Pénteken is megtartja megszokott beszámolóját az Operatív Törzs.

11:47
Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

11:47
Eddig 49 gyerek kapta el a koronavírust

14 éves kor alatt eddig 49 fő betegedett meg - mondta kérdésre Müller Cecília. Szólt arról is, hogy a meghalt tatabányai beteghordó ügyében még zajlik a vizsgálat, de kegyeleti okokból annak eredményéről nem fogják tájékoztatni a nyilvánosságot, csak a családot.  

11:44
Jelenleg 254 egészségügyi dolgozó számít aktív fertőzöttnek

521 egészségügyi dolgozó fertőződött meg, és ebből 254 fő aktív fertőzött jelenleg. 266 fő gyógyult meg, és egy ember halt meg - mondta kérdésre Müller Cecília.

11:42
Így működik az adattisztítás

Az Északkelet-Magyarországon azonosított koronavírus-fertőzöttek számának változása mögött az áll, hogy hosszabb ideig tart bizonyos esetekben az adott személy pontos lakcímének a meghatározása, és az életvitelszerűen tartózkodási hely számít - mondta kérdésre Müller Cecília.

11:38
Kötelesek jelenteni a tesztet végeztető szolgáltatók

Az Origo kérdésére azt mondta Müller Cecília, a tesztet végeztető szolgáltatók kötelesek jelenteni a felfedezett fertőzéseket.

11:36
Marad a 65 éveseknek szóló idősáv

Kiss Róbert kérdésre azt mondta, hogy indokolt fenntartani a 65 éveseknek szóló idősávot.

11:34
Csak kijelölt helyen szabad fürödni

Csak kijelölt fürdőhelyen szabad fürödni - mondta kérdésre Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos közölte, hogy a szabadvízi helyeken is folyamatosan takarítani kell.

11:31
Várakozási idők a határokon

A határokon többórás várakozások vannak - mondta Kiss Róbert.

11:30
Már 105 esetben nyomoznak a rendőrök rémhírterjesztés miatt

Több mint 11 500 hatósági karantén van jelenleg érvényben. Már 105 esetben nyomoznak a rendőrök rémhírterjesztés miatt.

11:29
Újabb védőszállítmányokat vittek ki 30 kórházba

Újabb védőszállítmányokat vittek ki 30 kórházba és más, a védekezésben részt vevő szervezethez - mondta Kiss Róbert.

11:27
Határátlépési könnyítések

Kiss Róbert arról beszélt, hogy több könnyítés megjelent a Magyarországra való belépést illetően Ausztria esetében.

11:26
Saját kutatási terv mentén haladnak

Müller Cecília arról is beszélt, hogy saját kutatási terv mentén haladnak.

11:23
Zajlik a koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztése

A járványgörbe továbbra is lefelé mutat - mondta Müller Cecília. Szólt arról is, hogy egy megállapodás jött létre a nemzeti oltóanyaggyártás érdekében. Most a koronavírus-járvány idején sem kellett más járványokkal számolni - tette hozzá. Elkezdődött a nemzeti oltóanyaggyár fejlesztése, és zajlik a koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztése.

11:21
Két újabb megbetegedést regisztráltak a Pesti úti idősotthonban

Müller Cecília elmondta, hogy 100 ezer főre vetítve öten haltak meg a betegségben. Szólt arról is, hogy két újabb megbetegedést regisztráltak a Pesti úti idősotthonban.

11:18
Budapesten van arányaiban a legtöbb fertőzött

23-an vannak lélegeztetőgépen - mondta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília közölte, hogy Magyarországon 100 ezer főre vetítve 37,6 a felfedezett fertőzöttek száma. Budapesten ez az arányszám 100, majd Zala megye 90, míg Fejér megyében 87 beteg jut százezer főre.

11:16
500 fő alá esett a kórházban ápoltak száma

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy már 1587 főre nőtt a gyógyultak száma. 1615-re csökkent az aktív fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek 44 százaléka fővárosi. 500 fő alá esett a kórházban ápoltak száma.

11:14
360 ezer munkavállalón segítettek ezek a lépések

A többi gazdasági szereplőt érintő vállalkozásoknál 66 milliárd forintnyi adókedvezményt kaptak az államtól - mondta Izer Norbert. A bővítések révén több mint 100 milliárd forint maradt a vállalkozásoknál - tette hozzá. A NAV adatai révén több mint 360 ezer munkavállaló tudott a válságba került ágazatokban maradni a lépések révén.

11:11
Összesen 14 milliárd maradt a katás vállalkozóknál

Izer Norbert arról is beszélt, hogy a katás vállalkozók 10 hónapos adótartozási fizetési haladékot is kaptak. Így összesen 14 milliárd maradt ennél a körnél.

11:10
150 ezer katás vállalkozót érint az adómentesség

Az intézkedések első csoportja a katásoknak szólt, akik átmeneti adómentességet kaptak. 150 ezer vállalkozó kapott adómentességet - mondta Izer Norbert. Június 30-ig nem kell adót fizetniük - tette hozzá. 26 tevékenységi területen nem kell adót fizetni.

11:08
Magyarország gyorsan meghozta a gazdaságvédelmi intézkedéseket

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára arról beszélt, hogy Magyarország gyorsan meghozta a gazdaságvédelmi intézkedéseket.

12