Csütörtökön is beszámol a legfrisseb hírekről az Operatív Törzs.

12:21
Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

12:21
A vírus még mindig köztünk van

Az új esetek kapcsán nem lehet megmondani, hogy ki kitől kapott el fertőzést, és azt sem, hogy pontosan hol - mondta kérdésre Müller Cecília. A vírus még mindig köztünk van.

12:19
Egyelőre nem lehet megmondani, hogyan alakul a koronavírus-fertőzés további szakasza

Egyelőre nem lehet megmondani, hogyan alakul a koronavírus-fertőzés további szakasza - mondta kérdésre Müller Cecília. Nagy a valószínűsége a visszatérésének ennek a vírusnak, mivel légúti vírus - tette hozzá. Az őszi-téli időszakban mindenképpen kell számolni vele.

12:16
A tatabányai kórház több osztálya fogadhat már betegeket

A tatabányai Szent Borbála kórház esetében a legtöbb szolgáltatás vonatkozásában csütörtöktől újra fogadhatnak betegeket - jelentette be Müller Cecília.

12:15
431 mintavétel történt szerdán a mentőknél

431 mintavétel történt szerdán a mentőknél, és ezek jelentős háziorvosi kérésre történnek. Volt olyan nap, amikor több ezer vizsgálat volt - mondta kérdésre Müller Cecília.

12:13
A bölcsődékben és óvodákban az érkezéskor meg kell tartani a kellő távolságot

Szlovákia esetében a visszatérő magyarok közül azoknak nem kell hatósági házi karanténba mennie, akiknek van szlovákiai lakcíme - mondta kérdésre Kiss Róbert. Müller Cecília azt mondta, hogy a megnyíló bölcsődék és óvodák esetében az érkezéskor tartsák meg a megfelelő szociális távolságot. Ne tartózkodjanak sokan egy helyiségben.

12:10
4 négyzetméternyi fürdőzőfelület kell egy személyre

A strandok és a fürdők esetében már korábban adott javaslatokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ - mondta Müller Cecília. Minden fürdőnek saját működési szabályzata van, és ezeket be kell tartani. 4 négyzetméternyi fürdőzőfelület kell egy személyre.

12:08
A bölcsődéket és az óvodákat fertőtleníteni kell a nyitás előtt

A bölcsődéket és az óvodákat fertőtleníteni kell a nyitás előtt - mondta kérdésre Müller Cecília.

12:07
Fontos, hogy az ottalvós táborokban is kerüljék a zsúfoltságot

Az ottalvós táborok esetében fokozottabban kell betartani a személyes higiéniét. Megfelelő szellőzést kell biztosítani a hálóhelyiségekben, és a zsúfoltságot is kerülni kell.

12:05
Erre kell figyelni az irodaházakban

Az Origo kérdésére Müller Cecília arról beszélt, hogy az irodaházak típusától függ, hogyan kell készülni az emberek visszatérésére. Meg kell történnie a fokozott takarításnak és fertőtlenítésnek, és a megfelelő távolságot meg kell tartani. Az országos tisztifőorvos nem javasolja a nagy társaságot a munkahelyeken sem.

12:00
Az elmaradt védőoltások beadását május 25-től június 22-ig bonyolítják le

Az elmaradt védőoltások beadását május 25-től június 22-ig bonyolítják le.

11:59
Terítéken a védőoltások helyzete

Müller Cecília arról is beszélt, hogy az idén elmaradt védőoltások ügyében hamarosan levelet kapnak az érintettek. A fertőző májgyulladás esetében 98 ezren kaptak oltást, ennek márciusban lett volna a folytatása. 20 ezer fő megkapta a második oltást, de a járványügyi helyzet miatt nem lehetett a többiek részére azt beadni. A human papiloma esetében áprilisban kellett volna a második oltást, ez 41 ezer embert jelent.

11:55
98,5 eset jut 100 ezer főre Budapesten

16 fertőzést regisztráltak az elmúlt 24 órában Budapesten, míg 10-et Zalában - mondta Müller Cecília. 100 ezer főre 37,3 eset jut az országban. 98,5 eset jut 100 ezer főre Budapesten. Ezt követi Zala és Fejér megye.

11:53
A járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani

510 embert ápolnak jelenleg kórházban a betegség miatt. A járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani - mondta Müller Cecília.

11:51
Már 1509 ember gyógyult meg a betegségből

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy már 1509 ember gyógyult meg a betegségből. 1659 az aktív fertőzöttek száma - tette hozzá.

11:49
104 esetben zajlik eljárás rémhírterjesztés miatt

A járványüggyel kapcsolatban 104 rémhírterjesztési büntetőeljárás folyik - mondta Kiss Róbert. Több  átkelőhelyen több órát kell várakozni.

11:48
Fertőtlenítőket szállítanak ki csütörtökön az idősotthonokba és szociális intézményekbe

Az osztrák határon a magyarok is beléphetnek, ha tudják igazolni, hogy nem fertőzöttek koronavírussal - mondta Kiss Róbert. Fertőtlenítőket szállítanak ki csütörtökön az idősotthonokba és szociális intézményekbe.

11:47
1659-re csökkent az aktív fertőzöttek száma, 45%-uk budapesti

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3641 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma - írja a kormány hivatalos tájékoztató oldala.

11:46
Speciális szabályok a román állampolgárok kapcsán

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy a Liszt Ferenc repülőtérre érkező, vagy oda utazó román állampolgárok mentesülnek a hatósági házi karantén alól. A tranzitutasok belépésének a feltétele, hogy alávetik magukat az egészségügyi vizsgálatnak.

11:44
Nyílnak a román-magyar határátkelők

Kiss Róbert arról beszélt, hogy reggel hat órától valamennyi román-magyar határátlépő megnyilik.

12