Orbán Viktor miniszterelnök pénteken is rádióinterjút ad.

07:58
Véget ért a miniszterelnöki interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a miniszterelnöki interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

07:58
Orbán Viktor nem rossz szándékot, hanem szerencsétlenkedést lát a Lánchíd körül

Orbán Viktor nem rossz szándékot, hanem szerencsétlenkedést lát a Lánchíd körül. Szánalmasnak tartja, hogy pénzhiányra hivatkoznak, mivel a főváros számláján 180 milliárd forint van. Szurkolunk nekik, hogy sikerüljön - zárta a beszélgetést Orbán Viktor.

07:56
Készen vannak a legfontosabb kormányzati programok

Orbán Viktor kijelentette, hogy most olyan gyalázatos állapotban van számos európai ország, hogy nem lehet elkerülni a közös hitelfelvételt. Ha rosszul költjük el, akkor bukta van, ha pedig jól, az egy lehetőség - tette hozzá. Magyarországon Palkovics László vezetésével felállt egy csoport, hogyan lehet jól elkölteni ezt a pénzt -  mondta a kormányfő. Számos fontos programunk van, hogyan lehet elkölteni ezt a pénzt, nekünk nem okoz nehézséget, hogy egy nagyobb uniós összeget a nemzetgazdaság megerősítésére fordítsunk.

07:53
Orbán Viktor: A bajban lévő országok egy közös hitelfelvételt sürgetnek

Orbán Viktor szólt arról is, hogy több nyugati országban 10 százaléknál nagyobb visszaesés jöhet. Kijelentette, hogy óriási államadósságok jönnek létre, és ezzel a fő gond, hogy idővel csak drágán lehet pénzt szerezni. A bajban lévő országok egy közös hitelfelvételt sürgetnek.

07:52
A nemzeti konzultáció a legfontosabb dolog

A nemzeti konzultáció a legfontosabb dolog - mondta Orbán Viktor. A demokráciában egyetlen megfellebbezhetetlen vélemény van, mégpedig a választási eredményekben testet öltő népakarat. A nemzetközi színtéren is folyamatosan változnak a dolgok, és ezért nem elég négyévente választani, hanem egyetértési pontok kellenek a ciklus közben is - tette hozzá. Orbán Viktor szerint a nemzeti konzultáció nagy segítséget jelent.

07:49
Orbán Viktor: Bizonyos hazai politikai szervezetek csökkentenék az ország függetlenségét

Vannak olyan politikai szereplők Magyarországon, akik csökkenteni szeretnék a magyar szuverenitást, és Brüsszelbe kerülnének jogok - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint vannak olyan politikai szervezetek, akik a hazai függetlenség csökkentését szeretnék elérni. Mindig az idegenek és a mások oldalára állnak - tette hozzá. Ez nem tegnap kezdődött, és legalább 150 éve bizonyos politikusok a nemzetközi színtéren mindig Magyarország ellen küzdenek.

07:47
Orbán Viktor: Luxemburgban kimondták, hogy a civil szervezetek átláthatósága fontos dolog

A kormányfő szerint összeesküvések nincsenek, de világos, hogy bizonyos esetekben háttérerők működnek közre a liberális imperializmus érvényre juttatásában. Luxemburgban kimondták, hogy a civil szervezetek átláthatósága fontos dolog, és annak érvényesülnie kell - mondta Orbán Viktor. Aki a politikai életben részt vesz és a gondolkodást befolyásolni akarja, azokra a szervezetekre vonatkozóan egyforma átláthatóságra van szükség. A pártokra nem lehet szigorúbb szabály, mint a politikai gondolkodást befolyásoló szervezetek esetében. Pontosan tudni kell, hogy honnan és ki mennyi pénzt tesz be szervezetekbe és a politikába - mondta a kormányfő.

07:43
Orbán Viktor: Liberális imperializmus érkezik Nyugatról

Orbán Viktor szólt arról is, hogy 30 évvel ezelőtt mindenki eszményként tekintett a Nyugatra, míg ma az látszik, hogy a négy legnagyobb uniós gazdaság közül három a pénzügyi csőd felé halad, bandaháborúk zajlanak nyugat-európai kisvárosok utcáin. És ezek az országok mondják meg nekünk, hogyan kéne helyesen élni - mondta a kormányfő. Van egy liberális imperializmus Nyugat-Európából, és ők megpróbálják a világlátásukat ráerőltetni azokra az országokra, akik másként gondolkoznak, a nemzetközi bíróságok is részei ezeknek.

07:39
Megfelelő mennyiségű eszköz áll rendelkezésre

Orbán Viktor elmondta, hogy megfelelő mennyiségű eszköz van, továbbra is képesek vagyunk több tízezer embert ellátni. Mivel nálunk időben szólalt meg a csengő, ezért egy tömeges fertőzésre készültünk, és egy katonai terv szerint készültünk fel. Egy katonai gyakorlat szerint készültünk - tette hozzá. Nem kívánom, hogy élesben is ki kelljen próbálni ezt a tudást.

07:37
"Készen állok, hogy a második hullám előtt a szükséges jogi és gazdasági lépéseket megtegyük"

Orbán Viktor elmondta, hogy örülni kell annak, hogy sikerült. A magyar egészségügyi rendszer jobban teljesített, mint a nyugat-európai, és ezt korábban nem lehetett volna meghozni. Készen állok, hogy a második hullám előtt a szükséges jogi és gazdasági lépéseket megtegyük - mondta a kormányfő.

07:35
Orbán Viktor: Észnél kell lenni

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy Szlovéniában három balkáni ország tekintetében visszaállítják a belépési korlátozást. Ez pedig egy fontos figyelmeztetés, észnél kell lenni - tette hozzá. Mindezek ellenére nagy teljesítménynek kell tekintetni, hogy több tízezer ember életét sikerült megmenteni Magyarországon, de közben gondolni kell arra, hogy ennek a sikernek a feltétele a fegyelmezettség és az összefogás volt. 

07:31
Hamarosan kezdődik a miniszterelnöki interjú

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

07:12
Gulyás Gergely: A fővárosnál rendelkezésre álló összegből többször is fel lehetne újítani a Lánchidat

Az Európai Bizottság azt javasolta - és a kormány álláspontja is az -, hogy mihamarabb lehetővé kell tenni a határok átjárhatóságát az uniós tagállamok között. Ugyanakkor, míg korábban úgy tűnt, a migráció megállt, a májusi adatok már aggasztóbbak, de remélhetőleg a határok átjárhatósága nem jelenti azt, hogy ne lehetne tartani a határok védelmét - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője.

07:11
Orbán Viktor: 2021 is gazdaságvédelmi év lesz

A járványügyi készültség fenntartására szükség van, noha a rendkívüli jogrendre már nincs - jelentette ki egy héttel ezelőtt Orbán Viktor.Az Európai Bizottság helyreállítási alapja kapcsán a V4-ek teljes egyetértésre jutottak csütörtöki csúcstalálkozójukon - emelte ki a kormányfő, hozzátéve, hogy nem vált valóra azok vágya, akik reménykedtek abban, hogy a visegrádiak nem jutnak megállapodásra.

07:09
A megszokott rádióinterjú

Orbán Viktor péntek reggel a megszokott módon a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának nyilatkozik.

11