Rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését vezetheti be a kormány a koronavírus-helyzet miatt.

14:04
Miért éppen Olaszország lett a koronavírus európai központja?

Orvosok, politikusok, illetve a különböző sajtóorgánumok munkatársai is arra a kérdésre keresik a választ, hogyan lett Olaszország az új típusú koronavírus európai epicentruma, vajon mit ronthattak el a helyi hatóságok, hiszen a fertőzésnek leginkább kitett észak-olasz régiókban napi 25 százalékkal nő a regisztrált esetek száma. Az Origo ennek próbált utánajárni.

14:03
Drasztikusan visszaesik idén a turisták száma Magyarországon is a koronavírus miatt

Az európai trendeket Magyarország sem tudta elkerülni, az ország turizmusára is negatívan hat a koronavírus.

14:02
Bécsben nem tartják meg a maratont

A koronavírus-járvány miatt elmarad az április 19-re tervezett bécsi maratoni futóverseny - közölték a szervezők. Ausztria legnagyobb ilyen jellegű sporteseményére 130 országból - így Magyarországról is - 45 ezer résztvevőt vártak. Wolfgang Konrad főszervező hangsúlyozta: tekintettel a futók, a közreműködők és az ország egész lakosságának egészségére, nem hozhattak más döntést.

14:01
Hamarosan kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója

Hamarosan kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója. Az Origo percről percre közvetíti az eseményt.

13:35
13 fertőzött van Magyarországon

13-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma, a Debrecenben élő brit férfi egy kontaktjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). A nő már napok óta a Szent László Kórházban van elkülönítve.

13:34
Kocsis Máté megbeszélést kezdeményezett a parlamenti frakciókkal

Hétpárti egyeztetést kezdeményezett Kocsis Máté,a Fidesz frakcióvezetője a koronavírus-ügyben.

13:33
Vészhelyzetet rendelhet el a kormány

Rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak az Operatív Törzs - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.A javaslatot a miniszter azzal indokolta a közmédiának nyilatkozva, hogy szintet kell lépni a védekezésben.

22