Újra Budapesten rendezik az ITU Telecom World 2019 globális távközlési konferenciát. A rendezvény megnyitóján Orbán Viktor is felszólal. 

10:30
Véget ért a beszéd

Véget ért Orbán Viktor beszéde, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

10:27
Minél több jó gyakorlat kell

Orbán Viktor szeretné, hogy minél több jó gyakorlatot tudjon az ország összegyűjteni az ITU konferencia révén. 

10:26
"Az ország nem dugja a fejét a homokba, és a nyertesei akarunk lenni ennek az új világnak"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a kis- és középvállalkozásokat minél jobban be kell kapcsolni a gazdaságba. Szólt arról is, hogy a digitalizációt a legtávolabbi országrészekbe el kell juttatni, mert csak így lehet sikeres egy ország, és akkor nem fordul szembe a társadalom a digitalizációval - tette hozzá. Orán Viktor bízik benne, hogy sikeres lesz a digitálisjólét-program. Az ország nem dugja a fejét a homokba, és a nyertesei akarunk lenni ennek az új világnak. 

10:23
Európának alkalmazkodnia kell az új digitális világhoz

A kormányfő közölte, hogy a digitális gazdaság egyre erősebb pozíciókkal rendelkezik Magyarországon, és a digitális gazdaságnak már van miniszteri képviselete is. A magyar GDP 25 százalékát a digitális gazdaság állítja elő. Már most is a gazdaság szíve a digitalizáció. Az uniónak egységesen kéne cselekednie a digitalizáció területén, mivel a világ teljesen megváltozott, és nem Európa a középpont. 

10:20
Orbán Viktor: A pénzügyi válság alatt egy újfajta gazdasági modellt építettünk fel

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy tíz év alatt sikerült az unió sereghajtójából a növekedési élre jutnunk. Stabilan állunk a lábunkon, és a költségvetés is jó helyzetben van. A pénzügyi válság alatt egy újfajta gazdasági modellt építettünk fel - tette hozzá. Ennek a középpontjában a vállalkozói és újító szellem áll - mondta Orbán Viktor. 

10:18
Jók az esélyeink a digitális világ vezetőinek lenni

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyaroknak van múltja a digitális világban, ott voltunk az első cölöpök leverésénél. Mi magyarok szinte sportot űzünk abból, hogyan lehet egy-egy kérdésről teljesen mást gondolni, mint a világ többi része. Ennek a magyar karakternek a kifejeződése a Rubik-kocka - tette hozzá. Magyarország nemcsak készen áll, hanem bele is kezdett abba a munkába, hogy a digitális világ egyik sikertörténete legyen. Az esélyünk jók, mert szilárd alapok vannak - mondta a kormányfő. 

10:15
Izgalmas idők vannak Európában

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy izgalmas idők vannak Európában, új vezetők kerültek a kontinens élére. Ezzel párhuzamosan zajlik a brexit ügye is. 

10:14
Orbán Viktor: Nagy érték a stabilitás

Orbán Viktor arról beszélt az ITU konferenciáján arról beszélt, hogy nagy öröm, hogy négy év után ismét itt van ez a rendezvény. A stabilitás nagy érték - tette hozzá. 

09:09
A magyaroknak ingyenes a rendezvény

A magyar kormány örömmel vállalta az ITU Telecom World 2019 konferencia megrendezését, a részt vevő országok száma is mutatja a tanácskozás jelentőségét - közölte Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár. Hozzátette: a rendezvényt a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban tartják, ahol a konferenciával együtt kiállítás is lesz, ezt a részét a magyarok ingyenesen látogathatják majd.

09:08
2015-ben már volt ITU konferencia Budapesten

Újra Budapesten rendezik az ITU Telecom World 2019 globális távközlési konferenciát, az esemény megszervezéséről szóló megállapodást Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár Hou-lin Csaóval, az ENSZ Nemzetközi Távközlési Egyesületének (ITU) főtitkárával írta alá még idén áprilisban. 
Hou-lin Csao a megállapodást követően hangsúlyozta: Magyarország az ITU alapító tagja között van, Budapest pedig már otthont adott egy sikeres ITU Telecom World távközlési konferenciának 2015-ben. Az idén szeptember 9. és 12. között megrendezésre kerülő tanácskozásra a világ 130 országából mintegy 5-6 ezer vállalati képviselő, és több mint 200 kormányzati és iparági vezető részvételére számítanak, valamint nagyjából 30-50 miniszter megjelenésére - ismertette.

09:06
Orbán Viktor is felszólal

Újra Budapesten rendezik az ITU Telecom World 2019 globális távközlési konferenciát. A rendezvény megnyitóján Orbán Viktor is felszólal.

11