Orbán Viktor ismételten interjút ad a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorának.

08:00
Vége a kormányfői interjúnak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

07:59
A magyar tőketulajdonosok is tettre készek

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a magyar tőketulajdonosok is tettre készek. Az, hogy már több mint 100 milliárdot adtunk a beruházásokra, azt jelentheti, hogy sokkal hamarabb találunk vissza a korábbi növekedési szintre. A következő hónapokban minden energiánkat a gazdaság újraindítására fordítjuk, most meglehetősen optimista vagyok - zárta szavait a kormányfő.

07:57
Orbán Viktor: Kézben vannak a dolgok, jó döntéseket hoztunk

A kormány pénzt ad azoknak, akik beruházni akarnak. Orbán Viktor bízott benne, hogy a gazdaságvédelmi terv működni fog. Most nemcsak bízom, hanem látom is, hogyan fog ez működni. Aránylag világos képem van arról, hogy mi fog történni. Kézben vannak a dolgok, jó döntéseket hoztunk. Lesz egy nagyon nehéz áprilisunk statisztikailag, és egy rossz május - ismertette a kormányfő.

07:55
173 ezer olyan magyar ember van, aki dolgozni akar, és a kormányhoz fordult

Orbán Viktor szólt arról is, hogy legalább annyi munkahelyet kell teremteni, amennyit a vírus elpusztít. Több mint egymillió olyan dolgozó van, akinek a munkahelye megtartásában sikerült segíteni. Azoknak a száma, akik álláskeresési járadékon voltak tegnap, az 101 ezer fő volt, és 75 ezer ember már több mint három hónapja állás nélkül van. 173 ezer olyan magyar ember van, aki dolgozni akar, és a kormányhoz fordult. 200 ezerre nőtt a közmunkás keret, 3 ezer toborzott katona számára van hely - mondta a kormányfő. 

07:53
Orbán Viktor: Nem segéllyel kell segíteni, hanem munkával

Orbán Viktor a gazdasági lépésekről azt mondta, hogy rengeteg időt tölt a munkahelyek megvédésével, mert nem segéllyel kell segíteni, hanem munkával.

07:52
Soros György célja, hogy migránsválságot okozzon

Mi készen állunk, hogy a szomszédaink határait megvédjük, ha erre kérés érkezik. Orbán Viktor szólt arról is, hogy az uniós döntéshozatala pozícióban lévők jelentős részéről sorra derül ki, hogy Soros Györgyhöz köthetőek. A lényeg, hogy migránsválságot okozzanak, ha az létrejön, akkor bajba kerülnek az európai országok, és pénzre van szükségük, és azt pedig Soros tud kamatra adni - ismertette a kormányfő. Persze ennek az egésznek van egy ideológiai része - tette hozzá.

07:49
A migránsok a magyar határon kívül várakozhatnak

Tessék a kerítésen kívül várakozni, pillanatokon belül meghozzuk a rendeleteket. A belgrádi nagykövetségen lehet beadni az igényeket, várakozni pedig a magyar határon kívül lehet. Ez a migránsoknak biztosan rosszabb, de ha Brüsszel így akarta, akkor ez van - mondta Orbán Viktor. A cél az volt, hogy a migránsok az országhatáron belül várakozzanak. Mi annak a hívei vagyunk, hogy kívül kelljen várakozni - tette hozzá.

07:46
130 ezer ember van most a balkáni útvonalon, akik be akarnak jutni az unióba

Orbán Viktor a tranzitzónák megszüntetéséről azt mondta, van egy vita Magyarország és a brüsszeli bürokraták között, ami arról szól, hogy ki dönti el, hogy kivel éljünk együtt. A baloldal és a brüsszeli bürokraták szerint nem mi döntünk arról, hogy kivel éljünk együtt, de a magyarok többsége ezzel nem ért egyet - tette hozzá. Egész Európa biztonságára veszélyes ez a döntés - mondta a kormányfő. 130 ezer ember van most a balkáni útvonalon, akik be akarnak jutni az unióba. 

07:44
A járványügyi védekezés miatt az influenza is jóval kevésbé pusztított

Van ok az örömre, mert nagyon sok idős ember életét sikerült megmenteni - mondta a kormányfő. Ha nem lett volna sikeres a védekezés, akkor több ezren haltak volna meg - tette hozzá. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a járványügyi védekezés miatt az influenza is jóval kevésbé pusztított.

07:42
A védőtávolságot tartsa be mindenki, akkor nem lesz baj

Orbán Viktor szerint reális veszély, hogy újra terjedni kezd a vírus, mert a veszély nem múlt el. A védőtávolságot tartsa be mindenki, akkor nem lesz baj - tette hozzá.

07:41
Orbán: Azok a polgármesterek, akik a baloldali pártok utasításait követték, azok rosszul teljesítettek

Nem a baloldali ellenzékkel kell törődni, hanem az élet normális mederbe való visszatérésével - mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy Ausztriát követi a magyar vidék és ezt követően Budapest. Ennek jegyében nyílnak meg a bölcsődék, óvodák és részben az iskolák, de marad a digitális oktatás. Azok a polgármesterek, akik a baloldali pártok utasításait követték, azok rosszul teljesítettek. Akik aszerint döntöttek, hogy nem pártpolitikát folytatnak, azok jól teljesítettek - mondta a kormányfő.

07:39
Orbán Viktor: A készültség marad, az Operatív Törzs továbbra is naponta fog ülésezni

Orbán Viktor kijelentette, hogy számára a rendkívüli jogrend azért volt segítség, mert nem kellett egy rendelettel a parlament elé mennie, és nem kellett huzakodnia a baloldali ellenzékkel, és egy óra alatt tudott dönteni. A nyáron már csökkenő tendenciát mutathat a járvány, de ez nem jelenti azt, hogy a veszély elmúlt, mert nincsen vakcina - tette hozzá. A készültség marad, az Operatív Törzs továbbra is naponta fog ülésezni.

07:37
Történelmi érdemei vannak Kásler Miklósnak a járvány kezelésében

Orbán Viktor kijelentette, hogy történelmi érdemei vannak Kásler Miklósnak a járvány kezelésében. A miniszter már akkor összehívta a járványügyi szakembereket, amikor az unió még arról beszélt, hogy nincsen semmi baj. Éppen ezért sikerült elkerülni a tömeges fertőzési szakaszt - tette hozzá.

07:35
Orbán Viktor: A baloldalt leszámítva mindenki összefogott Magyarországon

A baloldalt leszámítva mindenki összefogott Magyarországon. A baloldal belekötött mindenkibe, és most szégyenszemre elkulloghatnak a kertek alatt - mondta Orbán Viktor. Megvolt ennek a maga emelkedett szépsége is. A rendkívüli jogrend a legjobb lépéseink közé tartozik - mondta a kormányfő.

07:34
Jól állunk a járvány kezelésében

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy jól állunk a járvány kezelésében, ezért vissza lehet vonni a rendkívüli jogrendről szóló szabályt.  Nálunk jobb helyzetben lévő országokat is messze felülmúltunk a védekezésben. Azonban sajnos a járványban madjnem 500 ember meghalt, és nehéz helyzetben vannak a családok emiatt. 

07:32
A kormány felszámolja a tranzitzónákat

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón elmondta, hogy a tranzitzónákat megszüntetik.

07:30
Hamarosan kezdődik az interjú Orbán Viktorral

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

07:11
37 új koronavírusos beteg van Magyarországon, az aktív fertőzöttek száma 1615-re csökkent

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19),ezzel 3678 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 476 főre emelkedett az áldozatok száma, 1587-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 44%-a, az áldozatok 61%-a, a gyógyultak 48%-a budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada, 483 fő igényel kórházi kezelést, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen.

07:10
Megszűnik majd a rendkívüli jogrend

Jövő kedden nyújtja be a kormány a rendkívüli jogrend megszüntetéséről szóló javaslatot - jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.

07:09
Orbán Viktor: Egy összehangolt akció zajlik

Már többen gyógyulnak, mint ahányan megbetegednek, az élet újraindításának feltételei megvannak, de a védekezést nem hagyhatjuk abba, viszont térben tagolnunk kell - jelentette ki Orbán Viktor egy héttel ezelőtt a Kossuth Rádióban. A kormányfő szerint a beruházások támogatásával és több, már működő munkahelyvédelmi eszköznek az alkalmazásával sikerülhet annyi állást teremteni, amennyi elpusztult. Az uniós támadásokról azt mondta, hogy jól láthatóan egy összehangolt akció zajlik. Gyöngyöspata kapcsán Orbán Viktor arról beszélt, hogy ez a bírói ítélet úgy, ahogy van, nem igazságos.

11