Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője számol be a kabinet legújabb lépéseiről a csütörtöki Kormányinfón. 

11:09
Gulyás Gergely: Érthetetlen a január óta tartó szerencsétlenkedés

Minél előbb fel kell újítani a Lánchidat, de a főváros helyett a kormány nem tudja ezt megtenni. Érthetetlen a január óta tartó szerencsétlenkedés - mondta kérdésre Gulyás. 

11:07
Az MTA kapcsán korrekt együttműködésre törekszik a kormány

A magyar államnak kell visszafizetnie azokat a büntetéseket, amiket a Demszky-korszak metróépítése miatt kiszabtak az országra, de egyelőre nincsen végső döntés a pontos összegre vonatkozóan - mondta Gulyás. Az MTA kapcsán korrekt együttműködésre törekszik a kormány, a kutatóhálózatok ügye nyugvópontra jutott.  

11:04
Semmilyen határidőt nem adott a kormány a Lánchíd ügyében a fővárosnak

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy senki nem lehet kivétel, ha a jogállamiságot megsérti, de nem lehet politikai köntösbe bújtatni a jogállamisági kérdéseket. Semmilyen határidőt nem adott a kormány a Lánchíd ügyében a fővárosnak. 

11:03
Bárki vétót emelhet az uniós tervekkel szemben

Bármelyik kormányfő vétót emelhet az uniós költségvetési tervekkel szemben - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Szeretnénk, ha lenne megállapodás, de ha a szegényebb országok támogatják a gazdagabbakat, akkor azon változtatni kell - tette hozzá. A hitelfelvétel esetén a lehető legszabadabb feltételeket kell szabni. 

11:00
"Minden határon túlment a Párbeszéd nevezetű gyűlöletközpont"

A Párbeszéd nevezetű gyűlöletközpont minden határon túlment azzal a képpel, amikor kormányzati szereplőket nevezett cinkosnak ebben az ügyben - mondta kérdésre Gulyás. Karácsony Gergely jól tenné, ha szólna a pártjának, hogy ezt fejezzék be - tette hozzá.  

10:58
Gulyás: Első hallásra meglepően enyhe az ítélet Kaleta Gábor ügyében

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a baloldal korábban helytelennek tartotta, hogy ítéleteket kommentál a kabinet, de az általuk megfogalmazott korábbi támadások így értelmetlenné váltak. Első hallásra meglepően enyhe az ítélet - tette hozzá. A kormány a bírósági ítélkezés területén csak a Btk. szigorításával tud lépni, és erre a kabinet készen áll - mondta Gulyás. 

10:55
232 ezer nemzeti konzultációs ív érkezett eddig vissza

232 ezer nemzeti konzultációs ív érkezett eddig vissza - mondta Gulyás. Érthetetlennek nevezte, hogy egyesek megfosztják az emberektől a véleménynyilvánítás lehetőségét - tette hozzá. 

10:54
A kerületek dönthetnek az Airbnb-ről

Az Airbnb-ügyekkel is foglalkozott a kormány, és a kerületeknek kell döntenie ebben az ügyben, a szabályozás az ő kezükben van. 

10:51
Gulyás Gergely gyomorforgatónak nevezte a Kaleta-ügyet

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy közös utakat kell találni az unióban, hogy segítsenek a tagállamoknak. A kiskorúak büntetőjogi védelme területén is lépéseket tervez a kormány. Gulyás gyomorforgatónak nevezte a Kaleta-ügyet. 

10:50
Rendkívüli országgyűlési ülés lesz a jövő héten

A Miniszterelnökség vezetője szerint csak speciális feltételekkel hajlandó elfogadni Magyarország az uniós hitelfelvételt. Éppen ezért az Országgyűléstől világos mandátumot akar a kormány, és az Országgyűlés világos mandátumot adhat - mondta Gulyás. A kormánypárti képviselők kezdeményezik az Országgyűlés rendkívüli ülésének az összehívását - tette hozzá. 

10:47
Gulyás Gergely: Az eladósodás nem jó válságkezelés

Gulyás kijelentette, hogy itthon biztonságosabb, és aki külföldre megy, az a lehető legnagyobb óvatossággal járjon el. Jövő héten uniós csúcs lesz - tette hozzá. Ennek a tétje óriási, hiszen az unió 250 milliárd eurós hitelt venne fel. Kifejezetten cinikus a next generation kifejezés, hiszen nekik csak a visszafizetés jutna - mondta Gulyás. Az eladósodás nem jó válságkezelés - mondta Gulyás. 

10:45
Nem zárható ki, hogy az eddiginél szigorúbb lépések kellenek majd

A Miniszterelnökség vezetője rámutatott arra, hogy több környező országban nagyon jelentősen megnőtt az aktív fertőzöttek száma. A térségben megfordultak a trendek. Az újonnan talált magyar eseteknél mindenhol külföldről hozták be a fertőzést, így nem zárható ki, hogy az eddiginél szigorúbb lépések kellenek majd. 

10:43
Gulyás: A környező országokban aggasztó adatok láttak napvilágot

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a tájékoztató elején arról beszélt, hogy a kormány szerdai ülésén nagyrészt a koronavírus elleni fellépésről volt szó. Magyarországon a fertőzés visszaszorult, de amíg nincs vakcina, addig a vírus velünk fog élni. Gulyás kijelentette, hogy a környező országokban aggasztó adatok láttak napvilágot. 

10:38
Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

10:35
Hamarosan kezdődik a Kormányinfó

Hamarosan kezdődik a Kormányinfó.  

10:19
A koronavírus kezelésében alkalmazható hatóanyagot azonosítottak pécsi és osztrák kutatók

Pécsi és osztrák kutatók együttműködésével olyan - jelenleg allergia elleni orrspray-ben megtalálható - hatóanyagot azonosítottak, amely a későbbiekben a koronavírus-fertőzés kezelésében lehetséges gyógyszerként alkalmazható - közölte Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának vezetője.

10:13
Kormánydöntés: az önkormányzatok kezébe adja az Airbnb-szabályozás jogát

A kormány úgy döntött, az önkormányzatok kezébe adja az Airbnb-szabályozás jogát. Az önkormányzatok tilthatják is és szabályozhatják is, hogy a területükön lehet-e Airbnb-lakást kiadni. Erről törvényi szabályozás születik, ami rövidesen az Országgyűlés elé kerül.

09:43
Ők számolnak be a legújabb kormányzati lépésekről

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője számol be a kabinet legújabb lépéseiről.

22