Csütörtökön is beszámol a kabinet a legfrissebb döntésekről.

11:59
Vége a Kormányinfónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

11:59
Saját hitelességének ártott az Európai Parlament a csütörtöki vitával

Három százalékos gazdasági csökkenéssel számol a Pénzügyminisztérium 2020-ban, és ennek alapján készül a 2021-es büdzsé - mondta Gulyás Gergely.  Saját hitelességének ártott az Európai Parlament a csütörtöki vitával.

11:57
Tovább lehet majd gyűjteni az aláírásokat a nemzeti régiók ügyében

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, úgy tűnik a régiókról szóló kezdeményezés esetében néhány hónappal megnyújtják az aláírásgyűjtés idejét.

11:55
Izraellel is kiegyensúlyozott viszonyra törekszik Magyarország

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a világ diplomáciáját is a világjárvány határozza meg, egyelőre csak lemondtak találkozókat. Ha vége lesz ennek, akkor a diplomáciai nagyüzem is újraindul - tette hozzá. Izraellel is kiegyensúlyozott viszonyra törekszik Magyarország.

11:53
Augusztus 20-án avathatják fel az elkészült trianoni emlékművet

Augusztus 20-án avathatják fel az elkészült trianoni emlékművet - mondta kérdésre Gulyás. Egy másik kérdésre azt mondta, hogy Magyarország kész megvédeni a külső határait.

11:52
Eddig maradhat érvényben az ingyenes parkolás

Az ingyenes parkolás a veszélyhelyzet időszakában lesz érvényben

11:51
Gulyás rendet tett a lélegeztetőgépek ügyében

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a kormány mindent megtett, hogy elég lélegeztetőgépet vásároljon. A piacon óriási volt a kereslet, és kevés a kínálat - tette hozzá. 5000-hez közelít a használható lélegeztetőgépek száma Magyarországon, de ennek egy része készletezve van. Folyamatosan vizsgálják ezeket is - tette hozzá. Gulyás elmondta, el tudják érni azt a 8500-9000-es számot, amire egy válsághelyzetben szükséges lehet. Mindent készleteznek, ami beérkezett.

11:47
Több mint 10 ezren jelentkeztek ingyenes informatikai képzésre

Szentkirályi Alexandra kérdésre azt mondta, hogy több mint 10 ezren jelentkeztek ingyenes informatikai képzésre.

11:44
Június végéig tarthat a veszélyhelyzet

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy remélik június vége felé a rendkívüli veszélyhelyzeti felhatalmazást a kormány vissza tudja adni.

11:43
A modern városok program folytatódik

A modern városok program folytatódik, de számtalan gazdasági bizonytalanság van, így a jövő évi költségvetés összeállítása során sok szempontot kell figyelembe venni - mondta kérdésre Gulyás.

11:42
Politikai nemzetként kellene Romániának a magyarokra tekinteni

A romániai Trianon-törvényről azt mondta Gulyás, hogyha Románia erős állam lenne, akkor elismerné, hogy a magyarok ottléte csak erősíti az országot. Politikai nemzetként kellene Romániának a magyarokra tekinteni. 

11:40
Minél előbb visszatérne a korábbi keretekhez Gulyás

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, neki a még a kormánnyal legellenségesebb újságíró is hiányzik. Bízik benne, hogy a lehető leghamarabb visszatérhetnek a korábbi keretek közé.

11:38
Az egészségügyi kapacitásnak rugalmasnak kell lennie

Az egészségügyi kapacitásnak rugalmasnak kell lennie, hogy azonnali intézkedésre legyen lehetőség - mondta Gulyás. A korábban biztosított ágyszám fenntartása nem indokolt, a betegek térnek vissza.

11:37
Gulyás: Egy jogállamban előfordul, hogy egyes szervek másként ítélnek meg egy-egy cselekményt

Több tucat eljárás van folyamatban rémhírterjesztés és közveszéllyel való fenyegetés miatt - mondta kérdésre Gulyás. Egy jogállamban előfordul, hogy egyes szervek másként ítélnek meg egy-egy cselekményt. Az ügyészség a sajtóban megjelent ügyekkel kapcsolatban nem indított eljárást. Az érintettek kártérítést igényelhetnek.

11:35
Minden kórháznak 10 napos tartalék áll rendelkezésre

Minden kórháznak 10 napos tartalék áll rendelkezésre - mondta Gulyás Gergely. Nincs olyan kórház, ahol ne lenne ennyi tartalék. 

11:34
Négy rossz állapotú kikötőt értékesíthet majd a Bahart

A Bahart bérleti szerződést írhat ki 2021 januárjától a kikötőkre, a kikötők nem kerülnek magántulajdonba. Négy kikötőt fognak bezárni, de ezek nagyon rossz állapotban vannak, ezeket nyílt árverésen értékesítik majd - mondta Gulyás Gergely.

11:32
Kiállnak a műanyagzacskók betiltása mellett

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a kormány támogatja a műanyagzacskók betiltását.

11:29
Tóth József, a XIII. kerület polgármestere is a fokozatos újranyitás mellett van

Kovács Péter világos választ adott, és újranyitást javasolt, és Tóth József, MSZP-s polgármester is fokozatos nyitást javasolt - mondta Gulyás. Karácsony leveléről azt mondta, hogy szokatlan stílusban íródott, és nem lehet eldönteni, milyen motiváció áll mögötte. A Bertelsmann-tanulmány a humor kategóriájába sorolható.

11:27
Régi igazságtalanságot orvosol ez a törvénymódosítás

A gazdasági övezetekről szóló törvénymódosítás egy régi igazságtalanságot orvosol - mondta Gulyás. A szabály csak az ezután megvalósuló beruházásokra vonatkozik. Budapestre és a megyei jogú városokra nem - tette hozzá. A törvénymódosítás révén a nagy adóbevétellel járó beruházásokat több település esetén lehet elosztani - mondta a miniszter. 

11:25
Ezért írhatta Karácsony a terjedelmes esszéjét

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nagy érdeklődéssel olvassák a Karácsony által jegyzett írásokat. Azért születhetett, hogy ne kelljen egyértelműen nyilatkozni a budapesti élet hogyan továbbjáról. Az állam továbbra is fizeti a normatívát azon intézmények dolgozóinak, ahol nincsen most tanítás, ellátás.

12