Orbán Viktor ismételten interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország című műsorának.

07:59
Vége az interjúnak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

07:58
Ilyen nem fordulhat elő még egyszer

Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány mindent el fog követni, hogy ne forduljon elő olyan helyzet, ami Gyöngyöspatán kialakult.

07:57
Orbán Viktor: Nem látszik Gyöngyöspata igazsága, de mi meg fogjuk keresni azt

A gyöngyöspatai döntésről azt mondta a kormányfő, hogy a kérdést elvi alapon kell megközelíteni. Orbán Viktor szerint a fő kérdés, hogy egy kisebbség képes-e egy olyan hálózatot felépíteni, ahol a rákényszeríti az akaratát a többségre. A többségnek is otthon kell éreznie magát - tette hozzá. Látszik, hogy a Soros-szervezetek indították meg ezt az akciót, jól képzett jogászok sok pénzért. Ez a bírói ítélet úgy, ahogy van, nem igazságos. Nem látszik Gyöngyöspata igazsága, de mi meg fogjuk keresni azt - mondta a kormányfő.

07:55
Brüsszel célja továbbra is a migránsok betelepítése

Összehangolt támadás zajlik Magyarország ellen, amit bizonyít a tranzitzónákról hozott ítélet is - mondta a kormányfő. Továbbra is a migráció a brüsszeli bürokraták legfőbb terve, és szeretnék elérni, hogy valahogyan migránsokat hozzanak be Magyarországra. A kormányfő elmondta, hogy az uniós bíróság és a magyar alkotmány összeütközése látható most, és ebben az esetben a magyar alkotmány az irányadó.

07:53
Orbán Viktor: Ez a legaggasztóbb az uniós támadásokban

Orbán Viktor az uniós ügyekről azt mondta, hamarabb van meg az ítélet az EP-ben, mint hogy meghallgatnák a tanúkat. Az, hogy néhány liberális, frusztrált képviselő levezeti az indulatait, azt még el lehet viselni. Ami igazán aggasztó, hogy egy világjárvány közepén vagyunk, és a brüsszeli bürokraták ahelyett, hogy a mi pénzünkből segítenének az európai embereknek, inkább azzal foglalkoznak, hogy a legsikeresebben védekező országot támadják. Mi azért hoztuk létre az uniót, hogy segítsenek minket, és ne akadályozzanak.

07:50
Orbán Viktor: A járvány elleni első csatát megnyertük

A kormányfő szólt arról, hogy több jelentős adócsökkentés is történt az elmúlt időszakban. A beruházások támogatásával és ezen munkahelyvédelmi eszközöknek az alkalmazásával sikerülhet annyi állást teremteni, amennyi elpusztult. A járvány elleni első csatát megnyertük - mondta a kormányfő. A részadatok alapján sikerült a járványt megfékezni.

07:48
5400 vállalkozás nyújtott be bértámogatási kérelmet

A munkahelyteremtés felé fordulunk, és már korábban sikerült ezen politika révén kijutnunk a bajból - mondta Orbán Viktor. Folyamatosan nézzük, hogy melyik eszköz mennyit hozott. A közfoglalkoztatás terén 200 ezer főig tudunk keretet nyitni most, a honvédség megkezdte a toborzást, bevezettük a bértámogatást. 5400 vállalkozás nyújtott be ilyen kérelmet, és ezek 74 ezer embernek segítenek.

07:45
Valahogy jobban vettük márciusban az akadályokat, mint mások

A miniszterelnök közölte, hogy az ipari teljesítményben az EU egészében 12 százalékot csökkent, míg nálunk 10 százalékos volt a visszaesés. Valahogy jobban vettük márciusban az akadályokat, mint mások. Az áprilisi számok borzalmasak lesznek, és remélhetően júniustól kilövünk. Orbán Viktor szerint a munkahelyek elvesztése a legfőbb probléma, képesnek kell lennünk arra, hogy minden tönkretett munkahely helyére egy új kerüljön.

07:43
Orbán Viktor ezt mondta Karácsonyról

Orbán Viktor azt mondta, hogy a főpolgármester minden bizonnyal kiváló tanulmányt ír majd a Pesti úti idősotthonról, de mégis több mint 40 ember meghalt. Senki sem veheti félvállról az újraindítást - tette hozzá. 

07:41
Ha mindenki felelősen tud viselkedni, akkor tudunk áttérni a védekezés második szakaszára

Orbán Viktor kijelentette, a gyermekek esetében mindenki biztosra akar menni, ráadásul a gyerekek hazavihetik a betegséget. Jövő héttől a vidéki helységek belső helységeiben is lehet tartózkodni. Budapest majd kéthetes késéssel követi a vidéki változásokat - tette hozzá. Ha mindenki felelősen tud viselkedni, akkor tudunk áttérni a védekezés második szakaszára.

07:39
Amíg az óvodák és a bölcsődék ügye nincs rendezve, addig nem lehet az iskolákkal foglalkozni

A játszótereket vidéken kinyitjuk - mondta a kormányfő. Az ügyeletet alakítani kell a bölcsődékben és óvodákban, mivel most nem a megszokott helyre kell vinni a gyerekeket - tette hozzá. Az lenne a jó, ha mindenki odavihetné a gyerekeket, ahová tartozik. Meg kell egyezni a polgármesterekkel ebben az ügyben, mivel önkormányzati fenntartású az óvodák jelentős része. Amíg az óvodák és a bölcsődék ügye nincs rendezve, addig nem lehet az iskolákkal foglalkozni - mondta a kormányfő.

07:36
Orbán Viktor: Szombat kora délután születik majd döntés a budapesti lépésekről

Kellő gondossággal és felelősséggel kell eljárni Budapest esetében, szombat délelőtt még a kormányon kívüli szakemberekkel is egyeztetek - mondta Orbán Viktor. Szombat kora délután születik majd döntés a budapesti lépésekről.

07:35
Az élet újraindításának a feltételei Budapesten is megvannak

Budapestről azt mondta, hogy a rossz döntések korrigálása ott a legnehezebb. Orbán Viktor kijelentette, ha Budapesten az enyhítés után nőni fog a fertőzöttek száma, akkor ismét visszajutunk oda, ahonnan indultunk. Az élet újraindításának a feltételei Budapesten is megvannak. A védőtávolság megtartása a legfontosabb, és az arc eltakarása is.

07:34
Orbán Viktor: A védekezést nem szabad abbahagyni

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy most már többen gyógyulnak meg, ahányan megbetegednek. A védekezést nem szabad abbahagyni - tette hozzá. Most úgy látjuk, hogy Pest megye a vidék sorsára juthat.

07:32
Az aktív koronavírus-fertőzöttek száma 1688 főre csökkent, 974-en budapestiek vagy Pest megyeiek

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3417 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati tájékoztató portál. Meghalt újabb 6 krónikus beteg. Ezzel 442 főre emelkedett az áldozatok száma, 1287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

07:31
Hamarosan kezdődik az interjú

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

07:06
Gulyás Gergely a budapesti élet újraindításáról: A főpolgármesternek nincs határozott álláspontja, de a döntés felelősségét a kormány vállalja

A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések további enyhítését jelentette be a megyékre nézve a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön. Gulyás Gergely online sajtótájékoztatón közölte, a Pest megyei koronavírus-fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidékiekhez, ezért Pest megyét mostantól a többi megyével tekinti egy egységnek a kormány.

07:02
Orbán Viktor: Annyi munkahelyet hozunk létre, amennyit a vírus elpusztít

Azt kell bizonyítani ebben a válságban, hogy a magyar állam hűséges a magyar állampolgárokhoz - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában egy héttel ezelőtt.Ha baj van, akkor nem hagyja őket magára, egyetlen magyar sincs egyedül! - hangsúlyozta a kormányfő. Szólt arról is, hogy annyi munkahelyet hoznak létre, amennyit a vírus elpusztít. Ma készen állunk arra, hogy 200 ezer közfoglalkoztatottat ellássunk. Rengeteg embert tudunk fogadni. A hadsereg és az állami cégek is készen állnak - tette hozzá.

07:00
Szokásos pénteki reggeli kormányfői interjú

Orbán Viktor ismételten interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának.

11