Ismét beszámol a kormány a legújabb lépéseiről.

11:40
Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

11:40
Egyelőre nem épül új stadion Pécsett

Gulyás kérdésre azt mondta, nincs semmilyen kormánydöntés egy új pécsi stadionról, csak elvi szándéknyilatkozat van.

11:39
A magánszemélyek 60 százaléka élt a hiteltörlesztési moratóriummal

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a magánszemélyek 60 százaléka élt a hiteltörlesztési moratóriummal. Ennek nagyságrendje 1800 milliárd forint körül van - tette hozzá.

11:36
A kormány dolgozik az iskolarendőrség erősítésén

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a kormány látja azt a folyamatot, hogy vannak olyan települések, ahol a nem-cigányok elviszik a gyermeküket az iskolákból. A kormány dolgozik az iskolarendőrség erősítésén - tette hozzá. Látni kell, hogy Magyarország nem lehet sikeres, ha a cigányság felzárkózásának az esélyét nem sikerül biztosítani.

11:35
Az ellenzék komoly erőfeszítést tett Magyarország lejáratására az Európai Parlamentben is

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy semmilyen migránselosztási mechanizmust soha nem támogatott Magyarország, és nagy sikere a közép-európai országoknak, hogy ezt nem is sikerült elérni. Az ország érdekével szembeni vélemények alkotmányos védelmet élveznek. Az ellenzék komoly erőfeszítést tett Magyarország lejáratására az Európai Parlamentben - tette hozzá.

11:32
Kivárás a külföldi nyaralások kapcsán

Gulyás kivárást javasol a külföldi nyaralások kapcsán, azok esetében, akik nem fizettek még be semmit.

11:31
Gulyás Gergely egy újabb balliberális álhírt leplezett le

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy súlyosan félrevezető és valótlan állításokat tartalmaz az az írás, ami arról számolt be, hogy nem megfelelő lélegeztetőgépek érkeztek Magyarországra. Az egyetemek szerették volna azokat a gépeket, amik érkeztek. Ezek non-invazív lélegeztetést tesznek lehetővé, 56 ilyen gépet kaptak az egyetemek, és ilyet is szerettek volna. Mindezek mellett 140 invazív gépet szereztek be - tette hozzá.

11:28
A Budapest-Belgrád vasút segíti a válság leküzdését

A Budapest-Belgrád vasútról még évekkel korábban született döntés, de ez a beruházás is fontos szerepet játszik a válság leküzdésében - mondta Gulyás. Az esetleges tűzijáték kapcsán még nincsen végleges döntés, mert nem lehet látni, hogy miként alakul akkor a járványhelyzet.

11:26
Augusztus 15-ig 500 fő feletti rendezvényeket nem lehet megtartani

Augusztus 15-ig 500 fő feletti rendezvényeket nem lehet megtartani - mondta kérdésre Gulyás. A rendezvénytilalom jelenleg is fennáll, de a kormány ezt folyamatosan vizsgálja.

11:24
A személyi korlátozó intézkedések eltűnhetnek

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a rendkívüli jogrend megszűnésével a személyi korlátozási intézkedéseket nem lehet megtartani. Azért nyújt be a kormány önálló törvényjavaslatot, hogy a pontos szabályokat meghatározzák.

11:21
Kásler Miklós sikeresen kezelte a járványügyi helyzetet

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy Kásler Miklós sikeresen kezelte a járványügyi helyzetet.

11:20
Egyelőre maradnak a kórházparancsnokok

Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével továbbra is megmarad az Operatív Törzs. Amíg járványügyi helyzet van, addig helyükön maradnak a kórházparancsnokok.

11:18
Törvényben szabályoznak majd bizonyos korábbi rendeleteket

A veszélyhelyzet megszüntetésével minden rendelet hatályát veszti, amit ebben az időszakban hoztak, így ahol szükséges, ott az Országgyűlés törvényben garantálhatja a járványügyben szükséges intézkedéseket - mondta kérdésre Gulyás.

11:16
Jövő héten kedden nyújtják be a 2021-es költségvetést

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy jövő héten kedden nyújtják be a 2021-es költségvetést. Június végén, július elején fogadhatják el - tette hozzá.

11:14
A Pesti úti idősotthon ügyében még zajlik az eljárás

A Pesti úti idősotthon ügyében még zajlik az eljárás - mondta kérdésre Gulyás. Eddig egymillió forintos bírságot kapott az intézmény, de több ügyben zajlik még a vizsgálat. 

11:13
Gulyás bízik benne, hogy nem lesz szükség a jövőben a rendkívüli felhatalmazásra

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy kitartóan várják a bocsánatkéréseket az országot ért támadások miatt. A kormány csak akkor fordult a rendkívüli felhatalmazás eszközéhez, ha az szükséges. Gulyás bízik benne, hogy nem lesz szükség a jövőben a rendkívüli felhatalmazásra.

11:10
A veszélyhelyzet végéig marad az ingyenes parkolás

A kormány nem akar a munkáltatók helyett dönteni - mondta kérdésre Gulyás. A mostani tapasztalatok alapján egyes cégek növelhetik a távmunka arányát - tette hozzá. A kormány mindent megtesz a hazai magyar és a külhoni magyar rokonok közötti találkozások könnyítése érdekében. A veszélyhelyzet végéig marad az ingyenes parkolás.

11:08
Lehet táborokat szervezni

Idén ne szervezzenek ballagásokat, évzárókat az intézmények, ha lesznek, akkor sokkal kisebb létszámban - mondta Szentkirályi Alexandra. Június 16-tól lehet napközis táborokat és ottalvós táborokat is szervezni.

11:05
A tanév végéig érvényben marad a digitális oktatás

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról beszélt, hogy az óvodák és bölcsődék vidéken május 25-től, míg Budapesten június 2-től visszatérnek a normál rendhez. A tanév végéig érvényben marad a digitális oktatás.

11:03
500 milliárd eurós kérdés: még óriási vita van

Gulyás Gergely az újabb uniós gazdaságélénkítő tervről azt mondta, hogy az unió hétéves költségvetéséhez (1100 milliárd euró) tenne hozzá 500 milliárd eurót a német-francia terv. A cél, hogy Magyarország nyerjen ezen a megegyezésen - tette hozzá. Alapvető kérdésekben még vita van, mivel ezt az összeget egyfajta hitelként kéne felvenni.

12