Az Országgyűlés hétfői napirend előtti felszólalásaiban is a koronavírus van a középpontban. Orbán Viktor miniszterelnök is értékeli a helyzetet.

11:29
Orbán Viktor bejelentette a legújabb intézkedéseket

Újabb döntések születtek. Magyarország határait lezárjuk a személyforgalom elől. Csak magyar állampolgárok léphetnek be hétfő éjféltől. Minden rendezvényt betilt a kormány  - mondta Orbán Viktor. A szórakozóhelyeket és a mozikat bezárják. Az éttermek, kávézók csak 15 óráig lehetnek nyitva. A kormány nem tilthatja meg, hogy a 70 évesek elhagyják a lakásukat, de arra kért mindenkit, hogy ne hagyja el a lakását.

11:27
A csoportos megbetegedések időszakába lépünk

Orbán Viktor kijelentette, hogy a következő időszakban átlépünk a csoportos megbetegedések időszakába. Egyetlen esélyünk van: a vírus terjedésének mérséklése. A kontaktusok számát csökkenteni kell, ezért több intézkedést is hozott a kormány. Ilyen lépések voltak a beutazási tilalmak, és a veszélyhelyzet kihirdetése - mondta a kormányfő. Megtiltották a rendezvények megtartását, az egyetemeken és a közoktatásban intézménylátogatási tilalom van. Megkezdődött a konténerkórház építése.

11:25
"Az összefogás és a fegyelmezettség a legfontosabb erőtartalék"

A kormányfő szólt arról, hogy nagyban megváltozik az élet a következő hónapokban. Megköszönte az egészségügyi és rendvédelmi dolgozók munkáját. Az emberek meglehetősen jól fogadták az intézkedéseket. Az összefogás és a fegyelmezettség a legfontosabb erőtartalék - mondta Orbán Viktor.  

11:23
Orbán Viktor: A nemzeti összefogás útját járjuk

Az osztrák intézkedéseket próbáljuk átültetni a magyar gyakorlatba. Sokszor kerültünk nehéz helyzetbe, de csak az összefogás segít - mondta a kormányfő. A nemzeti összefogás útját járjuk - mondta Orbán Viktor.

11:22
Nincsen globális megoldás a járvány ellen, minden ország maga dolgozza a saját megoldásait

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egyelőre nincs vakcina a járvánnyal szemben. Nagyon sokan dolgoznak a kutatásokon, hogy legyen ellenszer. A magyar virológusok is figyelemmel kísérik a fejlesztéseket. Iránból, Izraelből és Olaszországból érkezett a járvány. Nincsen globális megoldás a járvány ellen, minden ország maga dolgozza ki a saját megoldásait - tette hozzá. Korábban is több válságkezelési akciótervet dolgoztunk ki - mondta a kormányfő.  Minden szomszédunkkal és uniós országgal kapcsolatban vagyunk, de a döntéseket csak mi tudjuk meghozni - tette hozzá.

11:20
Orbán Viktor: Ismeretlen ellenséggel állunk szemben

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalását azzal kezdte, hogy múlt hét végén a kormány veszélyhelyzet kihirdetéséről döntött. Rendkívüli helyzet van, ismeretlen ellenséggel állunk szemben - tette hozzá. Az egész emberiség számára kihívás, hogy ismeretlen vírussal állunk szemben.

11:18
A magyar zászló napjára emlékeztek

Jakab Péter, az Országgyűlés alelnöke a magyar zászló napjára emlékezett. Mindezek mellett a szabad Országgyűlés 30 évvel ezelőtti megalakulására is emlékezett a levezető elnök. Szólt a 100 évvel ezelőtti trianoni békediktátumról is. 

11:14
Kezdődik a parlament hétfői ülése

Kezdődik az Országgyűlés ülése.

11:08
Orbán Viktor is megszólal napirend előtt

Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával kezdődik az Országgyűlés.

10:27
Újabb rendbontó iráni egyetemistákat utasítottak ki

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság - kitoloncolással - kiutasított Magyarország és az Európai Unió területéről 13 iráni állampolgárságú egyetemistát, akik a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyén voltak karanténban a koronavírus miatt - közölte a Belügyminisztérium.Az irániak a kórházban randalíroztak, székeket és kukákat dobáltak, agresszívek voltak az ápolókkal és az orvosokkal, nem tették azt, amit kértek tőlük, sőt szökést terveztek a karanténból, amivel mások egészségét is veszélyeztették volna.

10:27
Már 39-en fertőződtek meg Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 39-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma - írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

10:26
Napirend előtt a koronavírusról

Az Országgyűlés hétfői ülésén is a koronavírus elleni fellépés lesz a legfontosabb téma. 

22