Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője most szombaton tartja a Kormányinfót. 

11:42
Mindenki tartózkodjon az álhírek terjesztésétől

Gulyás Gergely a megjelent álhírekkel kapcsolatban azt mondta, hogy a kormány elkötelezett a sajtószabadság mellett. Világos a tényállás, nem a büntetőjogi következmények elérése volt a cél, hanem az elrettentés is. Gulyás arra kért mindenkit, hogy tartózkodjon olyan hírek terjesztésétől, amik nem felelnek meg a valóságnak. 

11:39
Ezek a legfontosabb kormányzati célok

Szentkirályi Alexandra arról beszélt, hogy a cél a munkahelyek megőrzése az emberek egészségének megőrzése mellett. Nemcsak gazdaságvédelmi, hanem családvédelmi intézkedések is most bejelentett átcsoportosítások. Akik elvesztik az állásukat, azok minél előbb újabb állást találjanak - tette hozzá. 

11:37
Gulyás: A főváros oldja meg a tömegközlekedési helyzetet

Gulyás Gergely egy másik kérdésre azt mondta, hogy nem kívánják megváltoztatni az önkormányzatok hatáskörét. A kormány tudomásul vette, hogy a terveknek nem örültek az önkormányzatok - tette hozzá. A budapesti tömegközlekedésről azt mondta, hogy a főváros működteti az. Az a kérésünk, hogy a főváros oldja meg a kialakult helyzetet - mondta Gulyás. Úgy látja, a források rendelkezésre állnak. 

11:34
Minden jogállamisági kritériumnak megfelel a koronavírus-törvény

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a járvány elleni védekezéssel foglalkozik a kormány, míg Brüsszel pedig velük. Minden jogállamisági kritériumnak megfelel a koronavírus-törvény. Gulyás megdöbbentőnek nevezte a nyugati sajtóban megjelent hazugságokat. 

11:33
Vasárnap lesz döntés erről

Vasárnap dönt a kormány a gazdaság újraindítási tervről - mondta Gulyás. 

11:32
Ennyi pénz jut a gazdaság megvédésére

A gazdaság védelmére és újraindítására 1345 milliárd forint áll majd rendelkezésre - mondta Gulyás. Ahhoz az óriási kihíváshoz, amivel az ország szembesül, ez szükséges. Körülbelül 30 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma - mondta a miniszter. A szabad munkahelyek száma is 70 ezerről 40 ezerre csökkent. Április elejétől napi 4 ezer fő lehet a munkanélküliek számának napi növekedése.  

11:30
Megkapják az egészségügyi dolgozók a korábban bejelentett béremeléseket

Az egészségügyi dolgozók korábban megígért béremelése is megmarad, és a járványügyi alapból lesz kifizetve - mondta Gulyás Gergely. 

11:28
A pártoknak, a multiknak és a bankoknak kell többet fizetnie

A kormány magán kezdte az átcsoportosításokat, összesen 1345 milliárd forintot csoportosítottak át a tárcáktól. A pártok támogatása április 15-től 50 százalékkal csökken, és a járványvédelmi alapba kerül. A multinacionális vállalatokat terhelő adók révén 36 milliárd forintos bevétel lesz. A pénzügyi szektortól 55 milliárdot kell befizetni a járványvédelmi alapba. A gépjárműadó az önkormányzatoktól az állami szférába kerül, ez 34 milliárd forint. Eddig több mint 660 milliárd forint került a járványvédelmi alapba. 

11:26
380 milliárd jutott eddig védőfelszerelése

A nyár elején kaphatják meg az egészségügyi dolgozók a bruttó 500 ezer forintot - mondta Gulyás. Eddig 380 milliárd forintot költött az ország védőfelszerelésekre. Létrejön egy járványvédelmi és gazdaságvédelmi alap. Közös teherviselésre kötelezi a kormány, így a politikai pártokat, a bankokat, az önkormányzatokat. 

11:24
Gulyás Gergely: A legfontosabb továbbra is az emberi élet védelme

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, 22 nap telt el a veszélyhelyzet kihirdetése óta. A legfontosabb továbbra is az emberi élet védelme. A költségvetés korlátlanul biztosít fedezetet a védekezéshez - tette hozzá. Minden anyagi forrás a védekezéshez rendelkezésre áll - mondta. 

10:58
500 ezer forintnyi pluszjuttatás az egészségügyi dolgozóknak

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken azt is bejelentette, hogy minden egészségügyi dolgozó 500 ezer forintnyi pluszjuttatást kap év végéig.

10:51
Járványügyi alapot állít fel a kormány

Járványügyi alapot állít fel a kormány - mondta még pénteken Orbán Viktor kormányfő.Ennek részleteiről is beszámol Gulyás Gergely. 

10:47
Szombati Kormányinfó

A korábbi szokásoktól eltérően most szombaton tartja Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely a Kormányinfót.  

22