Orbán Viktor negyedszerre választották meg miniszterelnöknek. 

14:50
Orbán: Nem érem be döntetlennel

A győzelem soha nem végleges, a vereség soha nem végzetes - mondta Orbán Viktor. Ennek a ciklusnak a végére elérhetem a kormányzati és ellenzéki éveim közötti egyenlőséget, de nem érem be a döntetlennel - mondta a kormányfő. 

14:49
A haza nem lehet ellenzékben

Továbbra is az a meggyőződésem, hogy a haza nem lehet ellenzékben, mert az magasan a pártok felett áll, s szolgálata nem függhet attól, hogy éppen ellenzékiek vagy kormánypártiak vagyunk - mondta Orbán Viktor. A vitát mindig is a politika természetes részének tartom - tette hozzá. Azt ígérem, hogy minél többször érezzük úgy ebben a házban, hogy angyal szállt el felettünk - mondta Orbán Viktor. A lovagiasság szerint fogok vívni - tette hozzá. Ha támadnak bennünket, akkor olyan lesz a fogadj Isten, mint amilyen az adjon Isten. 

14:47
Orbán: Mindig a három harmadot szolgálom

Orbán Viktor elmondta, hogy hálás azoknak, akik személyesen is támogatták őt. Kötelességem, hogy a nemzet minden polgárát szolgálnom kell. Kormányom a kétharmados alkotmányos többség alapján áll, de mindig a három harmadot szolgálja majd - tette hozzá. 

14:45
Kezdődik a miniszterelnök beszéde

Kezdődik Orbán Viktor beszéde.

14:43
Elénekelték a Himnuszt

Orbán Viktor eskütétele után a jelen lévő képviselők elénekelték a Himnuszt. 

14:42
Esküjét is letette Orbán

A kormányfő esküjét is letette. 

14:41
Negyedszerre választották meg Orbán Viktor

A Fidesz elnökét - aki 2010 óta tölti be a kormányfői tisztséget - 134 igen szavazattal, 28 nem ellenében választották meg a képviselők. Ezzel a miniszterelnök újból hivatalba lépett. Orbán Viktor - akit 1998, 2010 és 2014 után negyedszer választottak kormányfővé - ezután esküt tett az Országgyűlésben.

14:32
Nagy többséggel választották meg Orbánt

Az Országgyűlés negyedszerre választotta meg Orbán Viktort, a Fidesz elnökét miniszterelnöknek. 

14:29
Abszolút rekorder lehet Orbán

Ha a Fidesz elnöke kitölti a mostani ciklusát, akkor abszolút rekorder lesz, mivel megelőzi a 14 és fél évet hivatalban lévő Tisza Kálmánt.

14:29
Így nézhet ki az új kormány

Tíz tárcával alakulhat meg az új kabinet. Újra lesz Pénzügyminisztérium, jön az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

22