Ismét megtartja szokott beszámolóját az Operatív Törzs. 

11:19
Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

11:19
Ők bemehetnek a koronavírusos személyek lakásaiba

Müller Cecília tájékoztatása szerint bizonyos veszélyhelyzetekben a koronavírus-fertőzött személyek lakásába bemehetnek a szakemberek, a közszolgáltatások munkatársai, de viseljenek maszkot. Több forgatókönyvre kell felkészülni a következő időszakra az egészségügy területén - mondta kérdésre az országos tisztifőorvos. 

11:16
Heves megyében az idősotthonokban nincsen koronavírus-fertőzött

Kiss Róbert kérdésre azt mondta, hogy Horvátországba a magyarok szabadon beutazhatnak. Heves megyében az idősotthonokban nincsen koronavírus-fertőzött - mondta kérdésre Müller Cecília. 

11:14
102 éves a legidősebb magyarországi gyógyult beteg

Az Origo kérdésére Müller Cecília azt mondta, hogy 102 éves a legidősebb gyógyult beteg. Az országos tisztifőorvos az esetleges második hullámról azt mondta, hogy a vírus köztünk fog maradni, és elképzelhető, hogy a téli szezonban az influenzavírussal együtt többletmegjelenést fog produkálni. 

11:12
Ezért lehet újabb könnyítéseket bevezetni

Magyarország bizonyosan az első hullám végén van, és ezért lehet folyamatosan újabb enyhítéseket bevezetni - mondta Müller Cecília. A felsőoktatási vizsgákról azt mondta, hogy itt is meg kell tartani a megfelelő távolságot. Senki ne adjon kölcsön tárgyakat egymásnak - tette hozzá. 

11:09
Világszinten napi 100 ezer fővel nő a fertőzöttek száma

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a vírus itt van velünk, és a nagyvilágban is jelen van. 6,4 millió fertőzöttet tartanak számon a világban, napi szinten 100 ezer fővel nő a számuk. 380 ezren haltak meg már a vírus miatt. 

11:07
899-en betegedtek meg március óta az idősotthonokban, de 468 fő már meggyógyult

Az idősotthonokban egyre jobb a helyzet, egyre többen gyógyulnak meg - mondta az országos tisztifőorvos. 899-en betegedtek meg március óta az idősotthonokban, de 468 fő már meggyógyult. 

11:04
1207 aktív fertőzött van Magyarországon, 41 százalékuk budapesti

Müller Cecília arról beszélt, hogy nagyon kedvező, hogy csak 10 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. 1207 aktív fertőzött van Magyarországon, 41 százalékuk budapesti. 

11:02
120 esetben nyomoznak a rendőrök rémhírterjesztés miatt

A kormány szerdán is ülésezik, és elemzi a meghozott intézkedések hatását - mondta Kiss Róbert. 880 fő használja aktívan az elektronikus házi karantén alkalmazást - tette hozzá. 120 esetben nyomoznak a rendőrök rémhírterjesztés miatt. A magyar határokon több helyen többórás várakozás van - mondta a rendőr alezredes. 

11:01
Kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója

Kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója. 

10:41
414-en vannak kórházban

Az aktív fertőzöttek 41%-a, az áldozatok 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 414 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

10:40
Vérben lévő fehérjék jelezhetik előre a koronavírus-fertőzést

Covid-19-betegek vérében 27 kulcsfontosságú fehérjét találtak tudósok, amelyek előrejelezhetik a betegség súlyosságát.

10:40
Koronavírus: 1207-re csökkent az aktív fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb 10 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3931 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a legfrissebb adatokat a kormányzati tájékoztatási portál. 

 

11