Pénteken is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs.

11:48
Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

11:47
Még jobban oda kell figyelni a gyermekközösségekre

A gyermekrendelők is nyitva vannak az alapellátás ügyében. A bölcsődéket meg kell látogatnia a gyerekorvosoknak, és sokkal nagyobb odafigyelés szükséges a részükről - mondta kérdésre Müller Cecília. 

11:44
Laboratóriumi vizsgálat után már nem voltak fertőzöttek a budaörsi óvodai dolgozók

Müller Cecília a szűrővizsgálatokról azt mondta, hogy azokat folyamatosan indítják újra, és természetesen helybe is fognak majd menni. Budaörsön gyorsteszttel végeztek vizsgálatot, ami pozitivitást mutatott az óvónőknél, de a PCR-teszt után már nem - mondta kérdésre Müller Cecília. Óvodák és bölcsődék nyitásához nem szükséges laboratóriumi vizsgálatok végzése

11:40
Megerősítették: Az Európai Bizottság által küldött rossz minőségű maszkokat meg kell semmisíteni

Az Origo kérdésére Kiss Róbert megerősítette, hogy az Európai Bizottság által küldött rossz minőségű maszkokat meg kell semmisíteni. 

11:40
Nem kellenek rendkívüli intézkedések Bujákon

A bujáki megbetegedésekről azt mondta Müller Cecília, hogy 11-en betegedtek meg, rendkívüli intézkedések nem kellenek. 

11:38
Az első hullámban is nyert Magyarország két hónapot

Az esetleges második hullámról azt mondta Müller Cecília, hogy nagyon sok tapasztalatot szereztek az elmúlt időszakban. Az első hullámban is nyert Magyarország két hónapot. Az egész világban jelentkező védőeszközök hiányában is komoly tapasztalatokat szereztek. Még jobban, még inkább célirányosan fel lehet készülni az újabb hullámra - mondta az Origo kérdésére Müller Cecília. 

11:36
Csak egészséges gyermek menjen óvodába, és csak egészséges szülő vigye őket

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy csak egészséges gyermek menjen óvodába, és csak egészséges szülő vigye őket. A személyzetnek is egészségesnek kell lenni. A gyermek átadásánál ne legyen zsúfoltság - tette hozzá az országos tisztifőorvos. 

11:33
Szabadban lehet gyermeknapi rendezvényeket tartani

A gyermeknap kapcsán szabadban lehet különféle rendezvényeket tartani - mondta Müller Cecília. 

11:32
Már több mint 700 esetben nyomoznak a rendőrök a járványüggyel kapcsolatos bűncselekmények miatt

708 hatósági házi karantént rendeltek el az elmúlt 24 órában. Már több mint 700 esetben nyomoznak a rendőrök a járványüggyel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A magyar határokon több helyen többórás várakozásra kell számítani - mondta Kiss Róbert. 

11:31
Mostantól kezdve megtarthatóak az autós könnyűzenei koncertek

Mostantól kezdve megtarthatóak az autós könnyűzenei koncertek - mondta Kiss Róbert. Június 3-7 között a nemzeti összetartozás napja kapcsán a méltóságteljes emlékezés megengedett, de a védőtávolságot itt is be kell tartani. 

11:30
Megkezdődött a magyar fejlesztésű lélegeztetőgép-gyártása

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy elindul a magyar fejlesztésű lélegeztetőgép-gyártása, naponta 10 darab készülhet. Szólt arról is, hogy Magyarország és Szlovénia között akadálymentesen lehet közlekedni.  

11:27
Müller Cecília: Az elektronikus cigaretta is kártékony

Müller Cecília elmondta, hogy az emberek elfogadták a nem-dohányzásról szóló törvényt, és azt be is tartják. A fiatalok körében is folyamatosan nő a nem-dohányzók tábora. Az elektronikus cigaretta is kártékony - mondta az országos tisztifőorvos. 

11:25
Négy másodpercenként egy ember hal meg a világon a dohányzás miatt

Müller Cecília emlékeztetett arra, hogy május 31-én van a dohánymentes világnap. Felhívta a figyelmet arra, hogy a dohányzás súlyosan károsítja az egészséget. Négy másodpercenként egy ember hal meg a világon a dohányzás miatt. Magyarország már 2012-ben megalkotta a nem-dohányzók védelméről szóló törvényt.

11:22
A járvány lecsengőben van Magyarországon

A járvány lecsengőben van Magyarországon - mondta Müller Cecília. Szólt arról is, hogy a legtöbb megbetegedést az amerikai földrészről jelentik. 

11:19
A 25 fertőzöttből 11-en Budapesten betegedtek meg

Müller Cecília elmondta, hogy a 25 fertőzöttből 11-en Budapesten betegedtek meg. 

11:17
Idősek otthonából nem érkezett új fertőzés az elmúlt 24 órában

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy számottevően nem nő az új fertőzöttek száma az elmúlt napokban. Az új fertőződések az egész országban eloszlanak, Budapest és hét megye érintett - mondta Müller Cecília. Idősek otthonából nem érkezett új fertőzés az elmúlt 24 órában. 

11:16
384 főt ápolnak kórházban koronavírus miatt

Müller Cecília arról beszélt, hogy jelenleg 1300 aktív fertőzött van. Négyszázaléknyi azon meghaltak aránya, akiknek nem volt krónikus megbetegedése. 384 főt ápolnak kórházban. 

11:14
Az elsősegélyvizsgát nem kell pótolnia azoknak, akik a veszélyhelyzet idején szereztek jogosítványt

Bodó Sándor közölte, hogy az áprilisi mélypont után néhány ágazatban megindult a fellendülés. A cél, hogy amit a vírus tönkretett a munkaerőpiacon, annak helyébe újak létesüljenek. Az elsősegélyvizsgát nem kell pótolnia azoknak, akik a veszélyhelyzet idején szereztek jogosítványt - jelentette be Bodó Sándor.  

11:12
A munkahely-támogatási program esetében néhány nap alatt 3200 munkavállalóra érkezett pályázat

Bodó Sándor arról is beszélt, hogy a munkahely-támogatási program esetében néhány nap alatt 3200 munkavállalóra érkezett pályázat. Földrajzilag Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár és Békés megyéből érkezett a legtöbb kérelem. 

11:10
70 ezer új munkahelyet tudnak finanszírozni 84 milliárd forint értékben

Bodó Sándor arról is beszámolt, hogy a munkahelyvédelmi bértámogatási pályázatok esetében 98 százalékban tudnak pozitív nyilatkozatot hozni. Szólt arról is, hogy a kutatás-fejlesztési munkahelyek támogatása esetében eddig 750 cég pályázatott, és 17 ezer munkavállalónak tudtak segíteni. A munkahelyteremtés esetében 70 ezer új munkahelyet tudnak finanszírozni 84 milliárd forint értékben. 

12