Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője számol be a kabinet legújabb lépéseiről a csütörtöki Kormányinfón. 

12:14
Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

12:13
Gulyás: Jó szívvel támogatni tudok egy nyilvános listát a pedofilokról

Jó szívvel támogatni tudok egy nyilvános listát a pedofilokat illetően - mondta kérdésre Gulyás Gergely. 

12:11
Ezért fontos a kerületek döntése

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az Airbnb szolgáltatások esetében a kerületek tudnak jól dönteni. 

12:06
Zajlik a János-kórház felújítása

A Miniszterelnökség vezetője kérdésre azt mondta, hogy hamarosan lesz eredménye a János-kórházra kiírt felújítási közbeszerzésnek. 

12:01
Nincs mód alapjog-korlátozásra a mostani helyzetben

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nincs mód alapjog-korlátozásra a mostani helyzetben. 

11:58
Ekkor lehetnek újabb lépések a munkahelyek területén

Gulyás arról is beszélt, hogy az újabb adatok fényében lehetnek döntések az esetleges újabb lépésekről. Bízik benne, hogy a mostani hónapokban visszaépülnek a korábban elvesztett állások. 

11:55
Május végén ismét 4,4 millió fölött volt a foglalkoztatottak száma

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy folyamatosan figyelik a foglalkoztatottsági adatokat. Május végén ismét 4,4 millió fölött volt a foglalkoztatottak száma. 

11:53
„Nem kellően szigorú az ítélet a Kaleta-ügyben"

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nem kellően szigorú az ítélet a Kaleta-ügyben, és erről szól a vita. 

11:48
Gulyás Gergely: A német politika továbbra is baráti Magyarország iránt

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a főváros vagy nem akarja a Lánchíd felújítását, vagy pedig képtelen egy közbeszerzés kiírására. A Miniszterelnökség vezetője az EPP-tagság kapcsán kijelentette, hogy a Fidesz a toleráns alakulatok közé tartozik, míg a skandináv és a Benelux liberális törpepártok mindig is kísérletet tesznek a Fidesz kizárására. A német politika továbbra is baráti Magyarország iránt. Mivel a német média 85 százaléka zöld, kommunista és baloldali, így nagyon nehéz helyzetben van a CDU. 

11:44
A magyar társadalom is jobb állapotban van, mint Nyugat-Európában

A magyar rendőrség és a magyar társadalom is jobb állapotban van, mint Nyugat-Európában - mondta kérdésre Gulyás. A szélsőséges politikai véleményeket sem szabad büntetőjogilag szankcionálni, így a momentumos Donáth Annáét sem. Utóbbi jobban tenné, ha a saját soraiban keresné a rasszistákat - tette hozzá. 

11:41
Gulyás: Minden fellelhető lélegeztetőgépet fel kellett vásárolni

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy márciusban arra kellett felkészülni, hogy mindenki kapjon egészségügyi ellátást, akinek szüksége van rá. Minden fellelhető lélegeztetőgépet fel kellett vásárolni - tette hozzá. Most több lélegeztetőgép van, mint amennyi a legrosszabb esetben kellene - mondta Gulyás. 

11:38
Sokan bírálták a WHO-t, mert későn reagáltak a járványra

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a WHO legújabb véleménye nem ellenkezik azzal, hogy korábban is arról beszéltek, hogy a levegőben terjed a vírus. Sokan bírálták a WHO-t, mert későn reagáltak a járványra - tette hozzá. 

11:33
Hajógyári-sziget: Semmilyen kormányzati döntés nem született

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a Hajógyári-szigettel kapcsolatos tervekről még nem döntött a kormány. A konkrét tervekről sem tárgyalt a kormány.  

11:31
Ebben az ügyben szabad keze volt a bírónak

Gulyás Gergely szerint a bíró keze nem volt megkötve a Kaleta-ügyben, így az egyéves szabadságvesztés tekintetében szabad keze volt.  

11:27
Egyelőre nincs döntés az újabb lépésekről koronavírusügyben

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy ha ma valaki a környező országokból hazatér, akkor nem kell karanténba mennie. Teszteket kell csinálni, ha az indokolt, de egyelőre semmilyen döntés nem született - tette hozzá. 

11:23
Zajlik a ferihegyi gyorsforgalmi út kiszélesítésének tervezése

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy előny lenne, ha lenne nemzeti légitársaság, de a katonai gépeken kívül a WizzAir tud kapacitást nyújtani. Zajlik a ferihegyi gyorsforgalmi út kiszélesítésének  tervezése, és a gyorsvasút megépítése is napirenden van.   

11:20
Megfelelő a tartalékok mérete a 2021-es költségvetésben

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy megfelelő a tartalékok mérete a 2021-es költségvetésben. 

11:18
Az infláció mértékével fog emelkedni az útdíj összege

A tervek szerinti a trieszti magyar kikötő fejlesztése - mondta kérdésre Gulyás. Az infláció mértékével fog emelkedni az útdíj összege. 

11:16
Minden lehetséges intézkedést vizsgál az Operatív Törzs

Nyolc évig a balliberálisok szolgálatában állt Kaleta Gábor, így a felelősség mindenkit érint, hogy nem derült fény korábban a beteges cselekményére - mondta kérdésre Gulyás. Minden lehetséges intézkedést vizsgál az Operatív Törzs - mondta a miniszter. Mindig külföldről hozták be a vírust az országba az elmúlt időszakban. 

11:13
„Teljesen elfogadhatatlan Hitler munkásságának a dicsérete”

A Fővárosi Közfejlesztési Tanács esetében júniusban elmaradt a tanácskozás, így nincs most kommunikáció a fejlesztésekről. Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a demokráciában a véleménynyilvánítás korlátozása nem fogadható el, így a nemzeti konzultációs kérdőívek ellopása sem fér bele. Teljesen elfogadhatatlan Hitler munkásságának a dicsérete, és még ez akkor is így van, ha valaki műveletlenségből teszi - mondta kérdésre Gulyás

12