbán Viktor a fiatalokhoz szólva közölte, hogy kell egy otthon, ahol az ember az övéi között biztonságban leélheti az életét. Most a hazának szüksége van rátok, gyertek, és harcoljatok velünk - mondta a kormányfő. 

15:05
Orbán: Újra győzni fogunk

Aki magyar velünk tart, újra és újra győzni fogunk, mert Magyarország a magyaroké - mondta Orbán. 2010-ben amikor talpra álltunk, akkor még egyedül voltunk, majd megjöttek a lengyelek, a szlovákok és a csehek. Amerikának bevándorlásellenes elnöke lett, és az olaszok is a változásra szavaztak. A fő kérdés, hogy megértettük, hogy csak egyszer lehet elrontani. Ha átszakad a gát, akkor a kulturális megszállás visszafordíthatatlanná válik - mondta a kormányfő. 

15:03
"Gyuri bácsi menjen vissza Amerikába"

Arra kérjük Gyuri bácsit, menjen vissza Amerikába, és boldogítsa az amerikaiakat - mondta Orbán. Hogy lehet, hogy ezer év után is itt vagyunk? - tette fel a kérdést. Mindig is tudtuk, hogy van itt egy kultúra, ami minket is éltet, van egyesítő és egységesítő eszménk, megvan a nemzeti önbecsülésünk - tette hozzá. A kormányfő elmondta biztosak abban, hogy többet adtunk a világnak, mint amennyit kaptunk tőle. 

15:00
Orbán: Gyáva népnek nincs hazája

Egy a tábor, egy a zászló, mindenkire szükségünk van - mondta Orbán Viktor. Olyan ellenféllel kell harcolnunk, ami nem egyenes, hanem fortélyos. Nem becsületes, nem nemzeti, hanem alantas - tette hozzá. Nem babra megy a játék, egy félrecsúszott választási eredmény, és úszik is minden, amiért keményen megdolgoztunk - tette hozzá. Gyáva népnek nincs hazája, soha sem volt könnyű - mondta Orbán Viktor. 

14:58
Orbán: Nem lehetnek illúzióink

Három hét múlva választás lesz, nem lehetnek illúzióink - mondta a kormányfő. Arra kell készülnünk, hogy mindegyik Fidesz-jelölttel szemben egy sorosista jelölt lesz - mondta a kormányfő. Nem merik nyíltan vállalni a gazdájukat, nem mondják el kinek a zsoldjában állnak. Mindenki tudja, hogy a bevándorlásellenes magyarok vannak többségben - tette hozzá. Nem vagyunk se vakok, se balekok - tette hozzá. 

14:55
Orbán: Brüsszel nem véd meg minket

Orbán Viktor elmondta, olyan erők jelentek meg, amiket régen látott a világ. Afrika ránk fogja rúgni az ajtót, és Brüsszel nem véd meg minket.  

Forrás: MTVA
14:53
Orbán: Meg kell óvni az életmódunkat

Messze még az elvégzendő munka vége, az elmúlt nyolc év eredményei fontosak, de ez nem elég - mondta Orbán. Közölte, egy népvándorlás közepén állunk. Életmódunk megóvása nélkül minden értelmét veszti, ha nem lesz magyar az ország, akkor mi végre a csinosodás? Nem a vérszegény ellenzéki pártokkal kell megküzdeni, hanem a nemzetközi NGO-kal és a mögötte álló Soros Györggyel. A jó katona nem azért harcol, mert gyűlöli azt, aki vele szemben van, hanem szereti azt, ami mögötte van. 

14:50
Két nagy erő van

Orbán Viktor szerint a kérdés most az, hogy lesz-e Magyarország, a jövőnket akarjuk megnyerni. Európa és benne mi a magyarok egy világtörténelmi fordulóponthoz érkezett. Az egyik oldalon a nemzeti érzelmű milliók, míg a másikon a világpolgár elit áll - mondta a miniszterelnök. 

14:49
Ránk akarják erőltetni a bevándorlást

Azt akarják, hogy ne mi, hanem mások éljenek ebben az országban, nincs ebben semmi újdonság - mondta Orbán. Nagy nyugat-európai országok kerületről kerületre veszik el az országukat - mondta a kormányfő. Mindezt ránk akarják erőltetni, és erre remek alkalom a mostani választás. 

14:47
Orbán: El akarják venni az országunkat

Egyenesen és őszintén kell beszélnünk, mint 170 évvel ezelőtt. Orbán szerint ahhoz, hogy jó döntést hozzunk, szemérmeskedés nélkül kell beszélnünk. Rabok legyünk, vagy szabadok - idézte a kormányfő Petőfi Sándort. Az elmúlt 30 évben nagyon sok csatát vívtunk meg, de a legnagyobb csata előttünk van - mondta a kormányfő. El akarják venni az országunkat - jelentette ki a kormányfő. 

14:45
Orbán: Magyarország sorsáról döntünk

Tiszteletet Magyarországnak és tiszteletet Lengyelországnak - mondta Orbán Viktor. Minden magyar ember szívét felemeli a mai ünnep, ezen a napon sokan jövünk össze, ünnepeljük a bátrakat, és fejet hajtunk a hősök előtt. Alig több mint három hét múlva Magyarország sorsáról döntünk - mondta Orbán Viktor. Komolyságra és elszántságra van szükség - mondta a miniszterelnök. 

14:44
Köszönet

A kormányfő köszöntette a Békemenet résztvevőit és a lengyel vendégeket. 

14:43
Kezdődik Orbán Viktor beszéde

Kezdődik Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszéde. 

14:40
Panorámakép a Kossuth térről
Panorámakép a Kossuth térrőlFotó: Mudra László - Origo
14:39
Tele a Kossuth tér
Tele a Kossuth térFotó: Mudra László - Origo
14:34
Ferencváros polgármestere is elment a Békemenetre
14:31
Az 1848-as zsidó hősökre is emlékeztek

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc magyar zsidó hőseire emlékeztek csütörtökön Budapesten, a Kozma utcai zsidó temetőben, a forradalomban hősi halált halt honvédek sírkövénél. Frölich Róbert országos főrabbi emlékbeszédében kiemelte: a zsidó közösség és a magyar nemzet szabadságáért küzdő 48-as zsidó hősöknek köszönhető, hogy a közösség tagjai ma ünnepelhetnek, hogy egy szabad hazában, megkülönböztetés nélkül élhetnek és nevelhetik fel gyermekeiket is. Úgy fogalmazott: "ők küzdöttek helyettünk is", és "az ő álmaik a mi és gyermekeink életében válnak valóra".

14:23
Kocsis Máté a feleségével ment el a Békemenetre
14