Csütörtökön is tájékoztatót tart az Operatív Törzs.

12:21
Vége az Operatív Törzs tájékoztatójának, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

12:20
Csak egészségesen menjünk szabadtéri rendezvényre

Aki szabadtéri rendezvényre megy, az kizárólag csak egészségesen menjen - mondta kérdésre Kiss Róbert. Nincs törzskönyvezett gyógyszer a koronavírus ellen - mondta kérdésre Szlávik János. Most is folyamatosan változtatnak az itthoni terápiákon is - tette hozzá. 

12:18
Egyelőre nem volt újrafertőződés itthon

A gyógyult betegek között nem volt újrafertőződés Magyarországon – mondta kérdésre Szlávik János. 

12:17
A gyerekek megfertőződnek, de nem lesznek betegek, viszont terjeszteni tudják a vírust

Szlávik János elmondta, hogy a vírus nemcsak a tüdőt, hanem az agyat, a szívet és a vesét is megtámadja, ezért adott esetben halálhoz vezethet. A gyerekek megfertőződnek, de nem lesznek betegek, viszont terjeszteni tudják a vírust. Az ország lakosságához képest nem magas a hazai halálozási adat - tette hozzá. 

12:15
Már több tízezer ember átesett a koronavírus-járványon itthon

Szlávik János infektológus-főorvos arról beszélt, hogy már több tízezer ember átesett a koronavírus-járványon itthon, de legfeljebb enyhe tüneteik voltak. Az ismert esetek 80 százaléka is tünetmentesen zajlott. Több mint 1000 ember került kórházba súlyos tünetekkel - mondta az orvos. Az idős emberek esetében az elesettség a jellemzője a betegségnek. Több mint 200 esetben intenzív osztályra kerültek a betegség miatt. 

12:11
402-re emelkedett a járványüggyel kapcsolatos büntetőeljárások száma

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy 402-re emelkedett a járványüggyel kapcsolatos büntetőeljárások száma. 80 főt hallgattak ki gyanúsítottként ezekben az ügyekben. 

12:10
Zöld út a szabadtéri rendezvényeknek

Szabadtéri rendezvény megtartható csütörtöktől, így a sport- és kulturális rendezvények megtarthatóak - mondta Kiss Róbert. A nemzeti parkok szabadtéri kiállításai is látogathatóak. A védőtávolságot mindenütt be kell tartani - tette hozzá. 

12:08
Pénteken hatályba lép a fővárosi védelmi intézkedések új szakasza

Kiss Róbert arról beszélt, hogy pénteken hatályba lép a fővárosi védelmi intézkedések új szakasza. Ennek értelmében az éttermek belsejében lehet lenni, és kinyitnak a szállodák is. 

12:06
Kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója

Kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója. 

11:44
Más országokkal ellentétben sikerült elkerülni a járvány berobbanását

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben sikerült elkerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és a többezres haláleseteket.

11:40
Az aktív fertőzöttek száma 1311 főre csökkent, 42 százalékuk budapesti

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3816 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu.

11:36
Ismét tájékoztat az Operatív Törzs

Csütörtökön is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs. 

11