Ha csütörtök, akkor újra Kormányinfó. 

10:29
Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

10:29
Műtök klimatizálása

A nyáron minden műtőnek klimatizáltnak kell lennie, a kormány ebben segít, és az intézményvezetők felelőssége ennek biztosítása - mondta egy kérdésre Gulyás. 

10:27
Béremelések

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy minden korábbi egészségügyi béremelési ígéret megvalósul. 

10:23
Szigorú büntetőpolitika

Mindig is a lehető legszigorúbb büntetőpolitika pártján állt a kormány - mondta Gulyás. Egyelőre nem támasztja alá az emberölések számának növekedését a statisztikát. Nagyon jó a felderítés ezen eseteknél - tette hozzá. 

10:21
19 milliárdos kárenyhítés

2020-ban 19 milliárd forintos kárenyhítési forrás áll a mezőgazdaság rendelkezésére - mondta kérdésre Gulyás.

10:18
Biztosított a magyar határ védelme

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy 430 migránst tartóztattak fel a pünkösdi hosszú hétvégén. Biztosított a magyar határ védelme. Európának el kell kerülnie a járványhelyzet után, hogy egy migrációs nyomás történjen - tette hozzá. Az uniónak minden tagállamot támogatnia kell a határok megvédésében. 

10:15
Középpontban az EU

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az EU megítélését a válságokra adott válaszai adják meg. Most azt remélik, hogy az EU sikeres lesz, és jó javaslatot lehessen elfogadni - tette hozzá. Az unió gazdasági élénkítését támogatni lehet, csak erős tagállami jogosítványokkal lehet a közös hitelfelvételt támogatni - mondta a miniszter.  

10:13
Tesztelés

A tesztelés minden vád ellenére helyes alapelvek mentén történt Magyarországon - mondta kérdésre Gulyás. A tesztelési szabályok továbbra is a tisztifőorvos kezében vannak - tette hozzá. 

10:10
Marad az e-receptek könnyített kiváltása

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az e-receptek könnyített kiváltásának módja a veszélyhelyzet végeztével is megmarad. 

10:10
Bírósági helyzet

70 ezer álláskereső számára segít a kormányzati munkahelyteremtési bértámogatási program - mondta Gulyás. A bíróságok esetében a kormány szívesen segít a védőfelszerelések tekintetében, de mivel önigazgató intézményekről van szó, ezért csak az ő megkeresésükre nyújt segítséget a kormány. 

10:07
Ennyi cég igényelt bértámogatást

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy június 30-ával az adókedvezmények nagy része lejár, de a turizmusban ezt meghosszabbítják. Ha esetlegesen szükséges lesz, akkor ismételten bevezetik ezeket a  lépéseket. 1140 cég igényelt bértámogatást, és 104 ezer embert érint - mondta Gulyás. 

10:05
Gulyás: Nincs olyan, hogy cigánybűnözés

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nincsen cigánybűnözés, mert a bűnnek nincs etnikuma. 

10:04
Biztosított az egészségügy finanszírozása

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a kórházak adósságának újratermelődése ellen mindent megtesznek. Márciustól semmilyen finanszírozási szabályt nem lehetett érvényesíteni az egészségügyben. 

10:02
Műanyagok

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy jövő év július 1-től megszűnik Magyarországon az egyszer használatos műanyagok használata. 

09:59
Két hét múlva lehet nyitott Kormányinfó

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy két hét múlva lehet újra nyitott Kormányinfó. 

09:58
Biztonságosan kell nyitni

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az egészségügyi technikai személyzet is megkapja a bruttó 500 ezer forintot. A kötelező házi karanténról azt mondta a miniszter, hogy azt minél hamarabb meg akarják szüntetni, de óvatosság kell. 

09:55
806 vállalat pályázott

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy eddig 806 vállalat pályázott a beruházásösztönző támogatásra, ennek háromnegyede magyar tulajdonú vállalat. Több mint 350 milliárd forintban vállaltak beruházást. 

09:52
A főváros dolga a Lánchíd felújítása

Mostantól ingyenes lehet a nevelőszülői tanfolyam - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Észszerűség miatt döntött a kabinet úgy, hogy nem kötelező elvégezni a tanfolyamot. A Lánchíd felújítása fővárosi feladat, a kormány nem tud közbelépni - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

09:50
Ez nem szolgálja az ország érdekeit

Sok olyan nemzetközi korrupcióellenes ajánlat van, köztük egy uniós javaslat is, ami nem szolgálja az ország érdekeit - mondta egy kérdésre Gulyás. 

09:47
Ez egy örömteli fejlemény

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az új szlovák kormány is elismeri, hogy az ott lévő magyarok őket erősítik. Ez egy örömteli fejlemény - tette hozzá. 

12